059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Makedonija in Albanija

0
Cena
od799€
Cena
od799€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

29
8 dni, bus in let
Datumi: 7.6., 20.9.
Albanija, Makedonija
Šifra: AŽ1
Program

1. dan:Ljubljana - Podgorica - Drač - Tirana

V popoldanskih urah polet z ljubljanskega letališča Jožeta Pučnika do Podgorice. Avtobusni prevoz ob črnogorski obali do črnogorsko-albanske meje v bližini Ulcinja. Po prestopu meje nadaljevanje poti mimo Skadra do Tirane. Prihod v albansko prestolnico v večernih urah. Namestitev v hotelu. Večerja v hotelu. Po večerji prosto za samostojne oglede in sprehod po centru mesta. Nočitev.

2. dan:Tirana - Skopje

Po zajtrku ogled Tirane: Skenderbegov trg, urni stolp, mošeja, mestna hiša. Proti doplačilu možnost ogleda znamenitega bunkerja iz časa vladavine Envera Hoxhe. Ob 13.00 odhod iz Tirane. Vožnja v smeri Makedonije. Po prestopu albansko-makedonske meje nadaljevanje vožnje s krajšimi postanki mimo Ohrida do Skopja. Prihod v prestolnico Severne Makedonije v večernih urah. Namestitev v hotelu in večerja. Po večerji prosto za samostojne oglede in sprehod po centru Skopja. Nočitev.

3. dan:Skopje - Kavadarci - Tikveš - Prilep - Bitola - Ohrid

Po zajtrku ogled prestolnice Severne Makedonije: trdnjava, Kuršumli Han, Isabegova mošeja, pravoslavna cerkev sv. Spasa, sprehod po centru. Ob 12 uri odhod iz Skopja in vožnja do vinogradniškega področja Tikveš/Kavadarci. Vožnja med vinogradi in postanek v eni od številnih vinskih kleti. Vinogradniška malica in pokušina vin. V popoldanskih urah vožnja mimo Prilepa do Bitole. Krajši ogled. Prihod v Ohrid v večernih urah. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

4. dan:Ohrid

Po zajtrku prosto za samostojne oglede, sprehode in nakupe. V popoldanskih urah ogled Ohrida, ki ga imenujejo tudi »slovanski Jeruzalem«, saj je imel nekoč z okolico 365 cerkva: sprehod po starem delu mesta (bazilika sv. Sofije), Samoilova trdnjava, cerkev sv. Klimenta. Obisk ene izmed številnih prodajaln »ohridskega bisera. Možnost nakupa znamenitega spominka. Proti doplačilu večerja v eni izmed restavracij. Vrnitev v hotel. Nočitev.

5. dan:Ohrid - Sv. Naum - Tirana - Drač

Po zajtrku vožnja do sv. Nauma. Ogled cerkve in izvira reke Drim. Nadaljevanje vožnje do makedonsko-albanske meje in dalje mimo albanske prestolnice Tirane do Drača. V poznih popoldanskih urah prihod v največje albansko turistično središče Drač. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

6. dan:Drač - Apolonija - Saranda - Butrint - Drač

Po zgodnjem zajtrku celodnevni izlet na jug Albanije. Vožnja po rodovitni pokrajini Fier, nekoč žitnica rimskega cesarstva, do razvalin pristaniškega mesta Apolonija, kjer se je začela slovita Via Egnatia, ki je povezovala zahodni in vzhodni del rimskega imperija. Krajši postanek. Nadaljevanje vožnje mimo številnih bunkerjev, ki so ostanek polpretekle zgodovine, do letoviškega mesta Saranda. Postanek za kosilo. V popoldanskem času vožnja do Butrinta, ki leži na idiličnem polotoku v bližini grške meje. Postanek za ogled antičnih spomenikov. V večernih urah vrnitev v Drač. Večerja v hotelu. Nočitev.

7. dan:Drač - Kruja

Po zajtrku prosto za kopanje, sončenje in sprehode. V popoldanskih urah izlet v Krujo. Kosilo (tradicionalna albanska kulinarika) in ogled rojstnega kraja albanskega heroja Skenderbega, ki je bil vodja odpora proti Turkom. Sprehod po starem bazarju (možnost nakupa tradicionalnih albanskih spominkov) in ogled Skenderbegovega muzeja. Vrnitev v hotel. Večerja v hotelu. Nočitev.

8. dan:Drač - Budva - Podgorica - Ljubljana

Po zgodnjem zajtrku odhod iz hotela. Po prestopu albansko-črnogorske meje vožnja ob obali mimo Ulcinja, Bara, Petrovca na Moru in Budve do Podgorice. Polet letala proti Sloveniji v popoldanskih urah.

Cena:

 • 799 EUR na osebo (7.6.2023),
 • 799 EUR na osebo (20.9.2023).

Cena vključuje:

 • letalski prevoz na relaciji LJUBLJANAPODGORICA-LJUBLJANA s vključenimi letališkimi pristojbinami,
 • avtobusni prevozi z avtobusom turistične kategorije po programu,
 • 1 x polpenzion v Tirani v hotelu 3*/4* (1/2 TWC),
 • 1 x polpenzion v Skopju v hotelu 3*/4* (1/2 TWC),
 • 1 x nočitev z zajtrkom v Ohridu v hotelu 3*/4* (1/2 TWC),
 • 1 x polpenzion v Ohridu v hotelu 3*/4* (1/2 TWC),
 • 3 x polpenzion v Draču v hotelu 3*/4* (1/2 TWC),
 • oglede po programu,
 • ogled vinogradniške kleti v Tikvešu (vključena »vinogradniška malica« in degustacijo.),
 • kosilo v Sarandi,
 • kosilo v Kruji,
 • spremljavo oz. vodenje potovanja,
 • organizacijo in izvedba potovanja.

Doplačila:

 • za enoposteljno sobo 140 EUR,
 • za večerja v Ohridu cca. 15 EUR po osebi,
 • za ogled bunkerja Envera Hoxhe cca. 5 EUR,
 • za oglede, ki niso vključeni v ceno (na kraju samem),
 • za dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco po izbiri,
 • za posredovanje 23 EUR na prijavnico (voucher).

Opombe:

Prevoz: avtobus in letalo.

Slike

Proceed Booking