059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Likija in biseri zahodne Turčije

0
Cena
od1,049€
Cena
od1,049€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

31
8 dni, let
Datumi: 12.10., 19.10.
Turčija
Šifra: AŽ6
Program

1. dan:Ljubljana - Antalya

Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in direktni let v Antalyo. Prevoz do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Antalya - Perge - Side - Aspendos - Antalya

Po zajtrku začnemo z ogledom Perge, pomembnega mesta starodavne Pamfilije, ki ga je apostol Pavel obiskal med svojo prvo misijonsko potjo. Ogledamo si fotogenični selčuški most, ki prečka reko Köprülü. Postanek pri gledališču Aspendos, ki je najbolje ohranjeno antično gledališče s kapaciteto 15.000 gledalcev. Galerije gledališča, scenografija in akustika, ki se še danes uporabljajo, pričajo o uspehu takratnih arhitektov. V bližini so ostanki bazilike, agore in enega največjih akvaduktov v Mali Aziji. Nadaljujemo do Side, enega najbolj znanih klasičnih najdišč v Turčiji, ki je bilo nekoč pristanišče, ime pa je pomenilo granatno jabolko. Na najdišču so dobro ohranjeni ostanki rimskega kopališča, templjev, cerkva, mavzolejev, gledališča in agore. Obisk reke in slapu Manavgat. Vrnitev v Antalyo, večerja in nočitev.

3. dan:Antalya - Myra - Kalkan

Po zajtrku se bomo odpravili na vožnjo ob čudoviti obali Sredozemskega morja mimo starodavnih mest Phaselis in Olympos. Obiskali bomo Myro s prelepim rimskim gledališčem in likijskimi grobnicami. Myra je najbolj znana kot mesto svetega Nikolaja, kjer je kot škof služil v 4. stoletju. Po obisku cerkve svetega Nikolaja nadaljujemo vožnjo do Kalkana. Sledi ogled mesta, večerja in nočitev.

4. dan:Kalkan - Patara - Ölüdeniz - Fethiye - Dalyan

Po zajtrku se odpravimo na obisk Patare, mesta ob morju z najdaljšo peščeno plažo, dolgo kar 18 kilometrov! V času Rimskega imperija je bilo Patara pomembno trgovsko mesto in kasneje krščansko središče. Vendar je kraj najbolj znan kot rojstno mesto sv. Miklavža – svetega Nikolaja. Skozi Pataro je med svojim romanjem hodil tudi apostol Pavel. Potovanje nadaljujemo proti zalivu Ölüdeniz – modri laguni in Fethiye. Fethiye je mesto na jugozahodu Turčije, ob vznožju likijske gorske verige, prekrite s cedrovimi in borovimi gozdovi. Po ogledu nadaljujemo do mesta Dalyan. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan:Dalyan - Akyaka - Bodrum

Po zajtrku se odpravimo na ogled mesta Dalyan, ki se nahaja v delti istoimenske reke ter na mestu starodavnega mesta Kaunos. Kaunos je veljal za razvito in bogato mesto ter velik zaliv ob Egejskem morju. Znan je tudi po slikovitem otočku želv. Plaža Iztuzu je zatočišče za ogromne morske želve, imenovane caretta caretta. Po ogledu nadaljujemo do mesta Akyaka, kjer vas bo prevzela lepota narave. Vse stavbe v mestu so zgrajene iz lesa. Reka Aznak in mirne tekoče vode v Akyaki ustvarjajo čarobno okolje, ki bo odplavilo vašo negativno energijo. Po ogledu nadaljujemo do Bodruma. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan:Bodrum - Efes - Kuşadasi

Po zajtrku se odpravimo na ogled mesta. Prve omembe mesta Bodrum segajo v 5. stoletje pred našim štetjem. Na območju današnjega mesta je bil star Halikarnas, takrat glavno mesto Karije. To starodavno mesto je bilo znano po svojem mavzoleju, ki še danes velja za enega od sedmih svetovnih čudes. Z vožnjo bomo nadaljevali proti impresivnemu bibličnemu mestu Efes, enega izmed vrhuncev potovanja. Ogled se začne v zgornjem mestu, na agori, in nadaljuje do znamenite knjižnice Celzijus in Tetragonos Agore. Naredili bomo tudi kratek postanek, da si ogledamo izvrstne terasaste hiše, v katerih so živeli bogati in znani državljani Efesa. Ogled se konča pri gledališču, kjer je 24.000 meščanov kričalo “Velika je Artemida Efeška!” Na kratko se bomo ustavili tudi pri ostankih Artemidinega templja, ki je bil nekoč eno od sedmih čudes antike. Popoldne obiščemo cerkev sv. Janeza, kjer naj bi bil apostol pokopan. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan:Kuşadasi - Pamukkale

Po zajtrku se odpravimo na hrib, kjer se nahaja hiša Device Marije. Sledi vožnja proti Pamukkalam, čudovitemu platoju belkaste barve, ki ga tvorijo nanosi kalcijeve bogate vode. Sledi ogled enega najbolj znanih antičnih najdišč v Turčiji – Hierapolisa, kjer so ostanki cerkve in grob apostola sv. Filipa, amfiteater, grobišče s sarkofagi ter same Pamukkale, »Rdeči slapovi«, iz katerih izvirajo topli zdravilni vrelci. Glede na vremenske razmere je predvideno tudi kopanje v termalnih bazenih. Prijava v hotel, večerja in nočitev.

8. dan:Pamukkale - Antalya - Ljubljana

Po zajtrku sledi transfer do Antalye. Odhod na letališče, direktni let na letališče Jožeta Pučnika Ljubljana ter odhod domov.

Cena:

 • 1049 EUR na osebo (12.10.),
 • 1049 EUR na osebo (19.10.).

Cena vključuje:

 • čarterski letalski prevoz Ljubljana – Antayla – Ljubljana,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • avtobusne prevoze po programu,
 • oglede po programu brez vstopnin,
 • 7 polpenzionov v dvoposteljni sobi v hotelih 3*/4*,
 • lokalnega vodnika,
 • slovensko vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 15 in 24 potniki: 120 EUR,
 • med 25 in 34 potniki: 90 EUR,
 • med 35 in 44 potniki: 50 EUR.

DOPLAČILA na poti za vstopnine: 60 – 95 EUR

(cene vstopnin so odvisne od valutnega razmerja med evrom in turško liro, na dan 14.07.2023 je razmerje 1:30)

DRUGA DOPLAČILA na poti:

 • priporočene napitnine: 40 EUR na osebo,
 • turistična taksa pribl.: 1 EUR na osebo na noč, skupaj pribl. 8 EUR.

DOPLAČILA ob prijavi:

 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • enoposteljna soba: 215 EUR (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi).

Popusti:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka).
Slike

Proceed Booking