059 072 001 turizem@az-sp.si

Makedonija

0
Cena
od570€479€
Cena
od570€479€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

44
8 dni, avtobus
Datumi: 06.09.
Makedonija
Šifra: AŽ15
Program

1. dan:Slovenija

Dobrodošlica ekipe v večernih urah in nočna vožnja.

2. dan:Skopje

Opoldanski prihod v Skopje. Po namestitvi si z lokalnim vodnikom ogledamo središče mesta: trdnjava Kale (6. stoletje), cerkev svetega odrešenika (16. stoletje), stara turška čaršija, Daut Pašin hamam (danes muzej), kamniti most, spominska hiša Matere Terezije, stara železniška postaja… Večerja in nočitev.

3. dan:Mavroro - samostan Sv. Jovan Bigorski - Struga - Ohrid

Po zajtrku vožnja proti Ohridu, mimo Tetovega in Gostivarju do narodnega parka Mavrovo. Vožnja po slikovitem kanjonu reke Radike do samostana sv. Janeza Bigorskega, kjer se nahaja eden najlepših ikonostasov v Makedoniji. Nadaljevanje poti ob Debarskem jezeru in reki Drim do Struge (drugo največje mesto na Ohridskem jezeru, znano kot mesto poezije) in ogled mesta. Proti večeru smo na Ohridu v našem hotelu. Večerja v hotelu in nočitev.

4. dan:Sv. Naum - Ohrid

Po zajtrku odhod v Naum, ki se nahaja na obali jezera, 29km južno od Ohrida, v bližini albanske meje. Zunanji ogled Vodnega muzeja (avtentična rekonstrukcija naselja 12.-7. stoletja pred našim štetjem). Nadaljevanje poti do Sv. Nauma. Obisk samostana (9. stoletje) in cerkve svetega Nauma, izvir reke Črni Drim (najbolj zaščiteno območje v narodnem parku Galicica). Prosti čas. Vrnitev v Ohrid. Sledijo ogledi starega mesta z lokalnim vodnikom (peš hoja 2,5h-3h): Spodnje pristanišče, Ohridski muzej – hiša Robevci, Katedrala Svete Sofije (11. stoletje), Starodavno gledališče, zgornje pristanišče, utrdba Cara Sumuila, arheološko najdišče-Plaosnik (cerkev sv. Klementa in Pantelejmona, mesto prve univerze na Balkanu, celotno območje, obdano z mozaiki iz 4. stoletja), cerkev sv. Janeza Kanea. Sprehod čez mesto in čas za nakupe. Osvežitev v hotelu. Večerja v tradicionalni restavraciji z glasbenim in folklornim programom. Nočitev.

5. dan:Ohrid

Zajtrk in prost dan za samostojno raziskovanje, kopanje ali fakultativni izlet Albanija. Večerja in nočitev.

6. dan:Ohrid

Zajtrk in prosto za samostojno raziskovanje, kopanje ali fakultativni izlet. Večerja v hotelu in nočitev.

7. dan:Kruševo - Bitola

Po zajtrku odhod v Kruševo, majhno gorsko mestece z bogato zgodovino. Ogled spominske hiše Tošeta Proeskega. Pot nadaljujemo proti Bitoli. Ogled arheološkega najdišča Heraclea Lyncestis (starodavno mesto, ki ga je zgradil Filip II, IV. stoletje pred našim štetjem) in ostalih znamenitosti Bitole. Večerja v hotelu in nočitev.

8. dan:Tikveš - Slovenija

Po zajtrku odhod v Kavadarce in ogled ene najboljših vinskih kleti v Makedoniji – Tikveš, degustacija vin. Povratek v Slovenijo, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.

Cena:

Modra cena do 29.02.:

 • 479 EUR na osebo.

Redna cena:

 • 570 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • 6 x nočitev v hotelih 4* /Skopje, 4x Ohrid, Bitola/,
 • prevoz s sodobnim avtobusom, stroški cestnin, parkirnin, cestnih taks in stroškov dveh šoferjev,
 • večerja v vseh mestih,
 • ogledi in vstopnine po programu,
 • svečana večerja z glasbo in folklornim programom v tradicionalni restavraciji (vključena 1 pijača ob večerji),
 • obisk vinske kleti in degustacija v Kavadarcih,
 • odlično slovensko vodenje in lokalni vodniki,
 • takse, drobne pozornosti in lepe želje.

Doplačila:

 • 1/1 soba – 140 EUR,
 • fakultativni izlet Albanija, male vasi…
 • rezervacija sprednjih sedežev (3-12)- 10 EUR/os.

Opombe:

 • Cena je izračunana za minimalno 45 oseb v avtobusu. Za manjše št. gostov je doplačilo (39-44) – 20 EUR, (34-38)- 35 EUR. O morebitnem povišanju cene boste obveščeni z obvestilom o odhodu.
Slike