059 072 001 turizem@az-sp.si

Mehika – majevska dediščina Jukatana

0
Cena
od1,990€
Cena
od1,990€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

20
10 dni, let
Datumi: 6.10., 8.11.
Mehika
Šifra: AZ49
Program

1. dan:Zagreb - Istanbul

Zbor potnikov na letališču Franjo Tuđman Zagreb dve uri pred odhodom letala . Prijava na let in odhod letala proti Istanbulu. Prihod v Istanbul in nadaljevanje potovanja proti Cancunu.

2. dan:Istanbul - Cancun - Playa Del Carmen

Prihod v Cancun, prevoz do hotela 4* v Playa Del Carmen. Bivanje v hotelu na bazi nočitev z zajtrkom. Nočitev.

3. dan:Playa Del Carmen - izlet v Chichen Itza, Cenota Saamal, Valladolid

Zajtrk. Danes predlagamo fakultativni izlet v Chichen Itzo, eno najbolj znanih arheoloških najdišč majevskega sveta, ki je uvrščeno na Unescov seznam svetovne dediščine. Med ogledom se ustavite v templju Kukulkan, kjer lahko doživite zanimive akustične pojave. Odhod v Haciendo Selva Maya, kjer boste uživali v okusnem jukatanskem samopostrežnem kosilu. Po kosilu odhod do skritega dragulja – cenote Saamal. Cenoti so posledica zrušitve apnenca in izgledajo kot jame brez obokov. Prosti čas za kopanje. Po kopanju odhod v pisani Valladolid, zaradi svoje lepote in kulturno-zgodovinskega pomena imenovan »Pueblo Magico« (Čarobno mesto). Ima nekaj najlepših kolonialnih zgradb, idealnih za fotografiranje. Povratek v hotel, nočitev.

4. dan:Playa Del Carmen - izlet v Tulum in Cobo

Zajtrk. Danes predlagamo obisk enega najpomembnejših arheoloških najdišč Tulum in Coba. Najprej se odpravimo proti Cobi. Ob prihodu se vsekakor podajte do Nohoch Mul, najvišje piramide na polotoku Yucatan. To je edinstveno mesto, saj se nahaja sredi džungle s spektakularnim razgledom in običajno lahko slišite opice, ptice in druge lokalne živali. Kosilo v sklopu ekskurzije. Pot nadaljujemo proti Tulumu, impresivnemu arheološkemu najdišču in enemu najpomembnejših majevskih obalnih mest. Nahaja se na edinstveni lokaciji na obali Quintana Roo. Prosti čas za počitek in fotografiranje. Povratek v hotel. Nočitev.

5. dan:Playa Del Carmen - izlet na otok Holbox

Zajtrk. Danes priporočamo, da greste na otok Holbox zaradi belih peščenih plaž. Zgodnji odhod iz hotela in vožnja do pristanišča Chiquila (cca 2 uri). Sledi 20-minutna vožnja s trajektom do otoka Holbox, lepega in mirnega otoka na severu mehiškega polotoka Jukatan. Je del naravnega rezervata Yum Balam, ki ga od celine ločuje laguna Yalahau, kjer živijo plamenci in pelikani. Ob prihodu boste uživali v dvournem izletu z ladjo z obiskom glavnih znamenitosti otoka: Isla Parajos (raj za opazovalce ptic), Isla Pasion (Otok strasti). Vrnitev v center mesta na kosilo (vključeno v izlet). Prosti čas za sprostitev in raziskovanje otoka. Povratek v hotel, nočitev.

6. dan:Playa Del Carmen - izlet na Isla Mujeres

Po zajtrku predlagamo fakultativni izlet na Isla Mujeres, ki mu pravijo tudi skriti karibski raj. Sledi prevoz do Cancuna. Sledi vkrcanje na katamaran. Med vožnjo uživanje ob lokalnih pijačah (vključeno v ceno izleta). Ob prihodu na otok se lahko potapljate, plavate in uživate v lepotah turkiznega karibskega morja ali kupujete spominke na pisanih ulicah otoka. Sledi kosilo v lokalni restavraciji na plaži (vključeno v ceno izleta). Poskusite lokalno pijačo Caribe cooler (alkoholna pijača, kot je jabolčnik s sadnim okusom), Mojito pa je seveda nepogrešljiva pijača na tem otoku. Otok je prost promet, uporabljajo se električni vozički za golf. Sledi vrnitev v Cancun s katamaranom in nato transfer do hotela. Nočitev.

7. dan:Playa Del Carmen - izlet na Cenote calavera in Grand Cenote

Zajtrk. Predlagamo fakultativni izlet v Cenote Calavera in Grand Cenote. Doživite majevsko naravo v dveh najlepših in neverjetnih cenotih na Jukatanu. Cenote so vrste jam, ki nastanejo z udorom apnenca, tvorijo naravne tolmune, kjer je kopanje posebno doživetje. Najprej gremo do Cenote Calavera, približno minuto od Tuluma. To je edinstven cenote, znan kot Temple of Doom. Prosti čas za kopanje in fotografiranje. Sledi kosilo (vključeno v ceno izleta). Odhod v Gran Cenote, približno minuto od Tuluma. Prosti čas za kopanje in potapljanje ob zanimivih prizorih stalagmitov in stalaktitov. Povratek v hotel, nočitev.

8. dan:Playa Del Carmen

Zajtrk. Prost dan za lastne programe v tem znamenitem turističnem mestu, ki ponuja peščico turističnih aktivnosti. Ker je dan pred odhodom v večernih urah, priporočamo odhod na skupno tradicionalno večerjo z mariači (z doplačilom). Nočitev.

9. dan:Playa Del Carmen - Cancun - Istanbul

Zgodaj zjutraj, preden zapustite zajtrk. Odjava iz hotela in odhod na letališče Cancun. Prijava na let in odhod letala proti Istanbulu.

10. dan:Istanbul - Zagreb

Povratek v Zagreb.

Cena:

 • 1990 EUR – 6.10.2024,
 • 2090 EUR- 8.11.2024.

Cena vključuje:

 • prevoz z letalom na relaciji Zagreb – Cancun – Zagreb (Turkish Airlines),
 • letalske pristojbine,
 • nastanitev v hotelu 4* v Playa Del Carmen na osnovi 7 x nočitev z zajtrkom,
 • povratni prevoz od letališča do hotela,
 • vodič,
 • organizacijski stroški. 

Cena ne vključuje:

 • opcijske izlete,
 • napitnine,
 • osebne stroške.

Doplačila:

Doplačila po želji:

 • enoposteljna soba: 450 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Dodatki po želji (na izletih je lokalni vodnik v angleščini, min 10 oseb):

 • CHICHEN ITZA, CENOTA SAAMAL, VALLADOLID (vključeno kosilo, vstopnice): 140 EUR na osebo
 • PARTY IN COBA (vključeno kosilo, vstopnice): 120 EUR na osebo,
 • OTOK HOLBOX (vključeno kosilo, vsi transferji): 170 EUR na osebo,
 • ISLA MUJERES (vključeno kosilo z lokalno pijačo, oprema za snorkljanje): 135 EUR na osebo,
 • CENOTE CALAVERA IN GRAND CENOTE (vključeno kosilo, vstopnice): 145 EUR na osebo.

*Izleti so prijavljeni in naročeni vnaprej v agenciji, sprejem ponudbe pa je zavezujoč. Plačilo izleta se izvrši na licu mesta vodnikuv EUR.

Popusti:

Opombe:

Slike

Proceed Booking