059 072 001 turizem@az-sp.si

Martinova sobota v Beli krajini

0
Cena
od70€
Cena
od70€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

49
1 dan, avtobus
Datumi: 12.11.
Slovenija
Šifra: AŽ15
Program

1. dan:

Če hočete Belo krajino doživeti v vsej njeni lepoti, potem je treba to deželico onkraj Gorjancev obiskati jeseni, ko zori vino, ko lahko vonjate topel duh steljnikov in okušate sadove rodovitne jeseni. Bogata, pisana jesen. Trgatve so za nami in v kleteh že zori vino. Kletarji kletarijo in mi čakamo, čakamo na rojstvo novega vina. Tokrat bomo voščili dobre želje mlademu vinu v pokrajini, ki je znana po belih platnenih oblačilih, jurjevanju, pisanih pirhih, pogači in obmejni reki Kolpi. Bela krajina.

Najprej nas bo karizmatično hudomušna Mojca pozdravila in popeljala skozi zgodbo kruha in življenja. Pokazala vam bo, kako se speče belokranjska pogača in zraven v razbeljeno peč postavila še martinovo malico na »žlico«.

Zahvalo sv. Martinu z molitvijo bomo lahko izkazali v Rosalnicah, kjer bo imenitna priložnost, da si ogledamo belokranjsko kulturno dragocenost, Tri fare, ki so tudi znamenita božja pot. Romarski kompleks se odlikuje po treh gotskih cerkvah, stisnjenih znotraj visokega pokopališkega obzidja. Ogled cerkva in priprava na blagoslov mošta.

Nato se bomo podali do oljarne Pečarič. Gospodarica nas bo pričakala pred duri z belokranjsko pogačo, gospodar pa nam bo ponosno predstavil 22 vrst hladno stiskanega olja. Ko bomo namočili prst v vseh 22 vrst olja se bomo napotili do Prusovih.

Ste se kdaj vprašali, prijatli predragi, koliko grozdkov je treba nabrati, če hočeš za martinovo se z vincem bahati!? Družina s Krmačine pri Metliki, ki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa, vam ve povedati vse o vinogradništvu in dobri vinski kapljici. Tri generacije pod eno streho simbolizirajo vinogradniško tradicijo družine. V Gornji Radgoni so prejeli prestižno nagrado Vinarja leta 2019. To priznanje je že peto tovrstno priznanje, kar je razlog več, da obiščemo njihovo vrhunsko vinsko klet in pozdravimo svetega Martina.

Sledi večerja in slavje, ki se prazniku pritiče.

Cena:

Modra cena do 31.07.:

 • 70 EUR na osebo.

Redna cena:

 • 85 EUR na osebo.

Cena je praračunana na minimalno 40 potnikov v avtobusu. V primeru manjšega števila (39-35 oseb) se cena poviša za 5 EU na osebo. O morebitnem povišanju cene boste obveščeni z obvestilom o odhodu 5 dni pred odhodom.

Cena vključuje:

 • prevoz,
 • prikaz peke pogače, martinova malica, degustacija peciva,
 • degustacija 5 vrst vin v vinski kleti Vina Prus + pogača,
 • degustacija hladno stiskanega olja in pogače,
 • martinova večerja,
 • lokalno vodenje po treh farah,
 • spremstvo muzikanta,
 • vodenje in drobne pozornosti.

Doplačila:

 • sprednji sedež (3-8) /5 EUR.