059 072 001 turizem@az-sp.si

Krožno potovanje po Floridi z možnostjo podaljšanja na križarjenju ali postankom v New Yorku

0
Cena
od1,266€
Cena
od1,266€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

54
8/10 dni, let
Datumi: 24.10.
ZDA
Šifra: AŽ13
Program

1. dan:Ljubljana - Benetke - Miami

Ob dogovorjeni uri po želji organiziran odhod iz Slovenije in vožnja na eno izmed sosednjih letališč. Po opravljenih formalnostih polet preko enega izmed evropskih letališč v Miami. Po pristanku transfer v hotel in začetek dogodivščin in nočitev.

2. dan:Miami

Dopoldan se bomo odpravili v mesto sredi Miamija, ki mu pravijo Mala Havana. Občudovali bomo stare razbrazdane obraze in oči, ki bodo žarele ob igranju domin, kajenju cigar in pitju dišeče kubanske kavice. Doživeli bomo kubanski melos in si privoščili odlični kavo. Podali se bomo do Coconut Grove, očarljive najstarejše soseske Miamija. Majhna vasica daje boemski občutek s prepoznavnimi verigami restavracij, kavarnami, bari in butiki. Sproščeno vzdušje in pridih prvidih afriško-ameriških potomcev, ki so bili prvi naseljenci v Coconut Grove. Podali se bomo do Seaquriuma, kjer delfini »hodijo po vodi« in kiti ubijalci »letijo po zraku« ter morski levi navdušujejo otroke vseh starosti in kjer so številne ogrožene morske živali dobile varno zatočišče. To je kraj navdiha, izobraževanja in zabave. Izlet na območju Miami ni popoln brez postanka na Key Biscayne in na South Beachu, kamor zahajajo znane osebnosti, ki tu nakupujejo v odličnih butikih. Navduševali se bomo nad arhitekturo, Art Deco slogom, ki je sinonim za South Beach in morda obiskali katerega izmed lokalov, kjer bomo občudovali gibčne mladenke, ki nas bodo zabavale s tropsko kabaretsko tematiko in nas vabile, da se zavrtimo v ritmih latina, ali pa bomo samo srkali grešno pijačo in si želeli, da se dan ne konča. Nočitev.

3. dan:Miami - Key Largo - Key West

Zjutraj se bomo odpravili na jug, preko več kot 40 mostov, v domovanje E. Hemingwaya, v Key Largo, kjer nas bodo prevzele lične hišice na plaži, živo pisan podvodni svet in plavanje z delfini. Kraj predstavlja svetovno prestolnico potapljanja, saj se tu nahaja največji svetovni umetni greben. Od tu bomo nadaljevali v Key West, kjer bo veliko možnosti za športne aktivnosti, kot so kajak, plavanje z delfini, polet z letalsko ladjico in možnost preživljanja prostega časa ter sprostitve ob tropskih pijačah in občudovanju sončnega zahoda. Po želji bomo obiskali Mallory Square, večerno zbirališče uličnih umetnikov in ljudi iz celega sveta ali pa muzej ladijskih razbitin. Zagotovo pa ne bomo prezrli glavne ulice Duvall, kjer bomo našli lokal z glasbo po našem okusu in prijetne trgovinice, ki ponujajo vse mogoče. Nočitev.

4. dan:Key West - Key Largo - Everglades NP - Naples

V jutranjih urah se bomo odpravili nazaj proti kontinentalnemu delu do narodnega parka Everglades, največjega ohranjenega tropskega parka v ZDA, v katerem si je moč ogledati bujno tropsko rastlinje ter številne živali, kot npr. krokodile, kače, morske želve, morske krave…. Privoščili si bomo nenavadno dogodivščino, srečanje z aligatorji na farmi v Everglades. Iz posebnega čolna na propeler jih bomo opazovali ob vodenem ogledu iz varne razdalje, še vedno pa dovolj blizu za čudovite posnetke. Vzeli si bomo čas za ogled predstave s kačami in imeli priložnost, da se znebimo strahu pred njimi. Videli bomo tudi redke ptice, ki gnezdijo na tem območju. Šele proti večeru bomo prispeli do Mehiškega zaliva, v Naples, kraj s čudovitimi plažami, kjer se bomo namestili. Pot do tja bo zanimiva zaradi številnih znamenitosti, kot so indijanske vasi, kjer nudijo tradicionalno indijansko jed bučo, pečen kruh in pečene morske mačke, žabje krake in aligatorjev rep.

5. dan:Naples - Orlando

Zjutraj se bomo podali v Orlando, v največji center zabave. Obiskali bomo zabaviščni park Sea World, ki je osnovan na predstavah, kjer so glavne zvezde morske živali. Občudovali bomo akrobacije z orkami, delfine, ki bodo prikazali nekaj osupljivih trikov, zabavali nas bodo morski levi, ogledali pa si bomo tudi akvarije in v enem izmed njih hodili tudi po steklenem tunelu, okoli nas pa bodo plavali morski psi, in če bomo imeli srečo, se bomo dotaknili celo morskih bičev. Nato bomo obiskali Universal Studios, kjer se bomo naužili filmskih atrakcij in akcij. Nato vožnja do hotela in nočitev.

6. dan:Orlando

Dan bo namenjen samostojnemu raziskovanju Orlanda. Po želji celodnevni obisk Disney world-a (Magic Kingdom, Epcot, MGM Studios, Animal Kingdom, Pleasure Island)…. In na koncu dneva silvestrovanje med domačini na ulicah. Nočitev.

7. dan:Orlando - Cape Canaveral - Port St. Lucie

Čas bo za slovo in treba se bo napotiti proti Miamiju. Med potjo se bomo ustavili v vesoljskem centru Kennedy – Kennedy Space Center, ki leži v bližini idilične Cocoa Beach, na otoku Merritt. Obiskali bomo center NASA, kjer bomo priča pregledu zgodovine poletov v vesolje in raketam, ki so bile izstreljene v vesolje. Videli bomo kje sestavijo glavne dele space shuttle in izstrelitvene ploščadi. Znotraj centra Apollo Saturn pa bomo spremljali simulacijo prve izstrelitve ter občutili napetost in nestrpnost, ki je nastala ob tem. Tekom ogleda bomo videli rekonstrukcijo rakete v originalni velikosti, predmete Apolla 11, ki je bil del odprave na Luno. Po želji za doplačilo ogled filmov v IMAX tehniki. Pozno popoldan nastanitev na območju Port St. Lucie. Nočitev.

8. dan:Miami - Evropa

Dopoldan se bomo podali proti jugu po obalni cesti, s postanki za ogled Palm beach-a, Boca raton-a in Fort Lauderdale. Popoldan prosto za zadnje nakupe ali kopanje. Večer pa lahko preživimo znamenitem Ocean Drive-u. Nočitev.

Opomba: potovanje je mogoče podaljšati s počitnicami na Floridi, obiskom New Yorka ali križarjenjem po Karibih ali Bahamih itd. Cena na vprašanje.

9. dan:Miami - Evropa

Dopoldne prosto do odhoda. Po opravljenih formalnostih pa polet proti Evropi.

10. dan:Evropa - Slovenija

Tekom dneva pristanek na letališču v Evropi in nadaljevanje poleta v Benetke, nato pa po želji za doplačilo organiziran transfer do doma oz. lasten prevoz.

Cena:

 • 1266 EUR na osebo, namestitev v sobi 1/4,
 • 1325 EUR na osebo, namestitev v sobi 1/3,
 • 1466 EUR na osebo, namestitev v sobi 1/2.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz in letališke pristojbine,
 • nočitve v izbrani  sobi v hotelih 2* in 3*,
 • krožno potovanje po programu z najetimi avtomobili in z vključenim polnim zavarovanjem,  
 • osnovno nezgodno zavarovanje,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • napitnine (vodniku na poti) 35 USD,
 • vstopnine: Miami Seaqurarium: 39,95 USD, Everglades NP – vožnja s čolni na veter): 23 USD, Seaworld Orlando in Universal Studios (različne kombinacije z drugimi parki): 81 USD+, Nasin center Cape Canaveral: 45 USD,
 • ESTA dovoljenje: 15 USD,
 • enoposteljna soba: na vprašanje,
 • gorivo: cca 75 USD, odvisno od števila potnikov in dodatnih kilometrov,
 • zdravstveno zavarovanje CORIS: cena odvisna od števila potnikov in višine kritja,
 • riziko odpovedi potovanja: 3,25 % od vrednosti aranžmaja.

Opombe:

 • pridržujemo si pravico do spremembe cene zaradi sprememb v menjalniškem tečaju ali spremembah v tarifah prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja (cena je preračunana na dan 06.04.2019 – 1,1233 USD = 1 EUR;
 • prenočujemo v motelih in manjših hotelih. Običajno sta v sobi dve veliki postelji, primerni za 4 osebe. Običajno so na voljo sušilec za lase, bazen in brezplačen internet;
 • stremimo k temu, da rezerviramo hotele, ki ponujajo zajtrke (sok, kava, čaj, kolači, toast, maslo in marmelada, sadje),
 • naša nastanitev je običajno v bližini restavracij, tudi s hitro prehrano;
 • alkohol: pitje alkoholnih pijač na javnih prostorih in v avtomobilu je prepovedano za vse, tudi za sopotnike. Seveda vam tega nihče ne bo branil v lokalih;
 • prevožena razdalja: dnevno prevozimo velike razdalje, vendar vožnja ni naporna, saj se izgubi med celodnevnimi ogledi. Promet poteka tekoče in zelo mirno, prometne nesreče so redke;
 • časovna razlika (jet lag): običajno ob prihodu na destinacijo ne povzroča težav. Časovna razlika je 8 oz. 9 ur;
 • minimalno število potnikov: 8.
Slike