059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Mehika med Azteki in Maji

0
Cena
od2,460€
Cena
od2,460€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

49
12 dni, let
Datumi: 27.10.
Mehika
Šifra: AZ10
Program

1. dan:Ljubljana - Evropa - Cuidad de Mexico

Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča proti Mehiki. Prihod v Mexico City v poznih večernih urah. Po ureditvi vseh formalnosti se odpeljemo v hotel. Nočitev.

2. dan:Cuidad de Mexico

Zajtrk. Dan posvetimo prestolnici Mehike, velikanskemu Mexico Cityu. Dan pričnemo na glavnem trgu Zocalo, ki je srce mehiškega glavnega mesta. Na eni strani stoji velika vladna palača s čudovitimi freskami mehiške zgodovine samega Diega Rivere, drugo stran pa zapirata mestna katedrala in ostanki nekdanjega azteškega mesta Tenochitlan. Popoldne nas pot pelje v Xochimilco, spotoma morda pokukamo še v Modro hišo, nekdanji dom slavne Fride Kahlo, kjer na vodnih kanalih uživamo v vožnji s pisanimi čolni med plavajočimi vrtovi. Družbo nam delajo temperamentni domačini, zapojemo skupaj z mariači? Dan končamo z ogledom izjemnega antropološkega muzeja, ki nam dodobra razkrije nenavadno življenje predkolumbijskih civilizacij in kulturo Aztekov. Kaj pa nočno življenje mehiškega glavnega mesta? Nočitev.

3. dan:Cuidad de Mexico - izlet do Basilice Guadalupe in obisk mesta Teotichuacan

Zajtrk. Odpeljemo se do romarskega središča Guadalupe, kjer domuje temnopolta Marija, brez katere Mehika ne bi bila to, kar je. Zlijemo se z množico in vsrkavamo vzdušje tega svetega kraja. Nadaljujemo proti starodavnemu mestu Teotihuacan, morda nas ob poti čaka kakšno presenečenje? Kdo so bili prebivalci tega nekdaj mogočnega mesta, kakšna sta bila njihova kultura in način življenja, sploh pa kako in zakaj so kar na enkrat izginili iz zgodovine? To ostaja skrivnost in buri duhove mnogih raziskovalcev ter strokovnjakov. Sončeva piramida sodi med največje piramide na svetu, njena sestra, piramida Lune zaključuje pot po Aveniji smrti. V bližini piramid se ustavimo pri domačinih, kjer na posestvu gojijo kaktuse nopal. Izvemo vse o zdravilnih učinkih kaktusa. Morda poizkusimo kaktusov liker in marmelado. Kaj pa kaktusova solata s tortiljo? Popoldne si ogledamo še Trg treh kultur, ki ponazarja tri mehiška kulturna obdobja-predkolumbijsko, špansko kolonialno in neodvisno mestizo. Nočitev.

4. dan:Cuidad de Mexico - polet v Tuxtla Gutierrez - San Cristobal

Po zajtrku zapustimo mehiško prestolnico in poletimo na JV v visoko razvito mesto Tuxtla Guiterrez. Spustimo se v samoto 1000 m globokega kanjona Sumidero, kjer uživamo v vožnji s hitrimi čolni. Na poti po reki med visokimi stenami srečujemo lenobne krokodile. Po doživetem stiku z neokrnjeno naravo pa se dvignemo nad 2000 m n. v. in popoldne prispemo v uporniško mestece San Cristobal de las Casas. Ostanek dneva izkoristimo za barantanje na majevski tržnici in sprehod po izjemno lepih ulicah. Je zaradi njih to mesto dobilo uradni naziv “pueblo magico” (»čarobno mesto«)? Že ime pomeni veliko in zvečer osvetljene hiške različnih pisanih barv zares pričarajo pravo čarobno vzdušje. Največ dogajanja je na glavnem trgu pred prekrasno pisano cerkvijo, kjer se lahko pridružimo domačinom, ki uživajo večer! Nočitev.

5. dan:San Cristobal - izlet v Chamulo in Zinacantan - San Cristobal

Zajtrk. V hribih, kjer še vedno živijo Maji, obiščemo zanimivo vasico San Juan Chamula. Tukaj se starodavno majevsko verovanje prepleta s krščanstvom. Najbolj zanimivo je v cerkvi, ki na noben način ni podobna nam znanim cerkvam in je polna skrivnosti. Sprehodimo se po vaških cesticah in razkrijemo pomen tistih nenavadnih simbolov, občudujemo to drugačno, a tako zanimivo kulturo. Odpravimo se še v Zinacantan, kjer živijo potomci Majev. Morda naletimo na praznovanje enega izmed njihovih številnih praznikov? Vrnitev v San Cristobal in prosto popoldne. Nočitev.

6. dan:San Cristobale - Palenque

Po zajtrku sestopimo s hribovitega uporniškega Chiapasa v nižino. Na poti preko Tabasca obiščemo La Vento, čudovit muzej na prostem, kjer spoznamo kulturo starodavne civilizacije Olmekov. Ustavimo se pri šarmantnih Belih slapovih, ki še niso izkusili množičnega turizma, kjer se v skladu s časom osvežimo ali okopamo. Le streljaj nas loči od mesta Palenque, ki se nahaja v prijetnem okolju tropskega gozda. Nočitev.

7. dan:Palenque - Campeche

Po zajtrku se odpravimo na ogled starodavnega majevskega mesta. Okrog nas zaživijo podobe nekdanjega življenja in izvemo nešteto zgodbic iz zlatega obdobja mesta. Očara nas znanje, ki so si ga skozi stoletja pridobili Maji, njihova iznajdljivost, izjemno natančen koledar, presenetljiva arhitektura, polna skritih simbolov … A Palenque niso samo ruševine, ampak tudi neka posebna energija v prekrasnem okolju. Maji so že vedeli, zakaj mesto postaviti prav tu. Popoldne se prepustimo ravnicam Jukatana in si privoščimo počitek ob kakšnem chicleju, predhodniku žvečilnih gumijev in že smo v Campecheju, prijetnem in prijaznem obmorskem mestecu. Nočitev.

8. dan:Campeche - Merida

Zajtrk. Čaka nas jutranji sprehod skozi Campeche, ki je že od kolonialnih časov veljal za pomembno obmorsko pristanišče. Vstopimo v čas velikih galej, ki so plula po Karibskem morju, čas grmenja topov, ki so branili mesto pred mnogimi zloglasnimi pirati. Zaradi svojega očarljivega značaja ga je pred leti pod svoje okrilje vzel UNESCO. Nato pa se odpeljemo v bližnji Uxmal, ki je drugačen od ostalih majevskih mest. Posedimo pod Čarovnikovo piramido in izvemo staro legendo, ki se je za vedno vtisnila v kulturo domačinov. Privoščimo si regionalno jukatansko kosilo in nadaljujemo pot proti Meridi, ki je bila včasih center proizvodnje sisala in zato zelo bogato mesto. Po želji večerni sprehod po kolonialnem mestu. Nočitev.

9. dan:Merida - Playa del Carmen

Po zajtrku nas bo pot vodila proti počitniški Playa del Carmen. Preden pa si privoščimo pravi dopust obiščemo še višek arhitekture predkolumbijskih kultur – Chichen Itzo. Tukaj bomo dodali piko na i in naredili rezime naši majevski zgodbi. Prepričali se bomo, zakaj Chichen Itza spada med sedem čudes sodobnega sveta. Navduši nas izjemna domiselnost starodavnih arhitektov in mojstrovina, tista piramida z vseh fotografij, slavni El Castillo. Na koncu se odpravimo še v cenote – eno izmed pravljičnih podzemnih jam ali udornic, ki so nastale v kraškem svetu Jukatana. Kopanje v naravnem bazenu je prav posebno doživetje, hkrati pa cenote predstavlja portal v podzemni svet majevske mitologije. Vožnja do hotela. Nočitev.

10. dan:Playa del Carmen

Počitnice!!! Čas za zaslužen oddih in počitniške užitke na sanjskih plažah Playa del Carmen. Prav te dni Mehičani praznujejo praznik mrtvih. A ta je v Mehiki precej bolj barvit in zabaven, kot smo ga vajeni pri nas … Preverimo na bližnjem pokopališču? Za doplačilo si lahko privoščimo celodnevni izlet v park Sian Ka´an zaščiten s strani Unesca. Odpravimo se v ribiško vasico Punta Allen, kjer se naužijemo naravnih lepot, lagun in morja. Vkrcamo se na ladjo in uživamo v 3 urni plovbi po parku Sian Ka´an. Privoščimo si še snorklanje v ekskluzivnem koralnem predelu. Po vrnitvi v Punta Allen pojemo kosilo v najboljši restavraciji tega mesta. Slastno! Po počitku vrnitev v Playa del Carmen.

11. dan:Playa del Carmen - Cancun - let v Evropo

Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče v Cancunu in polet proti Evropi.

12. dan:Evropa - Ljubljana

Pristanek v Ljubljani ali na bližnjem letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane).

Cena:

 • 2460 EUR.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz,
 • letališke in varnostne pristojbine (371EUR),
 • prevoz do odhodnega /iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana,
 • notranji let Mexico City – Tuxtla Guiterrez,
 • nočitve glede na spodnji opis,
 • prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom,
 • kombiji in ostalimi prevoznimi sredstvi,
 • vožnjo s čolni v Sumidera kanjonu,
 • obisk plantaže nopal kaktusov,
 • kosilo pri domačinih,
 • vstopnine glede na spodnji opis,
 • slovensko vodenje in lokalne vodnike,
 • stroške priprave in organizacije potovanja.

Cena ne vključuje:

 • opcijske izlete,
 • napitnine,
 • osebne stroške.

Doplačila:

 • Obvezna doplačila:
 • vstopne in izstopne pristojbine (na kraju samem): 30 EUR,
 • doplačilo za skupino v velikosti 15 – 19 oseb: 150 EUR,
 • doplačilo za skupino v velikosti 10 – 14 oseb: 210 EUR.
 • Doplačila po želji:
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 324 EUR,
 • odstopnina (5,02 %) od vrednosti aranžmaja: 5,02%,
 • doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine): 54 EUR,
 • zdr. zav. Vzajemna Tujina do 15 dni kritje S – posamično: 23 EUR.

Popusti:

 • za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču: 10%,
 • za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču: 20%.

Opombe:

 • Opomba glede troposteljnih sob. V Mehiki je nekoliko drugačen standard glede hotelov, sob, ipd. kot pri nas, saj so troposteljne sobe s 3 enakovrednimi posteljami po Mehiki zelo redko možne. V primeru želene troposteljne sobe je le-ta možna z dvema zakonskima posteljema 135 cm širine, kar pomeni, da si dve osebi delita eno zakonsko posteljo.
 • Vključene vstopnine: Nacionalni antropološki muzej, arheološki park Teotihuacan, Chamula in Zinacantan, slapovi Agua Blanca, ruševine Palenque, starodavno mesto majev Uxmal, Chitzen Itza, cenote.
 • VIZE: Slovenci vize za Mehiko ne potrebujemo, potrebujemo vsaj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja.
 • ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni.
Slike

Proceed Booking