059 072 001 turizem@az-sp.si

Madeira

0
Cena
od1,320€
Cena
od1,320€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

146
8 dni, let
Datumi: 20.4., 1.6., 24.8., 2.11.
Portugalska
Šifra: AZ10
Program

1. dan:Ljubljana - polet na Madeiro - Funchal

Zbor v Ljubljani in vožnja do letališča na Dunaju. Direkten let na Madeiro. Vožnja do hotela. Namestitev. Prosto popoldne. Nočitev. (letalo, H*)

2. dan:Funchal - Vereda Do Larano - Porto Da Cruz - Machico - Funchal

Po zajtrku sledi vožnja na vzhod otoka, do mesta Machico. Po jutranji kavici v lokalnem baru sledi en izmed najlepših pohodov ( cca 11 km, 4 ure hoje), po poti mimoz. Prečkamo otok in kmalu se nam odpre pogled na strmo severno obalo otoka. Hoja po samem robu nam ponuja neverjetne razglede, ki nam vzamejo dih in že zagledamo vasico Porto da Cruz. Ogledamo si tovarno sladkornega trsa, ki ga je največ prav tukaj. Vožnja nazaj do Machica, kjer nas po želji čaka slastno kosilo in skok v morje na eni izmed dveh peščenih plaž z rumenim peskom na otoku. Odpeljemo se do razgledne točke Cristo Rei, kjer kip Jezusa Kralja gleda na Atlantik. Se še spomnite tradicionalne pijače Ponche? Naktarinine še nismo poskusili in zdaj je čas. Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev. (H*, Z)

3. dan:Funchal - Paul Da Serra - Calheta - MAdelena Do Mar - Funchal

Zajtrk. Vzpnemo se na višinski prelaz Encumeada, od koder se nam z nekaj sreče odpirajo lepi razgledi na obe strani otoka. Mimo polja vetrnic prispemo do našega izhodišča za pohod ( cca. 9 km, 4 ure) po eni izmed lepših levad – Levada do Alecrim. Skrenemo iz poti in se spustimo do slapu in jezera Lagoa do Vento. Pot nas nato pripelje do pravljičnega tolmunčka s slapom. Čaka nas peš off road sprehod čez madeirsko divjino, prečkamo reko in že smo nazaj na planoti. Spustimo na južno stran otoka, do Calhete. Kosilo ob morju in kopanje. Nadaljujemo do vasi Madalena do Mar, luštne vasice ob morju, polne plantaž banan. Vožnja do razgledne točke. Vrnitev v Funchal. Prost večer. Nočitev. (H*, Z)

4. dan:Funchal - pohod Levada Nova in Levada Moidho - jeep safari - Funchal

Zajtrk. Danes nas čaka poseben dan, saj bomo otok raziskovali kar z jeepi! Najprej se zjutraj odpravimo na pohod po čudoviti razgledni poti v okolici Ponta do Sol. Vrhunec sprehoda je zagotovo obisk slapu, kjer se bomo sprehodili pod padajočo vodo in se prijetno osvežili. Kasneje si privoščimo kavico v lokalnem lokalu in si vzamemo čas za kosilo. Popoldan pa nas čaka prava jeep avantura, ki velja za najboljši način raziskovanja Madeire. Pričakujemo vožnjo po divjih terenih in občudovanje čudovite panorame. Kakšna dogodivščina! Po vrnitvi v Funchal si vzamemo prost večer. Nočitev. (H*, Z, jeepi)

 
 

5. dan:Funchal - planinski pohod do Pica Grande ter v Nunsko dolino - Funchal

Zajtrk. Po jutranji kavici se odpeljemo do začetka naše planinske poti (cca. 12 km, 5,5 ur, 600 m vzpona in 1000 m spusta). Pogled na Centralno gorovje se spreminja na vsakem ovinku in vzponu in je pravi balzam za oči pohodnika. Prav tako se nam odpre pogled na Nunsko dolino, ki se skriva na sredini otoka. Spremljata nas endemična flora in favna Madeire. Rajsko! Naš cilj je dosežen, ko splezamo na skalo, ki označuje vrh Pica Grande. Čaka nas lep spust v samo osrčje otoka – Nunsko dolino. Čas za kosilo. Pred vrnitvijo v Funchal se ustavimo v ribiški vasici Camara de Lobos, kjer pripravljajo skrivnostno Poncho Vasco da Gama. Prost večer. Nočitev. (H*, Z)

6. dan:Funchal - planinski pohod Bica Da Cana - Encumeada - Ribeira Brava - Funchal

Zajtrk. Odpeljemo se na planoto. Čaka nas čudovit pohod ( cca. 11 km, 4-5 ure hoje, 600 m višinskih razlik) med bujnim zelenjem in skritimi slapovi. Pridemo do ene najdaljših levad na otoku, prehodimo tunel ter nekaj stopničk. Spremljajo nas lepi razgledi, vse do prelaza Encumeda, z nekaj sreče vidimo vse do morja. Čas za zasluženo kosilo. Za konec dneva se odpeljemo do razgledne točke nad Ribeiro Bravo. Vrnitev v Funchal. Prost večer. Nočitev. (H*, Z)

7. dan:Funchal - prosto ali po želji izlet

Zajtrk. V prostem dnevu si lahko privoščimo kopico zanimivih aktivnosti: lahko se (za doplačilo) še zadnjič sprehodimo po kateri izmed čudovitih levad, po najvišjih vrhovih, rtu Sv. Lovrenca ali se še enkrat odpravimo na izlet z jeepi – kamorkoli želite. Lahko pa si (za doplačilo) privoščimo kopico drugih izletov po želji, ki jih nudi Madeira – cestno ali cross-country kolesarjenje, surfanje za začetnike in napredne, jadranje, kanyoning – soteskanje, potapljanje … Zvečer po želji (za doplačilo) možnost ogleda tradicionalnega Fado večera z dobrotami madeirske kuhinje. (H*, Z)

8. dan:Funchal - Ljubljana

Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Vožnja na letališče in direktni let na Dunaj. Sledi še vožnja do Ljubljane, kamor prispemo v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.  (Z, letalo)

Cena:

 • od 1320 EUR

Cena vključuje:

 • letalski prevoz po programu,
 • letališke in varnostne pristojbine (92 EUR),
 • prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana,
 • 7 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4*,
 • vse prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom,
 • izlet z jeepi,
 • kosilo na farmi,
 • slovensko vodenje,
 • stroške priprave in organizacije potovanja.

Doplačila:

Obvezna doplačila:

 • za manjšo skupino 11 – 14 oseb: 90 EUR,
 • za manjšo skupino 7 – 10 oseb: 120 EUR,

Doplačila po želji:

 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 •  enoposteljna soba: 245 EUR,
 • madeirski ali Fado večer (prevoz, večerja, pijača, folklorni program, …): 45 EUR,
 • dodatni izlet 7. dne: 40 EUR,
 • izlet z deepi 7. dne: 39 – 65 EUR,
 • napitnine: 20 EUR.

Opombe:

VIZE: Slovenci potrebujemo le veljaven potni list ali osebno izkaznico.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.

Slike

Proceed Booking