059 072 001 turizem@az-sp.si

Lepote Romunije in Bolgarije s Črnim morjem

0
Cena
od699€
Cena
od699€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

66
10 dni, bus
Datumi: 14.6., 28.6., 19.7., 30.8.
Romunija, Bolgarija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Timisoara

Proti vzhodu se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Nekje na poti nas bo pozdravilo sonce, v popoldanskih urah pa bomo že v četrtem največjem mestu Romunije in enem izmed največjih urbanih okolij. V središču mesta je vrsta trgov in lepih razkošnih parkov, čuti se, da je bilo nekoč pomembno in uspešno. Še danes mu nekateri radi rečejo, predvsem zaradi izjemne arhitekture, da je to mesto »Dunaj v malem«. Sprehod skozi staro mesto nam bo predstavil zanimive palače, trge in ulice. Vožnja do hotela, nastanitev. Večerja, nočitev.

2. dan:Timisoara - Sibiu

Po zajtrku bomo nadaljevali do mesta Sibiu. Bogato mesto s svojim kulturnim in umetnostnim utripom, z zanimivim starim jedrom v sebi skriva palače, cerkve, trge, bilo pa je tudi prestolnica kulture 2007. Vožnja do kraja nastanitve, namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

3. dan:etno vas Astra - Brasov

Ta dan bomo spoznali etnološko zapuščino Romunije, saj se bomo ustavili v zanimivi etno vasi Astra. Vas nam bo približala življenje nekoč pa tudi kako se živi danes. Po osvežitvi bomo nadaljevali v smeri mesta Brasov, po mnenju mnogih najlepšega mesta v Romuniji. Sprehod mimo nekaterih znamenitosti mesta nam bo predstavil tudi najbolj znano gotsko cerkev v Romuniji, t. i. »Črno cerkev«, staro mestno hišo z lepo urejenim osrednjim trgom, pravoslavno cerkev … Po ogledu se bomo odpeljali do kraja nastanitve in se namestili v hotelu. Večerja, nočitev.

4. dan:blatni vulkani - Bukarešta

Dan bomo začeli z vožnjo do Pariz na Balkanu. Na poti se bomo ustavili v naravnem rezervatu, kjer so zanimivi blatni vulkani. To so majhne vulkanske strukture, visoke nekaj metrov, nastale zaradi izbruhanega blata in naravnih plinov. Nadaljevali bomo do Bukarešte, ustanovljene v 14. stoletju, ki je bila po legendi poimenovana po pastirju Bucurju. Leta 1698 je postala prestolnica takrat samostojne Vojvodine Vlaške, leta 1861 pa še romunsko glavno mesto. Ogledali si bomo Slavolok zmage, drugo največjo stavbo na svetu za ameriškim Pentagonom – Hišo ljudstva oziroma nekdanjo palačo romunskega diktatorja Chauchesca, Trg revolucije in druge izjemne znamenitosti. Po ogledu bo še nekaj prostega časa, nato pa se bomo odpravili proti kraju nastanitve. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

5. dan:Bukarešta - Sončna obala

Romunija ima tudi izjemno obalo Črnega morja, ki se proti jugu nadaljuje v Bolgarijo. V popoldanskih urah nas bo že čakala Sončna obala, kjer se turistična središča nizajo eno za drugim. Spoznali bomo kraj namestitve in se namestili v hotelu. Če bo čas, bomo lahko nekaj prostega časa še izkoristili za kopanje.

6. in 7. dan:Sončna obala

Oba dneva bomo izkoristili za individualne aktivnosti, kopanje, sprehode …

8. dan:Nesebar - Sofija

Po dveh dnevih oddiha se bomo znova odpravili na avtobus. Najprej se bomo na hitro ustavili v starodavnem mestecu Nesebar in se sprehodili skozi zanimivo jedro. Kavica se bo zagotovo prilegla, nato pa se bomo zapeljali do Sofije, prestolnice Bolgarije. Krožna vožnja bo poskrbela, da si bomo ogledali glavne znamenitosti: parlament, predsedniško palačo, univerzo, katedralo Aleksandra Nevskega, rusko cerkev, mošejo, sinagogo. Po nastanitvi bomo z večerjo poskrbeli, da ne bomo šli lačni v posteljo.

9. dan:Sofija - Beograd

Po zajtrku bomo potovali v smeri Beograda. Nastanitev v hotelu, prosti čas. Nočitev.

9. dan:Srbija - Hrvaška - Slovenija

Po zgodnjem zajtrku se bo potovanje počasi zaključevalo proti Hrvaški in Sloveniji. Na poti bomo s krajšimi postanki poskrbeli za pretok krvi po telesu in za osvežitev. Predvidoma bomo prišli domov v večernih urah.

Cena:

 • 699 EUR pri najmanj 40 potnikih.

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*,
 • 8 x polpenzion, 1 x nočitev z zajtrkom,
 • zunanje oglede po programu,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 240 EUR,
 • turistična pristojbina: 32 EUR,
 • vstopnine po programu,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Obvezna doplačila:

 • doplačilo za manjšo skupino 30 – 39 oseb: +56 EUR,
 • doplačilo za manjšo skupino 20 – 29 oseb: +111 EUR.

Popust:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 20.

Odhodi: 14.6., 28.6., 19.7., 30.8.

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana.

Rezervacija sedežev v 2. vrsti: +10 € na osebo, v zadnji vrsti: – 10 € na osebo.

Slike

Proceed Booking