059 072 001 turizem@az-sp.si

Maroko

0
Cena
od870€
Cena
od870€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

37
7 dni, let+bus
Datumi: 28.04.
Maroko
Šifra: AŽ4
Program

1. dan:

Odhod avtobusa zgodaj zjutraj iz Maribora in pobiranje potnikov preko Celja in Ljubljane. Transfer na letališče Benetke. Ob 10.55 direktni polet letala v Casablanco, pristanek ob 13.20 po lokalnem času. Takojšen popoldanski ogled CASABLANCE: trg Združenih narodov, tržnica, Hasanova mošeja-notranji ogled, trg Mohameda V. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan:

Zajtrk. Dopoldanski odhod avtobusa preko Settata v MARRAKESH, eno najlepših maroških mest. Ogledi znamenitosti: mošeja Koutoubia, palača Badi, grobnica Saadov, trg Djema El Fna … Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan:

Zajtrk. Dopoldansko nadaljevanje ogledov, nato odhod iz Marrakesha proti Visokemu Atlasu in čez prelaz TIZI-N-TICHKA. Na poti postanek pri eni najstarejših kasb v Maroku. Prihod v OUARZAZATE, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan:

Zajtrk, nato vožnja po dolini reke Dades preko čudovite puščavsko obarvane pokrajine. Postanek v TINEGHIRJU. Ogled soteske reke TODRA in nastanitev na robu prave puščave v hotelu v ERFOUDU. Večerja in nočitev.

5. dan:

Zajtrk. Nadaljevanje poti preko Atlasa in skozi kraj MIDELT – krajši postanek. Pot bo vodila čez prelaz ZAD in skozi zimsko središče IFRANE, nato pa proti najstarejšemu kraljevskemu mestu FES, ki je tudi maroško kulturno in versko središče. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan:

Po zajtrku sledi ogled glavnih mestnih znamenitosti: središče medina, univerza Karaouine, Avenija svobode, židovski predel, staro obzidje in mestna vrata Bab Boujeloud. V popoldanskih urah še nekaj prostega časa za individualne oglede oz. nakupe. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

7. dan:

Zajtrk in vožnja v bližnje mesto MEKNES ter ogled znamenitih vrat Bab el Mansour in mavzoleja Moulay Ismail. Nadaljevanje v glavno mesto RABAT in ogled Kraljeve palače, mavzoleja Mohameda V., Hasanov stolp. Vožnja na letališče v Casablanci in polet ob 17.35. s pristankom v Bologni ob 21.30.
Še organiziran avtobusni prevoz v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora (prihod v zgodnjih jutranjih urah 5.5.2019).

Cena:

 • 870 EUR na osebo (pri najmanj 35 oseb),
 • 940 EUR na osebo (pri najmanj 25 oseb).

Cena vključuje:

 • 6x polpenzion v sobah 1/2 TWC v hotelih****,
 • lokalnega vodnika,
 • prevoz s turističnim avtobusom v Maroku,
 • letalski polet Benetke–Casablanca, Casablanca-Bologna z nizkocenovno letalsko družbo (vključene vse letališče takse, 1 kos velike prtljage in 1 kos ročne prtljage),
 • avtobusni prevoz iz Maribora do letališča v Benetkah in nazaj iz Bologne do Maribora,
 • slovensko vodenje in organizacijo,
 • riziko odpovedi potovanja.

Vključene vse vstopnine po programu (vključno s Hasanovo mošejo v Casablanci).

Doplačila:

 • za sobo 1/1 = 130 EUR,
 • za pričakovane napitnine = cca. 40 EUR na poti.

Opombe:

 • Ob prijavi je treba oddati kopijo potnega lista. Ogledi po dnevih se lahko še prerazporedijo oz. se lahko program izvede tudi v obratnem vrstnem redu.
 • Vstop v večino sakralnih objektov (mošej) v Maroku za nemuslimane ni dovoljen.
Slike