059 072 001 turizem@az-sp.si

Kostarika in Panama

0
Cena
od2,799€
Cena
od2,799€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

75
14 dni, let
Datumi: 20.10.
Kostarika
Šifra: AŽ5
Program

1. dan:Slovenija - Evropa - Panama city

Zbor potnikov na postajališču Dolgi most v Ljubljani in prevoz do bližnjega letališča. Polet z vmesnim postankom proti Panami. Po pristanku se bomo z avtobusom odpravili do hotela. Nastanitev in nekaj prostega časa za osvežitev. Zvečer se bomo odpravili na večerjo v bližnjo lokalno restavracijo. Po večerji povratek v hotel in prenočevanje.

2. dan:Panama City

Po zajtrku bo dan namenjen celodnevnemu spoznavanju prestolnice z vključenim kosilom. Začetki mesta segajo v zgodnje 16. stoletje, ko so se na to področje naselili španski osvajalci. Ogledali si bomo Panama Viejo oziroma Casco Antiguo, stari del mesta, ki je bilo napadeno in uničeno s strani pirata Henry-ja Morgana. Zgodovinsko okrožje se nahaja na seznamu svetovne dediščine Unesco in velja za eno najpomembnejših zapuščin na tem območju. Videli bomo Trg neodvisnosti, katedralo Metropolitana in Francoski trg, na katerem stoji spomenik Franciji v zahvalo za pomoč pri gradnji prekopa. Sledil bo ogled centra za obiskovalce Miraflores, kjer se bomo seznanili z delovanjem znamenitega Panamskega prekopa, se poučili o njegovi zgodovini in načinu izgradnje. Nato bomo prečkali 6 km dolg nasip, ki mesto povezuje s štirimi otočki. Nasip Amador je danes priljubljeno zbirališče, polno restavracij, barov, trgovinic, ponuja številne možnosti za šport in rekreacijo ter najlepše razglede na mesto Panama. Obiskali bomo eno največjih atrakcij mesta, to je Biomuzej, ki nas ne bo navdušil le z naravoslovno vsebino v notranjosti in interaktivnostjo, temveč tudi s svojo zunanjo podobo. Delo arhitekta Franka Gehry-ja s svojo barvito in razgibano zunanjostjo namreč ponazarja biotsko raznovrstnost Paname, postalo pa je pravi simbol mesta. V poznih popoldanskih urah bo sledil povratek v hotel. Prenočevanje.

3. dan:Panama city - Panamski prekop - Chitre

Po zajtrku se bomo odpravili na nepozabno dogodivščino, vožnjo po panamskem prekopu. Panamski prekop je bil zgrajen v letih med 1904 in 1914, predvsem s finančno in tehnološko pomočjo ZDA. Prekop, ki je dolg 82 km, seka panamsko ožino in tako povezuje Atlantski in Tihi ocean. Zapornice regulirajo pretok vode, ki povzroči sestop ladje, od zapornice do zapornice. Prekop je znan tudi kot »osmo čudo sveta«, saj je še danes tehnološko eden bolj zahtevnih gradbenih projektov na svetu. Vkrcali se bomo na manjšo ladjo in ob boku največjih ladij na svetu pluli po kanalu in opazovali raznolik živalski svet, številne ptice ter morda opazili tudi kakšnega krokodila, opico ali lenivca, ki prebivajo na t.i. »opičjih otokih« oziroma Monkey Islands. Po nepozabnem doživetju plovbe po kanalu bomo zapustili Panamo in se z avtobusom odpravili proti mestu Chitre. Na poti se bomo ustavili za kosilo. Po prihodu v Chitre, ki velja za zibelko panamske kulture, folklore in zgodovine, se bomo sprehodili po mestu ter med vodenim ogledom spoznali številne lokalne obrti, kot so: izdelovanje keramičnih izdelkov, tradicionalnih bobnov, oblačil in mask »diablico«. Sledila bo nastanitev v hotelu in prenočevanje.

4. dan:Chitre - Boco Chica/narodni park Chiriqui - Boquete

V zgodnjih jutranjih urah bomo prevzeli zajtrk za na pot in se odpravili proti Boca Chici, kjer se bomo vkrcali na ladjo in se pripravili na nepozabno morsko doživetje. Med plovbo po narodnem parku v zalivu Chiriqui nas bodo spremljali otočki z belimi peščenimi plažami in nasadi mangrov, koralni grebeni, kristalna morska gladina in živopisen morski živalski svet, če bomo imeli srečo, pa bomo v daljavi morda uzrli tudi kita grbavca. Doživetje narodnega morskega parka bo popolno ob pikniku s tradicionalnim kosilom na plaži. Po končani plovbi in izkrcanju bomo nadaljevali z vožnjo proti mestu Boquete. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

5. dan:Boquete - viseči most

Po zajtrku si bomo pričarali prav poseben dan. Odpravili se bomo namreč na pot po visečih mostovih med krošnjami tropskega gozda. Na približno 4,5 km dolgi krožni poti bomo ob spremstvu lokalnega vodnika prečkali šest visečih mostov med mogočnimi krošnjami, spoznavali floro in favno tropskega oblačnega gozda ter ob tem uživali v osupljivih razgledih na reke, jezera in impozanten vulkan Barú. Prijetno utrujeni in polni pozitivne energije se bomo po koncu poti vrnili v hotel ter si vzeli prosto popoldne za počitek. Prenočevanje.

6. dan:Boquete (Panama) - narodni park Manuel Antonion (Kostarika)

Še zadnji pogled na slikovito jezero Arenal in neverjetno podobo vulkana nad njim. Naslednja točka Nacionalni park Monteverde je naravni rezervat, znan tudi kot oblačni gozd (»cloud forrest«). Pogosto ga imenujejo temni biser, saj se sončni žarki težko prebijejo skozi bujno rastje tudi takrat, ko ni oblakov nad njim. Je dom več sto sesalcem in številnim tropskim pticam. Prav tu nas čaka izjemna pustolovščina – sprehod po visečih mostovih, ki se dvigajo 60 m nad tlemi, skozi krošnje dreves. Varen in udoben način raziskovanja, ki ni edini – po nastanitvi v hotelu nas čaka še večerna avantura. Nočni pohod po parku in opazovanja živali, ki so aktivne samo v nočnem času (razne vrste insektov, živo pisane žabe, sesalci). Dobili bomo drugačen vpogled na življenje v tropskem gozdu. Povratek v hotel.

7. dan:narodni park Manuel Antonion

Po zajtrku bo sledil še en čaroben dan, poln izjemnih naravnih lepot. Obiskali bomo Narodni park Manuel Antonio, ki velja za najmanjši, a hkrati najbolj priljubljen naravni park v Kostariki. Je slikovita kombinacija najlepših plaž in koralnih grebenov v deželi ter bujnega deževnega gozda, kjer domujejo lenivci, tukani, legvani, ljubke in izjemno redke veveričje opice, kapucinske opice, eksotične vrste glodavcev, dvoživk ter ogromno pisanih rakovic. Med pohodom po parku bomo spoznavali bogato floro in favno, na poto pa nas bodo spremljali tudi spektakularni razgledi na pristno naravo. Povratek v hotel in prosto popoldne. Prenočevanje.

8. dan:narodni park Manuel Antonion - La Fortuna

Po zajtrku se bomo odpravili proti severu Kostarike. Naš cilj bo mestece La Fortuna, ki se nahaja pod vznožjem najbolj ikoničnega vulkana Kostarike, Arenala. Slikovita La Fortuna je priljubljena destinacija za obiskovalce predvsem zaradi naravnih termalnih vrelcev, ki se nahajajo na tem področju, pa tudi obilico možnosti rekreacije in adrenalinskih doživetij v neokrnjeni naravi. Po prihodu v La Fortuno bomo obiskali SPA center, kjer se bomo odpočili, se razvajali, uživali in imeli tudi večerjo. Sledila bo nastanitev v hotelu in prenočevanje.

9. dan:La Fortuna - narodni rezervat Arenal 1968 - La Fortuna

Po zajtrku bomo doživeli še en vrhunski dan v Kostariki. Odpravili se bomo proti naravnemu rezervatu Arenal 1968, pohodniškemu območju, ki je posvečeno izbruhu vulkana leta 1968. Sprehodili se bomo po poti, ki jo je izoblikoval izbruh, bili deležni dih jemajočih prizorov iz osupljive narave ter nepozabnih razgledov na vulkan in jezero Arenal. V parku bomo imeli tudi nekaj prostega časa za kosilo in uživanje, nato pa bomo krenili dalje. Obiskali bomo še plantažo kakava, kjer se bomo posladkali z različnimi zanimivimi okusi čokolade. Ker dan enostavno ne bo mogel biti še boljši, se bomo polni hormona sreče vrnili v hotel. Prenočevanje.

10. dan:La Fortuna - Guapiles - narodni park Tortuguero

V zgodnjih jutranjih urah bomo prevzeli zajtrk (za s seboj) in se odpravili na pot. Med vožnjo s postanki proti vzhodni obali Kostarike se bomo peljali skozi okrožje Guapiles, se ustavili za kosilo in prispeli do Narodnega parka Tortuguero, kjer bomo zamenjali prevozno sredstvo. Tortoguero predstavlja najpomembnejše gnezdišče zelenih želv na zahodni polobli. Skozi park se vije »prometnica« Canal de Tortoguero, ki povezuje labirinte delte, kanale in lagune. Vkrcali se bomo na čoln in se odpravili proti vasici Tortuguero. Med plovbo bomo občudovali rastlinsko in živalsko kraljestvo džungle. Nastanitev v lodžu, večerja in prenočevanje.

11. dan:narodni park Tortuguero

Po zajtrku v lodžu nas čaka odkrivanje narodnega parka iz vodne perspektive, uživanje v razkošni naravi ter opazovanje različnih vrst ptic, želv, opic, lenivcev in legvanov. V parku, ki predstavlja najpomembnejše gnezdišče zelenih želv na zahodni polobli, se prepleta kar enajst različnih življenjskih habitatov, od rafije, palmovega gozda, do čisto pravega močvirja. Po kosilu v lodžu bomo imeli prosti čas za oddih in počitek. Večerja in prenočevanje v lodžu.

12. dan:narodni park Tortuguero - San Jose

Po zajtrku v lodžu se bomo poslovili od krasne neokrnjene narave Kostarike in se odpravili proti prestolnici San Jose. Na poti se bomo ustavili za kosilo. Po prihodu v San Jose bo sledila nastanitev v hotelu in prosti čas. Prenočevanje.

13. dan:San Jose - Evropa

Po zajtrku bomo zapustili hotel in se odpravili na ogled mesta San Jose. Ena najmlajših prestolnic Latinske Amerike je skrbno urejena v pravokotno mrežo ulic. Videli boste neoklasični Teatro Nacional, ki velja za najlepšo javno stavbo v mestu, Parque Nacional ter stavbi Kongresa in Narodne knjižice, ki sta ob senčnem parku. Po ogledu prevoz do letališča in polet proti Evropi.

14. dan:Evropa - Benetke

Pristanek v Evropi in nadaljevanje leta proti Benetkam ali drugemu bližnjemu letališču. Za doplačilo organiziran prevoz do Ljubljane.

Cena:

 • 2799 EUR

Cena vključuje:

 • navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu,
 • letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo,
 • prevozi s klimatiziranimi avtobusi ali minibusi,
 • nočitev v preverjenih hotelih 3* in 4* v dvoposteljnih sobah,
 • 12 zajtrkov, 4 kosila in 3 večerje,
 • ogledi z lokalnimi vodniki,
 • vstopnine za oglede, kot je navedeno v programu,
 • slovensko vodenje,
 • organizacija potovanja,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje Coris.

Doplačila:

Doplačila (ob prijiavi): 

 • doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 290,00 EUR/osebo,
 • enoposteljna soba: 665 EUR,
 • transfer do letališča: 70 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Popusti

 • popust za otroka do 10. leta v sobi z dvema odraslima osebama na pomožnem ležišču: 490 EUR,
 • popust za tretjo osebo v sobi z dvema odraslima osebama na pomožnem ležišču: 200 EUR.

Opombe:

 • ob prijavi obvezna kopija potnega lista.
Slike

Proceed Booking