059 072 001 turizem@az-sp.si

Križarjenje po Nilu, Kairo in Giza – let iz Ljubljane

0
Cena
od1,299€
Cena
od1,299€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

60
8 dni, let in ladja
Datumi: 4.9., 18.9., 2.10., 16.10., 30.10.
Egipt
Šifra: AŽ5
Program

1. dan:Ljubljana - Hurgada

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let v Hurgado. Sledi direkten polet v Hurgado. Po pristanku in ureditvi carinskih ter mejnih formalnosti prevoz do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Hurgada - Luksor - Esma - Edfu

Po zajtrku se bomo z avtobusom odpravili čez kamnito puščavo (postanek za fotografiranje) do Luksorja. Po prihodu bo sledil ogled mesta mrtvih – Doline kraljev, znane po mogočnih grobnicah faraonov 18., 19. in 20. dinastije, vklesanih v puščavsko skalo, bogato poslikanih s hieroglifi za posmrtno življenje vladarjev. V Dolini kraljev je tudi slovita grobnica mladega faraona Tutankamona. Spustili se bomo v osrčje grobnic, kjer bomo lahko občudovali stenske poslikave. Iz Doline kraljev se bomo odpeljali do Deir el Bahrija in si ogledali terasast tempelj kraljice Hatšepsut, ene redkih ženskih faraonk. Tempelj stoji pod »živo skalo« in zdi se, kot da bi narava sama ustvarila ta izjemen spomenik. Na poti nazaj se bomo na kratko ustavili pri Memnovih kolosih, ki sta edini ostanek nekdaj veličastnega templja faraona Amenofisa III. Nato bomo obiskali vzhodni breg, kjer si bomo ogledali Karnaški tempelj. Vkrcanje na ladjo 5* in plovba skozi rečno zapornico v Esni, vse do Edfuja. Večerja in nočitev na ladji.

3. dan:Edfu - Kom Ombo - Asuan

Zajtrk in uživanje na sončni palubi ladje na veličastni reki Nil, ob opazovanju življenja na bregovih. Po zajtrku obisk enega najbolj ohranjenih templjev, ki so ga gradili kar 200 let. Posvečen je bogu Horusu. Zidovi »pripovedujejo« zgodbo o Horusovi bitki z bogom zla – Sethom. Plovba proti Kom ombu, kjer si bomo ogledali tempelj, posvečen bogu krokodilu – Sobeku in bogu s sokoljo glavo – Haroerisu. Plovba proti Asuanu, večerja in nočitev na ladji.

4. dan:Asuan (Abu Simbel - Nubijska vas)

V zgodnjih jutranjih urah možnost ogleda čudovitega Abu Simbla (doplačilo), ki je na seznamu svetovne dediščine UNESCO, dveh znamenitih templjev faraona Ramzesa II. Povratek na ladjo. Po osvežitvi možnost ogleda nubijske vasi (doplačilo), kamor se bomo podali s čolni in kjer bomo spoznali vsakdanje življenje in običaje Nubijcev. Malo pogumnejši se bomo lahko podali na peščene sipine Sahare ali jahali kamele. Večerja in nočitev na ladji.

5. dan:Asuan - Kairo

Zajtrk in nekaj prostega časa. Nato bo sledil ogled znamenitega Visokega jeza, enega največjih tehničnih dosežkov 20. stoletja. Zgrajen je bil zato, da prepreči poplavljanje Nila. Vodo, ki je shranjena v velikem, skoraj 500 km dolgem, Naserjevem jezeru, s pridom uporabljajo za namakanje in pridobivanje nove rodovitne zemlje. Sprehodili se bomo po mestu in začutili njegov ritem, obiskali bomo tudi asuanski bazar začimb in dišav. Dan bomo zaključili z nočno vožnjo na vlaku/spalniku na poti v Kairo (v kabini največ 2 ležišči). Večerja in nočitev na vlaku.

6. dan:Kairo

Prihod v Kairo v jutranjih urah (zajtrk na vlaku). V Kairu bomo zaznali utrip večmilijonske prestolnice, ki ni samo središče Egipta, temveč tudi arabskega sveta. Ogledali si bomo Gizo z veličastnimi in najbolj znanimi piramidami: največja Keopsova, Kefrenova in Mikerinova. Piramide v Gizi so že v starem veku veljale za eno izmed sedmih čudes sveta. Danes so edino od čudes, ki se je kljub zobu časa ohranilo skoraj nedotaknjeno. Možnost ogleda notranjosti ene izmed piramid (doplačilo). Sledil bo ogled bližnjega templja in Sfinge, nenavadne figure z levjim telesom in človeškim obrazom ter kraljevsko brado, ki je še vedno uganka v pesku. V manufakturi, kjer papiruse še vedno izdelujejo po tradicionalni staroegipčanski metodi, bomo opazovali starodavni način dela, lahko pa bomo papirus tudi kupili. V delavnici za izdelovanje eteričnih olj bomo spoznali esence najboljših dišav. Naš naslednji postanek bo namenjen ogledu Kajerskega muzeja, ki je najbogatejši egiptološki muzej na svetu. V njem poleg 250.000 predmetov hranijo tudi več kot 3.000 let staro Tutankamonovo bogastvo. Mnoge dragocene zlate predmete je shranil za življenje v onostranstvu. Pravijo, da bi, če bi si vsak eksponat ogledovali le minuto, za ogled celega muzeja porabili devet mesecev. Sledil bo obisk največjega bazarja Egipta, Khan el Khalilija, kjer bomo imeli možnost nakupov čaja, papirusa, usnja ali orientalskih spominkov. Prevoz v hotel, večerja in nočitev.

7. dan:Kairo - Hurgada

Po zajtrku, če bo čas dopuščal, možnost ogleda Islamskega Kaira (za doplačilo). V popoldanskih urah vožnja proti valovom Rdečega morja. Po prihodu v Hurgado nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan:Hurgada - Ljubljana

Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Prevoz na letališče in slovo od Egipta ter polet letala v Ljubljano.

Cena:

 • 1299 EUR – 4.9.
 • 1299 EUR – 18.9.
 • 1399 EUR – 2.10.
 • 1399 EUR – 16.10.
 • 1499 EUR – 30.10.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • 1 kos ročne in 1 kos oddane prtljage
 • izstopno takso,
 • vse prevoze in oglede ter vstopnine po programu,
 • 1 x polpenzion in prevoz z vlakom/spalnikom Asuan – Kairo z nastanitvijo v dvoposteljnem kupeju (lokalni vlak brez kategorije – skupne sanitarije za 1 vagon)
 • 3 x polpenzion v dvoposteljni sobi v hotelih 4*/5* lokalne kategorije in
 • 3 x polni penzion na križarjenju z ladjo 5* deluxe z nastanitvijo v dvoposteljni kabini,
 • slovensko in lokalno vodenje ter
 • organizacijo potovanja,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje Coris.

Doplačila:

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • za skupino 10 – 14 oseb: 160 EUR/osebo,
 • za skupino 15 – 24 oseb: 120 EUR/osebo,
 • za skupino 25 – 34 oseb: 80 EUR/osebo.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • vizum z asistenco lokalnega partnerja 30 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • vizum z asistenco lokalnega partnerja 30 EUR/osebo,
 • Abu Simbel z avtobusom 135 EUR/osebo; otrok do 12 let 68 EUR/osebo,
 • nubijska vas 45 EUR/osebo; otrok do 12 let 25 EUR/osebo,
 • v primeru, da bi želeli namesto vlaka koristiti letalsko povezavo med Kairom in Asuanom (z dodatno nočitvijo v Kairu ali Asuanu), lahko le-to uredimo z doplačilom glede na razpoložljive kapacitete v hotelih in na letalu,
 • enoposteljna soba/kabina 259 EUR/osebo,
 • enoposteljni kupe na vlaku 99 EUR/osebo*;

POMEMBNO:

 • enoposteljni kupe na vlaku 99 EUR/osebo*

* obvezno doplačilo v primeru rezervacije sobe in kabine z dodatnim ležiščem (1/2+1).  

(vodniku na poti):

 • osnovne napitnine (tudi otroci) 50 EUR/osebo – v Egiptu so običajne, pričakujejo jih nosači prtljage, vozniki, receptorji in ostalo osebje (poravna jih vodnik za celo skupino).

Opombe:

 • 20 % popust za otroka do 12. leta na dodatnem ležišču z dvema odraslima (dodatno ležišče v sobi/kabini priporočamo samo otrokom do 12. leta).
 • Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoz z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

Pomembno:

 • Vrstni red ogledov (tudi po dnevih) ter dan vkrcanja na ladjo (Luksor oz. Asuan) se lahko spremeni, kar pa ne vpliva na vsebino programa. Prav tako je ura posameznih obrokov odvisna od izvedbe dnevnega programa. Glede na to, da je program odvisen tudi od časovnega razporeda poleta, se lahko zgodi, da se ogledi začnejo že takoj po prihodu na cilj.
Slike

Proceed Booking