059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Maroko s izletom v “Modro mesto”

0
Cena
od1,290€
Cena
od1,290€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

30
8 dni, let
Datumi: 16.11.
Maroko
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Zagreb - Frankfurt - Marakech

Zbor potnikov na zagrebškem letališču dve uri pred poletom proti Frankfurtu. Nadaljevanje poti proti Marakešu. Prevoz v hotel, krajši počitek. Odhod z vodnikom na orientacijski sprehod po mestu. Večerja. Nočitev.

2. dan:Marakech

Zajtrk. Ogled mesta: Saadienske grobnice, palača El Badi, Bahia, Saadienske grobnice, Berberska lekarna. Prosti čas za sprehod po pravem labirintu ulic pisane tržnice. Možen ogled čudovitih vrtov Yves Saint Laurent Majorelle (z doplačilom). Nato ogled mošeje Koutoubia (zunaj) in znamenitega trga Djemaâ El Fna, največjega trga v Afriki in središča nočnega življenja, kjer lahko uživate v posebnem vzdušju, medtem ko vas obkrožajo plesalci, pripovedovalci zgodb, krotilci kač, nastopajoče opice in akrobati. . Večerja v hotelu ali za doplačilo predlagamo obisk folklorne predstave Fantazija z večerjo v restavraciji Chez Ali. Nočitev.

3. dan:Marakech - Beni Mellal - Fez

Po zajtrku vožnja do Fesa preko Beni Mellala, središča maroškega kmetijstva. Marakeš, znan tudi kot “južni biser”, je čarobno rdeče mesto, obdano z zasneženimi gorskimi vrhovi. Mesto je v 11. stoletju ustanovila dinastija Almoravidov. Po prihodu nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

4. dan:Fez - fakultativni izlet Chefchaouen "Modro mesto"

Zajtrk. Predlagamo fakultativni izlet v Chefchaouen ali prost dan v čudovitem Fezu. Chefchaouen je znan kot “modro mesto”. To barvito mesto se nahaja ob vznožju gore Rif, le 3,5 ure od mesta Fes. Edinstvena je prav zato, ker je tukaj vse pobarvano v modro: vrata, stene, fasade, okna, ulice. Ja, prav te ozke ulice, v katerih prevladuje nebeško modra barva, so pravi raj za popotnike, željne odkrivanja privlačnega in nekoliko nenavadnega. območij, zaradi stare mavrske in španske arhitekture pa je nepogrešljiva turistična destinacija. Stari del mesta je poln uličic, polnih kavarn, restavracij in trgovin s spominki in tkaninami ter dragocenimi ročnimi izdelki, ki jih v ostalem Maroku ni. Vrnitev v Fez. Večerja in nočitev.

5. dan:Fes - Meknes

Po zajtrku odjava iz hotela in ogled mesta: ogled mošeje Karaouiine in mavzoleja Moulay Idrissa (zunaj), ogled usnjarne. Nato vstop v srednjeveško medino Fes el Bali skozi vrata Bab Boujloud. Sprehod po hrupnih, pisanih uličicah souka – tržnice, kjer na vsakem vogalu visijo preproge, usnjeni ročni izdelki, tradicionalni in moderni nakit, začimbe, rastline, olje. Ogled univerze Madrasa Bouanania, nadaljevanje sprehoda do Ej. Trg Najjarine z istoimenskim vodnjakom. Fes je v 8. stoletju ustanovil Moulay Idriss in je bil v preteklosti prestolnica več dinastij. Nadaljevanje vožnje do Meknesa, t.imaroškega Versaillesa”, mesta, obdanega s trojnim obzidjem v dolžini približno 40 km. Stara medina, obdana z obzidjem, je del Unescove svetovne dediščine. Ogled legendarnih vrat Bab El Mansour, po mnenju mnogih najlepših vrat severne Afrike in znamenitega trga El Hedim. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan:Meknes - Rabat - Casablanca

Zajtrk. Vožnja proti Rabatu. Po prihodu ogled mesta: Hassanov stolp z uničenimi stebri, veličasten mavzolej Mohameda V., Kasbah Oudaya in kraljeva palača (zunaj). Vožnja proti Casablanci. Sledi ogled mesta Casablanca: Trg Mohameda V., stanovanjsko naselje Anfa, vožnja po sprehajališču Ain Diab ob morju, ogled (od zunaj – po želji ogled od znotraj) veličastne mošeje kralja Hasana II., ene izmed največje mošeje na svetu. Prosti čas za nakupe spominkov. Odhod v hotel. Večerja. Nočitev.

7. dan:Casablanca - Marakeš - fakultativni izlet v dolino reke Ourika

Po zajtrku vožnja proti Marakešu. Ob prihodu namestitev v sobe, po krajšem počitku pa fakultativni poldnevni izlet v dolino reke Ourika, približno 60 km od Marakeša, ob samem vznožju gorovja Atlas. Zeleno rastlinje in majhna berberska naselja so vidna na vsakem koraku. Obiskali bomo delavnico arganovega olja, kjer tradicionalno delajo samo ženske. Uživali bomo v slapovih, ki jih ustvarja reka Ourika, ko se prebija skozi veličastne skale Atlasa. Ob nakupu spominkov iz alabastra in različnega nakita boste imeli priložnost poskusiti edinstven metin sok. Kosilo v lokalni restavraciji (doplačilo). Vrnitev v Marakeš v poznih popoldanskih urah. Večerja v hotelu. Nočitev.

8. dan:Marakeš - Frankfurt - Zagreb

Zajtrk in odjava iz hotela. Prosti čas za nakupovanje spominkov in zbiranje zadnjih doživetij mesta. Sledi transfer do letališča v Marakešu. Ob prihodu na letališče prijava na polet proti Frankfurtu , nadaljevanje poleta v Zagreb.

Cena:

 • 1290 EUR.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz po programu v ekonomskem razredu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi 7 x nočitev s polpenzionom v hotelih 4* po programu,
 • skupinski prevoz in ogledi po programu,
 • lokalni vodniki po vseh kraljevih mestih v angleškem jeziku,
 • lokalnega angleško govorečega vodnika,
 • vstopnice za Madrasso Bouanania v Fesu, palačo Bahia v Marakešu, grobnice Saadiens v Marakešu.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 250 EUR,
 • napitnine lokalnim vodnikom in voznikom: 40 € na osebo – OBVEZNO DOPLAČILO,
 • vstopnice za kulturnozgodovinske spomenike in muzeje,
 • vozovnice za javni prevoz, doplačila za izlete in prehrano, ki ni po programu,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Fakultativni izleti/vstopnice:

 • vstopnica za vrtove Majorelle z rezervacijo: 14 EUR (plačilo na licu mesta),
 • vstopnica za mošejo Hassana II v Casablanci: 14 EUR,
 • fakultativni izlet v Chefchaouen (min. 15 oseb): 85 EUR,
 • fakultativni poldnevni izlet v dolino reke Ourika (min. 15 oseb): 60 EUR,
 • večerja s predstavo Fanstasia v Marakešu: 70 EUR (cena vključuje odbitek za večerjo v hotelu) – plačilo na kraju samem.
Slike

Proceed Booking