059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Kolumbijski kalejdoskop

0
Cena
od2,430€
Cena
od2,430€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

37
11 dni, let
Datumi: 28.10.
Kolumbija
Šifra: AZ10
Program

1. dan:Ljubljana - Evropa - Bogota

Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča proti Bogoti. Po pristanku ureditev obmejnih formalnosti, prevoz do hotela in namestitev. Nočitev.

2. dan:Bogota

Zajtrk. Kolumbijska prestolnica na 2600 m nadmorske višine je v zadnjih desetletjih zrasla v veliko, moderno, prijazno metropolo. Dan začnemo v zgodovinskem središču la Candelaria, na mestnem trgu Plaza de Bolivar, obkroženem z lepimi kolonialnimi zgradbami, kjer domuje državni aparat in glavna mestna katedrala, ki z odprtimi vrati vabi na svoj obisk. Pot nadaljujemo do muzeja zlata, ki nas oslepi s svojo zbirko. Vzpnemo se na razgledno točko Montserrate, s celim mestom pod nami. Spust z žičnico in vijuganje po mestnih ulicah. Ogled muzeja Botero, kjer se nasmihamo mojstrovinam najbolj znanega kolumbijskega slikarja. Prijetno presenečeni nad prvim stikom s prestolnico se vrnemo v hotel. Nočitev.

3. dan:Bogota - Zipaquira - laguna Guatavita

Zajtrk. Odpravimo se na izlet v romarski kraj Zipaquira. Obiščemo znamenito slano katedralo, zgrajeno 200 m pod zemljo – v predorih rudnika soli. Dragocena dediščina za kolumbijsko ljudstvo, ki ob nedeljah sprejme 3000 obiskovalcev, velja za dragulj sodobne arhitekture. Nadaljujemo do slikovite lagune Guatavita, ki še danes buri domišljijo raziskovalcev in iskalcev zakladov. Med sprehodom izvemo vse o legend El Dorada. Povratek v Bogoto. Nočitev.

4. dan:Bogota - let v Pereiro - Salento - dolina Cocora - Manizales

Zajtrk. Vožnja do letališča in polet v Pereiro ob vznožju Andov, kjer prideljujejo najboljšo kavo v Kolumbiji. Pričakajo nas pravi ameriški jeepe Williyi, ki nas odpeljejo do izhodišča za pohod skozi prelepo dolino Cocora. Domačini nas pozdravijo z dobrodošlico – tradicionalnim “canelazom” oz zeliščnim čajem in že smo sredi živo zelene narave, v kateri prevladujejo ikonične “voščene” palme, najvišje na svetu in kolumbijski narodni simbol drevesa. Pohod po ozkih potkah, prečkamo viseče mostove in oprezamo za živalmi. Tukaj žive številne pisane ptice in tudi večje živali, kot so pume, jeleni in medvedi, seveda plašni in navadno skriti na varnem. Vsrkavamo mističnost narave. V povratku postanek v Salentu, od koder je najlepši pogled na dolino. Prihod v Manizales in namestitev v haciendi. Nočitev.

5. dan:Manizales

Zajtrk. Dan namenimo spoznavanju opojne in svetovljanske kave. Raziščemo kavno plantažo in izvemo vse o tem, kako iz grmička nastane skodelica vroče temne pijače, še več o kavi in njeni zgodovini, ter načinu dela na plantažah. Skodelica sveže kave nam seveda ne uide. Okusno kosilo in sproščeno popoldne na haciendi. Nočitev.

6. dan:Manizales - Pereira - let v Medellin - Guatape - Piedra del Penol

Poslovimo se od “kavne regije” in poletimo na sever, v drugo največje mesto Kolumbije, Medellin. Zaradi temačne preteklosti nekdanjega kolumbijskega »kralja« Pabla Escobarja ima mesto slab ugled, a z leti doživlja izjemno preobrazbo. Danes je moderna metropola s številnimi parki, živahnimi okrožji, kulturnimi objekti in tekočimi stopnicami, ki povezujejo »barrios« s preostalim mestom. Vožnja do Piedra del Penol, mogočnega, 220 m visokega granitnega monolita. Povzpnemo se na okoli 700 stopnic in uživamo v neverjetnem razgledu na prostranstvo zelenih gora in okolice. Nadaljujemo v priljubljeno turistično točko domačinov, Guatape. Izgubimo se v najbolj živobarvni vasici dežele, se okrepčamo s tradicionalnim kosilom, nato pa se z ladjico zaplujemo po jezeru tisočerih malih otočkov. Prihod v hotel, namestitev in nočitev.

7. dan:Guatape - Medelin - let v Cartageno

Zgodnji odhod na letališče v Medellinu in polet v Cartageno ob karibski obali. Dan namenimo ogledu dragulja med kolonialnimi mesti Kolumbije in po mnenju mnogih, celotne Južne Amerike. Znamenitosti se nahajajo v obzidanem delu mesta, pravem labirintu ozkih in ovinkastih uličic. Že sprehod po mestnih ulicah je prava paša za oči. Obiščemo cerkev San Pedro Claver in mestno katedralo, dovolj je tudi prostega časa za samostojno raziskovanje mesta. Popoldne obiščemo še trdnjavo San Felipe in se vzpnemo na razgledno točko La Popa. Prost večer na mestnih ulicah. Po želji (za doplačilo) vožnja s “party chiva” avtobusom, posebnostjo Cartagene, ki vas popelje mimo glavnih znamenitosti ob spremljavi kolumbijske glasbe. Živahno doživetje kolumbijskega večernega življenja je zabavna in nepozabna izkušnja. Nočitev.

8. dan:Cartagena - Santa Marta

Zajtrk. Zapustimo Cartageno in nadaljujemo z vožnjo ob karibski obali na sever Kolumbije, v obmorski kraj Santa Marta. Sprehodimo se skozi kolonialno središče, se ustavimo na lokalni tržnici in obiščemo muzej zlata. Namestitev v hotelu in začetek zasluženega počitniškega vzdušja.

9. dan:Santa Marta - po želji izlet v Np Tayrona - Santa Marta

Zajtrk. Zapustimo Cartageno in nadaljujemo z vožnjo ob karibski obali na sever Kolumbije, v obmorski kraj Santa Marta. Sprehodimo se skozi kolonialno središče, se ustavimo na lokalni tržnici in obiščemo muzej zlata. Namestitev v hotelu in začetek zasluženega počitniškega vzdušja.

10. dan:Santa Marta - let v Bogoto - let v Evropo

Zajtrk. V skladu s časom vožnja do letališča in polet v Bogoto ter naprej proti Evropi.

11. dan:Evropa - Ljubljana

Polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane).

Cena:

 • 2430 EUR.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz,
 • letališke pristojbine in varnostne takse (104 EUR),
 • prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana,
 • 4 notranje lete,
 • nočitve glede na spodnji opis,
 • prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja,
 • prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom in drugimi vozili (ladjice, jeepi),
 • vse ostale vstopnine po programu (razen NP Tayrona),
 • slovensko vodenje in lokalne vodnike,
 • stroške priprave in organizacije potovanja.

Cena ne vključuje:

 • opcijske izlete,
 • napitnine,
 • osebne stroške.

Doplačila:

 • Obvezna doplačila:
 • doplačilo za skupino v velikosti 15 – 19 oseb: 180 EUR,
 • doplačilo za skupino v velikosti 10 – 14 oseb: 330 EUR.
 •  
 • Doplačila po želji:
 • doplačilo za izlet – v NP Tyrona (ob prijavi): 93 EUR,
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 320 EUR,
 • odstopnina (5,02 %) od vrednosti aranžmaja: 5,02%,
 • doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine): 60 EUR,
 • doplačilo za izlet-na otok Rosario (ob prijavi): 90 EUR,
 • zdr. zav. Vzajemna Tujina do 11 dni kritje S – posamično: 19 EUR.

Opombe:

 • Vključene vstopnine: muzej zlata, muzej Botero in žičnica na Montserrate v Bogoti, katedrala Zipaquira, izlet z jeepi v dolino Cocore, kavna plantaža in kosilo, izlet s čolnom v Guatepe in kosilo, trdnajva San Felipe v Cartageni.
 • VIZE: Vizum za Kolumbijo ni potreben. Potni list mora biti po koncu potovanja veljaven še 6 mesecev.
 • ZDRAVJE: Pred potovanjem v Kolumbijo se je potrebno obvezno cepiti proti rumeni mrzlici. Za cepljenje se naročite vsaj tri tedne pred potovanjem na zavodu za Zdravstveno varstvo v Ljubljani. Za dodatne informacije pokličite v Agencijo Oskar. Več informacij najdete tudi na http://www.zdravinapot.si.
 • Minimalno število potnikov za realizacijo potovanja: 10
Slike

Proceed Booking