059 072 001 turizem@az-sp.si

Križarjenje po Dalmaciji

0
Cena
od850€
Cena
od850€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

123
8 dni, križarjenje
Hrvaška
Šifra: AŽ6
Program

1. dan:sobota: Split - Rogoznica/Primošten

Odhod iz Splitskega pristanišča ob 13:00 uri. Kosilo na poti, po katerem se boste ustavili za popoldansko kopanje v mirnem zalivu. Nočitev v Rogoznici ali Primoštenu (odvisno od zasedenosti v pristanišču) – oba kraja sta majhne vasi, ki ponujata številne restavracije in majhne kavarne z izjemnim vinom – znamenitim lokalnim vinom Babić. (K)

2. dan:nedelja: Rogoznica/Primošten - slapovi Krke - Šibenik - Vodice

Po zajtrku boste nadaljevali plovbo do slapov reke Krke. Imeli boste čas za obisk čudovitega narodnega parka in slapov. Odkrijte lepoto Krke in njeno izjemno floro in favno. Ob pogledu na kanjon Krke, vam bomo postregli s kosilom in pluli dalje proti Šibeniku. Šibenik boste lahko raziskovali sami ali v družbi vodnika. Staro mestno jedro ima nekaj gotskega in nekaj baročnega stila, kar vas bo sigurno prevzelo. Večer preživimo v mestu Vodice, ki je najbolj znano po svojih obmorskih barih, kjer najdeta za vsakega nekaj. Nočitev. (Z, K)

3. dan:ponedeljek: Vodice- Kornati - Dugi otok

Ta dan boste obiskali območje znamenitega Narodnega parka Kornati – bogatega z ribami ter kulturnimi in zgodovinskimi ostanki. Ruševine stare ilirske utrdbe, rimske vile, stara krščanska cerkev Marije in srednjeveške utrdbe in naselja dajo še dodatno vrednost tem otokom. Kornati so sestavljeni iz 140 otokov in čeri. Visoke pečine in klifi, ki se na nekaterih otokih dramatično spuščajo sto metrov strmo v morje so ostri kot britev. To je res nekaj neverjetnega za videti. Nočitev na Dugem otoku. (Z, K)

4. dan:torek: Dugi otok - Zadar

Dopoldne bo rezervirano za kopanje. Odhod proti Zadru v popoldanskih urah, kjer boste prenočili v tamkajšnjem pristanišču v središču mesta. Tukaj imate možnost, da se pridružite vodenemu ogledu mesta. Zadar je že stoletja metropola Dalmacije in tudi danes središče regije. Mesto se tudi danes ponaša z bogato spomeniško dediščino svetovnega pomena, vidno na vsakem koraku. Izstopajo predvsem rimski forum, zgrajen v prvem stoletju našega štetja, cerkev Sv. Donata iz devetega stoletja kot najbolj znana srednjeveška bazilika in simbol mesta, mogočno srednjeveško obzidje z reprezentativnimi mestnimi vrati in številne palače in vile. Mesto je polno odličnih restavracij, prijetnih lokalov in poleg že omenjenih zgodovinskih spomenikov se mesto ponaša z zanimivimi Morskimi orglami, edinimi te vrste na svetu in svetlobno instalacijo “Pozdrav soncu “. Nočitev v Zadru. (Z, K)

5. dan:sreda: Zadar - Zlarin

Po zajtrku se boste odpravili nazaj vzdolž Dalmatinske obale. Postanek za kopanje v enem od najlepših zalivov na poti do otočka Zlarin. Na otku prebiva le nekaj sto ljudi, katerim se poleti pridruži do 3000 turistov. Tukaj lahko vidite dobre stare obrtnike kako izdelujejo različne umetnine iz koral. Obrt gojennja koral sega tukaj namreč tja v 15. stoletje. Proti večeru vas bomo razvajali s kapitanovo večerjo. Nočitev. (Z, K, KV)

6. dan:četrtek: Zlarin - Trogir

Odhod po zajtrku s postankom za kopanje v enem od zalivov. Namakali se bom vse do kosila. Po kosilu si boste ogledali staro dalmatinsko mesto Trogir (tu so odkrili znamenit grški relijef iz 4. stoletja). Trogir včasih imenujejo tudi “mini Benetke« ali plavajoče muzejsko mesto z enkratno arhitekturo. Lahko se odločite za samostojno raziskovanje ali pa se pridružite našemu vodniku. (Z, K)

7. dan:petek: Trogir - Split

Povratek proti Splitski rivi. Ustavili se boste v enem izmed zalivov na otoku Čiovo, ki je sicer povezan s Trogirjem z mostom. V poznih popoldanskih urah boste nadaljevali proti zadnjem pristanišču, medtem ko boste uživali v čudovitem pogledu na splitsko Rivo. Po prihodu se boste lahko pridružili vodenemu ogledu Splita. Tu najdemo obilje rimske arhitekture – posebnega pomena pa je Dioklecijanova palača. Nočitev v Splitu. (Z, K)

8.dan:sobota: Split

Zajtrk.

Cena:

 • od 850 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • osemdnevno križarjenje,
 • polpenzion.

Doplačila:

 • enoposteljna kabina: +50%,
 • polni penzion (v kolikor se za to opcijo odloči vsaj 10 potnikov),
 • turistična taksa in luška pristojbina: 60 EUR/osebo,
 • vstopnine v Nacionalne parke: 10-35 EUR (odvisno od sezone),
 • otroški stol: 50 EUR/teden,
 • otroška posteljica: 50 EUR/teden,
 • parkirišče: 12-25 EUR/dan (Opatija, Split, Dubrovnik),
 • letališki transfer iz Dubrovnika: 60 EUR/1-2 osebi,
 • letališki transfer iz Splita: 70 EUR/1-2 osebi,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Opombe:

Za natančnejši opis ladje, poti in točne termine nas prosim kontaktirajte.

Slike

Proceed Booking