059 072 001 turizem@az-sp.si

Makedonija, Grčija, Albanija

0
Cena
od449€
Cena
od449€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

51
8 dni, avtobus
Datumi: 26.04.
Albanija, Grčija, Makedonija, Srbija
Šifra: AŽ15
Program

1. dan:

Odhod avtobusa iz Mb, Ce, Lj v zgodnjih večernih urah. Nočna vožnja.

2. dan:

Prihod v Skopje v opoldanskih urah. Ogled mesta z lokalnim vodičem: Trdnjava Kale (4. stoletje), Cerkev Svetega Spasa (16. stoletje), stara turška čaršija (največja odprta čaršija na Balkanu), Daut Pasin Amam (zgrajen v 15. stoletju, zdaj umetnostna galerija), Kamniti most (simbol mesta), glavni trg Makedonija, spominska hiša Matere Tereze, stara železniška postaja… Namestitev v hotelu in večerja. Nočitev.

3. dan:

Po zajtrku odhod proti Solunu s sprotnim ogledom arheološkega najdišča Stobi (4.-2. stoletje pr.n.št), ogled antičnega teatra, akvadukta, krstilnice… Nadaljevanje poti proti Solunu – drugem največjem mestu Grčije za Atenami. Panoramski ogled mesta: Cerkev sv. Dimitrija (posvečena zaščitniku Soluna, zgrajena v 4. stoletju), cerkev Sv. Djordjija (Rotonda – 4. stoletje), Rimski Forum, Beli stolp – simbol mesta (v osmanskih časih je bila zloglasni zapor, sedaj pa je muzej, posvečen zgodbi Soluna), spomenik Aleksandru Makedonskemu, ulica Via Ignatia, trg Aristotelis… Prosti čas za nakupovanje. Namestitev v hotelu in večerja. Nočitev.

4. dan:

Po zajtrku in odjavi iz hotela krenemo proti Bitoli preko Pelle in Edesse. Foto-odmor v starem mestu Pella (najbolj poznano in pomembno mesto v stari Makedoniji, rojstni kraj Aleksandra Velikega). Nadaljevanje poti proti Edessi, poznani kot mesto vode (prvo glavno mesto v antični Makedoniji). Obisk slapov v Edessi (danes glavna atrakcija mesta). Povratek in ogled Bitole (mesta konzulov): urni stolp (eden izmed simbolov mesta), stara čaršija, bezisten (pokrit trgovski center iz 15. stoletja), muzej posvečen Kemalu Ataturku (ustanovitelju sodobne turške države – zaključil je srednjo vojaško šolo v Bitolju), sprehod skozi znano ulico Sirok Sokak, cerkev svetega Dimitrija. Vrnitev v Ohrid, namestitev v hotelu in večerja. Nočitev.

5. dan:

Po zajtrku odhod proti Svetem Naumu, lociranem ob obali Ohridskega jezera, 29 km južno od Ohrida, v bližini Albanske meje. Ob poti obiščemo Muzej na vodi (Uvala kostiju), kjer je avtentična rekonstrukcija naselja iz leta 1200 pr.n.št.. Obisk samostana in cerkve Sveti Naum in izvira reke Crni Drim (najbolj zaščiteno območje v Nacionalnem parku Galičica). Prosti čas in povratek v Ohrid. Sprotni ogled Biljaninih izvirov – največji izviri Ohridskega jezera. Po povratku sledi ogled starega mestnega jedra z lokalnim vodičem: Donja porta, Muzej Ohrida, hiša Robevci, katedrala Svete Sofije (11. stoletje), Antični teater – 2. stoletje pr.n.št., cerkev Svete Matere Božje – Perivlepta, Galerija Ikona, Gornja porta, Trdnjava Cara Sumuila, arheološko najdišče Plaošnik (Cerkev svetega Pantelejmona in Klimenta, kjer je bila prva univerza na Balkanu, celo najdišče je obkroženo z mozaiki iz 4. stoletja), cerkev Svetega Jovana – Kaneo. Panoramska vožnja z ladjico po jezeru. Povratek v hotel in svečana večerja v tradicionalnem gostišču s folklornim programom in glasbo. Nočitev.

6. dan:

Zgodnji zajtrk in odhod proti Tirani preko mejnega prehoda Qafatane. Prihod v Tirano, danes moderno prestolnico Albanije. Panoramski ogled mesta: Skenderbegov trg, Et´hem Bey džamija z zelo zanimivimi okrasi v notranjosti, muzej Narodne zgodovine, lahko prepoznaven po ogromnem mozaiku na vrhu pročelja stavbe, urni stolp, Kraljeva palača, glavne upravne zgradbe. Popoldne povratek v Ohrid s sprotnim obiskom Elbasana in trdnjave Skampi, kjer se prepleta zgodovina večih civilizacij. Elbasanska trdnjava in okoliški zidovi pričajo o vojnem stanju v zgodnjem Osmanskem cesarstvu. Povratek v Ohrid. Večerja in nočitev.

7. dan:

Zajtrk in odjava iz hotela. Odhod proti Srbiji do Beograda, kjer smo po napotkih prve skupine, zaradi udobnejšega povratka, brezplačno dodali postanek za sprostitev in ogled nekdanje prestolnice. Nočitev v hotelu.

8. dan:

Po zajtku odhod proti Sloveniji, kamor prispemo v popoldanskih urah.

Cena:

 • Modra cena do 31.03.: 449 EUR na osebo,
 • Redna cena: 480 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • avtobusni prevoz, takse, parkirnine, spremstvo dveh šoferjev,
 • namestitev v hotelih 4*, 5x polpenzion,
 • dodatni dan – ogled mesta, nočitev z zajtrkom v Beogradu, hotel 3*,
 • izleti po programu: SKOPJE – SOLUN – BITOLA – OHRID – SVETI NAUM – TIRANA – dodatek BEOGRAD,
 • svečana večerja z glasbo in folklornim programom v tradicionalni restavraciji v Orhidu (domača pijača vključena),
 • vstopnina v cerkev Sv. Spasa – Skopje,
 • vstopnina v spominsko hišo Matere Tereze – Skopje,
 • vstopnina v arheološko najdišče Stobi,
 • vstopnina v Muzej na vodi – Ohrid,
 • vstopnina za cerkev sv. Sofije – Ohrid,
 • vstopnina v arheološko najdišče in cerkev Sv. Pantelejmona in Klimenta – Plaošnik,
 • panoramska vožnja z ladjico po Ohridskem jezeru – 1h,
 • odlično vodenje, lokalni vodniki,
 • lokalne in turistična taksa.

Doplačila:

 • enoposteljna soba 150 EUR.

Opombe:

 • minimalno št. prijavljenih potnikov je 45. V primeru manjšega števila /39-44/ se cena poveča za 20 EUR, oz. za 30 EUR /35-38 oseb v avtobusu/.
 • odhod iz posameznega kraja zagotovimo ob prijavi min. 10 potnikov.
Slike