059 072 001 turizem@az-sp.si

Lizbona – Novo leto

0
Cena
od990€
Cena
od990€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

26
5 dni, let
Datumi: 28.12.
Portugalska
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Zagreb - Lizbona

Zbor potnikov na letališču Franjo Tuđman Zagreb. Polet proti Lizboni preko Frankfurta. Po pristanku v Lizboni sledi avtobusni prevoz do mesta in izlet v eno najbolj znanih lizbonskih četrti – Belem, ki je pod zaščito Unesca. Najprej se bomo odpravili do enega od simbolov mesta, čudovitega stolpa Belem, ki je videti kot da je zgrajen iz peska in je nekoč služil za obrambo mesta. Od tam se vidi tudi moderni most 25. aprila, ki spominja na most Golden Gate v San Franciscu. Nato se odpravimo do Spomenika odkritij ter bližnje cerkve in samostana sv. Jeronima, od koder so ladje odhajale na raziskovalne odprave in kraj, kjer je bil pokopan Vasco da Gama. Prosti čas za sprehod do najbolj znane lizbonske slaščičarne Pasteis de Belem iz leta 1837, kjer vsekakor priporočamo pokušino istoimenskega peciva. Prosti čas za kosilo v eni od številnih domačih gostiln z lokalnimi specialitetami. Odhod v hotel. Namestitev v hotelu in večerni odhod v center mesta v spremstvu sopotnika. Sprehodi in prosti čas za večerjo. Povratek v hotel. Nočitev.

2. dan:Lizbona

Zajtrk. Nadaljevanje ogleda mesta. Odhod v predel Alfama za spoznavanje samih začetkov Lizbone s številnimi slikovitimi ulicami. Sprehod do razgledne točke Santa Luzia, od koder se odpre nepozaben razgled na mestno panoramo. Sprehod do gradu Sao Jorge in lizbonske katedrale, kjer je bil krščen sveti Anton Padovanski ter nadaljevanje do njegove rojstne hiše, danes cerkve sv. Ante. Prosti čas za kosilo v eni od številnih domačih gostiln z lokalnimi specialitetami. Popoldne izlet v Park narodov, nekoč prizorišče EXPO, danes pa park poln zanimivosti, od katerih vsekakor priporočamo ogled Oceanarija, drugega največjega na svetu, s številnimi bazeni, dom pingvinov, morskih psov in čudovitih vidr, ki lebdijo naokoli na svojih hrbtih. Možnost odhoda v enega največjih nakupovalnih središč v tem delu Evrope, Colombo. Zvečer predlagamo odhod v živahno četrt Bairo Alto, polno kavarn in restavracij, predlagamo večerjo v eni od tipičnih lokalnih restavracij. Okusite bakalar na enega od 365 načinov. Povratek v hotel. Nočitev.

3. dan:Lizbona - Sintra - Cabo Da Roca - Cascais - Estoril - Lizbona

Zajtrk. Predlagamo celodnevni izlet v okolico Lizbone. Potovanje bomo začeli z izletom v Sintro, očarljivo mestece in znamenito počivališče portugalskih vladarjev, mesto pod zaščito Unesca s čudovito kraljevo palačo. Po dogovoru skupine možnost doplačila v znamenito palačo Pena, prvo evropsko romantično palačo, mešanico gotike, renesanse, egipčanske in mavrske arhitekture, rezultat pa je čarobno privlačen. Pena se pogosto primerja s prav tako čudovitim bavarskim Neuschwansteinom. Palača Pena je obdana s čudovitimi vrtovi, ki pokrivajo več kot 200 hektarjev in so polni številnih eksotičnih rastlin z vsega sveta. Med njimi se skrivajo številni vodnjaki in ribniki, čarobno harmonijo pa motijo ​​le vijugaste pešpoti. Nadaljevanje poti do najzahodnejše točke Evrope Cabo da Roca z napisom »Tu se konča kopno in začne morje…«. Tukaj lahko kupite potrdilo, da ste dosegli najzahodnejšo točko Evrope. Prosti čas za fotografiranje in nadaljevanje vožnje do znamenitega letovišča Cascais, nekdanje ribiške vasice, kasneje pa poletne rezidence evropskih kraljevih družin. Predlagamo kosilo v stari ribarnici, kjer lahko zelo ugodno jeste sveže ribe in razne morske dobrote. Nadaljevanje vožnje do še enega očarljivega mesteca Estoril, mesta, kjer je nekoč potekala znamenita dirka Formule 1 in kjer je bila največja igralnica v Evropi ter sedež evropskega vohunstva med drugo svetovno vojno. Povratek v Lizbono okoli 18.00.

4. dan:Lizbona - Obidos - Batalha - Fatima - Nazare - Lizbona

Zajtrk. Predlagamo celodnevni izlet. Najprej se bomo odpravili v slikovito obzidano mesto Obidos, ki je bilo zaradi svoje strateške lege vedno predmet zanimanja portugalskih kraljev. Obidos je znan po lokalni specialiteti “ginga” (ingver) – likerju, ki se pije iz čokoladnih skodelic, ki jih po pitju pojemo. Prosti čas in nadaljevanje izleta do odhoda v Batalho in ogleda svojevrstnega, nedokončanega gotskega samostana in cerkve Santa Maria da Vitoria s čudovitim križnim hodnikom, ki je del Unescove svetovne dediščine. Krajši prosti čas in nadaljevanje vožnje do Fatime, ki je poleg Lurda najbolj znano marijansko svetišče v Evropi. Na tem mestu se je leta 1917 otrokom prikazala Devica Marija. Kratek ogled svetišča: bazilika, promenada s kapelo prikazovanj … Za konec vas popeljemo v čudovito letovišče Nazare na obali Atlantskega oceana. Vrnitev v Lizbono. Prosti čas. Zvečer predlagamo večerjo s slavnim Fado programom (doplačilo). Nočitev v hotelu.

5. dan:Lisabon - Zagreb

Zajtrk. Prosti čas do transferja. Polet preko Frankfurta v Zagreb. Konec programa.

Cena:

 • 990 EUR.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz po programu,
 • letališke takse in pristojbina za izdajo vozovnice,
 • avtobusni prevozi po programu,
 • ogled Lizbone z avtobusom in peš,
 • namestitev v hotelu VIP PICOAS 4* v Lizboni na osnovi 4x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi,
 • turistično vodenje,
 • organizacija in priprava izleta.

   

Doplačila:

 • turistična taksa v Lizboni: 2 EUR na osebo na noč (plačilo na licu mesta, za vse osebe nad 12 let),
 • enoposteljna soba: 280 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Izleti in vstopnice:

 • celodnevni izlet v okolico Lizbone 48 EUR (prijava pred izletom, plačilo spremljevalcu na lokaciji),
 • celodnevni izlet Obidos-Batalha-Fatima-Nazare – 50 EUR (prijava pred izletom, plačilo spremljevalcu na lokaciji, točna cena izleta bo objavljena v zaključnem pismu),
 • doplačilo za obisk palače Pena z vstopnico za čudovite vrtove (minibus do gradu + vstopnica) – potrebno najmanj 20 potnikov – 20 EUR,
 • doplačilo za Fado večerjo (3-hodna večerja z vključeno pijačo in FADO programom) – 65 EUR
 • doplačilo za vstopnico v znameniti Oceanarium v ​​Lizboni – cca 22 EUR odrasli / otroci do 12 let – 15 EUR,
 • vstopnice za obiskane kraje in objekte, ki niso navedeni v ceni aranžmaja.

Popusti:

 • otrok do 12 let na pomožnem ležišču – 70 EUR, popust za odraslo osebo na pomožnem ležišču 28 EUR,
 • otrok do 2 let brez sedeža na letalu in brez storitve v hotelu plača samo delnine – 120 EUR.
Slike

Proceed Booking