059 072 001 turizem@az-sp.si

Malta – Valletta, Mdina, Vittorios

0
Cena
od579€
Cena
od579€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

60
8 dni, let+bus
Datumi: 06.03.2019, 20.03.2019, 04.04.2019, 08.05.2019, 21.05.2019.
Malta
Šifra: AŽ25
Program

1. dan:let proti Malti

Zbirališče potnikov na letališču Zagreb dve uri pred letom in let preko Frankfurta proti Malti. Po prihodu sledi prevoz do hotela ter nastanitev. Nočitev.

2. dan:Valletta (celodnevni izlet) – vključeno

Zajtrk. Z avtobusom se odpravimo na celodnevni izlet v Valletto. Med vodenim ogledom po živahnih ulicah Vallette, boste odkrivali lepoto in čare tega mesta-utrdbe, katerega so vitezi ustanovili leta 1566. Viteški red sv. Janeza je upravljal otoke 268 let in Valletta je najboljši primer njihove edinstvene kulturne dediščine. Najprej bomo uživali v očarljivem pogledu na naravno pristanišče Grand Harbour, ki se razteza od vrtov Barracce. Nato bomo obiskali katedralo sv. Janeza (vstopnina vključena), si ogledali Caravaggiove mojstrske freske v oratoriju, flamske tapiserije in cerkveni muzej. V katedrali so ena najlepših marmornih tal na svetu. Ogled nadaljujemo po ulici Republike, mimo Palače velikih mojstrov. Prosti čas za kosilo (ni vključen) in nakupovanje. Popoldan nadaljujemo z avtobusom panoramski ogled obzidja starega dela mesta Vallette in na povratku do hotela, se peljemo še mimo sprehajališč Ta Xbiex in Sliema. Nočitev.

3. dan:Mdina – Rabat – Mosta – Ta'Qala (celodnevni izlet) – vključeno

Zajtrk. Današnji izlet nas pripelje do osrednjega dela Malte, kjer prevladuje srednjeveško utrjeno mesto Mdina, starodavna prestolnica Malte. Ozke, vijugaste ulice, ki segajo v srednji vek, vodijo do impozantnih utrdb, od koder je veličasten panoramski razgled na otoke. Med sprehodom po mestu, ki je videti, kot da se je tam čas ustavil, boste videli različne arhitekturne sloge, vključno s palačami Siculo-Norman ter drugimi baročnimi stavbami velikega zgodovinskega pomena. Prav zaradi tega je to “Tiho mesto” priljubljena kulisa filmske industrije. Mdino zapustimo skozi grška vrata in se ustavimo pri zgodnjekrščanskih katakombah v Rabatu, preden nadaljujemo pot do čudovitih klifov imenovanih Dingli. Po kosilu (ni vključen v ceno) bomo obiskali botanični vrt v San Antonu, ki se nahaja v bližini predsedniške palače, katero bomo lahko občudovali od zunaj. Nadaljujemo s postankom v vasici obrtnikov Ta’Qali in obiskom delavnic malteških obrtnikov. Prisostvovali bomo pihanju ter oblikovanju stekla ter izdelavi tradicionalnih filigranskih srebrnih in zlatih predmetov. Za konec, si bomo od zunaj ogledali čudovito cerkev v mestecu Mosta, ki je znana po eni od največjih kupol v Evropi. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan:Malta malo drugače (poldnevni izlet) – fakultativno

Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na poldnevnem fakultativnem izletu Malta, malo drugače (za plačilo). To je zelo poseben izlet, saj vključuje enega najpomembnejših plemiških krajev na Malti s 400 let starimi vinogradi, kjer zorijo premium vrhunska vina. Palazzo Parisio opisujejo kot “miniaturni Versailles”. Njena bogata notranjost vsebuje lepe freske, veličastna marmorna dela, zrcalne stene, tromp l’oeil in redke slike. Lepo urejeni vrtovi, priznani kot eni najlepših v Evropi, odražajo veličastnost tega gracioznega mesta. Po spoznavanju bogastva palače, vas ena od vodilnih vinskih kleti na Malti vabi v svojo klet, kjer vam bodo podrobno predstavili lokalno pridelavo vin in vas povabili k degustaciji izbranih vin in lokalnih specialitet. Povratek v hotel. Nočitev.

5. dan:tempelj Hagar Qim in dediščina kamnoseštva (poldnevni izlet) - fakultativno

Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na poldnevnem fakultativnem izletu Tempelj Hagar Qim in dediščina kamnoseštva (za plačilo). Izlet začnemo z obiskom enega najstarejših kamnolomov na Malti. Kamnolom je danes vrhunska turistična znamenitost, ki nudi vpogled v eno od vodilnih veščin Malte – uporabo apnenca v gradbene namene, čigar tradicija sega tisoče let nazaj. O čarobnosti antične Malte se boste naučili v Hagar Qimu, najpomembnejšem prazgodovinskem kraju na Malti, s čudovitim pogledom na široko modrino Sredozemlja in otok Filfil. Od Hagar Qim bomo nadaljevali pot do Wied iz-Zurrieq, kjer se lahko, odvisno od vremenskih pogojev, vkrcate na ladjo (ni vključeno v ceno izletov) in obiščite Modro jamo, znano po kristalno čistem morju. Povratek v hotel. Nočitev.

6. dan:ogled treh mest (poldnevni izlet) - vključen

Zajtrk. Današnji izlet nas vodi do območja Grand Harbour, ki leži nasproti Vallette, znanega tudi kot Tri mesta – Vittorios, Cospicua in Senglea, kjer so se vitezi sv. Janeza leta 1530 najprej naselili. Vožnja vzdolž Cospicua. Prispemo do Vittoriosa, kjer se sprehodimo po ozkih ulicah v senci zgodovinskih stavb ter vidimo prve utrdbe različnih viteških redov. Z vrta Senglea, ki se nahaja na vrhu polotoka, uživajte v osupljivem 360-stopinjskem razgledu na Grand Harbour, vključno z impresivno utrdbo Saint Angelo, od koder je Grand Master La Vallette vodil obrambo otoka v veliki bitki za Malto leta 1565. Povratek v hotel. Nočitev.

7. dan:otok Gozo (celodnevni izlet) – fakultativno

Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na celodnevnem fakultativnem izlet na otok Gozo (za plačilo). S kratko plovbo s trajektom, ki traja približno 20 minut, pridemo do pristanišča Mgarr, kjer boste takoj začutili edinstveno vzdušje tega otoka. Najprej se odpravimo do megalitskega templja Ggantija, ene najstarejših zgradb na svetu, ki je vključena tudi na Unescov seznam svetovne dediščine ter je starejša celo od egiptovskih piramid in znamenitega Stonehenga. Nato obiščemo srednjeveški grad v Viktoriji ter zalive, ki spominjajo na fjorde in se nahajajo v Xlendi in Dwejri. Gozo je znan tudi po svoji obrti, zlasti ročno izdelanih čipkah in pletenih oblačilih. Obiskovalce otoka bo navdušilo bujno zelenje, mirno vzdušje in razlike v primerjavi z večjo Malto.

8. dan:povratek v Zagreb

Zajtrk. Po zajtrku imate prosti čas do odhoda na letališče. Prijava na let in let preko Frankfurta do Zagreba.

Cena:

 • 579 EUR na osebo (06.03.2019),
 • 599 EUR na osebo (20.03.2019),
 • 629 EUR na osebo (04.04.2019),
 • 649 EUR na osebo (08.05.2019),
 • 699 EUR na osebo (21.05.2019).

Cena vključuje:

 • letalski prevoz Zagreb-Frankfurt-Malta-Frankfurt-Zagreb s pristojbinami,
 • 7x nočitev v hotelu Gillieru Harbour Hotel s 3* v dvoposteljni sobi,
 • 7x samopostrežni zajtrk,
 • prevozi po programu s klimatiziranimi in udobnimi turističnimi avtobusi,
 • 3 vključeni izleti: Valletta, Mdina– Mosta – Ta’Qala in ogled treh mest,
 • slovensko oz. hrvaško spremstvo in lokalni vodnik,
 • organizacijo potovanja,
 • zavarovanje odpovedi potovanja (bolezen,smrt).

Cena ne vključuje:

 • doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama),
 • turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu,
 • dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete,
 • napitnine za lokalne vodnike in šoferje,
 • stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….).

Doplačila:

 • 7x večerja (odhoda 6.3. in 20.3.2019): 69,-EUR na osebo
 • 6x večerja (odhodi 4.4., 8.5. in 21.5.2019): 59,-EUR na osebo
 • Paket izletov (Malta malo drugače, tempelj Hagar Qim in dediščina kamnoseštva, otok
  Gozo): 129,-EUR na osebo
 • Transfer Ljubljana-letališče Zagreb-Ljubljana: 40,-EUR na osebo
 • Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama:
  • Doplačilo za enoposteljno sobo: 129,-EUR.

Opombe:

 • Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo. Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb.
Slike