059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Maroko za novo leto

0
Cena
od1,298€
Cena
od1,298€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

307
9 dni, let
Datumi: 27.12.
Maroko
Šifra: AŽ43
Program

1. dan:Ljubljana - Maroko

Maroko potovanje za Novo leto se začne z vožnjo do enega izmed bližnjih evropskih letališč in poletom do Marakeša. Marakeš nas bo presenetil, saj ponuja pravo maroško barvno nasprotje, oker barve mestnega obzidja in pa zelene palme in kaktusi ter pisano cvetje. Predstavlja eno od štirih kraljevskih mest in je bilo glavno mesto maroških dinastij. Ustanovil ga je prvi kralj Yusuf Ibn Tahfin, ki je okoli mesta zgradil 12 km dolgo obzidje z devetimi vrati. Ogledali si bomo nekaj arhitekturnih znamenitosti, vključno s kasbami iz 12. stoletja in starim mestnim jedrom – Medino. Za večerjo si bomo privoščili kuskus na največji tržnici Jemaa El-fna, ki je glavna trgovska atrakcija mesta. Dandanes so trg “zavzeli” številni trgovci, žonglerji, plesalci in krotilci kač. Namestitev v hotelu.

2. dan:Marakech - Essaouira

Zjutraj se odpravimo na dvodnevni izlet v Essaouiro in zapustimo Marakeš. Peljemo se skozi dolino Argan, znano tudi po tem, da koze prosto plezajo po drevesih. Čudovita in sproščena Essaouira, ki se nahaja na atlantski obali Maroka, je očarljiva in mirna alternativa živahnemu Marakešu. Zaradi značilne modro-bele medine, obdane s pravljičnimi obzidji v barvi peska in veličastnimi kamnitimi vhodi, je prava poslastica tudi za navdušene fotografe. Ulice tega mesta so polne umetniških galerij, ki razstavljajo slike lokalnih umetnikov. Za mestnim pristaniščem se razprostira kilometre dolga plaža, ki ponuja obilo možnosti za aktivnosti. To mesto bo še posebej očaralo vse ljubitelje filmov in serij, saj je bila v nekdanjem Mogadorju posneta ena najbolj priljubljenih serij današnjega časa – “Igra prestolov”. Privoščimo si tudi pravo morsko gostijo.

3. dan:Essaouira - Marakech

Kar težko se bo posloviti od prijetnega mesta, vendar se moramo počasi vrniti v Marakeš. Maroko potovanje za Novo leto si popestrimo z ogledom pridelovanja arganovega olja z možnostjo nakupa. Vrnemo se v čudovito mesto, ki ni zaman simbol Maroka. Ulice, ki jih utesnjujejo opečnate barve zgradb, ki so preozke, da bi dovolile vdor prometa v samo mestno jedro. Winston Churchill, ki je tu preživljal počitnice, je mesto poimenoval ”Pariz Sahare.” Vrvež trgovanja se kaže na vsakem koraku in prav malo je potrebno, da se preizkusite v barantanju z arabskimi trgovci. V vrvežu mesta si privoščimo še okusno večerjo. Nastanitev v hotelu.

4. dan:Marakech - Ourzazate - Oaza Skoura - Kanjon Todra

Z avtobusom ali kombijem se bomo odpravili čez Visoki Atlas, ki je ob koncu leta zasnežen, v filmsko mesto Ouarzazate. Posebno doživetje bo vožnja preko slikovitega prelaza Tizi N’Tichka (nad 2.000 m) in ogled utrjenega mesta Ait-Benhaddouja, ki je pod zaščito Unesca. Tu so snemali mnoge filme od Lawrenca Arabskega do Božjega sina. Od Ouarzarzata ni več daleč do oaze Skoura, ki je nekdaj služila kot najpomebnejše križišče trgovskih poti iz vzhodne, osrednje in severna Afrike. Danes je oaza miru in oddiha in je pravi balzam po urah preživetih na maroških cestah. Po sprehodu po naselju se bomo odpravili po poti tisočerih kasb, utrdb iz blata in lesa. Številna manjša naselja so odvisna od vode, ki jo prinaša reka Oued Dades z gora Visokega Atlasa. Popoldne bo naš cilj soteska Todra, kjer bomo prenočili v hotelu pod mogočnimi stenami.

5. dan:Kanjon Todra - Merzouga - Puščava Erg Chebbi

Tega dne se bomo zjutraj podali na krajši krožni pohod nad kanjonom Todre, kjer se bomo srečali s pravimi nomadi – gorskimi Berberi. Ko se bomo dvignili nad sotesko, se nam bo odprl čudovit pogled na gore in zelenje v oazah. Nato bomo zapustili sotesko in se odpravili proti vzhodu, pokrajina bo postajala vse bolj suha, saj se bomo približevali Sahari. Prispeli bomo v oazo Merzouga. Pokrajina tu je neizmerno lepa, mirna in v odsevu rdeče barve, ki jo pričara pesek. V terenskih vozilih (neobvezno, za doplačilo) se boste lahko podali na pravcato saharsko pustolovščino ali pa peš občudovali okolico našega prenočišča. Ob glasbi in prav posebni večerji bomo pričakali prehod v novo leto. Maroko potovanje za novo leto bo tako doseglo vrhunec.

6. dan:Puščava Erg Chebbi - Erfoud - Midelt - Ifrane

Nepozaben sončni vzhod in obenem novoletno jutro bomo pričakali na kamelah na vrhu sipine in se čudili, kako vzhajajoče sonce spreminja barvo puščavskega peska – od sive, rumene, zlate do kričeče oranžne… Sledila bo še ježa nazaj do roba puščave, potem pa spet v kombi ali avtobus, odvisno od števila udeležencev, in vožnja skozi Erfoud ter oaze do soteske reke Ziz , ki si je utrla strugo v gorskem svetu in potem presahne v saharskem pesku. Postanek bomo naredili v Mideltu in se sprehodili ob reki s pogledi na Srednji Atlas. Potovanje po Srednjem Atlasu bo potekalo po redko naseljenih gorskih predelih, kjer še vedno živijo Berberi, pripadniki starodavnega ljudstva. Po raznoliki pokrajini se bomo peljali mimo berberskega mesta Azrou, ki je znano po svojih umetnostno obrtnih delavnicah in cedrovih gozdovih. Prenočili bomo v gorskem letovišču Ifrane. Nastanitev v hotelu.

7. dan:Ifrane - Fes

Jutranje ure bodo minile v vožnji in ogledih na obronkih Srednjega Atlasa, potem pa se bomo podali v Fes, eno najbolj slikovitih mest dežele. Ustanovljeno je bilo v 9. stoletju. V enem zamahu se bomo preselili v srednji vek in zavoljo ročnega izdelovanja usnja, bakrenih in keramičnih izdelkov se nam bo porodil občutek o časovnem stroju. Posebno doživetje bo spoznavanje ozkih uličic tržnice, ki je pravi raj za nakupe od usnja do eksotičnih dišav. Namestitev v hotelu.

8. dan:Fes - Meknes - Volubilis - Fes

Od Fesa ni daleč do Meknesa, ki je povezan z življenjem mogočnega maroškega kralja Moulaya Ismaila. Ogledali si bomo Bab El Mansour, ki velja za najlepša maroška mestna vrata, ki jim rečejo kar vrata Severne Afrike. Iz Meknesa bomo pot nadaljevali mimo islamskega svetega mesta Moulay Idriss do nekdanjega rimskega mesta Volubilis, zgrajenega v času Jube II. Ogledali si bomo termalna kopališča, Venerin tempelj in drugo. Del starodavnega mesta je za svoj film uporabil režiser Martin Scorsese v filmu Zadnja Kristusova skušnjava. Vrnitev v Fes.

9. dan:Fes - Ljubljana

Po zajtrku transfer na letališče in polet v Evropo do bližnjega letališča ter prevoz nazaj domov.

Cena:

 • 1298 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil,
 • povratne Letalske karte v Maroko,
 • letališke pristojbine in turistično takso,
 • prevoz do bližnjega letališča in nazaj,
 • vse notranje avtobusne prevoze po programu,
 • spanje v hotelih z zajtrkom,
 • večerjo na najdaljšo noč v letu – v puščavi pri Merzugi (razen pijače),
 • vse storitve na safariju s kamelami,
 • vsa plačila za lokalnega vodnika in ostale spremljevalce na safariju,
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti,
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje,
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov,
 • DDV.

Cena ne vključuje:

 • zavarovanje z zdravstveno asistenco v tujini,
 • vstopnin v muzeje,
 • kosil in večerij,
 • pijače
 • napitnine za šoferje in lokalne vodnike,
 • najema oziroma vožnje s terenskimi vozili v puščavi,
 • stroškov osebne opreme in vseh stroškov izven programa,
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja).

Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 60 EUR,
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 110 EUR,
 • paket fleksibilnost: 155 EUR,
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 120 EUR,
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika),
 • nadgradnja namestitve (kjer je mogoče) – hotel 4* 600 EUR na osebo v dvoposteljni sobi.

Popust:

 • 100 EUR popusta za prijave do 31. avgusta.

Opombe:

 • Slovenski državljani za vstop in bivanje v Maroku do 90 dni vizuma ne potrebujejo.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.
Slike

Proceed Booking