059 072 001 turizem@az-sp.si

Kuba, speča lepotica Karibov

0
Cena
od1,575€
Cena
od1,575€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

319
12 dni, let
Datumi: 20.03.2020
Kuba
Šifra: AŽ19
Program

1. dan:Letalo

Odhod iz enega bližnjih letališč proti Havani, kjer pristanemo v večernih urah. Po opravljenih carinskih formalnostih sledi prevoz do casa particulare v centru mesta. Namestitev in nočitev.

Za doplačilo bo organiziran povratni prevoz na letališče.

2. dan:Havana

Zajtrk. Ta dan se bomo podali v stari del mesta – Havana Vieja, kjer bomo pričeli z raziskovanjem tega nekdaj prekrasnega kolonialnega mesta, ki le še težko kljubuje času. Nekoč največje in najbogatejše mesto obeh Amerik, osrednja točka imperija, ki se je raztezala od Kalifornije do Ognjene zemlje, ni bila ustvarjena zgolj kot mesto, ampak kot dokazovanje španske moči, krščanstva in reda. Zasnovana je bila po načrtu ulic in avenij, ki se od časa do časa srečujejo na trgih s cerkvami, stebrišči in pročelji veličastnih palaciosov. Očarali nas bodo vsi štirje trgi (San Francisco de Asis, Plaza Vieja – najstarejši trg v Havani, Plaza de Armas – prvi javni park in Plaza de la Catedrala) obdani s cerkvami in baročnimi stavbami, v katerih sedaj domujejo muzeji, hoteli ter restavracije.

Ne bomo izpustili ogleda kipa »pariškega gentlemena«, predsedniškega vagona, palače Segundo Cabo, utrdbine Real Fuerta, palače Los Capitanes Generales ter seveda zanimive Katedrale San Cristobal z dvema neenako visokima stolpoma. Že malce utrujeni se bomo podali po »Hemingwayevih poteh«, obiskali hotel Ambus Mundos, znameniti restavraciji Bodeguita del Medio ter La Floredita, v katerih je pisatelj preživel mnogo svojega časa ter okušal razne vrste alkoholnih pijač. V spomin nanj so v restavraciji postavili njegov bronasti kip. Povratek v casa particulare, prosto in nočitev.

3. dan:Havana

Po zajtrku se bomo odpeljali do zanimive ulice Hamel, kjer se prepletajo elementi afro-kubanske religije – Santerije. Sledi ogled veličastnega, z reflektorji osvetljenega Trga revolucije, na katerem je imel Castro svoje dolge govore. Od tod se bomo odpeljali do parka, kjer nas bo pričakal John Lennon s svojimi očali. Kasneje bomo obiskali hotel Nacional, ki je bil zgrajen z gangsterskim denarjem v tridesetih letih prejšnjega stoletja ter se s starimi ameriškimi avtomobili popeljali po Havani.

Nato bomo obiskali Muzeja Revolucije, kjer si bomo lažje predstavljali zgodovino kubanskega naroda, si ogledali tank, ki ga je uporabljal sam predsednik Castro v bitki pri Prašičjem zalivu in znamenito ladjo Granma. V popoldanskih urah se bomo odpravili v center Havane, se sprehodili skozi Centralni park do opere in Kapitola, v katerem danes domuje Akademija znanosti in tehnična knjižnica, do leta 1959 pa je Kapitol služil kot sedež kubanskega kongresa. Prosto za samostojno raziskovanje mesta in nočitev.

Za doplačilo priporočamo ogled CABARE SHOWA;

TROPICANA CABERE SHOW, najbolj poznani showa na Kubi, pod zvezdami. Cena 95,00 EUR na osebo

CABARE SHOWA PARISIEN v hotelu Nacional. Cena 45,00 EUR na osebo

4. dan:Havana - San Francisco de Paula - Cojimar - Havana

Po zajtrku sledi vožnja proti vasici San Francisco de Paula, kjer stoji Hemingwayewa hacienda. Po ogledu te razkošne haciende z razglednim stolpom, bazenom in njegovo barko Pilar se bomo odpeljali proti ribiški vasici Cojimar, kjer je imel ta znani pisatelj zasidrano to svojo barko Pilar. Hemingwaya so prebivalci Cojimarja vzeli za svojega meščana, mu po smrti postavili doprsni kip, sam pa se jim je zahvalil tako, da je Nobelovo nagrado za knjigo Starec in morje posvetil prav njim. Pred povratkom v hotel se bomo ustavili na plaži ter si lahko privoščili prvi skok v toplo tropsko morje. Povratek v casa particulare, prosto in nočitev.

5. dan:Havana - Pinar del Rio - Vinales - Havana

Po zajtrku se bomo odpeljali do province Pinar del Rio, ene izmed najlepših provinc v deželi, ki nas bo očarala z apnenčastimi skalnimi mogotami ter čudovito naravo. Na poti se bomo ustavili na plantaži tobaka in že bomo prispeli do mesta Pinar del Rio. Obiskali bomo tovarno, kjer še vedno ročno izdelujejo cenjene kubanske cigare. Nato se bomo odpeljali v Vinales, kjer si bomo ogledali Prazgodovinske poslikave, ki se nahajajo na strmi steni ter se s čolni popeljali skozi Indijansko kraško jamo. Za kosilo si bomo lahko za malo denarja privoščili okusne jastoge v domači restavraciji – Paladar. Povratek v Havano v večernih urah. Prosto in nočitev.

6. dan:Havana - Trinidad

Po zajtrku sledi vožnja proti, za mnoge najlepšem mestu na Kubi, Trinidadu. Namestitev v casa particulare, prosto in nočitev.

7. dan:Trinidad

Po zajtrku se bomo sprehodili med baročnimi hišami, po trgu Plaza Mayor, si ogledali katedralo in še mnogo več. Skupaj bomo obiskali znameniti lokal Chanchanchara, kjer bomo lahko poizkusili istoimensko pijačo. Preostanek dneva se bomo potepali po prijetnih uličicah, kjer bomo lahko kupili poceni cigare ali si za kosilo privoščili okusne jastoge. Zvečer se bomo v tem živahnem mestu lahko zavrteli v ritmih salse, ali le občudovali vešče domačine pri njihovem najpogostejšem opravilu – plesu. Povratek v caso particulare in nočitev.

8. dan:Trinidad - Santa Clara - Varadero

Po zajtrku se bomo odpeljali do haciende s stolpom, nekoč mogočnega veleposestnika Iznage in se zazrli v prekrasno dolino, kjer so pridelali največ sladkornega trsa na Kubi. Sledi vožnja do Che Guevarinega mesta – Santa Clara. Najprej si bomo ogledali Tren Blindado – muzej na prostem, kjer je leta 1958 Che Guevara premagal Batistino vojsko in tako je mesto Santa Clara postalo prvo osvobojeno mesto na Kubi. Nato bomo obiskali Trg Revolucije, kjer je muzej in mavzolej tega karizmatičnega revolucionarja ter se poklonili pred večnim ognjem, katerega je v spomin nanj prižgal sam predsednik Castro. Sledi vožnja proti Varaderu, najbolj znanem letoviškem kraju na Kubi. Namestitev v hotelu ob morju na osnovi all inclusive. Prosto in nočitev.

9.-10. dan:Varadero

Namestitev na osnovi all inclusive. Prosto za kopanje na belih peščenih plažah ob turkizno modrem morju ali samostojno raziskovanje okolice. Možnost vodnih športov, plavanja z delfini, ogled showa z delfini, vožnja s katamaranom, obisk bližnjih jam. Nočitev.

11. dan:Varadero - Havana - letalo

Zajtrk. Po kosilu bomo zapustili hotel ter se odpeljali na letališče v Havano. Po opravljenih carinskih formalnostih v večernih urah poletimo proti domu.

12. dan:Letalo

S pristankom na enem bližnjih letališč se naše potovanje konča.

Cena:

 • 1575 EUR na osebo (min. 16 potnikov),
 • 1775 EUR na osebo (min. 10 potnikov),
 • 1895 EUR na osebo (min. 8 potnikov).

Cena vključuje:

 • Letalski prevoz, letališke takse, kos oddane prtljage,
 • prevozi s klimatiziranimi vozili po Kubi,
 • vožnja s starimi ameriškimi avtomobili po Havani,
 • spanje v dvoposteljnih sobah v Havani in Trinidadu v Casa Particulare na osnovi nočitve z zajtrkom in v Varaderu v hotelu s 3* na osnovi all inlcusiva,
 • ogledi in vstopnine po programu,
 • vodenje potovanja slovenskega vodnika in organizacijski stroški.

Cena ne vključuje:

 • Dodatna hrana, pijača,
 • dodatni izleti,
 • zdravstveno zavarovanje,
 • vizum,
 • storitve po vaših naročilih,
 • napitnine.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 280 EUR.

Opombe:

 • Slovenski državljani za vstop na Kubo potrebujemo vizum (turistično kartico), ki vam jo lahko uredimo v agenciji.

  Cena pridobitve je 35,00 EUR in ni vključena v ceno aranžmaja, lahko pa si jo uredite sami.

  V primeru, da niste slovenski državljan, se za informacije o vizi za Kubo obvezno obrnite na svoje Ministrstvo za zunanje zadeve oziroma na Veleposlaništvo Republike Kube na Dunaju.

Slike