059 072 001 turizem@az-sp.si

Kolumbija

0
Cena
od4,990€
Cena
od4,990€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

60
16 dni, let
Datumi: 8.3.2024
Kolumbija
Šifra: AZ23
Program

1. dan:Maribor - Ljubljana - Benetke - Madrid - Bogota

Prevoz iz Maribora in Ljubljane do letališča v Benetkah, od koder bomo poleteli proti Madridu in dalje proti Kolumbiji. Popoldne pristanek v Bogoti in prevoz do hotela. Nastanitev, večerja in nočitev (V).

2. dan:Bogota - Villa Del Leyva

Po zajtrku v hotelu bo sledil ogled kolumbijske prestolnice. Bogota je tretje najvišje ležeča prestolnica v Južni Ameriki. Število prebivalcev se približuje številki deset milijonov in mesto je središče vsega dogajanja v deželi. Ogled mesta bomo pričeli v najstarejšem delu, imenovanem Candelaria. Mesto je ustanovil španski konkvistador Gonzalo Jimenez de Quesada leta 1538 in ga poimenoval Santa Fe de Bogota. Pričeli bomo z ogledom muzeja zlata, v katerem so spravljene ogromne količine predkolumbovskega zlata. Sledil bo sprehod po starem mestnem jedru Candelaria in po trgu Bolivar, kjer se nahajajo katedrala, parlament, vladna palača in sodna palača. Za konec se bomo z vzpenjačo povzpeli še na hrib Monserrate, ki s preko 3.100 m dominira nad središčem mesta in od koder je prekrasen pogled na milijonsko Bogoto. Nato se bomo podali po osrednji kolumbijski kordiljeri po poti starih kolonialnih mest. V popoldanskih urah prihod v mesto Villa de Leyva, ki velja za eno najlepše ohranjenih kolonialnih mest v Kolumbiji in v celi Južni Ameriki. Nastanitev v hotelu in nato sprehod po uličicah slikovitega mesta. Večerja in nočitev v hotelu. (Z,V)

3. dan:Villa Del Leyva - Bogota

Po zajtrku nadaljevanje poti skozi zeleno kordiljero in postanek v mestecih: Santamarchanu, ki slovi po izjemno dobrih domačih klobasah, Tinjaci, kjer izdelujejo zanimive predmete iz rastlinske “slonovine”, in Raquiri, znani po prekrasnih keramičnih predmetih. Kosilo v restavraciji. Popoldne postanek v mestu Zapaquira in ogled znane podzemne katedrale, ki so jo zgradili v opustelih rudnikih soli leta 1954, in ki sprejme približno 10.000 vernikov. Vrnitev v Bogoto, nastanitev v hotelu in nočitev. (Z,K)

4. dan:Bogota - Armenia

Jutranji prevoz na letališče in dopoldanski let proti Armenii. Armenia se nahaja v kolumbijski pokrajini Salento, znani tudi pod imenom kavni trikotnik. Zanjo je značilna gričevnata pokrajina ter plantaže bananovcev in kavovcev, slikovite vasi in tradicionalne tržnice. Po pristanku prevoz do hotela in kosilo. Popoldne si bomo ogledali posest, kjer gojijo kakav in kjer nam bodo lastniki razkrili podrobnosti in skrivnosti kako pridelati dober kakav. Po obisku domačije bomo njihove pridelke lahko tudi poskusili. Popoldne nastanitev v hotelu in preostanek dneva bo prosto za počitek. Nočitev. (Z,K)

5. dan:dolina Coora in Salento

Ves dan bomo odkrivali, zakaj je ta del Kolumbije tako priljubljen med domačimi turisti: dopoldne si bomo ogledali farmo, kjer domačini pridelujejo kavo in izvedeli bomo vse o njihovem najljubšem pridelku. Popoldne bomo obiskali eno najlepših dolin v Kolumbiji, dolino Cocora, ki je naravni rezervat, v katerem rastejo voščene palme Ceroxylon quindiuense, simbol Kolumbije. Ustavili se bomo tudi v prelepem mestecu Salento, ki se je v kolonialnih španskih časih nahajalo na pomembni trgovski poti. Po njej je leta 1830 potoval tudi Simon Bolivar in ker je bila v zelo slabem stanju in strateško tako zelo pomembna, ukazal, da jo morajo popraviti. Nekaj prostega časa bo popoldne za sprehode po tem simpatičnem kolonialnem mestecu. Večerja in nočitev. (Z,V)

6. dan:Salento - Medellin

Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali do Medellina, ki si ga bomo popoldne tudi ogledali. Medellin je ustanovil Španec Francisco Herrera Y Campuzano leta 1616 in ga poimenoval naselje San Lorenzo. Leta 1826 je naselje postalo glavno mesto pokrajine Antiohije. Leta 1803 je bila Univerza Antiohije najprestižnejša v deželi. Medellin je bilo prvo mesto v Kolumbiji, kamor je prispela industrijska revolucija in z izgradnjo železnice je kmalu postalo pravo buržoazno mesto. V zadnjem četrtletju 20. stoletja je postal Medellin sedež Medellinskega kartela zloglasnega Pabla Escobarja, ki je bil eden od najbogatejših mož na svetu zaradi prekupčevanja z drogo. V začetku 21. stoletja je Medellin zajela postindustrijska mrzlica, liberalna politika pa pomeni velik napredek in mesto postaja priljubljena turistična destinacija. Popoldne prihod v mesto in če bo čas še krajši sprehod po mestu. Nočitev v hotelu. (Z,K)

7. dan:Medelin

Ves dan bomo imeli na razpolago, da spoznamo drugo največje mesto v deželi, ki šteje danes nekaj preko 3 milijone prebivalcev. Medellin se nahaja na SZ delu Kolumbije, v dolini Aburra in ima skozi vse leto prijetno klimo. Zato se je mesta prijel vzdevek »Mesto večne pomladi«. Na ogledu mesta se bomo ustavili v Parku skulptur, kjer je preko 20 skulptur velikega Maestra Fernanda Botera, rojenega v Antiohiji. Sprehodili se bomo do trga San Ignacio in po tradicionalni aveniji La Playa. Za konec si bomo ogledali še »Pueblito Paisa«, repliko tipične tradicionalne antiohijske vasi, ki se nahaja na vrhu hriba, od koder je prekrasen pogled na mesto. Večerja in nočitev. (Z,V)

8. dan:Medellin - Santa Marta

Po zajtrku prevoz na letališče in polet proti Santa Marti, kamor bomo prispeli v zgodnjih popoldanskih urah. Po prihodu se bomo podali na ogled glavnega mesta province Magdalena. Mesto leži ob vznožju Sierra Nevade, ki velja za najvišjo planino na obali Karibov. Če bo čas dopuščal (odvisno od letov) bomo obiskali domačijo Quinta San Pedro Alejandrino, kjer je umrl Simon Bolivar, nato pa še katedralo Santa Marta, ki je najstarejša cerkev v Kolumbiji. Ustavili se bomo tudi v ribiški vasici Taganga, ki leži v prekrasnem zalivu severovzhodno od mesta. Po ogledih nastanitev v hotelu v Santa Marti za dva dni, večerja in nočitev. (Z,V)

9. dan:Santa Marta - nacionalni park Tayrona - Santa Marta

Po zajtrku se bomo po karibski obali odpeljali do Tayrone, kjer bomo vstopili v istoimenski narodni park, v katerem bomo preživeli ves dan. Nacionalni park Tayrona je eden lepših v deželi, znan po bujni tropski vegetaciji in izjemno lepih mangrovah. Podali se bomo na enourni sprehod v bolj odmaknjene dele parka, na vzpetino, od koder je prekrasen razgled na karibsko obalo. Nekaj časa bo tudi prosto za kopanje na »divjih« plažah. Po želji boste pri domačinih lahko naročili okusno kosilo. Dan za užitke tropske vrste. Popoldne vrnitev v Santo Marto, večerja in nočitev. (Z,V)

10. dan:Santa Marta - Mompos

Po zajtrku se bomo podali po kopnem in po reki Magdaleni do mesteca Santa Cruz de Mompos, ki je v celoti uspel ohraniti svoj kolonialni videz. Mesto leži na reki Magdaleni in reki Cauca. Simon Bolivar je za mesto dejal: »Če Caracasu dolgujem življenje, potem Momposu dolgujem slavo«. Tod je namreč rekrutiral glavnino svoje vojske, s katero je kasneje osvojil Caracas. Pred prihodom španskih konkvistadorjev so tod živeli avtohtoni Quimbayi in v njihovem jeziku Mompos pomeni deželo vladarja Mampoja. Mesto je 3. maja 1537 ustanovil španski konkvistador Don Alonso de Heredia kot varno pristanišče na reki Magdaleni. Zaradi lepo ohranjene kolonialne arhitekture so mesto že leta 1995 uvrstili na UNESCO-vo listo svetovne kulturne dediščine. Po prihodu v mesto bo kosilo in popoldne ogled mestnih znamenitosti, kot so cerkev svetega Frančiška iz 16. stoletja, bolnica San Juan de Dios iz leta 1550, hiša apostolov, ki je dejansko dvorec premožne trgovske družine iz Momposa, mestna hiša, v kateri so bili nekoč zapori, cerkev svete Barbare in morda še kaj. Nastanitev v hotelu in nočitev. (Z,K)

11. dan:Mompos - Cartagena de Indias

Dopoldan bomo pot nadaljevali v smeri mokrišča Pijino, kjer bomo lahko opazovali ptice, ki tod gnezdijo. Proti poldnevu se bomo podali na pot proti 250 km oddaljeni Cartageni de Indias, ki leži na obali Karibskega morja. Cartagena je nedvomno eno najlepših mest v Južni Ameriki; leta 1533 jo je ustanovil Pedro de Heredia. Mesto so v 16. stoletju večkrat oblegali pirati, zato so zgradili mogočno obzidje, ki še danes obdaja staro mestno jedro. Po prihodu v mesto nastanitev v hotelu in čas za prvi sprehod po starem delu mesta, ki je pod zaščito UNESCA in to od leta 1984. Kraj sam je bil naseljen že od petega tisočletja pr. n. št. V španskih kolonialnih časih je mesto imelo strateško pomembno vlogo v Južni Ameriki. Danes je postalo najbolj priljubljena turistična destinacija na karibski obali in se naglo širi, saj šteje skoraj milijon prebivalcev. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. (Z,V)

12. dan:Cartagena - otok Punta Faro

Dopoldne prevoz od hotela do pristanišča La Bodeguita, od koder se bomo z ladjo odpeljali do otoka Punta Faro in se nastanili v ekskluzivnem hotelu s 5*, kjer bomo bivali na osnovi polnih penzionov dva dni. Prosto popoldne za užitke na prekrasni karibski plaži oziroma v hotelskem kompleksu. (Z,K,V)

13. danorok Punta Faro

Ves dan bo prosto za užitke, ki jih nudi naš luksuzni hotel in pa ekskluzivni tropski otok v Karibskem morju. (Z,K,V)

14. dan:otok Punta Faro - Cartagena

Dopoldne se bomo vrnili v Cartageno in si mesto, znano pod imenom »biser Karibov« tudi ogledali: palačo inkvizicije iz začetka 17. stoletja, katedralo iz leta 1575, nekdanje zapore, imenovane Bovedas, spomenik posvečen Indijanki Catalin. Kosilo v restavraciji. Popoldne se bomo povzpeli na grič visok 150 m, na katerem je samostan Popa, ki so ga ustanovili avguštinci leta 1607. Po ogledu bo preostanek dneva prost za samostojne oglede ali pa morda skok v Karibsko morje. Nočitev. (Z,K)

15. dan:Cartagena - Bogota - Madrid

Dopoldne prosto do prevoza na letališče in popoldanski let v glavno mesto in nato dalje proti Madridu. Nočni let. (Z)

16. dan:Madrid - Benetke - Ljubljana - Maribor

Jutranji prilet v Madrid in opoldanski let do Benetk. Samo še prevoz do Ljubljane in Maribora.

Cena:

 • 4990 EUR.

Cena vključuje:

 • prevoz iz Maribora, Ljubljane do letališča v Benetkah in nazaj,
 • letalsko karto na relaciji Benetke – Madrid – Bogota ter Bogota – Madrid – Benetke,
 • vse letališke, varnostne in TSC takse, ki na dan 18.5.2023 znašajo 387 EUR,
 • tri notranje lete: Bogota – Armenia, Medellin – Santa Marta in Cartagena – Bogota (ki na dan 5.5.2023 znašajo 470 USD**),
 • prevoze po programu z avtobusi,
 • vzpenjačo in ladjami/čolni,
 • bivanje v dvoposteljnih sobah v hotelih s 4* in 5*,
 • obroke po programu,
 • vse izlete, oglede in vstopnine po programu,
 • lokalne vodnike v angleškem jeziku in slovenskega spremljevalca,
 • nezgodno zavarovanje,
 • organizacijo potovanja in DDV.

Cena ne vključuje:

 • pristaniške takse v Cartageni (trenutno 6 USD), ki se plača direktno v pristanišču ter
 • napitnin za lokalne vodnike in voznike.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 960 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Opombe:

Najmanjše št. potnikov: 25.

Cena pri najmanj 20 plačanih potnikih znaša  5.090 EUR, cena pri najmanj 15 plačanih potnikih znaša  5.190 EUR in pri najmanj 10 plačanih potnikih znaša 5.390  EUR.

**Cene letalskih kart (trije notranji leti) znotraj Kolumbije se lahko brez predhodnega obvestila letalskih prevoznikov spremenijo vse do datuma izdaje kart.

Slike

Proceed Booking