059 072 001 turizem@az-sp.si

Križarjenje po Islandiji in Ferskih otokih

0
Cena
od2,690€
Cena
od2,690€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

108
12 dni, let in ladja
Datumi: 3.10.2024
Islandija
Šifra: Až49
Program

1. dan:Zagreb -Passau - Würzburg

Odhod avtobusa iz Zagreba z avtobusne postaje. Vožnja skozi Slovenijo, Avstrijo in Nemčijo s krajšimi postanki na poti. Vožnja po dolini Donave in ogled mesta Passau. Škofovsko mesto leži na slikoviti legi na treh rekah: Donavi, Ilzi in Innu, poznano pa je tudi po rečnih križarjenjih. Ogled starega zgodovinskega jedra: mestna hiša – stare ozke obrtne ulice – hotel Wilder Mann – Wittelsbachov trg in vodnjak – škofovska rezidenca – katedrala sv. Stjepana, bogato okrašena s stropnimi poslikavami in največjimi orglami v Evropi. Nadaljevanje poti in obisk Würzburga, slikovitega mesta ob reki Majni, obdanega z vinogradi. Ogled zgodovinskega jedra: Katedrala svetega Kilijana – mostovi na Glavni – baročni del mesta. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

2. dan:Würzburg - Göttingen - Flensburg

Zajtrk. Vožnjo nadaljujemo proti severu s krajšimi postanki ob poti. Obisk Göttingena, enega najstarejših univerzitetnih mest v Nemčiji. Ogled starega zgodovinskega jedra: Mestna hiša – Markt trg – Marijina cerkev – Univerza Georga Augusta. Nadaljevanje ceste proti severu. Ogledali si bomo staro kapitansko mesto Flensburg, ki se nahaja v slikovitem dolgem fjordu. Sprehod skozi prijetno cono za pešce in zgodovinsko jedro do cerkve sv. Marije in z značilno arhitekturo starih kapetanskih hiš. Namestitev v hotelu v bližini dansko-nemške meje. Nočitev.

3. dan:Flensburg - Hirtshals - ladja

Zajtrk. Nadaljevanje poti naprej proti danskemu polotoku Jylland. Vožnja po zeleni notranjosti polotoka ob krotki danski pokrajini s krajšimi postanki na poti. Prihod v pristanišče Hirtshals na severu polotoka Jutland. Vkrcanje na ladjo MS Nörrön družbe Smyrill Line (edina ladja, ki vse leto pluje po severnem Atlantiku!) in nastanitev v kabinah. Naš avtobus se vkrca na ladjo in se odpravi na obalo Ferskih otokov in Islandije na izlete! Odhod ladje v popoldanskih urah. Info sestanek na ladji glede vseh informacij o navigaciji in programu potovanja. Plovba z uporabo ladijskih zmogljivosti: restavracije, bari, glasba, kino… Večerja na ladji. Nočitev v kabinah na krovu.

4. dan:dan na ladji in plovba po severnem Atlantiku

Zajtrk na ladji. Sprostite se ob ponudbi ladje, uživajte v pogledu na Atlantski ocean, uporabite ladijski wellness, manjši bazen, fitnes, možnost uporabe jacuzzija na odprti palubi (ta storitev je za doplačilo) . Na ladji je več restavracij in kavarn, ladijska trgovina in tax free shop, s panoramske palube v 10. nadstropju ladje pa lahko uživate v pogledu na neskončni Atlantik in severne otoke. Jadralna pot nas vodi po najsevernejšem delu Shetlandskih otokov in najsevernejšem delu Velike Britanije. Sopotnik bo ob določeni uri na voljo na ladijski recepciji za vsa vaša vprašanja. Večerja na ladji. Nočitev v kabinah na krovu.

5. dan:Ferski otoki

Zajtrk na ladji. Prihod v jutranjih urah v pristanišče Thorshavn na Ferskih otokih (Färöer). Arhipelag 18 otokov pripada Danski, nahajajo se v severnem Atlantiku in so bogati z zelenimi pašniki z veliko ovcami, zanimivimi bazaltnimi skalami in slikovitimi ribiškimi vasicami. Izkrcanje na otoku Streymoy, kjer si lahko ogledamo primere lesenih cerkva in tradicionalne arhitekture 19. stoletja. Poldnevni avtobusni izlet (izlet vključen v ceno) vam bo približal divje lepote Ferskih otokov zunaj glavnega mesta Thorshavn: globoki fjordi, ribiška pristanišča, samotne kamnite cerkve, ptičje hišice na severnem otoku na skalah, svetilniki in nešteto zelenih pašnikov. Ogled zgodovinskega mesta Kirjubour z najstarejšo srednjeveško cerkvijo in ostanki katedrale sv. Magnus. Vožnja ob obali otoka Streymoy in prečkanje mostu čez ožino Sundini do otoka Eysturoy. Vrnitev na ladjo. V popoldanskih urah ladja odpluje proti Islandiji. Večerja na ladji. Nočitev v kabinah na krovu.

6. dan:izlet na otok ledenika, lunine pokrajine in meteoritski kraterji

Zajtrk na ladji. Prihod ladje na Islandijo v pristanišče Seydisfjördaur, najpomembnejše pristanišče na vzhodni obali Islandije in nekoč središče trgovine s sledom. Izkrcanje z ladje in celodnevni izlet vključen v ceno) z največjimi naravnimi lepotami vzhodne obale. Na tem delu otoka dominira znameniti vulkan Vatnajokull. Pokrajine impresivne narave, ledeniki, nekateri največji in najbogatejši slapovi v Evropi in divje reke prevladujejo nad tem delom Islandije. Popeljali vas bomo skozi gorske prelaze z dih jemajočim razgledom in si ogledali vpliv lave na nastanek pokrajine. 11 % površine Islandije sestavljajo ledeniki. Islandija je velika kot Anglija in leži na geografski meji med Evropo in Ameriko. Na Islandiji so nastale nekatere najlepše vikinške sage in legende. Možen obisk Detifossa, prvega slapa v Evropi po količini vode. Slap je visok 45 metrov, širok skoraj sto metrov, ustvarila pa ga je reka, ki izvira iz ledenika. Na tem potovanju boste spoznali divjo moč islandske narave! Povratek na ladjo s postankom na najlepših panoramskih točkah, vključno z vročimi vrelci in zanimivimi geološkimi formacijami. Večerja na ladji. Nočitev v kabinah na krovu.

7. dan:Izlet vzhodni fjord, islandski gozd in jezero Lagarfljot

Zajtrk na ladji. Izkrcanje z ladje in celodnevni izlet do vzhodnih fjordov (vključeno v ceno). Nenavadne oblike skal in gora pripovedujejo o zgodovini našega planeta Zemlje. Islandija je otok, bogat z gejzirji, vrelci tople vode, ki se uporabljajo za ogrevanje hiš, pa tudi z aktivnimi vulkani. Slikovita mesteca vzhodnih fjordov s pisanimi lesenimi hišami govorijo o zmagi človeka nad silami narave. Ribolov in predelava rib sta bili stoletja glavni dejavnosti na tem delu otoka. Postanek na najlepših panoramskih točkah vzhodnih fjordov. Vožnja ob jezeru Lagarfljot, ob obali katerega je edini gozd na Islandiji. Prosti čas v mestecu Egilsstadir, kjer se boste imeli možnost založiti islandskih spominkov, kupiti njihove čokolade, pivo in druge izdelke. Vrnitev v pristanišče Seydisfjördur in vkrcanje na ladjo. Odhod ladje iz Islandije v večernih urah. Večerja na ladji. Nočitev v kabinah na krovu.

8. dan:Izlet Ferski otoki - prestolnica Thorshavn

Zajtrk na ladji. Prihod ladje v Thorshavn na Ferskih otokih v zgodnjih popoldanskih urah. Izkrcanje z ladje in ogled glavnega mesta Ferskih otokov (izlet vključen v ceno). Thorshavn ima pravo mornarsko vzdušje, ogled starega mestnega jedra: trdnjava Skansin – stara glavna ulica Gongin – nakupovalna četrt Tinganes – pristaniška cerkev – mestna hiša. Prosti čas, ki ga lahko izkoristite za nakup spominkov ali sprehod. Vrnitev na ladjo. Odhod ladje v večernih urah. Večerja na ladji. Nočitev v kabinah na krovu.

9. dan:plovba ladje čez severni Atlantik

Zajtrk na ladji. Sprostitev in počitek na ladji: restavracije, bari, panoramska paluba, ladijska trgovina z brezcarinsko ponudbo, kino… Naš spremljevalec vam je na voljo v informativnih urah dežurstva na ladijski recepciji za vsa vaša vprašanja in potrebne informacije. Večerja na ladji z obilico severnjaških specialitet. Nočitev v kabinah na krovu.

10. dan:dan na ladji - Hirtshals - Aarhus - Hamburg

Zajtrk na ladji. Zjutraj izkrcanje z ladje v danskem pristanišču Hirtshals na severu polotoka Jutland. Vožnja po krotkih danskih pokrajinah preko Aalborga in fjorda do Aarhusa, drugega največjega danskega mesta in nekoč pomembne vikinške naselbine. Središče mesta je blizu pristanišča, ogled znamenitosti: katedrala Domkirke, ena najdaljših skandinavskih cerkva – latinska četrt z ozkimi ulicami in umetniškimi galerijami – mestna hiša. Po prostem času v slikovitem območju za pešce nadaljujemo pot preko polotoka Jutland do nemške meje. Namestitev v hotelu v okolici Hamburga. Nočitev.

11. dan:Hamburg - Nürnberg

Zajtrk. Ogled Hamburga, enega najpomembnejših pristanišč v Evropi in mesta pomembnega za trgovino s Skandinavijo: borza – mestna hiša – nakupovalna četrt Speicherstadt z neogotskimi zidanicami – cerkev sv. Mihovila – most Trostbrücke – cerkev sv. Petri – zabaviščni predel Reeperbahn – ulica Jungfernstieg – Mestna hiša – Hafen City – Filharmonija Elba. Krajši prosti čas. Pot nadaljujemo v popoldanskih urah proti jugu. Prihod v Nürnberg v večernih urah. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

12. dan:Nürnberg - zAGREB

Zajtrk. Odhod iz hotela. Ogled Nürnberga: trdnjava Kaiserburg – hiša Albrechta Dürerja – mestna hiša – cerkev sv. Seebalda – cerkev Frauenkirche in glavni mestni trg – Lorenzkirche – mestno obzidje. Krajši prosti čas. Vožnja skozi Nemčijo, Avstrijo in Slovenijo s krajšimi postanki na poti. Prihod v Zagreb v poznih urah.

Cena:

 • 2690 EUR – 3.10.2024

Cena vključuje:

 • prevoz z visoko turističnim avtobusom po programu,
 • namestitev v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah za skupno 4 nočitve s samopostrežnim zajtrkom:
  • 1x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v Würzburgu/okolici,
  • 1 x nočitev s samopostrežnim zajtrkom na območju dansko-nemške meje,
  • 1 x nočitev s samopostrežnim zajtrkom na območju Hamburga,
  • 1 x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v Nürnbergu,
 • namestitev na bazi 7 x nočitev v dvoposteljnih notranjih kabinah na potniški ladji MS Nörron ladijske družbe Smyrill Line na bazi polpenziona (bogat samopostrežni zajtrk in večerja, dobra in raznolika hrana na ladji z bogato ponudbo!),
 • vsi izleti z našim vodjem in prevozi z našim avtobusom,
 • ogledi po programu,
 • strokovni vodnik na potovanju z dolgoletnimi izkušnjami vodenjem po severu Evrope,
 • priprava, organizacija in garancija potovanja.

Cena ne vključuje:

 • vstopnice za muzeje in kulturnozgodovinske spomenike, ki niso izrecno navedeni kot vključeni,
 • dodatne vsebine in izdatki, ki niso predvideni s programom, izdatki osebne narave (pijača, dodatni obroki, telefon, vozovnice za javni mestni promet ipd.).

Doplačila:

Možna doplačila ob prijavi:

 • enoposteljna soba in enoposteljna notranja kabina na krovu: 590 EUR,
 • dvoposteljna zunanja kabina na ladji na osebo: 390 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Doplačilo za izbiro sedeža na avtobusu (opcijsko):

 • sedeži 5,6,7,8 v drugi vrsti doplačilo na osebo 30 EUR,
 • sedeži za drugimi vrati doplačilo na osebo 30 EUR,
 • kateri koli drug sedež po vaši izbiri 20 EUR,
 • sedeža 3 in 4 nista naprodaj.

Popusti:

Opombe:

 • Ob rezervaciji aranžmaja navedite naslednje podatke: ime in priimek, datum rojstva, državljanstvo in številko potnega lista ali osebne izkaznice. Ti podatki so potrebni za seznam potnikov na ladji.
 • To je prav posebno potovanje, ki združuje križarjenje s 7 nočitvami na potniški ladji in 4 nočitvami v hotelih ter morda eno najbolj nenavadnih potovanj, na katere se lahko odpravite z avtobusom. Izlet izvedemo za manjšo skupino potnikov (25 potnikov) s prevozom z visoko turističnim komfortnim avtobusom. Potovanje priporočamo popotnikom, ki iščejo nekaj posebnega, edinstvena in nenavadna potovanja. Plovba z ladjo po severnem Atlantiku, divja moč narave skrajnih severnih otokov, čudovite pokrajine v vzdušju severne jeseni… Izlet ni primeren za popotnike, ki ne prenesejo dolgih voženj z ladjo in jih moti vreme na severu. To potovanje ni ladja za križarjenje, ampak potniška ladja, edina te vrste v severnem Atlantiku, ki prevaža tudi vozila. Naš avtobus potuje z nami na krovu in se izkrca z ladje, da se odpravimo na izlete v vsako pristanišče. Za izlet je potrebna čimprejšnja prijava zaradi omejenih kapacitet ladje! Podrobna praktična navodila bodo potniki prejeli v končnem obvestilu pred potovanjem.

Proceed Booking