059 072 001 turizem@az-sp.si

Naravne lepote Afrike: Namibija, Viktorijini slapovi in Bocvana

0
Cena
od3,330€
Cena
od3,330€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

125
19 dni, let
Datumi: 18.4., 20.9., 15.11.
Namibija
Šifra: AZ10
Program

1. dan:Ljubljana - Windhoek

Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča proti Windhoeku.

2. dan:Windhoek

Po pristanku v prestolnici Namibije uredimo mejne formalnosti in se odpeljemo v središče namibijskega glavnega mesta. Dan je namenjen ogledu glavnih znamenitosti in pripravi na pot. Priložnost za nakupe, saj bomo že kmalu v puščavi, kjer je vsak priboljšek luksuz. Nastanitev v hotelčku na robu mesta.

3. dan:Windhoek - Namib - np Naukluft - Sesriem

Zajtrk. Danes je čas za akcijo! Vkrcamo se na terenski avtobus, ki bo naš zvesti spremljevalec celotno potovanje. Kam nas bo danes peljala prašna cesta? V ozadju se dviguje oranžno gorovje in pod nami se razteza oranžni pesek… Vozimo po robu puščave Namib, ki se razprostira skoraj 2000 km ob atlantski obali, od Republike Južne Afrike in Namibije do južne Angole. V odmaknjeni naravi si bomo privoščili kosilo. Nato pa bomo vstopili v Nacionalni park Namib-Naukluft, zagotovo največjo atrakcijo Namibije. Ta peščena puščava, velika za dve in pol Sloveniji, je pravi raj za ljubitelje puščav. Postavili bomo kamp in se prepustili čarom narave. Večerja bo še dodala pridih pristne izkušnje, saj bomo uživali v doživetju noči, pod zvezdami prekritega neba, občasno pretrganega le s klicem šakala ali oglašanjem gekona…

4. dan:Sesriem - Dune 45 - Sossusvlei - Swakopmund

Zajtrk. Med najvišjimi sipinami na svetu se podamo do Sossusvleija. Osrčje peščenega morja nas očara, kljub za življenje neprijaznemu okolju opazimo v pesku sledi živali in afriške rože. Tu so najslavnejša sipina “Dune 45”, najvišja sipina na svetu “Big Daddy” (325 m), mrtvo jezero Deadvlei in še nešteto drugih zanimivosti. Sprehajamo se med sipinami, se na kakšno povzpnemo, občutimo drsenje mivke skozi prste, prevzame nas občutek svobode na vrhu puščave. Pot nadaljujmo proti atlantski obali, vmes pa prečkamo golo puščavo. Vzamemo si čas za kosilo ter nekaj priložnosti za postanek in fotografiranje. Proti večeru prispemo do nekdanjega nemškega kolonialnega letovišča – Swakopmunda. Namestitev v penzionu in nočitev.

5. dan:Swakopmund

Zajtrk. Prosto dan izkoristimo za samostojno raziskovanje mesta. Swakopmund je bilo glavno pristanišče nemške jugozahodne Afrike in je lep primer kolonialne arhitekture, danes pa slovi tudi kot center za take in drugačne avanture. Za doplačilo se lahko podate v puščavo s štirikolesniki, deskate po sipinah, skočite s padalom (zelo popularen kraj za to), preletite puščavo Namib z lahkim letalom … ali pa preprosto uživate prost dan v mestu. Nočitev v penzionu. (P*, Z)

Nekaj popoldanskih aktivnosti v Swakopmundu (rezervacija in plačilo na kraju samem):

 • deskanje po pesku v Swakopmundu okoli 50 EUR,
 • štirikolesniki Swakopmund okoli 70 EUR,
 • polet z letalom nad puščavo Namib 120 EUR,
 • skok s padalom cca 150 EUR.

6. dan:Swakopmund - Cape Cross - Spitzkoppe

Zajtrk. Danes se odpravimo do bližnjega rta Cape Cross, kjer živi največja kolonija morskih levov na svetu (število se lahko razlikuje glede na sezono, a stalno jih je tu okoli 80.000). Potujemo skozi sušno pokrajino proti gorovju Spitzkoppe, kjer ogromne megalitske skale ležijo razmetane po sicer ravni pokrajini. Slikovita pokrajina se izmenjuje s prizori, ki se spreminjajo iz kilometra v kilometer. Občudujemo starodavne skalne poslikave Bušmanov ter barve skal, ki se najlepše pokažejo ob sončnem zahodu in vzhodu. Tukaj bomo prenočili v šotorih.

7. dan:Spitzkoppe - Otjitotongwe - Kamanjob

Zjutraj pospravimo šotore, pozajtrkujemo, nato pa nas pot vodi proti zavetišču gepardov Otjitotongwe, kjer poskušamo ujeti čas njihovega hranjenja, gremo z njimi na sprehod in se jih morda celo dotaknemo. Ves čas so ob nas številne ptice in kakšen dik-dik. Smo v naravi, ne živalskem vrtu. Nočitev v šotorih.

8. dan:Kamanjob (Himmbe) - np Etosha

Po zajtrku se odpravimo na obisk skupnosti plamena Himba. V vas v bližini spoznamo njihovo bogato kulturo. Himba nam razkrijejo skrivnosti svoje lepote, način življenja in domove ter z nami tudi malo trgujejo. himbe predstavljajo eno redkih ljudstev v Afrikiki se še trudijo ohraniti svojo tradicionalno kulturo. Trenutno jih je še okoli 30.000. Popoldan vstopimo v narodni park Etosha, prvi safari. Nočitev v kampu, v šotorih.

9. dan:np Etosha

Vstanemo vzgodaj zjutraj, pospravimo šotore in si privoščimo zajtrk, nato začnemo raziskovanje narodnega parka. Narodni park Etosha je malenkost večji od Slovenije, ime pa pomeni “velik bel prostor suhe vode”, saj tretjino parka pokriva slana puščava, ki se le nekajkrat letno ob močnih padavinah spremeni v plitko jezero, ob robu katerega se nato zbirajo flamingi in pelikani. Preostanek parka je savana, posejana z grmičevjem, na vsake toliko pa izstopi še kakšna akacija. Ustavimo se pri številnih napajališčih, kjer se predvsem zjutraj in popoldne zadržujejo živali. Kaj točno bomo videli, ne vemo, a z malo sreče se znajdemo sredi črede slonov, zeber, žiraf … Morda opazimo levinjo z mladički, prebudimo spečega leoparda na drevesu … Le kakšne prizore nam ta dan ponudi narava? Kosilo si privoščimo na poti. Proti večeru prihod v kamp, postavitev šotorov in večerja. Nočitev v šotorih. 

10. dan:np Etosha - Windohoek

Po zajtrku se vrnemo v Windoek. Po popoldanskem prihodu kar paše malce mesta. Oskrbimo si zaloge. Zvečer v kateri od restavracij ali lokalov obeležimo prvo dejanje tega potovanja. Namibija je za nami, mi smo pripravljeni na novo epizodo. Le kaj nas čaka? 

11. dan:Windohoek - Ghanzi ( ljudstvo San, Bušmani)

Zadnji zajtrk v Namibiji. Vožnja na zahod in vstop v Bocvano. Dosežemo vas Ghanzi, kjer se srečamo z Bušmani – ljudstvo San. Z njimi preživimo popoldan. Med pohodom nam povejo in pokažejo več o svojem načinu življenja, zvečer pa zakurimo ogenj in morda celo zaplešemo? Namestitev v preprostem kampu sredi divjine.

12. dan:Ghanzi - Maun

Po zajtrku se odpravimo proti Maunu. Maun velja za turistično prestolnico Bocvane in je s skoraj 60.000 prebivalci tretje največje mesto v deželi. Bolj kot mesto spominja na tipično razvlečeno afriško vas, ki pa se zaradi lege v bližini delte Okavango zelo hitro razvija. Vsako leto je več obiskovalcev, ki želijo doživeti pristno afriško divjino. Prosto popoldne lahko izkoristite za prelet delte Okavango z letalom (se priporoča, doplačilo cca. 150-200 USD), raziskovanje prašnega mesta ali počitek po daljši vožnji ter priprava na naslednji dan. Namestitev in nočitev.

13. dan:Maun - delta reka Okavango

Po zajtrku se odpravimo na raziskovanje mogočne delte Okavango. Naložimo se v tradicionalne čolne, imenovane mokoro in si delto ogledujemo povsem od blizu. Danes ostajamo na delti, tukaj prespimo v že postavljenih šotorih. Zvečer in ponoči poslušamo zvoke divjine.

14. dan:delta reke Okavango - Nato

Zajtrk. Vožnja proti Nati po širokih ravnicah Bocvane, redno videvamo živali, od rastlinstva srečamo znameniti afriški baobab. Pozno popoldan postavimo šotore v kampu brez ograje in prav neverjetne občutek je, ko živali svobodno potujejo mimo nas. Pravi priviliegij.

15. dan:Nata - Kasane

Zajtrk. Mahnemo jo proti Kasaneju, že povsem blizu Zimbabveja. A Bocvana nam ima še kaj za pokazati! NP Chobe je tretji največji v državi, a najbolj raznolik. Med sončnim zahodom se popeljemo po reki Chobe in opazujemo povodne konje, morda celo slone in bivole, kako se v reki kopajo.

16. dan:Kasande - np Chobe - Viktorijanski slapovi

Zajtrk. Safari v NP Chobe je izvrsten. Takoj zjutraj se odpravimo na raziskovanje z džipi. To je najstarejši narodni park v Bocvani, saj je bil ustanovljen že leta 1967 in po zaslugi bližnjih Viktorijinih slapov tudi daleč najbolj obiskan. Velik je skoraj za polovico Slovenije in slovi po veliki množici najrazličnejših živali, med katerimi še zlasti prevladujejo črede slonov. Med drugimi lahko v parku vidimo žirafe, bivole, različne antilope in kralja živali. Po ogledu parka nadaljujemo našo pot proti Viktorijinim slapovom, ki so zares kraljevski – navsezadnje so poimenovani po angleški kraljici Viktoriji. “Dim, ki grmi”, kakor kličejo slapove domačini, s svojo divjo lepoto očarajo vsakega obiskovalca. Namestitev in nočitev.

17. dan:Viktorijanski slapovi

Zajtrk. Pred nami je cel prosti dan pri slapovih, na razpolago nam je tudi cela vrsta različnih možnosti za fakultativne izlete. Prelet slapov s helikopterjem, rafting, za najbolj pogumne je tu skok z vrvjo – bungee jumping ali pa hoja z levi. Naš vodnik vam bo v pomoč in nasvet pri organizaciji vseh aktivnosti. Nočitev.

18. dan:Viktorijanski slapovi - let proti domu

Zajtrk. Do odhoda na letališče imamo prost dan pri slapovih. Po vseh doživetjih sedaj že malce pogrešamo dom, zato se napotimo na letališče ob slapovih in preko vmesnega letališča poletimo proti Benetkam.

19. dan:bližnja letališča - Ljubljana

Let proti bližnjemu letališču in vožnja do Ljubljane.

Cena:

 • od 4098 EUR.

Cena vključuje:

 • mednarodni let po programu,
 • letališke in varnostne pristojbine (505 EUR),
 • povratni prevoz iz Ljubljane na odhodno letališče,
 • najem in vsi stroški terenskega safari tovornjaka za potovanja po Afriki z gorivom in vso potrebno kamp opremo,
 • lokalni vodnik in kuhar,
 • namestitve in prehrano po opisu s taksami,
 • navedene vstopnine,
 • slovensko vodenje,
 • stroške priprave in organizacije potovanja.

Vključene vstopnine/izleti: Sesriem, Cape Cross, Spitzkoppe, ogled gepardov, obisk Himb, NP Etosha, obisk ljudstva San, izlet z mokoro čolni po reki Okavango, izlet z ladjico po reki Chobe, safari NP Chobe, vstopnino za Viktorijine slapove.

Namestitve in prehrana: urejeni penzioni in kampi; raznoliko, a udobno.

 • Penzioni/hoteli: 7 x nočitev v dvoposteljnih sobah z zajtrkom.
 • Kampiranje: 9 x kampiramo na poti, polni penzion. Kampe postavimo v urejenem okolju, v nekaterih kampih je tudi bazen in bar, včasih pa bomo prespali v “divjini”. Kamp postavimo skupaj v ekipnem duhu, sodelovanje je ključnega pomena za hitro postavljanje in pospravljanje kampa. Vsa oprema je že na kamionu: šotori (2.1 m x 2.1 m za dve osebi), mize, stoli, oprema za kuhanje, voda … Kuhinjo pa prepustimo lokalni ekipi. 

Cena ne vključuje:

 • opcijske izlete,
 • napitnine,
 • osebne stroške.

Doplačila:

Obezna doplačila:

 • Vizum za Namibijo: 120 EUR,
 • doplačilo za skupino v velikosti 10 – 14 oseb: 210 EUR.

Doplačila po želji:

 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine): 80 EUR,
 • doplačilo za panoramski prelet v Nazci (na kraju samem): 120 EUR,
 • enoposteljna soba: 390 EUR.

Popusti:

Opombe:

NAMIBIJA: Slovenci potrebujemo namibijski vizum. Pridobimo ga na veleposlaništvu na Dunaju. Dober mesec pred odhodom vas bomo pozvali, da nam pošljete izpolnjen obrazec (pošljemo mi), 1 fotografijo za dokumente in original potni list. Potni list vam bomo vrnili na dan odhoda. V času urejanja vizuma (približno mesec pred odhodom in do potovanja) ne boste imeli dostopa do potnega lista! 

ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni. Priporočljivo je cepljenje za rumeno mrzlico. Namibija (nekatera območja) spada tudi med malarična območja. Nekaj splošnih napotkov o zdravju na potovanju si lahko preberete na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje Ljubljana, Zaloška 29, 1000 Ljubljana, telefon: (01) 586 39 00. Za več informacij obiščite: http://www.nijz.si

Slike

Proceed Booking