059 072 001 turizem@az-sp.si

Lepote Romunije in Bolgarije s Črnim morjem

0
Cena
od599€
Cena
od599€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

75
10 dni, avtobus
Datumi: 08.07., 22.07., 09.09., 19.09.
Bolgarija, Romunija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Arad

Jutranje ure nas bodo ponesle v smeri Madžarske proti Romuniji. V popoldanskih urah bomo prispeli v mesto Arad, ki je pod Rimljani, Turki, Avstrijci pisalo bogato zgodovino. Po informativnem ogledu se bomo odpeljali do kraja nastanitve in se namestili v hotelu.

2. dan:Arad - Hunedoara - Brasov

Po zajtrku se bomo odpravili proti Huneduari, ki je industrijski kraj z nekdaj največjo železarno v državi. Slovi po največjem gradu v Romuniji, ki so ga v gotskem stilu zgradili v 14. stol. V njem je živel Matija Korvin, 7 let je bil v njem zaprt grof Drakula. Po ogledu te navdušujoče stavbe nas bo pot vodila v Brasov, po mnenju mnogih najlepše mesto v Romuniji. Sprehodili se bomo mimo nekaterih znamenitosti mesta: najbolj znane gotske cerkve v Romuniji, t. i. »Črne cerkve«, stare mestne hiše z lepo urejenim osrednjim trgom, pravoslavne cerkve … Vožnjo bomo za ta dan zaključili v kraju nastanitve in se namestili v hotelu.

3. dan:Sinaia - Bukarešta

Dan bomo začeli z vožnjo do Sinaie, kjer si boste lahko z doplačilom ogledali imenitno kraljevo palačo Peles. Med sprehodom skozi grajske sobane boste občudovali tapiserije, keramične in steklene umetnine, čudovito stilno pohištvo. Po osvežitvi bomo nadaljevali pot v Pariz. Tisti na Balkanu. Bukarešta, ustanovljena v 14. stol., je bila po legendi poimenovana po pastirju Bucurju. Leta 1698 je postala prestolnica takrat samostojne Vojvodine Vlaške, leta 1861 pa še romunsko glavno mesto. Ogledali si bomo Slavolok zmage, drugo največjo stavbo na svetu za ameriškim Pentagonom – Hišo ljudstva oziroma nekdanjo palačo romunskega diktatorja Chauchesca, Trg revolucije in druge izjemne znamenitosti. Blizu je etno vasica, ki je zanimiv etnografski muzej na prostem. Po ogledu bo še nekaj prostega časa, nato pa se bomo odpravili proti kraju nastanitve. Namestitev v hotelu.

4. dan:Bukarešta - Varna - Sončna obala

Po zajtrku bomo vožnjo usmerili proti obali. Obala Črnega morja se iz Romunije proti jugu nadaljuje v Bolgarijo. V zgodnjih popoldanskih urah bomo prispeli v mestno jedro Varne, ki je tretje največje mesto v državi. Ogledali si bomo mestne znamenitosti. Po ogledu nas bo že čakala Sončna obala, kjer se turistična središča nizajo eno za drugim. Spoznali bomo kraj namestitve in se namestili v hotelu. Če bo čas, bomo lahko nekaj prostega časa že izkoristili za kopanje.

5. in 6. dan:Sončna obala

Oba dneva bomo izkoristili za individualne aktivnosti, kopanje, sprehode…

7. dan:Nesebar - Plovdiv

Po dveh dnevih oddiha se bomo znova odpravili na avtobus. Najprej se bomo na hitro ustavili v starodavnem mestecu Nesebar in se sprehodili skozi zanimivo jedro. Kavica se bo zagotovo prilegla, nato pa do nekdanje prestolnice Bolgarije in prestolnice imperija Filipa Makedonskega – Plovdiva. Mesto je gospodarsko središče Trakije; zanimivo si bo ogledati ostanke rimskega amfiteatra, cerkev sv. Konstantina, slavolok zmage, Filipov spomenik, antični teater … Po ogledu se bomo odpeljali do kraja, ker bomo preživeli noč. Nastanili se bomo v hotelu in povečerjali.

8. dan:Plovdiv - Sofija

Po zajtrku se bomo zapeljali do Sofije, prestolnice Bolgarije. Krožna vožnja bo poskrbela, da si bomo ogledali glavne znamenitosti: parlament, predsedniško palačo, univerzo, katedralo Aleksandra Nevskega, rusko cerkev, mošejo, sinagogo. Po nastanitvi bomo z večerjo poskrbeli, da ne bomo šli lačni v posteljo.

9. dan:Sofija - Beograd

Po zajtrku bomo potovali v smeri Beograda. Nastanitev v hotelu, prosti čas. Nočitev.

10. dan:Srbija - Hrvaška - Slovenija

Po zgodnjem zajtrku se bo potovanje počasi zaključevalo proti Hrvaški in Sloveniji. Na poti bomo s krajšimi postanki poskrbeli za pretok krvi po telesu in za osvežitev. Predvidoma bomo prišli domov v večernih urah.

Cena:

 • 599 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
 • 629 EUR na osebo (pri udeležbi 32 oseb),
 • 659 EUR na osebo (pri udeležbi 24 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***,
 • 8x polpenzion,
 • 1x nočitev z zajtrkom,
 • zunanje oglede po programu,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • doplačilo za enoposteljno sobo: 200 EUR,
 • doplačilo za vstopnine po programu,
 • obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 27 EUR.

Popust:

 • popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 24.
Slike