059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

London Express

0
Cena
od504€
Cena
od504€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

509
3 dni, let
Datumi: 16.3. - zagotovljeno
Velika Britanija
Šifra: AŽ13

Odlična lokacija hotela in jutranji ter večerni povratni let bodo mogočili oglede

vseh pomembnejših znamenitosti, ki jih morate videti tudi vi.

Program

1. dan:Slovenija - London (Westminster Abbey, London Eye, Trafalgar square)

Ob dogovorjeni  uri zbor potnikov na letališču Dunaj ali Budimpešta ter polet proti Londonu, kamor bomo prispeli v zgodnjih dopoldanskih urah. Po opravljenih formalnostih se bomo s hitrim vlakom odpravili v center Londona, kjer bomo takoj pričeli z ogledi oz. dostavili prtljago v hotel, kolikor bo potrebno. Z ogledi bomo pričeli v okrožju Westminster. Gre za živahno vladno območje v bližini Buckinghamske palače in območje na katerem se nahaja Westminster AbbeyWestminstrska opatija, kjer se vršijo vsa kraljeva kronanja od leta 1066 naprej. V osrednji opatiji so pokopane zgodovinske osebnosti, kot so Charles Darwin, Sir Isaac Newton, Stehphen Hawking,… Tu pa sta se poročila tudi princ William in Kate Middleton. Nato se bomo  mimo 16 nadstropnega gotskega urnega stolpa in narodnega simbola na vzhodnem delu parlamentarne palače – Big Bena čez  Westminster bridgeWestminstrski most odpravili do London EyeLondonsko oko, ki je ena izmed znamenitosti, ki je bila odprta v sklopu praznovanja novega tisočletja, leta 2000. To ogromno kolo na višini 136 m omogoči panoramski pogled na mesto z okolico.  Po želji se lahko s tem kolesom zapeljemo, od tu pa pelje tudi ladjica po reki Temzi. Nato se bomo podali na Trafalgar squareTrafalgar trg, ki ga krasi spomenik admiralu Horatiu Nelsonu, ki je tu izbojeval pomembno pomorsko bitko za Angleže – Nelsonov steber, pa dve spektakularni fontani iz leta 1845, kipi in najmanjša policijska postaja v Londonu. Na tem območju lahko obiščemo Narodno galerijo ali si privoščimo obrok hrane v eni izmed številnih restavracij ali pijačo, v katerem od tradicionalnih pubov. V bližini je tudi znamenita Sherlock Holmes pivnica v viktorijanskem slogu, zasnovana po svetovno znanem detektivu, kjer strežejo pivo iz soda ter kultni Fish’n’Chips (riba s krompirčkom).  Sledi transfer v naše prenočišče, namestitev in nočitev.

2. dan:London (St. Pauls's Catedral, Globe, Borought Market, Tower Bride, Tower of London)

Po zajtrku bomo z ogledi pričeli pri St. Paul’s Cathedral katedrala sv. Pavla, ki se ponaša z veličastno kupolo in se čez Millenium Bridge – Milenijski most nad reko Temzo sprehodili do Shakespearovega gledališča Globe in med potjo občudovali najvišjo britansko stavbo in šesto najvišjo v Evropi, imenovano The Shard – Črepinja.  Nadaljevali bomo do Borought Market, ene največjih in najstarejših živilskih tržnic iz 12 stoletja. Tu bo tudi možnost za kakšen obrok hrane, nato se bomo čez dvižni most Tower Bridge odpravili do utrdbe Tower of London, ki stoji ob reki Temzi. Gre za sestavljen kompleks, ki ga je dal zgraditi angleški kralj Viljem Osvajalec, predstavlja pa utrdbo, palačo in ječo, ki je odigrala osrednjo vlogo v skoraj tisočletni angleški zgodovini. Del stalne razstave, ki se nahaja v notranjih prostorih so znameniti kronski dragulji. Sledi še sprehod do nebotičnika, ki zaradi oblike spominja na voki toki – Sky Garden. Po želji vzpon na vrh  kjer se nahaja  restavracija. Dan pa bomo zaključili na Oxford Street, ki je najbolj obremenjena nakupovalna ulica v Evropi z okoli pol milijona obiskovalcev na dan. Ob dogovorjeni uri povratek v hotel in nočitev.

3. dan:London (Buckinghamska palača, St. Jame's Park, Picadilly Circus, Greenwich) - Slovenija

Po zajtrku se bomo v primeru interesa za obisk muzeja voščenih lutk  Madame Tussaud odpravili na ogled le tega, nato pa se bomo ponovno odpravili na območje Westminstra, in sicer  do Victoria Memorial – Viktorijin spomenik,  ki stoji pred Buckinghamsko palačo in se oglasili pri kraljevi družini na čaju, v kolikor nas bodo povabili. Morda pa vsaj ozremo koga izmed članov kraljeve družine, v kolikor bo v tistem trenutku zapustil palačo. Nato se bomo čez St. James’s Park odpravili do White Hall in si ogledali menjavo konjske straže, nato pa do Downinng Street 10, kjer domuje angleški ministrski predsednik. Nadaljevali bomo do Picadilly Circus,  ki je cestno križišče in javni prostor londonskega West Enda v Westminstru  in naprej do China Town in Leicester Square, kjer je veliko možnosti za prehrano. Za tem sledi transfer na letališče in polet proti domu. Po pristanku individualen odhod proti domu ali za doplačilo organiziran transfer.

Izlet do Greenwicha

V kolikor boste pri volji in pri močeh, bomo na licu mesta tekom teh tri dni, organizirali hiter izlet do Greenwicha, ki je znan po svojem observatoriju in ničelnem poldnevniku, po katerem beležimo svetovne ure. Tu se nahaja muzej posvečen merjenju časa in sobane, kjer so živeli astronomi, tu je še camera obscura, dvorišče z meridiano in sobe s teleskopi. Sprehodili se bomo čez Greenwich market in do slavne ladje Cutty Sark, ki je svoj čas prevažala čaj. Cena bo podana iz strani vodnika na podlagi prevoza, ki ga boste skupaj izbrali.

Cena:

 • 504 EUR preračunana na 25 potnikov
 • 531 EUR preračunana na 15 potnikov

Cena vključuje:

 • letalski prevoz in letališke takse,
 • ročno prtljago – nahrbtnik (40x20x25 cm),
 • zunanje oglede po programu,
 • 2 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi 3*,
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • zavarovanje odpovedi potovanja (bolezen),
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • doplačilo za klasično ročno prtljago (1 manjši kos in 1 klasičen kos max 55x40x20 cm): 40 EUR
 • doplačilo za oddan kos prtljage: cca 60 EUR,
 • enoposteljna soba: 120 EUR,
  Muzej Madame Tussauds: standard vstopnica nakup v naprej33,50 GBP; Standard Ticket + Marvel Universe 4D: od 38,00 GBP,
 • London Eye + River Cruise: 43,00 GBP,
 • River Crusie: 14,00 GBP,
 • London Eye: od 32,50 GBP,
 • The Royal Observatory Greenwich: 16 GBP,
 • Izlet na Greenwich: str. prevoza, ki ga bomo uporabili (vlak, ladja),
 • Transfer letališče – London – Letališče: cca 24 GBP v obe smeri,
 • Dnevni stroški transferje po Londonu: cca 18 GBP na dan,
 • Stroški spletnega nakupa vstopnice v naprej: 1 EUR po vstopnici,
 • povratni transfer na letališče: na vprašanje,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje Coris (skupinsko, kritje 25.000 EUR): 4,30 EUR.
 • Muzeji v Londonu, kjer ni vstopnin: MUSEUM OF LONDON, BRITISH MUSEUM, TATE MODERN, TATE BRITAIN, NATIONAL GALLERY, VICTORIA & ALBERT MUSEUM, IMPERIAL WAR MUSEUM, SCIENCE MUSEUM, NATURAL HISTORY MUSEUM, NATIONAL MARITIME MUSEUM.

Popust:

 • oseba na tretjem ležišču: 25 EUR.

Opombe:

 • Pomembno – osebni dokument:

 • za vstop v državo Velika Britanija je potreben POTNI LIST in ne več osebna izkaznica. Potni list mora biti veljaven ves čas bivanja v Veliki Britaniji.
 •  

  Pomembno – letalski prevoz z nizkocenovnim prevoznikom

 • Ob prijavi dostavite skeniran potni list, s katerim boste potovali.
 • Pogoji za vstop: https://www.gov.si/drzave/zdruzeno-kraljestvo/
 • Hrana in pijača na letalu nista všteta v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen.

Odkrita beseda:

 • Letalske vozovnice bomo kupili ob zagotovitvi odhoda – 10 prijavljenih oseb. Predviden je polet iz Dunaja, v kolikor mesta ne bodo več na voljo po sprejemljivi ceni oz. bo letalski prevoznik spremenil vozni red, bo polet iz Budimpešte ob približno istih predvidenih urah. Kljub napovedanemu voznemu redu in našem najbolj optimalno izbranem času odhoda in povratka obstaja možnost, da prevoznik spremeni ure leta po našem nakupu. Žal za te spremembe ne moremo odgovarjati, program bom skušali kljub temu v celoti izpeljati.

  Program je kondicijsko naporen, čeprav bomo za premike uporabljali metro. Na program se prijavite le, če ste dnevno sposobni prehoditi več kot 10 km.  Prav tako ne bo veliko prostega časa, le za obroke prehrane.

  Hotel je kategoriziran s 3*, vendar gre za starejši hotel s skromno opremljenimi sobami in lastno kopalnico. Je pa na odlični lokaciji, kar odtehta njegovo skromnost.

  V okoli hotela so restavracije in pizzerije. Primer cen: pizza Marhgerita:  10,95 GBP, Spaghetti alla Bolognese:12,95 GBP, Piščančja prsa iz žara: 13,95 GBP,…

  Transferji: vozovnice bom kupili sproti na podlagi potreb. Več bomo naredili peš, manjši bo strošek. Priporočamo uporabo kreditnih kratic (Maestro, Visa, …), ki jih  bomo uporabljali za plačilo metroja, da bo potek premikov čim hitrejši.

  Internet in telefonija: celotno območje Londona je zelo dobro pokrito z wi-fi tako, da se ni potrebno bati dodatnih stroškov uporabe interneta. Za potrebe telefoniranja pri vašem operaterju preverite možnost doplačila za klice izven EU.

  Vstopnine in doplačila. Preverba vstopnin je bila narejena 16.01., obstaja možnost, da se do trenutka nakupa spremenijo, zato si pridržujemo pravico do zaračunanja dejanskih stroškov nakupa. Za vsa doplačila se je potrebno izjasniti ob prijavi na potovanje.

  Transfer na letališče: predlagamo lastno organizacijo – po več oseb v en avto. Na Dunaju priporočamo parkiranje na parkirišču https://parktiger.at/, od koder se ve nekaj minutah zapeljete z vlakom do letališča (1,5 EUR v eno smer). V primeru odhoda iz Budimpešte priporočamo https://www.repterparkolo.hu/. Po želji lahko za doplačilo organiziramo povraten transfer na letališče in nazaj.

Slike

Proceed Booking