059 072 001 turizem@az-sp.si

Korzika in Sardinija, dvojec neukročenih

0
Cena
od999€
Cena
od999€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

58
9 dni, avtobus
Datumi: 12.06., 18.09.
Francija, Italija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Italija - Korzika

Proti Italiji se bomo odpravili v jutranjih urah. Potovali bomo mimo Bologne proti Toskani, vse do Livorna. Po prihodu v pristanišče bomo zasedli trajekt za otok Sardinijo in se nastanili v kabine. Plovba do Olbie traja okoli 8 ur, kar bo ravno dovolj, da nas bo zazibala v spanje. Nočna plovba.

2. dan:Olbia - Alghero - Sassari - Palau

V jutranjih urah se bomo izkrcali na otoku, pripravljeni, da ga začnemo spoznavati. Eno najbolj živahnih sardinskih letovišč je mesto Alghero. Še danes so tam vidne ponosne katalonske korenine, ki govorijo o mali Barceloni. Sprehod za srednjeveškim obzidjem nam bo razodel mestne skrivnosti. Ob dogovorjeni uri se bomo odpeljali do zanimivega mesta Sassari. Vabljive trgovinice in zavite ulice bodo lepa priložnost za sprehod. Še prej pa si bomo ogledali katedralo z edinstvenim baročnim pročeljem. Po ogledu in osvežitvi se bomo napotili do kraja nastanitve v okolico mesteca Palau. Večerja bo zagotovo teknila, prav tako spanje na otoku, polnem zgodb in zgodovine.

3. dan:Palau - Santa Teresa di Gallura - Bonifacio

Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali do pristanišča in se vkrcali na trajekt za Korziko. Na njenem skrajnem jugu otoka leži mesto Bonifacio, ki je eno najbolj slikovitih mest Korzike in ki leži na strmih, 50 metrov visokih previsnih skalah. Z vodnikom se boste podali vse do vrha, se sprehodili po mestnem jedru in si ogledali mestne znamenitosti, med katerimi izstopa lokalno pokopališče, ki zelo nazorno priča o zgodovini starih korziških družin. Z vrha boste imeli prelep razgled na zaliv in marino. Prosti čas boste lahko izkoristili za kosilo in nakupe. Sledila bo še vožnja do kraja nastanitve in nastanitev v hotelu.

4. dan:Sartene - Ajaccio

Potepanje po Korziki se bo začelo po zanimivi otoški poti. Ko sonce že posije, se nasmehne Sartene in pozdravi s šarmom in milino. To je danes slikovito, neokrnjeno mesto. V njem se začuti utrip korziške tradicije. Jedro se dviguje z granitnega pobočja, povsod je videti strehe z rdečimi ploščicami in naokrog se vonja sredozemsko rastlinje. Po krajšem postanku nadaljujemo do Ajaccia, kjer se je istega leta, kot je Korzika pripadla Franciji, rodil Napoleon. Seveda bomo z doplačilom obiskali njegovo rojstno hišo, zraven tega pa še staro mestno jedro, farno cerkev … Čas bo za osvežitev, nato pa bomo skočili do kraja nastanitve.

5. dan:Bonifacio - Santa Teresa di Gallura - Castelsardo - Palau

Po zajtrku se bomo odpravili v smeri pristanišča in s trajektom nazaj na Sardinijo. Tokrat jo bomo doživljali po obalni cesti, vse do Castelsarda, slikovitega mesteca z mogočnim obzidjem, pisanimi uličicami in stolnico z navdušujočo lego nad morjem. Po sprehodu in osvežitvi bomo nadaljevali pot do kraja nastanitve, okolice Palau.

6. dan:Počitnikovanje

Na poti bomo že šesti dan, zato bo tudi ta namenjen počitku in prostemu času. Knjiga na plaži, slušalke v ušesih, mogoče bučanje morja in glasba škržatov. Vse to ali pa še kaj, če boste želeli.

7. dan:Otok la Maddalena

Tudi ta dan bomo po zajtrku že v jutru pluli po bleščečem smaragdnem morju ter z ladjo prispeli na otok La Maddalena. Osupljiva bo vožnja po panoramski cesti, ki ponuja izjemne razglede na otoško življenje. Sledi skok na sosednji otoček Caprera preko ozkega mostu. Osvežitev ali le prijeten sprehod. Ob dogovorjeni uri povratek s trajektom na Palau.

8. dan:Costa Smeralda

Ta dan bo cilj znamenita obala Costa Smeralda, ki je sinonim za turkizno morje, čudovite zalive in bogastvo. Postanek v Porto Cervo, počitniški destinaciji za bogate in slavne, nam bo blišč in slavo malo približal. Dan bomo lahko izkoristili za individualne aktivnosti: se morda okopali, sprehajali ali si privoščili kulinarično razvajanje. V večernih urah samo še do pristanišča, vkrcanje na trajekt, nastanitve v kabine in nočna plovba na celino.

9. dan:Olbia - Livorno - Slovenija

V jutranjih urah se bomo izkrcali na celino in nadaljevali z vožnjo proti Sloveniji. Predvidoma do večera boste že lahko prijateljem in domačim ponosno predali spominke in jim pokazali osupljive fotografije.

Cena:

 • 999 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
 • 1060 EUR na osebo (pri udeležbi 32 oseb),
 • 1120 EUR na osebo (pri udeležbi 24 oseb).

Cena vključuje:

 • plovba s trajektom in nastanitev v štiriposteljne kabine Livorno–Olbia ter Olbia–Livorno,
 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu,
 • plovba s trajektom Sardinija–Korzika–Sardinija,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotel**/*** 6 x polpenzion,
 • izlet s trajektom na otok La Maddalena,
 • zunanje oglede po programu (Alghero, Sassari, Bonifacio, Sartene, Ajaccio, Castelsardo, La Maddalena, Costa Smeralda),
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • doplačilo za enoposteljno sobo: 240 EUR,
 • vstopnine: niso vključene in se jih plačuje ob ogledih (po želji),
 • obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 36 EUR.

Popust:

 • popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 24.