059 072 001 turizem@az-sp.si

Najdaljša noč ob Nemški romantične ceste

0
Cena
od499€
Cena
od499€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

10
4 dni, avtobus
Datumi: 30.12.2018
Nemčija
Šifra: AŽ4
Program

1. dan:

Odhod avtobusa iz Maribora predvidoma ob 5. uri. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju, Ljubljani … Vožnja čez Gorenjsko in prestop meje v Avstrijo skozi predor Karavanke. Potovanje po Avstriji mimo Beljaka in Salzburga. Prestop meje v Nemčijo in vožnja mimo Münchna do NEMŠKE ROMANTIČNE CESTE, na katero vstopimo pri AUGSBURGU, največjem mestu ob njej. Popoldanski ogled središča mesta z mestno hišo, Avgustovim vodnjakom, stolnico in cerkvijo sv. Ane. Sledi obisk naselja Fuggerei – mestne četrti, zgrajene za reveže v 16. stoletju. Prosto za okrepčilo in samostojne oglede, nato nadaljevanje po romantični cesti v DONAUWÖRTH. Sprehod po osrednji ulici Reichstrasse, ob kateri stojijo impozantne patricijske hiše in mogočni rotovž. Nastanitev v hotelu STADTHOTEL DONAUWÖRTH***+, večerja in nočitev.

2. dan:

Zajtrk. Sledi izlet z avtobusom v NÜRNBERG, zgodovinsko središče Frankovske in drugo največje mesto na Bavarskem. Dopoldanski prihod v mesto in najprej krajša panoramska vožnja mimo sodišča do z obzidjem obdanega srednjeveškega središča mesta. Peš ogled glavnih znamenitosti v centru: sprehod skozi grajski kompleks, mimo hiše Albrechta Dürerja do cerkve sv. Sebalda in mestne hiše. Nato do trga Hauptmarkt z znamenitim vodnjakom in Marijino cerkvijo. Zaključek ogledov preko reke Pegnitz pri cerkvi sv. Lovrenca. Sledi tipična malica v eni izmed bližnjih gostiln (nürnbeške klobasice z zeljem ali s krompirjevo solato). Po okrepčilu prosto v mestu za manjše nakupa oz. samostojne oglede. Popoldanska vrnitev hotel. Čas za počitek in priprava na najdaljšo noč. Ob 20. uri zbor v hotelski restavraciji in začetek bogate SILVESTRSKE VEČERJE. Za glasbo bo skrbel slovenski zabavnoglasbeni ansambel DANCE BAND. Pozdrav Novemu letu 2019, zabava in ples do zgodnjih ur.

3. dan:

Pozen zajtrk in v kasnejših dopoldanskih urah odhod na izlet po najzanimivejšem delu NEMŠKE ROMANTIČNE CESTE. Krajši postanek v NORDLINGENU, mestu z mogočnim obzidjem, ki leži sredi kraterja. Sledi obisk romantičnega mesteca DINKELSBÜHL, ogled središča s poznogotsko cerkvijo sv. Jurija. Nato prihod v ROTHENBURG, eno najlepših in najbolj obiskanih mest v Nemčiji. Srednjeveško mesto skriva slikovita pročelja in kaže številna mestna vrata. Mestno jedro krasijo stolpi in več kot 40 vodnjakov. Ogled mesta: mestna hiša, pivnica iz 15. stoletja z umetniško uro, špitalska cerkev, kjer je služboval Primož Trubar, o čemer priča spominska plošča. Prosti čas za nakupe, pozno kosilo, samostojno odkrivanje mesta. Vrnitev v naš hotel. Večerja in NOVOLETNI PLES z našim ansamblom do poznih ur.

4. dan:

Zajtrk. Odhod iz hotela in vožnja v bavarsko prestolnico MÜNCHEN. Krajši panoramski ogled mesta z avtobusom, nato sprehod v staro jedro (Karlova vrata, Marijin trg, nova mestna hiša …). Še nekaj prostega za manjše nakupe in potovanje nazaj proti Avstriji in proti Karavankam. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

Cena:

 • 499 EUR na osebo (pri najmanj 90 potnikih).

Cena vključuje:

 • 3x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v sobah 1/2 TWC,
 • tri večerje (vključno s silvestrsko gala večerjo in kozarcem penine),
 • glasbo s slovenskim ansamblom Dance Band drugi in tretji večer,
 • malico v Nürnbergu,
 • vse vstopnine in oglede po programu,
 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • vse cestnine in parkirnine,
 • slovensko vodenje in celotno organizacijo,
 • riziko odpovedi.

Doplačila:

 • soba 1/1 = 120 EUR.

Popust:

 • otrok do 15. leta starosti v sobi skupaj z 2 odraslima na dod. ležišču 20%, 
 • 3. oseba v sobi na dod. ležišču 5%.