059 072 001 turizem@az-sp.si

Malta

0
Cena
od699€
Cena
od699€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

34
5 dni, let
Datumi: 30.5., 20.6., 3.10.
Malta
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Zagreb - Malta - Valletta - spoznavanje otoka

Zbor s sopotnikom na zagrebškem letališču pred informacijskim pultom dve uri pred poletom. Prijava na direktni let na Malto. Po pristanku na Malti se s turističnim avtobusom v spremstvu lokalnega vodnika in spremljevalca odpravimo na raziskovanje Vallette. Mesto je bilo zgrajeno po velikem obleganju leta 1565. in poimenovana po velikem mojstru Jeanu Parisotu de la Vallettu, ki je zaslužen za obrambo Malte pred floto Sulejmana Veličastnega. Turo začnemo v vrtovih Barrakka, zgrajenih na dvignjenih obzidjih, s katerih se ponuja fantastičen panoramski pogled na Veliko pristanišče in tri mesta. Nadaljujemo z ogledom, od zunaj si boste lahko ogledali katedralo sv. Janeza, ki je zaradi svoje baročne arhitekture nikakor ne smete zamuditi. Po katedrali si bomo ogledali palačo velikega mojstra – ta palača je bila uradna in zasebna rezidenca velikega mojstra reda. Danes je palača rezidenca predsednika Malte. V palači sta dve sobi, ki ju je mogoče obiskati; Orožarna soba in dvorane (opomba – dvorane je mogoče obiskati le, če ne potekajo druge vladne obveznosti).

Prosti čas za kosilo. Ogled se zaključi s prevozom do hotela. Hoja s spremljevalcem in spoznavanje cilja. Nočitev.

2. dan:zlet Mdina - Tiho mesto, rabat in Mosta

Po zajtrku predlagamo odhod na enodnevni izlet po otoku (prijava in plačilo ob rezervaciji aranžmaja). Turo bomo začeli v stari prestolnici otoka Mdini, ki se nahaja v središču otoka. Mdina je starodavno mesto, ki mu pravijo tudi Tiho mesto, njegovi temelji pa segajo v prazgodovino. Ker je mesto na strateški lokaciji na eni največjih planot na celini, je bilo priča glavnim zgodovinskim dogodkom Malte. Na njegovih stenah lahko uživate v razgledu na okoliške vasi. Med sprehodom si bomo ogledali tudi katedralo Mdina in njene impozantne bastione. Sledi organizirano kosilo v tipični lokalni restavraciji v Rabatu (ni vključeno v ceno).
Po kosilu se bomo sprehodili po ozkih vijugastih cestah, ki vodijo do območja katakomb in jam sv. Pavla (imeli boste možnost ogleda katakomb).
Zapustimo Rabat in se odpravimo proti dih jemajočim pečinam Dingli. Naš ogled bomo zaključili z občudovanjem mogočne kupole župnijske cerkve Most, v kateri je še danes shranjena bomba iz 2. svetovne vojne, ki ni eksplodirala. Povratek v hotel. Nočitev.

3. dan:Malta - izlet v modre jame in pristanišče Marsalokk

Pozni zajtrk. Prosti čas ali po želji poldnevni izlet za spoznavanje druge strani otoka (prijava in plačilo ob rezervaciji aranžmaja). Na samem jugu otoka bomo obiskali ribiško vasico Marsaxlokk, ki jo lahko raziskujete sami. Nadaljujemo do Modre jame, kjer boste imeli možnost (ob lepem vremenu) 20 minutne vožnje z ladjo (za doplačilo). Po ekskurziji sledi voden sprehod po Sliemi in St. Julijci ali pa se odpočijemo v eni izmed številnih kavarn. Večer prost za počitek in lastne programe. Nočitev.

4. dan:Malta - izlez z ladjo na otok Gozo

Zajtrk. Ob 08.00 uri predlagamo fakultativni enodnevni izlet na otok Gozo (prijave in plačilo ob rezervaciji aranžmaja). Obvezna predhodna odjava iz hotela in oddaja stvari v varovanem hotelskem prostoru. Spoznajte manj znano destinacijo, drugi največji otok malteškega arhipelaga. Obiskovalci ostanejo navdušeni nad bujno naravo otoka, njegovim mirnim vzdušjem in tem, kako drugačen je od sosednje Malte.
Po kratkem prečkanju s trajektom (približno 20 minut) prispemo v pristanišče Mgarr na Gozu. Vodnik vas bo popeljal po megalitskih templjih Ggantije, enega najbolj impresivnih in najbolje ohranjenih arheoloških najdišč na malteškem arhipelagu. Po legendi so najstarejši samostoječi spomenik na svetu, starejši od egipčanskih piramid, zgradili velikani.
Sledi kosilo v lokalni restavraciji (po želji).  Sledi ogled srednjeveške citadele v Viktoriji, glavnem mestu Goza. Citadela se nahaja na hribu s fantastičnim panoramskim pogledom na Gozo. Nato pride Xlendi, tradicionalna ribiška vas v ozkem fjordu podobnem zalivu in Azurno okno na Dwejri. Gozo je znan tudi po obrti, zlasti ročno izdelani čipki in pletenju.

5. dan:Malta - križarjenje po zalivu

Zajtrk. Predlagamo, da se zjutraj odpravite na sproščeno dvourno jadranje po zalivu kot zadnji način, da se pred vrnitvijo domov vpijete v otoško vzdušje (prijava in plačilo ob rezervaciji aranžmaja). Križarjenje po dveh naravnih pristaniščih Marsamxei in Grand Harbour, ki sta igrali ključno vlogo v zgodovini Malte. Uživali boste v drugačnem pogledu na Valletto, v vsej njeni lepoti in odlični priložnosti za sprostitev in edinstvene fotografije.
Po plovbi prosti čas za sprehod po glavnem nakupovalnem predelu Sliema ali počitek v eni izmed številnih kavarn. Po vrnitvi prosto do odhoda transfer na letališče. Prijava in vkrcanje na direkten let proti Zagrebu.

Cena:

 • 699 EUR – 30.5.2024,
 • 749 EUR – 20.6.2024,
 • 699 EUR – 3.10.2024.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz iz Zagreba na Malto na direktni liniji z vključenimi letalskimi pristojbinami,
 • namestitev v hotelu po izbiri na osnovi 4 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi,
 • transfer z/na letališče,
 • priprava in organizacija potovanja.

Doplačila:

MOŽNA DOPLAČILA v agenciji (ob prijavi):

 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti,
 • Fakultativni izleti: (prijava in plačilo ob organizaciji izleta)
  • Poldnevni ogled Vallette z enosmernim prevozom in lokalnim vodnikom: 30 EUR,
  • Celodnevni izlet z avtobusom MDINA – Tihi grad, Rabat & Mosta: 45 EUR (kosilo ni obvezno in se plača na licu mesta),
  • Celodnevni izlet z ladjico na otok Gozo: 65 EUR (kosilo ni obvezno in se plača na licu mesta),
  • Poldnevni izlet z avtobusom Modra jama in Marsaxlokk: 50 EUR.

Obvezna doplačila:

 • paket napitnin za voznike in lokalne vodnike 30 EUR (plačilo na licu mesta),
 • Ekološka taksa 0,50 EUR na osebo na noč. Velja za odrasle nad 18 let. Pristojbina se plača na licu mesta ob prihodu v hotel.

Informativne cene vstopnic na izletih (na osebo, plačilo na licu mesta):

 • Valletta, palača velikega mojstra, orožarna (trenutno zaprta zaradi prenove),
 • Katedrala v Medini, 10 EUR,
 • Katakombe sv. Pavla v Rabatu, 6 EUR,
 • Gozo, templji Gantija, 8 EUR,
 • vožnja z ladjico po Modri ​​jami, 10 EUR.

Popusti:

Opombe:

Slike

Proceed Booking