059 072 001 turizem@az-sp.si

Križarjenje med otoki Dalmacije (KL3)

0
Cena
od900€
Cena
od900€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

35
8 dni, križarjenje
Hrvaška
Šifra: AŽ6
Program

1. dan:sobota: Split - Pučića

Odhod iz Splita ob 13:00 uri, čemur sledi kosilo na ladji, medtem ko boste križarili vzdolž dalmatinske obale. Po postanku za kopanje boste nadaljevali križarjenje proti kraju Pučišća na otoku Braču. Pučišća so tipično mediteransko mesto, ki se nahaja na severni strani otoka Brača na dnu globokega zaliva. To je zibelka svetovno znamenitega braškega kamna. Obstaja možnost, da obiščete kamnoseško delavnico, ki je ena redkih preostalih delujočih kamnoseških delavnic v Evropi. Uživajte v domači hrani, vinu in znamenitem olivnem olju te obalne vasi. Nočitev v pristanišču Pučišća. (K)

2. dan:nedelja: Pučića - Korčula

Do takrat, ko se boste prebudili na ladji, bodo Pučišća že za nami. Po jutranjem kopanju v kristalno modrem morju, boste nadaljevali s križarjenjem proti Korčuli, rojstnem kraju Marka Pola. Kosili boste bodisi na rtu polotoka Pelješac (v bližini kraja Lovište) bodisi v mirnem zalivu Kneža na Korčuli. Popoldanski prihod v Korčulo za ogled tega izjemnega mesta. Po legendi je Korčulo ustanovil trojanski junak Anthenor v 12. stoletju pred našim štetjem. Na tem otoku boste našli več legend, zgodb in spomenikov, kot kjerkoli drugje. V večernih urah vam priporočamo obisk katere izmed številnih konob v mestu in užitku v čudovitem razgledu na celino iz številnih kavarn in barov, ki jih najdete v mestu. (Z, K)

3. dan:ponedeljek: Korčula - Lastovo

Pred nadaljevanjem križarjenja vam predlagamo e kratek sprehod po tržnici mesta Korčula, kjer boste lahko kupili sveže sadje (npr lubenico, agrume) za užitek čez dan sicer pa boste odpluli do Lastova, najbolj oddaljenega naseljenega otoka v Dalmaciji, ki so ga Rimljani poimenovali Cesarski otok. Zasidrani v pristanišču Ubli boste imeli priložnost za obiska zaščitenega parka narave in uživanje v neokrnjeni naravi ali za obisk največjega mesta na otoku – istoimenskega mesta Lastovo (oddaljen nekaj km iz pristanišča Ubli). Otok je obdan z veliko manjšimi otočki in veliko osamljenimi zalivi, ki so primerni za snorklanje, znan pa je tudi po številnih cerkvicah in nenavadno oblikovanih dimnikih v mestu Lastovo. Nočitev na Lastovu. (Z, K, KV)

4. dan:torek: Ravnik (Zelena jama) - Vis

Zgodnji odhod zjutraj v smeri otoka Vis, ki je bil vrsto let zaprt za turiste. Vis je bil, zaradi svoje edinstvene geografske lege, strateško pristanišče za mornarico. Zaradi te izolacije ima danes Vis poseben čar in poseblja slogan “Mediteran kot je nekoč bil”. V bližini Visa, je majhen otok Ravnik, kjer se nahaja Zelena jama (špilja). Ime je dobila po nenavadni svetlobi, ki odseva v morju in prodira skozi odprtino na vrhu jame. Mesto Vis se nahaja na severni strani otoka in se je razvilo v bližini ostankov antičnega Issa, prvega urbanega središča na Hrvaškem, ki so ga ustanovili Grki v 4. stoletju pred našim štetjem. Obiščite ostanke rimskih term, Mestni muzej ali uživajte v sprehodu in pogledih na prelepo Villae rusticae, ki se nahaja ob obali. Z, K)

5. dan:sreda: Vis - Biševo (Modra jama) - Stari Grad

Zgodaj zjutraj boste križarili proti otoku Biševo na obisk Modre špilje, ki je čudovita naravna znamenitost. Ker so včasih vremenske razmere lahko zelo nepredvidljive in je možnost našega obiska odvisna od trenutnih pogojev, vas bo o možnosti ogleda obvestila posadka. Nadaljujete proti Stari Grad na Hvaru, najbolj sončnem jadranskem otoku. Prosto popoldne za raziskovanje tega edinstvenega mesta. Znamenito polje Stari Grad je najstarejše na Hrvaškem in najbolje ohranjen primer antičnega grškega sistema kmetijstva. Skupaj s starim mestnim jedrom je del svetovne dediščine pod zaščito UNESCA. (Z, K)

6. dan:četrtek: Stari Grad - Bol

Po zajtrku se boste odpeljali proti prelepem otoku Braču in Bol je tipično ribiško mesto, ki se je spremenilo v priljubljen turistični kraj. Kopanje na eni izmed najbolj znanih plaž v Dalmaciji – Zlatni Rat v bližini Bola (Zlati rt – gramozni pesek tvori nekakšen pomol, ki zaradi vetra in valov nenehno spreminja svojo obliko). Tu boste preživeli noč in imeli možnost, da poskusite odlične sveže ribe, domača vina in druge dobrote tega edinstvenega otoka ter uživate v lepem sprehodu po promenadi. (Z, K)

7. dan:petek: Bol - Split

Zadnji dan vam bo namenjen predvsem za sproščujoče plavanje v različnih mirnih zalivih na otoku Braču. Pozno popoldne se boste vrnili v Split, drugo največje hrvaško mesto in glavno mesto regije Dalmacije. Split je mesto pod zaščito Unesca, in njegovi zgodovinski in kulturni spomeniki pripadajo ne le njegovim prebivalcem, temveč tudi vsem, ki si želijo uživati v lepotah tisočletnega mesta. Možnost, da se pridružite vodenemu izletu po starem delu mesta (Dioklecijanova palača). Nočitev v pristanišču Split. (Z, K)

8.dan:sobota: izkrcanje

Cena:

 • od 900 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • osemdnevno križarjenje,
 • polpenzion.

Doplačila:

 • enoposteljna kabina: +50%,
 • polni penzion (v kolikor se za to opcijo odloči vsaj 10 potnikov),
 • turistična taksa in luška pristojbina: 60 EUR/osebo,
 • vstopnine v Nacionalne parke: 10-35 EUR (odvisno od sezone),
 • otroški stol: 50 EUR/teden,
 • otroška posteljica: 50 EUR/teden,
 • parkirišče: 12-25 EUR/dan (Opatija, Split, Dubrovnik),
 • letališki transfer iz Dubrovnika: 60 EUR/1-2 osebi,
 • letališki transfer iz Splita: 70 EUR/1-2 osebi,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Opombe:

Za natančnejši opis ladje, poti in točne termine nas prosim kontaktirajte.

Slike

Proceed Booking