059 072 001 turizem@az-sp.si

Mandarine in zanimivo doživetje

0
Cena
od279€
Cena
od279€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

14
5 dni, avtobus
Datumi: 09.10., 23.10., 30.10.
BiH, Črna Gora, Hrvaška
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Banja Luka

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri mimo Zagreba do Banje Luke. Najprej se bomo ustavili v Delibašinem selu, kjer si bomo ogledali zanimiv samostan trapistov Marija Zvijezda. V preteklosti so bili redovniki trapisti zelo zaslužni za razvoj Banje Luke, še danes pa po svoji tradicionalni recepturi proizvajajo sir trapist in tudi odlično vino. Po ogledu bomo nadaljevali pot do središča mesta, kjer si bomo ogledali mestne znamenitosti: trdnjavo Kastel – »turško utrdbo«, obnovljeno džamijo Ferhadijo, ki jo povezujejo z mnogimi zanimivimi legendami. Obiskali bomo tudi mogočno novo pravoslavno cerkev, na sprehodu po mestni promenadi pa bomo začutili živahen utrip mesta ter arhitekturno skladnost avstro-ogrskega obdobja ter obdobja, ko je mesto bilo prestolnica Vrbaške Banovine. Vožnja do hotela, nastanitev. Še nekaj prostega časa. Dan bomo zaključili z lokalno večerjo v tipični tamkajšnji restavraciji. Nočitev v hotelu.

2. dan:Titov Bunker - Trebinje

Po zajtrku se bo naša vožnja nadaljevala v smeri Sarajeva in proti dolini Neretve, vse do Konjica, kjer si bomo ogledali Titov bunker. Zanimivost, ki je bila dolgo časa dobro skrita skrivnost, se razprostira na pribl. 6500 kvadratnih metrih površine. Ogled traja približno 2 uri. Nato se bomo peljali vse do Trebinja, mesta pod vplivom mediteranske klime, s prijaznimi domačini in z zanimivim vrvežem. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

3. dan:Budva

Po zajtrku še sprehod po starem mestu in naša vožnja se bo nadaljevala proti obali Jadranskega morja do Črne gore. Primorski svet te dežele se ponaša s številnimi turističnimi središči. Vožnja do mondenega letovišča Budva. Sprehod skozi staro jedro za obzidjem. Čas za osvežitev. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

4. dan:Cetinje - Njeguši - Neum

Po zajtrku vožnja v Cetinje, nekdanjo črnogorsko prestolnico. Ob doplačilu si bomo ogledali palačo kralja Nikole in cetinjski samostan, kjer boste lahko še bolje spoznali bogato zgodovino črnogorskega naroda. Po ogledu bomo nadaljevali pot do vasice Njeguši, kjer se bomo okrepčali z njeguškim pršutom ter s kozarcem vina. Nato pa se bomo že peljali ob obali Jadranskega morja in potovali vse do Neuma. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

5. dan:Dolina Neretve - Slovenija

Po zajtrku se bomo odpravili v dolino delte Neretve, ki jo zaradi njenih rodovitnih tal nekateri imenujejo »hrvaška Kalifornija«. Dolina je s svojo delto eno največjih in edinstvenih močvirnatih področij v Sredozemlju in pomemben naravni spomenik. Ustavili se bomo na eni od številnih plantaž sočnih mandarin. Do sitega se jih bomo najedli in jih nabrali za domov (2 kg, večje količine pa ob doplačilu). Vožnjo bomo nadaljevali do domačina, kjer nam bodo postregli domačo lozo in kosilo s pijačo ob glasbi. Ob dogovorjeni uri se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor bomo prispeli predvidoma v večernih urah.

Cena:

 • 279 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
 • 299 EUR na osebo (pri udeležbi 30 oseb),
 • 319 EUR na osebo (pri udeležbi 20 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • 4x nastanitev v dvoposteljnih sobah *** v hotelu,
 • 4x polpenzion,
 • zunanje oglede po programu in lokalna vodenja,
 • ogled samostana Trapistov,
 • vstopnino v Titov bunker,
 • prigrizek – njeguški pršut in kozarec vina,
 • trgatev mandarin in kosilo (dobrodošlica – žganje, kosilo s pijačo ob glasbi, 2 kg mandarin za domov na udeleženca),
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 80 EUR,
 • vstopnine: 5-10 EUR/muzej oz. cerkev.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 20.