059 072 001 turizem@az-sp.si

Lurd, Fatima in Santiago de Compostela

0
Cena
od1,099€
Cena
od1,099€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

19
8 dni, let
Datumi: 27.5.
Portugalska, Francija, Španija
Šifra: AŽ47
Program

1. dan:Slovenija - letališče - Lizbona - Fatima (Portugalska)

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev. Vožnja do bljižnjih letališč in polet letala v LIZBONO. Po pristanku se, v kolikor bo čas dopuščal, zaustavimo pri znamenitem stolpu Belem in pri spomeniku odkriteljem. Ogled Lizbone je odvisen od ure pristanka letala. Sledi vožnja v FATIMO, eno najbolj priljubljenih Marijinih romarskih središč na svetu. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan:Fatima - Aljustrel - Fatima

Po maši in zajtrku obiščemo svete kraje: kapelo prikazovanj, baziliko z grobovi vidcev, trg Esplanade in novo cerkev. Po kosilu opravimo križev pot, ki vodi iz Fatime skozi oljčni nasad do bližnje vasice ALJUSTREL, kjer si ogledamo rojstni hiši Marijinih izbrancev. Do večerje prosto za osebne pobožnosti, nakup spominkov, … nato pa se udeležimo procesije z lučkami, ki jo vsak večer pripravljajo Mariji v čast. Vrnitev v hotel in nočitev.

3. dan:Fatima - Porto - Bom Jesus do Monte - Santiago de Compostela

Po zajtrku odhajamo iz Fatime in se odpravimo proti severu. Ustavimo se v PORTU, drugem največjem mestu na Portugalskem. Med sprehodom po ozkih ulicah mestnega središča si ogledamo katedralo iz 12. stol., borzno palačo, stolp Clerigos in v eni izmed več kot osemdeset vinskih kleti poskusimo najbolj znamenito vino »portovec«. Sledi obisk portugalskega narodnega romarskega svetišča BOM JESUS DO MONTE v bližini Brage. Okolico bazilike, kjer imamo tudi mašo, krasi čudovito baročno stopnišče in nasadi cvetja. Sledi vožnja v Španijo do SANTIAGA DE COMPOSTELE. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan:Santiago de Compostela - Leon (Španija)

Dan začnemo v SANTIAGO DE COMPOSTELA z ogled katedrale s svetnikovim grobom, ki jo krasi lepa baročna fasada in bogata notranjost. Med sprehodom po okoliških trgih občudujemo lepe palače, mestno hišo, škofijsko palačo Gelmirez, … Maša in nato vožnja po slikoviti Galiciji do starodavnega mesta LEON, ki je bilo v 11. stol. prestolnica današnje Španije. Obiščemo mogočno katedralo, ki jo krasi kar 1800 kvadratnih metrov čudovitih srednjeveških vitražnih oken. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

5. dan:Leon - Burgos - Lurd (Francija)

Po zajtrku se odpravimo v pokrajini Tierra del Campos do BURGOSA, ki je bil v času španske državljanske vojne sedež Frankovega režima. Obiščemo največjo mestno znamenitost, čudovito gotsko katedralo iz 13. stol. Nato nadaljujemo skozi mejno pokrajino Baskijo, mimo Bilbaoa in San Sebastiana v Francijo, do največjega Marijinega romarskega središča LURDA. Leta 1858 se je deklici Bernardki Soubirous v lurški votlini prikazala Marija, od takrat naprej se je zgodilo mnogo čudežev in spreobrnjenj. Po maši večerja in nočitev.

6. dan:Lurd

Po zajtrku in maši, obiščemo lurške votline, Marijinih svetišč, Pijeve podzemne bazilike, Bernardkine rojstne hiše in mestne ječe »cachot«. Kosilo in nekaj prostega časa. Popoldne pristopimo k pobožnosti Križevega pota, po večerji se udeležimo mogočne procesije z lučkami na trgu Esplanade. Nočitev.

7. dan:Lurd - Carcassonne - Azurna obala

Zajtrk in slovo od Lurda ter vožnja po pokrajini Languedoc do CARCASSONNA. Krajši postanek namenimo ogledu v Evropi najbolje ohranjenega in z mogočnim dvojnim obzidjem utrjenega mesta-gradu. Domačini so mu nadeli ljubkovalno ime »langedoška devica«. Med sprehodom po ozkih mestnih uličicah si ogledamo glavne znamenitosti in si pred odhodom privoščimo še kakšno osvežilno pijačo v eni izmed mnogih privlačnih gostilnic. Nadaljevanje poti skozi Provanso na slovito Azurno obalo kamor prispemo v večernih urah. Večerja in nočitev v hotelu.

8. dan:Azurna obala - Nica - Monako - Slovenija

Po zajtrku vožnja po znameniti »Angleški promenadi« v NICI in nadaljevanje vožnje nad Monakom, odkoder uživamo ob pogledu na knežjo palačo, pristanišče in mondeni Monte Carlo, ki slovi po igralnicah, avtomobilskih dirkah in znamenitih osebnostih, ki se tukaj zbirajo, … Slovo od Azurne obale in vožnja v Italijo, kjer naredimo postanek za mašo. Preostane nam le še vožnja mimo Genove, Brescie in Benetk v kraje odhoda, kamor se vrnemo v poznih večernih urah.

Cena:

 • od 1099 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • avtobusni prevoz po programu,
 • letalski prevoz v ekonomskem razredu,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • avtobusni transfer z letališča v kraje odhoda,
 • cestnine in parkirnine,
 • 2 x polni penzion, 5 polpenzionov v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC),
 • vse vstopnine po programu,
 • strokovno in duhovno vodstvo,
 • organizacija in izvedba romanja,
 • nezgodno zavarovanje in DDV.

Doplačila:

 • enoposteljna soba 200 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Opombe:

Slike

Proceed Booking