059 072 001 turizem@az-sp.si

Madagaskar

0
Cena
od3,099€
Cena
od3,099€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

137
13 dni, let
Datumi: 23.4., 22.6., 14.8., 21.10., 21.10., 24.11.
Madagaskar
Šifra: AZ10
Program

1. dan:Ljubljana - vmesno letališče - Antananarivo

Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča v Antananarivo, Madagaskar. Po pristanku ureditev obmejnih formalnosti. Vožnja do hotela in namestitev. Nočitev. (letalo, H)

2. dan:Antananarivo - Akamasoa (vasica Pedra Opeke) - Andasibe (158 km, 6h)

Po zajtrku začnemo naše potovanje v bližnji vasici Akamasoa, kjer bomo obiskali tudi misijonarje Pedra Opeke (Pedra Opeke ne srečamo vedno, saj je pogosto na poti). Slike in doživetje, ki nam gotovo ostanejo v spominu. Že med samo vožnjo hitro dobimo občutek o razsežnosti in obliki prestolnice. Sledi vožnja v nacionalni park Andasibe, pravi raj za ljubitelje narave. Med potjo naredimo krajši postanek v manjšem zasebnem živalskem vrtu, farmi Pereyras, kjer se pobližje spoznamo z različnimi vrstami kuščarjev, kameleonov, dvoživk in plazilcev. Po prihodu v lodge se prileže večerja in počitek. (P*, ZV)

3. dan:Andasibe

Zajtrk. Zjutraj obiščemo nacionalni park Analamazaotra. V parku živijo številne vrste lemurjev, med drugim tudi ‘indri’, največji lemurji med vsemi. Pravijo, da njihov klic prebudi cel gozd, skočijo pa lahko do deset metrov daleč. Poti po parku so različne in tam se lahko zadržimo celo dopoldne (2-3 ur). Popoldan se odpravimo do zasebnega rezervata Vakona (otok lemurjev in krokodilji park), kjer uživamo v naravi. Povratek do lodga, večerja in nočitev. (P*, ZV)

4. dan:Andasibe - Antsiraba (300km, 10h)

Zajtrk. Zgodaj zjutraj se mimo prestolnice odpravimo proti termalnemu mestu Antsirabe. Pokrajina se ves čas spreminja, od travnatih pobočij do razgibanih riževih polj (smo mar v Indoneziji?) s slikovitimi rdečimi hišicami v ozadju. Menjajo se katoliške in protestantske cerkvice, tržnice, … Poglejte kako perejo in sušijo perilo! Popoldan prispemo v Antsirabe. Nekdaj zdraviliško mesto z najhladnejšim podnebjem na otoku je bilo priljubljeno mesto misijonarjev, katerih vpliv je lepo viden na lokalni arhitekturi. Območje danes slovi po poldragih kamnih, v mestu pa je tudi najznamenitejša pivovarna na otoku. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev (H, ZV)

5. dan:Antsiraba - Ambositra - Ranomafana (260 km, 7h)

Zgodnji zajtrk in odhod. Vožnja do Ambositre, v malgaščini mesta rož, ki slovi po rezbarstvu. Mojstrom lesa je namenjena celotna ulica. Za kosilo predlagamo pokušino značilne jedi »romazava«, tradicionalno enolončnico iz govedine in zelenjave, res odlično. Vožnja do Ranomafane. Nastanimo se v bližini enega najbolj znanih nacionalnem parkov na otoku. Večerja in nočitev v hotelu. (H, ZV)

6. dan:Ranomafana

Zajtrk. Andao-andeha! Gremo, saj nas najbolj znameniti naravni park na otoku že nestrpno vabi na ogled. Dan v naravi je poln presenečenj. Srečamo lemurje v njihovem naravnem habitatu in spoznamo njihov način življenja. Kdo je komu bolj zanimiv? V deževnem gozdu najdemo zavetje številnim vrstam ptic, gekonom, kameleonom, žabam, kačam, raznim insektom nenavadnih oblik … Tu so tudi orhideje, praproti, palme, gigantski bambusi … Hoja (4-6 ur) ni preveč naporna. Hodimo počasi, da se lahko v miru poglobimo v naravo. Potrebna je le pazljivost in stabilen korak, saj je na nekaterih mestih (zaradi razmer v gozdu) spolzko. Popoldanski počitek nas čaka v udobnem hotelu v naravi (H, ZV).

7. dan:Ranomafana - Anja - Ambalavo (115km, 4h)

Zajtrk. Danes se podamo na vožnjo skozi mesto Fianarantsoa, ki je slavno po svoji kovaški obrti. Pot nadaljujemo proti prelepemu rezervatu Anja, ki ga je ustanovila lokalna skupnost za zaščito živali. Med sproščenim sprehodom (1-2 uri) nas spremljajo prikupni lemurji kata! Nadaljujemo do vinogradniškega območja v Ambalavao. Z nekaj sreče si bomo lahko privoščili degustacijo lokalnega vina. Je sladko ali kislo? Morda pa si privoščimo nakup kakšnega svilenega izdelka, saj je Ambalavao znan tudi po tkanju svile. Zanimivosti tega kraja pa še ni konec – nahajamo se namreč v “Prestolnici zebujev”, kjer vsak teden poteka največja tržnica zebujev, malgaških krav. Nato se namestimo v udobnem lodgu v dolini, obdani z gorami. (P*, ZV)

8. dan:Ambalavo - Ranohira (215 km, 6km)

Zajtrk. Nadaljevanje vožnje po najbolj znani malgaški cesti N7 proti jugu čez plato Horombe. Pokrajina okrog nas se spreminja v bolj in bolj puščavsko. Vstopamo na sveto območje ljudstva Bara, ki visoko v pečinah pokopava svoje prednike. Ker umrlega pospremijo v svet prednikov z obilico ruma, se včasih zgodi, da zelo hitro sledi naslednji pokop … Popoldanski prihod v Ranohiro, ki slovi po skali iz jurskega obdobja. Večerja in nočitev v hotelu. (H, ZV)

9. dan: Ranohira - izlet v NP Isalo

Zajtrk. Ranohira je izhodiščna točka za vstop v narodni park Isalo (gorski masiv iz peščenjaka), kjer rastejo redke in nenavadne endemične rastline: pahipodiji, imenovani tudi slonja noga, pandanusi, aloje … Uživanje v lepotah tega parka je gotovo eden izmed vrhuncev potovanja. Pokrajina je preprosto neverjetna in spektakularna. Sprehoda po čudovitih kanjonih zlepa ne pozabimo, kot tudi ne kopanja v naravnem bazenu, pogledov radovednih lemurjev in naših pogledov na modro in črno jezero. Dan je pohajkovalno sproščen z obilico kopanja v naravnih bazenih s čisto tekočo izvirsko vodo. Paziti je potrebno le, da ne utonemo v romantiki. Sprehodi kondicijsko niso zahtevni. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. (H, ZV)

10. dan: Ranohira - Tulear - Ifaty - Avenija Baobabov (250 km, 5h)

Zgodnji zajtrk in odhod. Šele en teden smo na otoku in toliko doživetij … Gremo naprej proti obali. Še bolj sušno postaja, manj listov in več trnja, vedno več možnosti za baobabe. Peljemo skozi vasi, znane po dragih kamnih. Ena od njih, Ilakaka, se imenuje kar mesto safirjev. V okolici mesta iščejo safirje, upanje za boljše življenje. Ustavimo se v rezervatu Zombitse, kjer med 1-2 urnim sprehodom raziskujemo okolje, polno najrazličnejših vrst ptic, tudi baobabov in novih vrst lemurjev. Blizu je arboretum Antsokay, kjer raste tipično rastje Madagaskarja z mnogimi endemičnimi in zdravilnimi vrstami. Obiščemo avenijo baobabov. Kaj dobrega prigriznemo, dan pa zaključimo v bližnjem Ifatyju, v hotelu ob morju z okusno morsko hrano. Nočitev. (H, ZV)

11. dan:Ifaty - Antananarivo

Zajtrk. Bivanje ob morju do odhoda na letališču. Po želji vožnja z drevaki ljudstva Vezo ob koralah, greben, potapljanje, ribolov, potapljanje na dah, kolesarjenje s štirikolesniki, obisk želvje vasi … Vse te aktivnosti se lahko dogovorimo na mestu. Vožnja na letališče Tulear in polet proti Antananarivu. Po pristanku se odpeljemo proti našemu hotelu. Večerja in nočitev. (letalo, H, ZV)

12. dan:Antananarivo - Evropa

Zajtrk. Ogled živahne prestolnice Antananarivo, ki raste med mnogimi griči in sredi riževih polj. Mesto ima eno najbolj spektakularnih postavitev sredi narave, ki jo je preoblikoval človek. Na enem od gričev nad centrom mesta stoji palača, pod katero izvemo skoraj vse o nekdaj vladajočem plemenu Merina. Za časa kraljev je bilo tabu (prepovedano) preliti kraljevo kri. Zgodba ne bi bila zanimiva, če … No, glavnih igralcev že dolgo ni več, njihov duh pa je za Malgaše še vedno prisoten. Zapeljemo se po Aveniji neodvisnosti, tam stoji tudi železniška postaja in mimo znamenitega umetnega jezera Anosy. Po kosilu se odpravimo po še zadnjih nakupih na tržnico z lokalnimi izdelki. Prosti čas do odhoda na letališče. Poletimo proti Evropi. (Z, letalo)

13. dan:Evropa - Ljubljana

Polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). (letalo)

Cena:

 • od 3099 EUR

Cena vključuje:

 • letalski prevoz po programu,
 • letališke in varnostne pristojbine (366 EUR),
 • prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana,
 • notranji let Tulear-Antananarivo,
 • nočitve v hotelih 3* na osnovi polpenziona,
 • prevoze in oglede (prvi del potovanja vožnja s 4×4 vozili),
 • prevoz v Antananarivu z lokalnim minibusom,
 • obisk pri slovenskih misijonarjih v Antananarivu (v naselju Pedra Opeke),
 • slovensko vodenje in lokalne vodnike,
 • vstopnine v vse parke in rezervate ter oglede po programu,
 • stroške organizacije in priprave potovanja.

Doplačila:

Obvezna doplačila:

 • za manjšo skupino 11 – 14 oseb: 120 EUR,
 • Vizum za Madagaskar – plačilo na kraju samem: 20 EUR.

Doplačila po želji:

 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 •  enoposteljna soba: 270 EUR,
 • napitnine: 55 EUR.

Opombe:

VIZE: Vizum za Madagaskar (trenutno 20 EUR) dobimo na mejnem prehodu. Potrebujemo vsaj 6 mesecev veljaven potni list, ki vsebuje dve prazni strani.

ZDRAVJE: Obveznih cepljenj ni. Vse dodatne informacije o boleznih in predhodni zaščiti lahko dobite na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje Ljubljana, Zaloška 29, 1000 Ljubljana, telefon: (01) 586 39 00. Za več informacij obiščite: http://www.nijz.si. 

Slike

Proceed Booking