059 072 001 turizem@az-sp.si

Maroko in kraljeva mesta

0
Cena
od1,259€
Cena
od1,259€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

24
8 dni, let
Datumi: 17.4., 29.4., 30.5.
Maroko
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Zagreb - Paris - Casablanca

Zbor potnikov na zagrebškem letališču dve uri pred poletom. Odhod letala proti Parizu in nadaljevanje poti proti Casablanci. Prihod v Casablanco. Po opravljenih mejnih formalnostih sledi prevoz do hotela. Večerja v hotelu. Nočitev.

2. dan:Casablanca

Po zajtrku ogled gospodarskega in industrijskega središča Maroka: trg Mohameda V., stanovanjsko naselje Anfa, vožnja po promenadi Ain Diab ob morju, pogled (od zunaj) na veličastno mošejo kralja Hassana II., eno največjih mošej v svetu. Kosilo v lokalni restavraciji (doplačilo). Popoldne nadaljevanje ogledov Casablance: vožnja mimo katedrale do četrti Habous, trga Mohameda V. in trga Združenih narodov, primerov maroške secesijske arhitekture. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

3. dan:Casablanca

Zajtrk. Vožnja proti Rabatu. Po prihodu ogled mesta: Hassanov stolp z ruševinami stebrov, veličasten mavzolej Mohameda V., Kasbah Oudaya in kraljeva palača (zunaj). Nadaljevanje vožnje do Meknesa, t.i »maroškega Versaillesa«, mesta, obdanega s trojnim obzidjem v dolžini približno 40 km. Stara medina, obdana z obzidjem, je del Unescove svetovne dediščine. Ogled legendarnih vrat Bab El Mansour, ki so po mnenju mnogih najlepša vrata Severne Afrike, ogled kraljevih konjušnic Moulay Ismaila in znamenitega trga El Hedim. Nadaljevanje vožnje proti Fesu. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan:Fes

Po zajtrku sledi ogled mesta. Fes je drugo največje mesto v Maroku za Casablanco in eno od štirih “kraljevskih mest” Maroka skupaj z Rabatom, Marakešem in Meknesom. Ustanovil ga je Moulay Idriss v 8. stoletju in je bil prestolnica več dinastij v preteklosti. Sestavljen je iz treh delov, Medina Fes, Fes-Jddid in Ville Nouvelle (Novo mesto). Ogled mošeje Karaouyine in mavzoleja Moulay Idrissa (zunaj), ogled usnjarne. Nato vstop v srednjeveško medino Fes el Bali skozi vrata Bab Boujloud, sprehod po hrupnih, barvitih ulicah souka – tržnice, kjer na vsakem vogalu visijo preproge, usnjeni ročni izdelki, tradicionalni in moderni nakit, začimbe, rastline, olje… Ogled univerze Attarine Madrasah, nadaljevanje sprehoda do trga Ej Najjarine z istoimenskim vodnjakom. Prosti čas za kosilo v lokalni restavraciji (doplačilo). Popoldne sledi ogled Fes-Jddida, enega od treh starih mestnih jeder znotraj Feza, imenovanega tudi »novi Fes« ali »beli Fes«. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

5. dan:Fes - Ifrane - Beni Mellal - Marakeš

Po zajtrku vožnja do Marakeša, s postankom v smučarskem središču Ifrane, ki leži na pobočju Atlasa. Nadaljevanje v Marakeš skozi Beni Melal, središče maroškega kmetijstva. Marakeš, znan tudi kot “južni biser”, je čarobno rdeče mesto, obdano z zasneženimi gorskimi vrhovi. Mesto je v 11. stoletju ustanovila dinastija Almoravidov. Po prihodu nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

6. dan:Marakeš

Po zajtrku ogled mesta in najpomembnejših znamenitosti »bisera juga«, kot popularno imenujejo tudi Marakeš. Najbolj impozanten je stari del mesta – medina, ki je bila zaradi svoje privlačnosti in pomena uvrščena na Unescov seznam svetovne dediščine in prav v tem labirintu uličic se skriva ves čar in lepota tega mesto je tkano. Med drugim si bomo ogledali čudovito palačo El Bahia, kompleks v katerem so številne zgradbe, paviljoni in vrtovi, še posebej pa navdušujejo razkošna marmorna tla in poslikane stene. Potem mošeja Koutoubia s kar 77 metrov visokim minaretom, ki je pogost motiv na razglednicah tega mesta; Palača Bahia, grobnice dinastije Saadi, vrtovi Menara z gracioznim poletnim paviljonom, katerega obrisi se odražajo v peneči vodi umetnega jezera, obdani z obsežnimi vrtovi, zasajenimi z oljkami. Kosilo v lokalni restavraciji (doplačilo). Popoldne bomo obiskali glavni mestni trg Jemaa el-Fna, ki je poln življenja in nenavadnih znamenitosti, poleg tega pa je tudi kraj, kjer lahko poskusite številne maroške dobrote, saj se trg vsak večer spremeni v največji restavracija na prostem. Tukaj boste srečali krotilce kač in opic, žonglerje, akrobate, plesalce, pisano oblečene prodajalce in orientalske pripovedovalce. Ob trgu je velika tržnica – souk, kjer lahko kupite dobesedno vse, barantanje pa je neizogibno. Marakeš ima največje pokrite tržnice v Maroku, ki ponujajo različne znane in neznane začimbe, usnjene izdelke in oblačila, pisane tradicionalne svetilke in številne ročne izdelke. Povratek v hotel in večerja. Z doplačilom predlagamo obisk folklorne predstave Fantazija z večerjo v restavraciji Chez Ali. Nočitev.

7. dan:Marakeš

Po zajtrku predlagamo ogled vrta Majorelle in muzeja z bogato zbirko oblačil in modnih detajlov slavnega francoskega modnega velikana Yvesa Saint Laurenta. Vrt Majorelle je zasnoval francoski umetnik Jacques Majorelle leta 1924 v obdobju, ko je bil Maroko francoski protektorat. Od leta 1980 je vrt v lasti svetovno znanega oblikovalca Yvesa Saint-Laurenta. V vrtu je tudi muzej, katerega zbirka vključuje dragocene severnoafriške tkanine iz Saint-Laurentove osebne zbirke, pa tudi različno keramiko, nakit in slike Majorelle ter rastline z vseh petih celin, predvsem kaktuse in bugenvilije. Kosilo v lokalni restavraciji (doplačilo). Popoldne prosto za samostojno raziskovanje mesta. Večerja v hotelu. Nočitev.

8. dan:Povratek domov

Po zajtrku sledi transfer do letališča in polet proti domu.

Cena:

First Minute:

 • 1259 EUR na osebo (17.4.),
 • 1259 EUR na osebo (29.4.),
 • 1289 EUR na osebo (30.5.).

Cena vključuje:

 • letalski prevoz po programu v ekonomskem razredu,
 • letalski davki in pristojbine,
 • vključen 1 kos oddane prtljage na osebo (vsak kovček do 23 kg) + 1 kos ročne prtljage (do 8 kg, dimenzije 55x40x23 cm),
 • namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi 7 x nočitev s polpenzionom v hotelih 4*,
 • skupinski prevozi in ogledi po programu,
 • vstopnice za objekte in kraje, ki jih obiskujemo po programu,
 • lokalni vodnik v angleščini,
 • stroški organizacije potovanja.

Cena ne vključuje:

 • dodatne storitve, prehrana, izleti in vse, kar ni navedeno pod točko “cena vključuje”.

Doplačila:

 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.
 • enoposteljna soba: 280 EUR,
 • doplačilo za 6 kosil v lokalnih restavracijah med turo 135 EUR,
 • napitnine za lokalne vodnike in voznike 40 EUR (plačilo vodji izleta na licu mesta).

Izbirne vsebine:

 • doplačilo za 6 kosil v lokalnih restavracijah med turo 135 EUR,
 • Chez Ali Fantasia Show z večerjo in povratnim prevozom 55 EUR,
 • vstopnica v mošejo Hassana II. v Casablanci: 13 EUR (plačilo na licu mesta),
 • vstopnina v vrtove Majorelle v Marakešu: 12 EUR (plačilo na licu mesta).

 

Opombe:

Slike

Proceed Booking