059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Lurd, Pireneji in jug Francije

0
Cena
od469€
Cena
od469€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

31
6 dni, bus
Datumi: 20.6., 29.8., 26.10.
Francija
Šifra: AZ49
Program

1. dan:Primorska - Nica - Azurska obala

Odhod avtobusa iz Primorske (točen kraj bo sporočen v obvestilu o odhodu) v jutranjih urah in vožnja čez severno Italijo, s krajšimi postanki na poti. Nadaljevanje vožnje po panoramski cesti nad Ligursko riviero preko Savone, Sanrema – »riviere rož« – do francoske meje. Prihod v Nico, središče Azurne obale. Peš ogled starega zgodovinskega središča: cvetlična tržnica Cours Saléya – katedrala sv. Reparate – znamenita Promenade des Anglais – trg Massena. Namestitev v hotelu na Azurni obali. Nočitev.

2. dan:Azurska obala - viteško mesto Carcassonne - Lurd

Zajtrk. Odhod iz hotela in vožnja s krajšimi postanki po cesti nad Azurno obalo skozi Provanso proti jugu Francije. Prihod v Carcassonne, utrjeno viteško mesto. Skozi mestno obzidje vstopimo v fantastičen viteški svet srednjega veka in križarskih vojn sv. Louis. Sprehod skozi zgodovinsko mestno jedro. Krajši prosti čas. Nadaljevanje ceste proti Pirenejskemu gorovju. Prihod v Lurd, veliko marijansko svetišče in romarski kraj. Od leta 1858, po prikazanju Gospe v votlini ubogi pastirici Bernadette Soubirous, je gorsko mesto Lurd postalo eno največjih svetišč krščanskega sveta. Ta kraj vsako leto obišče na milijone romarjev in turistov. ogled svetišč: bazilika rožnega venca – podzemna bazilika Pija X. – bazilika Brezmadežnega spočetja – cerkev sv. Bernadette – jama prikazovanj. Nastanitev v hotelu. Možna večerja v hotelu za doplačilo. Možno je, da gremo skupaj na večerno procesijo s svečami. Nočitev.

3. dan:Lurd in izlet Atlantska obala Španije in Francije

Zajtrk. Celodnevni izlet na baskovsko atlantsko obalo (po želji). Ogled znanega francoskega letovišča St. Jean de la Luz. V tem slikovitem mestu se je poročil francoski kralj Ludvik XIV. Sprehod skozi zgodovinsko mesto do cerkve sv. Ivana, slikovita pristanišča in mestne tržnice. Bogate trgovske hiše z lesenimi tramovi iz 16. stoletja ter vile kapitanov in ladjarjev bodo pričarale zlati sijaj mesta, ki ga je kralj Ludvik XIV. proslavil po vsej Franciji. Vožnja proti baskovski obali Španije. Obisk San Sebastiana (baskovsko Donostia), elegantnega letovišča z dolgimi peščenimi plažami. Od 19. stoletja, v času kraljice Marie Cristine, se je kraj razvil v priljubljeno mesto evropske aristokracije. Ogledi: palača Miramar – Plaza de la Constuticion, nekoč bikoborska arena – plaža La Concha – Paseo Nuevo. Prosti čas v središču mesta. V starem mestnem jedru je veliko tradicionalnih gostiln, ki privabljajo tudi francoske obiskovalce. Povratek v Francijo v hotel v Lurdu. Popotniki, ki ne želite iti na izlet, imate v Lurdu na voljo cel dan za osebne programe in ogled svetišča. Možna večerja v hotelu za doplačilo. Nočitev.

4. dan:Lurd in izlet v gorski svet Pirenejev

Zajtrk. Poldnevni izlet v gorski svet Pirenejev in območja Gavarnie, ki je zaradi velikih naravnih lepot pod Unescovo zaščito (po želji). Moč narave je v starih časih ustvarila vrsto naravnih amfiteatrov, med katerimi je najbolj znano območje Gavarnie. Okoli 3000 metrov visoki gorski vrhovi obdajajo dolino Cirque de Gavarnie, v katero se stekajo nekateri najvišji evropski slapovi. Obisk gorske vasice Gavarnie, od koder lahko zlahka peš ali z jahanjem osla pridete do čudovitih naravnih lepot. Vas Gavarnie so v preteklosti imenovali “Chamonix v Pirenejih” v času, ko so postali priljubljeni izleti v gore. V lepotah narave so prihajali iskati navdih znani pisatelji, kot so Victor Hugo, George Sand in Gustave Flaubert, današnji obiskovalci pa bodo našli veliko izbiro gorskih spominkov in prijetnih gorskih gostišč. Kraj je bil nekdanje počivališče romarjev na poti k sv. Jakova za Santiago de Compostela. Vožnja skozi slikovite gorske vasi, impresivne slapove in čudovito pokrajino nazaj v Lurd. Prosti čas za osebne programe, nakupe in obisk povork. V Lurdu boste našli dober izbor restavracij in kavarn, trgovin s spominki, različnih trgovin in bogato turistično ponudbo. Možen ogled muzeja voščenih figur, trdnjave z muzejem Pirenejev ali izlet z vzpenjačo na vrh Pic du Jer. Popotniki, ki ne želite iti na izlet, imate v Lurdu na voljo cel dan za osebne programe in ogled svetišča. Možna večerja v hotelu za doplačilo. Nočitev.

5. dan:Lurd - srednjeveška trdnjava Aigues Mortes - obala Azurina

Zajtrk. Odhod iz hotela v Lurdu. Vožnja proti francoski sredozemski obali, s krajšimi postanki na poti. Ogled zgodovinskega mesta Aigues Mortes, edinstvenega mesta vitezov in izvora križarskih vojn. Le redko kateri kraj lahko prebudi duh srednjega veka kot to utrjeno mesto, obdano s solinami. Francoski kralj sv. Louis je zgradil Aigues-Mortes kot sredozemsko pristanišče za križarsko ekspedicijo v Sveto deželo. Sprehod skozi zgodovinsko jedro viteškega mesta, obdanega s stolpi. Nadaljevanje poti proti Azurni obali. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

6. dan:Obala Azurina - sv. Paul de Vence - Reka - Zagreb

Zajtrk. Odhod v najlepšo vasico Provanse, St. Paul de Vence. Z obzidjem obdana utrjena vas ponuja nešteto zanimivih fotografskih motivov. Sprehod po glavni ulici s številnimi umetniškimi galerijami do vodnjaka, cerkve in pokopališča, kjer je pokopan Mark Chagall. V tem slikovitem kraju boste v številnih galerijah našli veliko izbiro umetniških predmetov in spominkov. Krajši prosti čas. Povratek z vožnjo skozi Italijo v Slovenijo, kamor bomo prispeli zvečer.

Cena:

 • 469 EUR.

Cena vključuje:

 • prevoz z visoko podnim turističnim avtobusom po programu,
 • ogledov po programu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi 2x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* na Azurni obali,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah na bazi 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Lurdu,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje:

 • vstopnice za muzeje in kulturnozgodovinske spomenike,
 • dodatne vsebine in izdatke, ki niso predvideni v programu, izdatke osebne narave (pijača, dodatni obroki, vozovnice za javni mestni promet ipd.),
 • turistično takso, ki se plača v hotelih na recepciji, cca 1,50-2,20 EUR na osebo in dan,
 • izbirne vsebine,
 • dodatno zdravstveno  zavarovanje: priporočamo,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10 % od vrednosti aranžmaja.

Doplačila:

 • celodnevni izlet atlantska obala Francije in Španije: 40 EUR na osebo (potrebno 25 prijavljenih potnikov),
 • poldnevni izlet Gorski svet Pirenejev 15 EUR na osebo (potrebno 25 prijavljenih potnikov),
 • namestitev v enoposteljni sobi: 279 EUR,
 • doplačilo za tri večerje v 3 hodih v hotelu v Lurdu (doplačilo samo ob rezervaciji izleta): 45 EUR.

Doplačilo za izbiro sedeža na avtobusu (opcijsko):

 • sedež 3 in 4 v prvi vrsti doplačilo na osebo: 15 EUR,
 • sedeži 5, 6, 7, 8 v drugi vrsti, doplačilo na osebo: 15 EUR,
 • sedeži za drugimi vrati doplačilo na osebo: 15 EUR,
 • kateri koli drug sedež po izbiri: 7 EUR.

Opombe:

 • Datumi odhoda: 20.6.2023, 29.8.2023 in 26.10.2023.
Slike

Proceed Booking