059 072 001 turizem@az-sp.si

Kitajska

0
Cena
od1,990€
Cena
od1,990€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

28
12 dni, let
Datumi: 26.3., 25.5., 22.6., 5.10., 15.11.
Kitajska
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Zagreb - Doha

Zbor potnikov na na zagrebškem letališču 2 uri pred poletom. Prevzem potnih dokumentov in popoldanska prijava na let proti Dohi družbe Qatar Airways. Pristanek v Dohi in povezava na polet proti Pekingu.
** točen vozni red letov za posamezen program je objavljen pod programom potovanja

2. dan:Doha - Peking

Nadaljevanje poleta proti Pekingu. Pristanek v Pekingu je predviden okoli 15. ure po lokalnem času. Po opravljenih carinskih formalnostih sledi transfer do mesta s krajšim postankom pri »Ptičjem gnezdu« in »Vodeni Kokki«, stavbah, zgrajenih za OI 2008. Odhod na znamenito tržnico Wangfujing, ki je idealen kraj za iskanje najbolj nenavadnih kitajskih dobrot, škorpijonov, prašičjih možganov, morskih zvezd, račje krvi in ​​celo ocvrtih psov. Turisti jih pogosto kupijo, nato pa fotografirajo in zavržejo. Le najpogumnejši jih res poskusijo, a tržnica je zagotovo ena od atrakcij Pekinga. Krajši prosti čas in skupni odhod v lokalno restavracijo na večerjo. Odhod v hotel. Namestitev, nočitev.

3. dan:Peking - Kitajski zid - Peking

Zajtrk. Odhod na celodnevni izlet do enega od svetovnih čudes, Kitajskega zidu, največje zgradbe na svetu, dolge skoraj 9000 km, za katero pravijo, da se vidi celo z lune. Zid so gradili 20 stoletij kot obrambo Kitajske pred pogostimi vdori nomadov s severa. Leta 1987 je bil uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine. Sprehod po delu stene in organizirano kosilo (vključeno v ceno). Po kosilu ogled znamenitih cesarskih grobnic dinastije Ming in sprehod po Sveti cesti z ogromnimi marmornatimi človeškimi in živalskimi figurami, ki stražijo grobišče cesarjev dinastije Ming. Vrnitev v Peking. Odhod na tradicionalno večerjo v lokalno restavracijo – popeljemo vas na svetovno znano kitajsko specialiteto – pekinško raco (vključeno v ceno aranžmaja). Povratek v hotel. Nočitev.

4. dan:Peking (ogled mesta) - nočni vlak v Xi'an

Zajtrk. Ogled Pekinga. Odhod do največjega trga na svetu, Trga nebeškega miru, ki se razprostira na približno 40 ha površine, nato pa ogled Prepovedanega mesta, starodavne cesarske rezidence dinastij Ming in Qing z več kot 9.000 sobami, ki jih obkrožajo visoke škrlatne stene in zlate strehe. Stoletja je bilo Prepovedano mesto zavito v tančico skrivnosti in noben navaden smrtnik ni smel stopiti vanj. Predlagamo vožnjo z rikšo po starem delu Pekinga. Sledi ogled nebeškega templja – oltarja, kjer je cesar daroval bogovom. Predlagamo ogled Poletne palače, ki jo obdaja največji in najbolje ohranjen cesarski vrt na celi Kitajski. Med dinastijo Qing je bil to poletni umik pred pekinško vročino za cesarsko družino. Nato vas bomo odpeljali v znamenito kliniko kitajske medicine, kjer boste lahko preizkusili znamenito kitajsko masažo stopal ter se imeli priložnost pogovoriti z zdravniki starodavne kitajske medicine in dobiti nekaj koristnih nasvetov. Večerja v lokalni restavraciji. Odhod na železniško postajo in prijava na vlak za Xi’an. Vožnja z nočnim vlakom v kategoriji turist, spalni vagon s 4 ležišči. Vožnja traja približno 12 ur.

5. dan:Xi'an

Prihod v Xi’an v jutranjih urah. Odhod v hotel na zajtrk, po zajtrku pa izlet do mavzoleja prvega kitajskega cesarja Qin Shi, kjer se nahaja skoraj 6000 glinenih kipov bojevnikov in konjev v naravni velikosti, ki stražijo grobišče in večni mir cesarja, o katerem krožijo številne legende in zgodbe. Vsaka od figur je edinstvena in nobena nista enaka. Povratek v Xian, namestitev v hotelu. Ogled enega zgodovinsko najpomembnejših mest na Kitajskem, sedeža enajstih dinastij, znanega tudi kot »Večni mir«. Ogledali si bomo tudi staro budistično svetišče – ​​Veliko pagodo divjih gosi in bobnasti stolp. Večerja v lokalni restavraciji. Zvečer predlagamo ogled znamenite predstave dinastije Tang z razkošnim odrom in najbolj znane kitajske predstave. Povratek v hotel. Nočitev.

6. dan:Xi'an - Nanjing - let v Nanjing

Zajtrk. Odjava iz hotela. Odhod v muslimansko četrt in sprehod ob enem izmed najbolje ohranjenih zidov iz časa dinastije Ming. Odhod na znamenito čajno slovesnost. Kasneje kosilo. Odhod v Nanjing, v dobesednem prevodu južno prestolnico, nekoč glavno mesto Kitajske, ki leži na bregovih reke Jangce. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

7. dan:Nanjing - Hangzhou

Zajtrk. Ogled Nanjinga, mesta z več kot 6000 letno zgodovino: mavzolej dr. Sun Yat-sen, revolucionar in ustanovitelj moderne Kitajske, ki je imel pomembno vlogo pri strmoglavljenju zadnje kitajske dinastije Qing, Konfucijev tempelj s pisano tržnico Fuzimiao, kjer najdete različne kitajske dobrote in ročne izdelke, predsedniška palača, ki je bila nekoč glavni urad predsednika Kitajske, danes pa je muzej sodobne zgodovine, mavzolej prvega cesarja dinastije Ming, starodavno obzidje, most čez reko Jangce. Pozno kosilo. Popoldne vožnja v Hangzhou, ki je s številnimi templji in paviljoni eden najbolj priljubljenih turističnih biserov Kitajske. Nastanitev v hotelu. Nočitev

8. dan:Hangzhou - Suzhou

Zajtrk. Ogled pagode šestih harmonij, ogled templja Lingyin, enega najbolj znanih templjev južno od reke Jangce. Nato se bomo z ladjico zapeljali po biseru tega mesta, po čudovitem Zahodnem jezeru. Odhod v Suzhou s postankom na eni izmed najboljših plantaž zelenega čaja na svetu, kjer si boste ogledali način pridelave in imeli priložnost okusiti enega najboljših zelenih čajev na svetu. Nadaljevanje vožnje do mesta Suzhou, ki mu pravijo tudi kitajske Benetke, zaradi številnih kanalov, na katerih ležijo, in bogatih kitajskih vrtov, med katerimi so številni pod zaščito Unesca. Skupaj gremo na večerjo. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

9. dan:Suzhou - Šanghaj

Zajtrk. Obiskali bomo enega najlepših kitajskih vrtov, nato pa se bomo odpravili na vožnjo z ladjo po kanalu Imperial, ob katerem se nahajajo najlepše pagode. Odhod do muzeja in svilarne, kjer se boste seznanili s tradicionalnim načinom pridelave svile. Možnost nakupa originalnih svilenih izdelkov po tovarniških cenah. Nadaljevanje vožnje do Šanghaja. Po prihodu v Šanghaj izlet do Bund, od koder je čudovit razgled na futuristično območje Pudong s sojem luči in reklam. Obisk muzeja žada, kjer boste imeli možnost kupiti nekaj spominkov po tovarniških cenah. Odhod na glavno nakupovalno ulico v mestu, živahno Nanjing Road, ki je polna trgovin in restavracij. Prosti čas. Skupaj gresta na večerjo v restavracijo. Če bodo vremenske razmere dopuščale, predlagamo vožnjo ob reki Huang-Pu, od koder se odpre nepozaben razgled na kolonialni del Bunda in lepo osvetljen Pudong. Odhod v hotel. Namestitev. Nočitev.

10.dan:Šanghaj

Zajtrk. Nadaljevanje ogleda mesta. Odhod do znamenitega templja Bude iz žada z dvema velikanskima kipoma Bude, ki je tudi najpomembnejši tempelj v mestu. Pojdite do Bund z Bank of China in živahno ulico Nanjing, ki je polna trgovin in restavracij. Prosti čas. Predlagamo ogled znamenitega Šanghajskega muzeja. Nato vas bomo popeljali v čudovito francosko koncesijsko sosesko, ki je polna hiš v evropskem slogu s številnimi znanimi evropskimi restavracijami in kavarnami. Predlagamo obisk Šanghajskega stolpa, ki je s svojimi vrtoglavimi 635 m drugi najvišji stolp na svetu in najvišji stolp v Aziji. Pojdite z ultra hitrim dvigalom, ki v samo 1 sekundi prevozi 18 nadstropij do razgledne ploščadi z nepozabnim pogledom na Šanghaj. Skupaj gremo na večerjo. Po večerji predlagamo ogled svetovno znane akrobatske predstave v Šanghaju (zaradi velikega zanimanja je ob rezervaciji aranžmaja obvezna prijava). Povratek v hotel. Nočitev.

11. dan:Šanghaj - Doha

Zajtrk. Nadaljevanje ogleda mesta. Ogled starega mestnega jedra in vrta YuYang, ki je bil zgrajen pred 450 leti in je s svojimi mostovi in ​​paviljoni prava oaza miru. Prosti čas. Skupaj gremo na pozno kosilo. Po kosilu predlagamo obisk znamenite Fake Market, kjer lahko kupite najboljše “ponaredke” na Kitajskem, za katere sploh ne boste verjeli, da so pravi. Transfer na letališče. Za tiste, ki želite doživeti nekaj več, predlagamo, da se na letališče odpravite z znamenitim vlakom Maglev, ki doseže hitrost 425 km na uro in vožnja do letališča traja le 8 minut (doplačilo cca. 80 Yuanov na licu mesta). V tem času bo avtobus pripeljal našo prtljago na letališče. Prijava na let proti Dohi v poznih večernih urah. Nočni let.

12. dan:Doha - Zagreb

Pristanek v Dohi v zgodnjih jutranjih urah po lokalnem času, dopoldansko nadaljevanje leta proti Zagrebu. Prihod v Zagreb. Konec programa.
** vozni red za vsak odhod je naveden pod programom potovanja

Cena:

 • 1990 EUR – 26.3.2024,
 • 1990 EUR – 25.5.2024,
 • 1990 EUR – 22.6.2024,
 • 1990 EUR – 5.10.2024,
 • 1990 EUR – 15.11.2024.

Cena vključuje:

 • prevoz z letalom Qatar airways na relaciji Zagreb – Doha – Peking; Šanghaj – Doha – Zagreb v ekonomskem razredu,
 • vse letalske takse in pristojbine,
 • 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v Pekingu,
 • 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v Xianu,
 • 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v Nanjingu,
 • 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v mestu Hangzhou,
 • 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v Suzhouju,
 • 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v Šanghaju,
 • 1 nočitev na nočnem vlaku med Pekingom in Xi’anom (spalni vagon s 4 ležišči),
 • Zajtrk v hotelu v Xi’anu,
 • notranji let Xi’an – Nanjing v ekonomskem razredu z vsemi taksami,
 • vse večerje v lokalnih restavracijah z vključeno 1 pijačo na osebo,
 • večerja v Pekingu s pekinško raco,
 • prevoz po programu v klimatiziranem avtobusu,
 • vsi ogledi po programu,
 • ekskurzija na Kitajski zid z vključenim kosilom,
 • vstopnice za: grobnico dinastije Ming, vojsko iz terakote, pagodo male divje gosi, vožnjo s čolnom po zahodnem jezeru Hangzhou, tempelj Lynyin, vožnjo s čolnom po kanalu Suzhou, tempelj Jade Buddha, vrtove Yu, Prepovedano mesto, nebeški tempelj,
 • vodenje tekom celotnega potovanja,
 • kavcijsko zavarovanje in zavarovanje odgovornosti,
 • organizacija in priprava izleta.

   

Doplačila:

Vstopnice (plačajo na licu mesta):

 • napitnine za lokalne vodnike in voznike – 50 EUR – OBVEZNO,
 • vstopnica za cesarsko poletno palačo v Pekingu – 35 EUR – plačilo na licu mesta,
 • vožnja z rikšo z ogledom mesta Hutong (Peking) z vključenimi napitninami – 25 EUR – plačilo na licu mesta,
 • predstava dinastije Tang v Xianu – 40 EUR,
 • akrobatska predstava v Šanghaju – 30 EUR,
 • večerna vožnja z ladjo v Šanghaju – 20 EUR,
 • razgledna ploščad Shanghai Tower – 30 EUR.

MOŽNA DOPLAČILA:

 • enoposteljna soba: 490 EUR,
 • doplačilo za dvojni kupe na vlaku: 80 EUR na osebo – plačilo ob rezervaciji potovanja,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Cena ne vključuje:

Opombe:

POPUSTI: otrok do 12. leta na dodatnem ležišču z 2 odraslima: 100 EUR.

Dokumenti potrebni za potovanje:

Za potovanje na Kitajsko potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev na dan povratka ter vizo.

Slike

Proceed Booking