059 072 001 turizem@az-sp.si

Maroko in nočitev v puščavi

0
Cena
od1,450€
Cena
od1,450€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

29
9 dni, let
Datumi: 1.4.
Maroko
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Zagreb - Dunaj - Marakeš

Zbor potnikov na zagrebškem letališču dve uri pred poletom proti Dunaju. Nadaljevanje poti proti Marakešu. Po prihodu v Marakeš sledi panoramska vožnja skozi mesto. Marakeš, znan tudi kot “južni biser”, je čarobno rdeče mesto, obdano z zasneženimi gorskimi vrhovi. Mesto je v 11. stoletju ustanovila dinastija Almoravidov. Po prihodu nastanitev v hotelu. Skupni izlet v Jemma El-Fna, najbolj znano tržnico v Afriki, mešanica vonjav, okusov in zvokov, ki je pravo, pravo doživetje Maroka. Uživanje v lokalni kulinariki, čaju ali sprehodu po soukih z obveznim barantanjem in nakupom spominkov. Vrnitev v hotel na večerjo. Po večerji predlagamo raziskovanje nočnega življenja mesta. Nočitev.

2. dan:Marakeš - Casablanca

Zajtrk. Vožnja proti Casablanci. Sledi ogled mesta Casablanca: Trg Mohameda V., stanovanjsko naselje Anfa, vožnja po sprehajališču Ain Diab ob morju, ogled (od zunaj – po želji ogled od znotraj) veličastne mošeje kralja Hasana II., ene izmed največje mošeje na svetu, ki je bila zgrajena od leta 1986 do 1993 na obali Atlantskega oceana. Mošeja je bila zgrajena v modernističnem mavrskem slogu s površino 40.000 m², kar jo uvršča med največje na svetu in lahko sprejme 22.500 vernikov. Njegov minaret je visok 210 m, zanimivo pa je, da se hodža nanj pripelje z dvigalom, ko kliče k molitvi. Prosti čas za nakupe spominkov. Namestitev v sobe, večerja in nočitev.

3. dan:Marakeš - Rabat - Meknes - Fes

Zajtrk. Vožnja proti Rabatu. Po prihodu ogled mesta: Hassanov stolp z uničenimi stebri, veličasten mavzolej Mohameda V., Kasbah Oudaya in kraljeva palača (zunaj). Nadaljevanje vožnje do Meknesa, t.i »maroškega Versaillesa«, mesta, obdanega s trojnim obzidjem v dolžini približno 40 km. Stara medina, obdana z obzidjem, je del Unescove svetovne dediščine. Ogled legendarnih vrat Bab El Mansour, po mnenju mnogih najlepših vrat severne Afrike in znamenitega trga El Hedim. Vožnja do Fesa. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan:Fez

Po zajtrku ogled mesta: ogled mošeje Karaouiine in mavzoleja Moulay Idrissa (zunaj), ogled usnjarne. Nato vstop v srednjeveško medino Fes el Bali skozi vrata Bab Boujloud. Sprehod po hrupnih, pisanih uličicah souka – tržnice, kjer na vsakem vogalu visijo preproge, usnjeni ročni izdelki, tradicionalni in moderni nakit, začimbe, rastline, olje… Ogled univerze Madrasa Bouanania, nadaljevanje sprehoda do Ej. Trg Najjarine z istoimenskim vodnjakom. Fes je v 8. stoletju ustanovil Moulay Idriss in je bil v preteklosti prestolnica več dinastij. Prosti čas. Večerja. Nočitev.

5. dan:Fes - Ifrane - Midelt - Errachidiua - Erfoud - Merzounga (nov v puščavi v Luksoznem kampu)

Po zajtrku vožnja proti puščavi z odmorom za kosilo v mestu Ifrane, ki se nahaja na pobočju Atlasa, ki ga pogosto imenujejo “švicarski” Maroko«, mondeno zimsko letovišče, če imamo srečo, lahko srečamo opice, ki živijo v bližnjih gozdovih. V Efroudu, znanem kot “vrata Sahare” z dolino Ziz, posejano s palmami, ki gostijo letni festival datljev, se poslovimo od avtobusa in se štirje usedemo v džipe, da se odpeljemo skozi sipine do Merzouge in uživajte v čudovitem sončnem zahodu. Po prihodu (fakultativno) gremo na jahanje kamel v puščavo ob sončnem zahodu. Namestitev v luksuznem kampu. Večerja. Nočitev.

6. dan:Merzounga - Tinghir - Ourzate

Zajtrk. Vožnja v Tineghir po cesti »Tisuću kazbi«. Prispete do soteske Todra, katere strme skale se dvigajo do 400 m, ki je služila kot kulisa za številne filme – prosti čas. Ourzazate se nahaja na nadmorski višini 1160 metrov. Naseljen je z Berberi, ki so zaslužni za njegovo edinstveno arhitekturo. Obisk Kazba Taourirt – sedež paše Glaouija. Majhen del kasbe je bil obnovljen v devetdesetih letih prejšnjega stoletja s pomočjo Unesca in je zdaj odprt kot zgodovinska znamenitost. Možnost ogleda studiev Atlas, kjer so snemali številne filme (po želji). Nastanitev v hotelu. Večerja v hotelu. Nočitev.

7. dan:Ourzate- Ait Ben Haddou - Marakeš

Zajtrk. Dan začnemo z obiskom Ait Ben Haddo – slikovitega berberskega mesta na karavanski poti z ohranjenim kazabom, nekoč enega najpomembnejših utrdb na stari solni cesti. Ogled Kazbe, ki je na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Osupljivo lepa kasba Ait Ben Haddou je ena najbolj fotogeničnih zgradb v Maroku. Njegov razprostrt oranžni opečnati zid leži sredi mandljevih polj in velja za eno najlepših zgradb iz blata v državi, njegova lepota pa že desetletja osvaja Hollywood in tukaj so posneli prizore iz filmov Lawrence Arabski, Jezus iz Nazareta in Gladiator . Po ogledu vožnja v Marakeš. Prihod in nastanitev v hotelu. Večerja.

8. dan:Marakeš

Ogled mesta: saadienske grobnice, palača El Badi, Bahia, saadienske grobnice, berberska lekarna. Prosti čas za sprehod po pravem labirintu ulic pisane tržnice. Možen ogled čudovitih vrtov Yves Saint Laurent Majorelle (z doplačilom). Nato ogled mošeje Koutoubia (zunaj) in znamenitega trga Djemaâ El Fna, največjega trga v Afriki in središča nočnega življenja, kjer lahko uživate v posebnem vzdušju, medtem ko vas obkrožajo plesalci, pripovedovalci zgodb, krotilci kač, nastopajoče opice in akrobati. . Večerja v hotelu ALI po želji obisk »Fantasia show with dinner«. Nočitev.

9. dan:Marakeš - Frankfurt - Zagreb

Zajtrk in odjava iz hotela. Prosti čas za nakupovanje spominkov in zbiranje zadnjih doživetij mesta. Sledi transfer do letališča v Marakešu. Ob prihodu na letališče prijava na polet proti Frankfurtu , nadaljevanje poleta v Zagreb.

Cena:

FIRST MINUTE:

 • 1450 EUR.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz po programu v ekonomskem razredu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi 7 x nočitev s polpenzionom v hotelih 4* po programu,
 • 1 x nočitev v luksuznem kampu v puščavi na bazi polpenziona
 • skupinski prevoz in ogledi po programu,
 • lokalni vodniki po vseh kraljevih mestih v angleškem jeziku,
 • lokalnega angleško govorečega vodnika,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS,
 • vstopnice za Madrasso Bouanania v Fesu, palačo Bahia v Marakešu, grobnice Saadiens v Marakešu,Kasbah Taourirt v Ouarzazatu).

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 280 EUR,
 • napitnine lokalnim vodnikom in voznikom: 35 EUR na osebo – OBVEZNO DOPLAČILO,
 • vstopnice za kulturnozgodovinske spomenike in muzeje,
 • vozovnice za javni prevoz, doplačila za izlete in prehrano, ki ni po programu,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Fakultativni izleti/vstopnice:

 • vstopnica za vrtove Majorelle z rezervacijo: 16 EUR (plačilo na licu mesta),
 • vstopnica za mošejo Hassana II v Casablanci: 16 EUR,
 • jahanje kamele v puščavi: 25 EUR
 • obisk studia Atlas v Ouarzazatu: 10 EUR
 • večerja s predstavo Fanstasia v Marakešu: 65 EUR (cena vključuje odbitek za večerjo v hotelu) – plačilo na kraju samem.
Slike

Proceed Booking