059 072 001 turizem@az-sp.si

Lurd, Andora in Barcelona

0
Cena
od390€
Cena
od390€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

8
7 dni, avtobus
Datumi: 28.10.
Francija, Španija
Šifra: AŽ2
Program

1. dan:Slovenija - Italija - Azurna obala

Na dolgo pot se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah proti Azurni obali. V popoldanskih urah se bomo ustavili v tipični provansalski vasici Eze, kjer si bomo ogledali parfumerijo Fragonard. Vožnja proti Nici nam bo ponudila spektakularen pogled na mesto, panoramski ogled znamenitosti pa nam ga bo približal. Odpeljali se bomo do kraja nastanitve, se nastanili v hotelu. Nočitev.

2. dan:Avignon - Lurd

Po zgodnjem zajtrku bomo nadaljevali po čudoviti Provansi do Avignona. V tem nekdanjem papeškem mestu se bomo sprehodili mimo znamenitosti v centru mesta. Vožnja se bo nadaljevala po pokrajini Languedoca mimo Toulousa in Tarbesa do Lurda. Po nastanitvi v hotelu, bo mogoče še čas za individualen sprehod. Nočitev.

3. dan:Lurd

Po zajtrku si bomo ogledali veličastno Pijevo podzemno baziliko. Sledil bo ogled Marijinih svetišč, Lurške votline, kopališč, trga Esplanade z Marijinim kipom … Po želji boste lahko obiskali tudi Bernardkino rojstno hišo. Zvečer pa po želji z lučkami v rokah v mogočni procesiji romarjev s celega sveta peli in molili v čast Lurške Matere božje. Nočitev v hotelu.

4. dan:Lurd - Andora

Po zajtrku bomo nadaljevali potovanje tik ob Pirenejih. Zanimiva panorama nas bo v zgodnjih popoldanskih urah pripeljala do samostojne državice Andora, nekoč pomembne brezcarinske cone. Zapeljali se bomo do kraja nastanitve in nastanili v hotelu. Nočitev.

5. dan:Andora - Barcelona

Po zajtrku bomo nadaljevali z vožnjo do Barcelone. Panoramska vožnja skozi mestno središče nam bo približala mestne znamenitosti. Sledil bo postanek ob cerkvi Sagrada Familia, ki predstavlja življenjsko delo arhitekta Gaudija. Za kratek čas se bomo ustavili ob nogometnem stadionu Camp Nou. Nadaljevali bomo do trga Plaça de Espanya in mimo Pablo Espanole do olimpijskega kompleksa Estadi Olímpic, ki je bil osrednje prizorišče poletnih olimpijskih iger leta 1992. Po ogledih se bomo odpeljali do hotela in se nastanili v sobah. Nočitev.

6. dan:Barcelona - Provansa

Po zajtrku se bomo ustavili v staremu mestnemu jedru. Ogledali si bomo: Las Ramblas, Plaça de Catalunya, gotska četrt Barri Gotic. Tudi bližnje zgradbe nam bodo pričale o izjemnem pomenu tega mesta v srednjem veku. Na zahodni strani Gotsko četrt omejuje široka osrednja ulica Las Ramblas. Najživahnejša barcelonska ulica se razteza od trga Plaça de Catalunya do starega pristanišča. V popoldanskih urah bomo že nadaljevali z vožnjo proti Franciji, do kraja nastanitve, kjer se bomo nastanili v hotelu. Nočitev.

7. dan:Francija - Italija - Slovenija

Po zajtrku se bomo ustavili v Aix en Provance – mestu fontan. Sprehodili se bomo po zgodovinskem jedru in izkoristili čas za osvežitev. Po ogledu bomo nadaljevali v smeri Italije. Na poti bodo predvideni krajši postanki za osvežitev, predviden prihod pa v večernih urah.

Cena:

 • 390 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
 • 410 EUR na osebo (pri udeležbi 30 oseb),
 • 440 EUR na osebo (pri udeležbi 20 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***,
 • 6x nočitev z zajtrkom,
 • zunanji ogledi po programu,
 • vodenje in organizacija potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba 170 EUR,
 • vstopnine pribl. 35 EUR,
 • 6x večerja 120 EUR,
 • obvezna doplačila: lokalno-mestna turistična pristojbina.

Popust:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 20.
Slike