059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Kostarika in Panama – nepozabno doživetje narave

0
Cena
od2,198€
Cena
od2,198€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

69
11 dni, let
Datumi: 23.4., 24.10.
Kostarika
Šifra: AŽ6
Program

1. dan:Slovenija - Evropa - Panama city

Zbor potnikov na odhodnem letališču in polet preko enega izmed evropskih letališč v Panama city. Po pristanku prevoz do hotela in krajši avtobusni ogled največjega in glavnega mesta Paname, dežele s karibskim pridihom. Zaradi močne trgovine in industrije ima mesto moderno poslovno središče, ki nas ob prihodu preseneti in spominja na New York. Vožnaj do hotela in nočitev.

2. dan:Panama City - Panamski prekop

Ogled starega dela mesta Casco Antiguo, danes na seznamu Unesca z izjemno arhitekturo, mešanico francoskega, španskega in italijanskega vpliva. Ogled znamenitega panamskega kanala, po katerem slovi država. Povezuje Atlantik in Tihi ocean in je dolg 64,8 km. Prvi oceanski parnik je preplul Panamski prekop leta 1914 in takrat je bilo poplačano dolgoletno naporno delo več kot 20.000 delavcev. Gradnja je zahtevala ne samo konstrukcijo same vodne poti, pač pa tudi gradnjo velikih pristanišč na obeh koncih, velikih valobranov, jezov, zapornic in umetnih jezer. Obiščemo tudi muzej, kjer je odlično prikazano delovanje zapornic in jezov ter zgodovina zahtevnega tehnološkega projekta.

3. dan:Panama city - (celodnevni izlet na otok opic in Ancon Hill)

Prosto za lastno raziskovanje panamske prestolnice. Po želji (doplačilo) izlet na otoček sredi jezera Gatun, v okolici Paname. Z ladjico zaplujemo mimo velikih tankerjev po Panamskem kanalu do otoka, kjer se svet spremeni. Obdaja nas tropska divjina jezera in okoliškega gozda. To je otok opic – 4 vrste opic, ki so naše živahne spremljevalke. Z malo sreče vidimo tudi lenivce, tukane, krokodile in številne vrste ptic. Vrnemo se v mesto in se podamo na krajši pohod na najvišjo točko Paname – Cerro Ancon. Pohod skozi džunglo popestrijo orli, tukani, morski prašički in druge živali. Na vrhu plapola Panamska zastava v velikosti košarkarskega igrišča in je vidna tudi iz mesta. Uživamo v čudovitem razgledu na mesto in kanal.

4. dan:Panama City - Costa Rica - la Fortuna

Zjutraj vožnja na letališče in polet v sosednjo državo Kostariko, deželo z osupljivo naravo. Pristanek na letališču San Jose in vožnja do slikovitega mesteca La Fortuna v neposredni bližini vulkana Arenal. Regija ponuja široko paleto dejavnosti in je priljubljena lokacija za številne športne aktivnosti kot so pohodništvo, rafting, kajak, jahanje, kolesarjenje. Po dolgem dnevu se prileže sprostitev v čarobnih naravnih vrelcih. Obiščemo jih tudi mi. V eksotičnem okolju tropskega gozda s pogledom na vulkan, se prepustimo razvajanju z naravno termalno vodo različnih temperatur v številnih bazenih s slapovi, vodnimi curki in jacuzziji. Voda, ki jo ogreva vulkan, je bogata s solmi in magnezijem, vsestransko blagodejno vpliva na telo in počutje. Idealno okolje za sprostitev razvajanje z veliko začetnico. Še večerja v prijetnem okolju in povratek v hotel. Nočitev.

5. dan:la Fortuna - rezervat Arenal 1968 - (izlet po plantažah kakava in čokolade ali doživetje na "Zipline")

Danes nas čaka odkrivanje rezervata Arenal 1968. Izmed številnih vulkanov na Kostariki, je Arenal med vsemi najbolj obiskan. Zadnji impresiven izbruh sega v leto 1968, po čemer ima naša treking pot tudi ime. Gre za zaščiteno območje na zahodnih pobočjih vulkana, kjer se sprehodimo skozi džunglo, ki je bila prekrita z vrelo lavo. Pot nas vodi skozi polja lave, kar ustvarja kontrast s tropskim gozdom, ki nas obdaja. Pozorni smo tudi na živalski svet v džungli. Razgledna točka nas nagradi z osupljivim pogledom na vulkan Arenal in jezero ob vznožju. Popoldan možnost (doplačilo) za izlet po plantažah kakava in čokolade. Adrenalinskim navdušencem priporočamo nepozabno doživetje- najprej se z žičnico povpnemo do rezervata Arenal, potem pa se z 7 jeklenicami skoraj 3 km in cca 200 m nad tlemi spuščamo med drevesnimi krošnjami deževnega pragozda. Dogodivščina in pol!

6. dan:La Fortuna - Monteverde

Še zadnji pogled na slikovito jezero Arenal in neverjetno podobo vulkana nad njim. Naslednja točka Nacionalni park Monteverde je naravni rezervat, znan tudi kot oblačni gozd (»cloud forrest«). Pogosto ga imenujejo temni biser, saj se sončni žarki težko prebijejo skozi bujno rastje tudi takrat, ko ni oblakov nad njim. Je dom več sto sesalcem in številnim tropskim pticam. Prav tu nas čaka izjemna pustolovščina – sprehod po visečih mostovih, ki se dvigajo 60 m nad tlemi, skozi krošnje dreves. Varen in udoben način raziskovanja, ki ni edini – po nastanitvi v hotelu nas čaka še večerna avantura. Nočni pohod po parku in opazovanja živali, ki so aktivne samo v nočnem času (razne vrste insektov, živo pisane žabe, sesalci). Dobili bomo drugačen vpogled na življenje v tropskem gozdu. Povratek v hotel.

7. dan:Monteverde - Manuel Antonio

Ni Kostarike brez ogleda plantaže kave. Spoznali bomo postopke od pobiranja zrnja do priprave omamnega napitka. Kavovci rastejo na nadmorski višini okoli 1000 m, saj jim ustreza ne preveč vroče in bolj vlažno podnebje. Zrastejo do višine 1,5 m in rodijo plodove velikosti grozdnih jagod, značilne rdeče ali rumene barve. Kavovec obrodi enkrat letno, sedem let zapored ima kakovosten plod, nato pa ga porežejo. Na Kostariki pridelujejo najbolj kakovostno kavo, 100 % arrabico. Skodelica vroče, okusne in močne kave se prileže, prav tako tradicionalno kosilo v prijetnem okolju. Vožnja do pacifiške obale in postanek v kraju Jaco, znanem po krokodilih, ki so tukaj zastopani v največjem številu v vsej Srednji Ameriki. Nadaljevanje proti jugu do naslednjega narodnega parka, Manuel Antonio. Nastanitev in prvi skok v toplo morje.

8. dan:Manuel Antonio

Manuel Antonio je najmanjši naravni rezervat v državi, a kljub temu eden najbolj obiskanih. Prostran tropski gozd se razteza vse do idilične pacifiške obale s belimi peščenimi plažami. Tudi tu nas navdušujejo zanimive živali od pisanih žab do številnih ptic, opic in legvanov. Sprehod po dolgi peščeni plaži ali treking po narodnem parku in postanek ob slikovitih skritih plažah znotraj parka.

9. dan:Manuel Antonio - San Jose

Prosto do odhoda nazaj proti notranjosti Kostarike, v prestolnico San Jose. Leži na križišču najpomembnejših cest sredi Osrednje nižine, obdajajo pa ga vulkanske gore. Mesto so konec 18. stoletja ustanovili Španci in iz tega obdobja je ohranjenih nekaj zanimivih stavb. Krajši sprehod po moderni prestolnici s številnimi parki, pisanimi tržnicami, lično urejenimi trgovinicami, monumentalnimi stavbami in zanimivimi muzeji. San Jose je najmanjša prestolnica Srednje Amerike.

10. dan:San Jose - Evropa

Prosto do odhoda na letališče in polet proti Evropi.

11. dan:Evropa - Slovenija

Pristanek na enem izmed okoliških letališč.

Cena:

 • 2298 EUR (23.4.2023),
 • 2198 EUR (24.10.2023).

Cena vključuje:

 • letalski prevoz po programu (23.4.2023 je predviden let iz Zagreba in nazaj) ,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • 9 nočitev z zajtrki v hotelu 3/4* v dvoposteljnih sobah,
 • 1 večerjo in 1 kosilo ,
 • obroke po programu,
 • prevozi in ogledi po programu z vključenimi vstopninami*,
 • lokalnega vodnika,
 • vodenje in organizacijo potovanja.
 • Vključene vstopnine: zapornice Miraflores in muzej Panamski kanal, vulkanski vrelci v Paradise Hot Springs, Narodni Park Arenal 1968, viseči mostovi, nočni pohod skozi “oblačni gozd”, plantaža kave, Narodni park Manuel Antonio.  

Doplačila:

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 10 in 14 potniki 210 EUR,
 • med 15 in 19 potniki 150 EUR,
 • med 20 in 24 potniki 90 EUR.

DOPLAČILA na poti:

 • iztopna pristojbina v višini pribl 25 USD,
 • napitnine (tudi otroci) 50 USD .

DOPLAČILA ob prijavi (( za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja) : 

 • prevoz Ljubljana – letališče zagreb 29 EUR/smer (predvidoma bo let iz Zagreba),
 • enoposteljna soba 499 EUR (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi),
 • izlet po plantaži kakava in čokolade 30 EUR,
 • “ZIPLINE” doživetje 99 EUR.

Popusti

 • otrok od 0 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka),
 • tretja oseba v tri oz dvoposteljni sobi z dvema ležiščema 80 EUR.

Opombe:

V primeru prilagajanja letalskega prevoza ali zaradi nepredvidenih situacij na otoku je možna zamenjava poteka ogledov in kraja nastanitve. Kostarika je varna Srednje Ameriška država. Program je primeren tudi za družine, uživali bodo vsi člani družine različnih starosti. Program z veliko različnih aktivnosti.

Ob prijavi na prodajno mesto dostavite fotokopijo potnega lista.

MOŽNOST PODALJŠANJA POČITNIC NA OTOKIH SAN BLAS OTOČJE SAN BLAS – RAJ NA ZEMLJI

Čudoviti otočki s palmami, belo mivko in sinje modro barvo morja. Otočje z več kot 360 majhnih otokov, ki so večinoma nenaseljeni. San Blas je dom skupnosti Kuna. Ne glede na to, ali ste prišli z jadrnico, gliserjem ali načrtujete bivanje na San Blasu, boste izkusili doživetje, ki ga ne boste nikoli pozabili. Otočki običajno ne večji od nogometnega igrišča s hišicami iz bambusa, zanimivo oblečeni domačini, belimi peščenimi plažami so pravi balzam za dušo in telo. Popolni odklop od modernega sveta. Nastanitev v preprostih bambusovih hišicah na plaži, elektrika je na voljo ponavadi le nekaj ur preko generatorja… Ob predhodni spremembi letalskega prevoza vam izračunamo ceno nastanitve in prevoza.

Slike

Proceed Booking