059 072 001 turizem@az-sp.si

Križarjenje po Južni Ameriki in novo leto na Antarktiki

0
Cena
od5,950€
Cena
od5,950€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

82
26 dni, let+bus+križarjenja
Datumi: 15.12.2018-09.01.2018
Antarktika, Argentina, Urugvaj, Čile
Šifra: AŽ23
Program

1. dan:Maribor - Ljubljana - Benetke - Santiago de Chile

Prevoz do letališča v Benetkah in preko vmesnega letališča večerni let proti južni Ameriki. Obroki na letalu.

2. dan:Santiago de Chile

Jutranji prilet na mednarodno letališče Arturo Merino Benitez in po opravljenih formalnostih prevoz do središča čilske prestolnice. Ogled bomo pričeli pri predsedniški palači La Moneda, sledil bo trg »Plaza de Armas«, katedrala… Povzpeli se bomo na grič San Cristobal, od koder je prelep razgled na mesto in Ande v ozadju. Sprehodili se bomo tudi po boemski četrti Bellavista, kjer bo nekaj časa prostega za kosilo, sprehode ali nakupe. Po končanem ogledu prevoz do hotela, nastanitev in preostanek dneva prost za počitek. Večerja in nočitev.

3. dan:Santiago - San Antonio - vkrcanje na ladjo

Po zajtrku se bomo odpeljali do pristaniškega mesta San Antonio v Čilu, ki se od glavnega mesta nahaja zgolj dobro uro vožnje. Peljali se bomo skozi plodni dolini Curacavi in Casablanca ter obiskali vinsko klet, ki leži na robu doline San Antonio. Sprehodili se bomo med vinogradi, si ogledali vinsko klet in degustirali njihova najboljša vina. Po končanem ogledu se bomo odpeljali do pristanišča, kjer se bomo vkrcali na ladjo. Nastanitev v izbranih kabinah in ob 17. uri bomo izpluli proti jugu.

4. dan:Na južnem Pacifiku

Ves dan bomo uživali v križarjenju po južnem Pacifiku in uživali v vsem, kar nam nudi velika ladja: od hrane, zabave in bazenov… Smer jug!

5. dan:Puerto Montt

Ladja se bo zjutraj zasidrala v pristanišču Puerto Montt in dan boste lahko preživeli na enem izmed organiziranih izletov ali v mestu. V bližini mesta je del Čila, ki je poznan pod imenom jezerska četrt. Tukaj je več mest, kjer je večinsko prebivalstvo nemškega porekla in kraji spominjajo na manjša švicarska mesta. Največja naravna znamenitost je zagotovo koničast vulkan Osorno. Popoldne izplutje proti jugu Čila.

6. dan:Castro, otok Chiloe

Ves dan bomo imeli na razpolago, da lahko raziščemo ta skrivnostni, zeleni čilski otok.

7. dan:Puerto Chacabuco

Zjutraj bomo pristali v pristanišču Chacabuco na jugu Čila in dan boste lahko preživeli na enem od ponujenih izletov ali v mestu. Popoldne izplutje ladje proti fjordom.

8. dan:Križarjenje skozi Patagonski kanal in Čilske fjorde

Z ladjo bomo križarili med najlepšimi fjordi na jugu Čila. Ta del je dostopen samo z morske strani. V nekaterih fjordih segajo ledeniki vse do morja.

9. dan:Križarjenje skozi kanal Sarmiento in ledenik Amalia

Z malo sreče okrog vremena in to križarjenje bo zagotovo eno najlepših na svetu, saj so kraji, ki jih bomo lahko opazovali z ladje božansko lepi in večini turistom nedostopni.

10. dan:Punta Arenas - Čile

Današnji dan bomo preživeli v mestecu Punta Arenas, na jugu čilske Ognjene zemlje. Mesto je prosperiralo vse do odprtja Panamskega kanala, saj je ves promet potekal tod mimo. V mestu je nekaj zanimivih aristokratskih zgradb, ki spominjajo na zlato dobo Punta Arenasa in nekaj zanimivih muzejev, ki jih boste lahko obiskali medtem, ko bo ladja zasidrana v pristanišču. Zvečer izplutje proti Argentini.

11. dan:Križarjenje skozi kanal Beagle in Ushuaia - Argentina

Zjutraj se bo ladja zasidrala v pristanišču v mestu Ushuai in čas bomo preživeli v najjužnejšem mestu na svetu, ali pa se podali v Nacionalni park Lapataia, najbolj znani nacionalni park na Ognjeni zemlji.

12. dan:Rt Horn

Ves dan bomo uživali v plovbi po južnem delu Atlantskega oceana. Zapeljali se bomo do Rta Horn na skrajnem jugu južne Amerike in ob njem križarili. Tukaj se konča ameriški kontinent, na drugem koncu preliva Drake leži zadnji kontinent: Antarktika. Rt Horn, ki je viden le z morja, velja za eno najbolj magičnih točk našega planeta.

13. dan:Dan na morju

Ves dan bomo pluli v smeri Antarktike in uživali v vsem kar nam nudi luksuzna ladja.

14. dan:Plovba skozi Antarctic Sound

Prvi stik z Antarktiko, ledenim, zadnjim kontinentom na Zemlji.

15. dan:Plovba ob obali Antarktike

Ves dan bomo počasi pluli ob obali Antarktike ter jo opazovali z ladijske palube.

16. dan:Polotok Palmer

Plovba ob polotoku Palmer na jugu našega planeta …

17. dan:Novo leto na Antarktiki

Ste si kdaj zamišljali, da boste v novo leto vstopili na Antarktiki, ko bodo bele noči?

18. dan:Na morju

Sproščujoč dan na morju na poti proti Falklandskim otokom …

19. dan:Pristanišče Stanley - Falklansko otočje

Ves dan bomo zasidrani v pristanišču v Port Stanleyu. Falklandi ali Islas Malvinas po argentinsko, so izjemno zanimiva otoška skupina, ki pripada Veliki Britaniji in za katero se je bila vojna leta 1981. Lahko se boste sprehodili po mestecu in si ogledali zanimiv muzej ali pa se podali na kak daljši izlet. Če ga doslej še niste poznali, tedaj ga boste tukaj zagotovo dobili: občutek, da ste na koncu sveta! Popoldne izplutje, smer argentinska Patagonija.

20. dan:Na južnem Atlantiku

Ves dan bomo pluli v vodah južnega Atlantika in uživali v razkošju velike ladje. Polni penzioni.

21. dan:Puerto Madryn - Argentina

Zjutraj bomo pristali v pristanišču Puerto Madryn na jugu Argentine, v Patagoniji in ves dan preživeli na izletih ali v mestu. Puerto Madryn se nahaja v bližini znanega polotoka Valdes, ki je eden od najbolj poznanih rezervatov morskih živali: morskih levov, kitov in Magelanskih pingvinov. Lahko boste izbirali med številnimi izleti, ki jih ladjar nudi potnikom. Popoldne izplutje ladje – smer Urugvaj!

22. dan:Na južnem Atlantiku

Temperature se bodo ponovno pričele dvigati, medtem ko bo ladja plula proti severu; tedaj bo tam poletje na višku! Še zadnji dan na morju, zatorej bo treba izkoristiti vsako minuto!

23. dan:Montevideo - Urugvaj

Zjutraj bomo pristali v urugvajski prestolnici Montevideo in ves dan preživeli v mestu ali okolici. Montevideo je majhno, a zelo prijetno gaučevsko mesto z latino šarmom. Izbirali boste lahko med ogledom mesta, obiskom ene od znanih estancij ali pa se morda celo okopali na obalah Srebrne reke. Proti večeru izplutje – smer končna postaja, Buenos Aires!

24. dan:Buenos Aires - Argentina

Zjutraj prihod v Buenos Aires. Ladja bo ostala zasidrana v pristanišču mesta in mi se bomo podali na ogled argentinskega glavnega in največjega mesta peš. Predlagamo znano četrt la Boca, slikovito četrt, kjer živijo umetniki. Tukaj je doma tango, ples, ki je osvojil svet. Sprehodili se bomo po Recoleti, elitnem pokopališču, ki je eno najbolj poznanih na svetu. Zvečer predlagamo izjemno predstavo tanga v enem najboljših in najbolj znanih nočnih lokalov. Nočitev na ladji.

25. dan:Buenos Aires - izkrcavanje

Dopoldne se bomo izkrcali in zapustili ladjo. Sledil bo prevoz na mednarodno letališče in slovo od poletne južne Amerike ter let proti zimski Evropi.

26. dan:Madrid - Benetke - Ljubljana

Samo še let do Benetk in prevoz do Ljubljane in Maribora.

Cena:

 • 5950 EUR na osebo (pri najmanj 25 potnikov),
 • 6050 EUR na osebo (pri najmanj 20 potnikov),
 • 6150 EUR na osebo (pri najmanj 15 potnikov),
 • 6350 EUR na osebo (pri najmanj 10 potnikov).

Cena vključuje:

 • prevoz od Ljubljane do beneškega letališča in nazaj,
 • letalsko karto na relaciji Benetke-Santiago de Chile in Buenos Aires-Benetke,
 • vse letališke, varnostne in RSF takse (ki na dan 15.12.2017 znašajo 491 EUR),
 • 23-dnevno križarjenje (22 noči) v ustreznih dvoposteljnih notranjih kabinah (doplačilo za zunanjo kabino znaša 490 EUR po osebi),
 • polne penzione na ladji,
 • vse predstave na ladji,
 • pristaniške in ladijske takse (ki znašajo 835 EUR),
 • avtobusne prevoze in oglede po programu z lokalnim vodnikom v Čilu,
 • bivanje v hotelu 4**** v Santiagu v dvoposteljni sobi (doplačilo za enoposteljno sobo v Santiagu znaša 65 EUR) na osnovi polpenziona,
 • prevoz od pristanišča v Buenos Airesu do letališča,
 • slovenskega spremljevalca z licenco GZS,
 • nezgodno zavarovanje potnikov in organizacijo potovanja ter DDV,
 • riziko odpovedi potovanja.

Cena ne vključuje:

 • fakultativnih izletov na križarjenju in napitnin.
Slike