059 072 001 turizem@az-sp.si

München, Passau in Sveta noč

0
Cena
od105€
Cena
od105€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

67
2 dni, avtobus
Datumi: 15.12.
Nemčija, Avstrija
Šifra: AŽ8
Program

1. dan:

Odhod v jutranjih urah. Vozili se bomo preko Avstrije in v dopoldanskem času prispeli do Münchna. Sledil bo avtobusni ogled širšega mestnega središča, videli bomo kompleks Olimpijskega parka, po želji (doplačilo) se bomo lahko povzpeli na 291 m visok razgledni stolp, s katerega se nam bo odprl pogled na mesto in Olimpijski park, zgrajen l. 1972 za potrebe Olimpijskih iger. Ustavili se bomo v BMW Weltu, nato pa sledi odhod v mestno središče. Skozi Karlova vrata se bomo podali v peš cono, sprehodili se bomo po Kaufingerstrasse, mimo glavnih mestnih stavb, do mestnega trga Marienplatz, kjer stoji mogočna mestna hiša. V adventnem času se tu odvija božični sejem, postavijo stojnice, kjer nas omamni vonj po slastnem adventnem pecivu in toplih napitkih, ne bo pustil mimo brez pokušine. Lakoto pa nam potešijo z znanimi bavarskimi klobasami. Prosto za obisk božičnega sejma. V večernih urah odhod v hotel na področju Münchna, namestitev in nočitev.

2. dan:

Po zajtrku se bomo odpeljali v Passau. Kraj, na meji med Nemčijo in Avstrijo, je močno povezan s številko tri! Tri reke; Donava, Inn in Ilz pritečejo iz treh strani in se stekajo v eno, v Donavo. Passau leži med tremi evropskimi državami; Nemčijo, Češko in Avstrijo, trije zvoniki mogočnih katedral dominirajo nad mestom. Najprej se bomo sprehodili med mestnimi baročnimi stavbami, mimo katedral in preko mestnih trgov. Pred veličastno katedralo sv. Štefana se v tem času odvija božični sejem, stojnice so polne ličnih rokodelskih izdelkov, zadiši po punču, kuhanem vinu in slastnem pecivu. Prosto za obisk božičnega sejma. V popoldanskem času vožnja v Avstrijo do vasice Oberndorf pri Salzburgu. V vaški cerkvici je bila na sveti večer leta 1818 prvič zaigrana najslavnejša božična pesem ‘SVETA NOČ, BLAŽENA NOČ’. V letošnjem letu bo tako Sveta noč praznovala ravno 200 let. Cerkvica, žal ne stoji več, so pa na njenem mestu v spomin na ta veliki dogodek postavili kapelico, kjer se v božičnem času zbirajo številni ljubitelji božičnih pesmi. V prazničnem času domačini poskrbijo, da spomin na slavna moža J. Mohra (besedilo pesmi) in F.X. Gruberja (glasba) spet zaživi. Po ogledu vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena:

 • 105 EUR na osebo (pri udeležbi najmanj 40 oseb),
 • 125 EUR na osebo (pri udeležbi najmanj 30 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu,
 • eno prenočitev z zajtrkom v hotelu 3*,
 • vodenje z licenco GZS, organizacijo izleta ter ddv.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 25 EUR.

Popust:

 • otrok do 12 let na dodatnem ležišču 5%.

Opombe:

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov, v nasprotnem primeru vas bomo obvestili 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Priporočamo topla oblačila.