059 072 001 turizem@az-sp.si

Makedonija in skok v novo leto

0
Cena
od570€
Cena
od570€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

40
5 dni, avtobus
Datumi: 29.12.
Makedonija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Hrvaška - Srbija/Niš

Odhod v zgodnjih jutranjih urah nas bo popeljal z udobnim turističnim avtobusom v smeri Hrvaške v Srbijo. Predvidoma v popoldanskih urah bomo prispeli do Niša. Po prihodu si bomo ogledali rojstno mesto enega največjih rimskih cesarjev Konstantina Velikega. Ogledali si bomo tudi enega najbolj poznanih spomenikov obdobja turške okupacije Čele Kulo. Utrdbo, v katero so Turki po zmagi nad srbsko vojsko leta 1809 iz maščevanja in v opomin narodu vzidali 952 lobanj padlih srbskih vojakov. Po zanimivem ogledu bo čas za kavico, nato pa nas bo avtobus zapeljal do hotela. Namestitev, večerja, nočitev.

2. dan:Skopje - Ohridsko jezero

Po zajtrku se bo naše potovanje nadaljevalo proti Makedoniji. Po prestopu srbsko-makedonske meje bomo uživali v novi državi in opazovali naravo ob vožnji do glavnega mesta Makedonije Skopja, kjer še vedno ohranjajo »staro dušo« tega lepega mesta. Ogledali si bomo: most z zanimivo zgodbo, trdnjavo Kale, Cerkev sv. Spasa z grobnico revolucionarja Goce Delčeva, staro turško čaršijo, ki je polna trgovin in lokalov, ki spominjajo na minule čase Nekaj prostega časa bo za samostojne oglede in morda nakup spominkov. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja, nočitev.

3. dan:Ohrid - Sv. Naum

Po zajtrku si ogledamo Ohrid, mesto ki je zraslo ob obali enega najveličastnejših jezer na svetu. Staro mestno jedro je arhitekturni biser, vpisan v seznam UNESCA. V srednjem veku je bil prestolnica carja Samuela, sedež arhiepiskopa in središče slovanske pismenosti. Tu je v 9.st. deloval Kliment Ohridski, učenec Crila in Metoda, ki je sestavil cirilico. Ogledali si bomo najpomembnejše znamenitosti, kot so: trdnjava carja Samuela, cerkev sv. Pantelejmon, bazilika sv. Sofije, rimski teater, Sledi vožnja do Sv Nauma, z doplačilom vstopnine ogled samostanske cerkvice, še nekaj prostega časa. V popoldanskih urah smo že v hotelu, da se pripravimo na najdaljšo noč. Skok v Novo leto 2024 ob večerji, glasbi in zabavnem druženju. Srečno 2024.

4. dan:Bitola - Srbija

Po zajtrku nadaljujemo z vožnjo v smeri Prilepa do Bitole. Na poti se ustavimo v vinorodnem področju in si ogledamo vinsko klet, ter degustiramo vina. Naslednji postanek bo že v Bitoli. Po prihodu nadaljujemo z ogledom znamenitosti Bitole. Sprehod po lepo ohranjenem mestnem jedru do edinstvene in ene največjih cerkva v Makedoniji cerkve sv. Dimitrija. Še sprehod po stari »turški čaršiji« in čas za osvežitev. Potovanje se nadaljuje proti Srbiji, v smeri Jagodine do kraja nastanitve. Nastanitev. Nočitev.

5. dan:Srbija - Hrvaška - Slovenija

Po zajtrku pa se potovanje vije čez Srbijo, Hrvaško do Slovenije. Predviden prihod do doma v večernih urah.

Cena:

 • pri udeležbi 40 oseb 570 EUR,
 • pri udeležbi 32 oseb 590 EUR,
 • pri udeležbi 24 oseb 610 EUR.

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • nastanitev v dvoposteljni sobi v predvidenem hotelu OHRID – SU HOTEL 4*,
 • 2 x polpenzion, 2 x nočitev z zajtrkom, 1x silvestrska večerja ob druženju in glasbi,
 • lokalno vodenje, zunanji ogledi po programu (Niš, Skopje, Ohrid, Sv. Naum, Bitola),
 • vodenje in organizacija potovanja.

Doplačila:

Doplačila po želji:

 • enoposteljna soba 120 EUR,
 • vstopnine na izletu pribl. 30 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Obvezno doplačilo:

 • turistična mestna pristojbina 12 EUR.

Rezervacija sedežev: v 2. vrsti: +10 EUR na osebo v zadnji vrsti: -10 EUR na osebo.

Popusti:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

Odhod: 29.12.
 
Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Novo mesto.
Slike

Proceed Booking