059 072 001 turizem@az-sp.si

Kitajska s križarjenjem po reki Jangce

0
Cena
od1,499€
Cena
od1,499€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

366
14 dni
Datumi: 21.11.
Kitajska
Šifra: AŽ25
Program

1. dan:polet proti Šanghaju

Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana dve uri pred letom. Let iz Ljubljane preko Istanbula do Šanghaja.

2. dan:Šanghaj

Prihod na letališče v Šanghaju v popoldanskih urah. Skupaj z vodnikom se odpravite do vašega hotela s 4*, kjer boste nastanjeni naslednje 3 noči.

3. dan:Šanghaj

Zajtrk. Po zajtrku lahko dan preživite po svojih željah ali se udeležite fakultativnega izleta (za plačilo oz. vključen v paketu izletov) in obiščete Budin tempelj ter si ogledate park Yu. Budin tempelj iz žada, popularno budistično svetišče, je znamenit zaradi Bude iz belega marmorja višine 1,95m in teže 3 tone. Park Yu se nahaja v stari mestni četrti Šanghaja. Zgrajen in urejen je bil v obdobju dinastije Ming, z začetkom v 16. stoletju. Vrtovi slovijo, kot en izmed najlepših primerkov vrtnarske umetnosti na Kitajskem. Popoldan sprehod po francoskem predelu Šanghaja, kjer boste spoznali njegovo evropsko stran. Vrnitev v hotel.

4. dan:Šanghaj

Zajtrk. Prosti dan za samostojne oglede in nakupe. Možnost fakultativnega izleta (za doplačilo oz. vključen v paketu izletov): Zhujiajiao – vodno mesto ali kar Šanghajske Benetke. Gre za antično vodno mesto, zgrajeno pred več kot 1700 leti, z unikatnimi starimi mostovi čez rokave oz. majhne rečice ter starimi zgradbami, v katerih so se nahajale majhne trgovinice z oblačili in rižem.

5. dan:Šanghaj

Zajtrk. Po zajtrku se bomo odpravili do središča mesta in se sprehodili po Nanjing Road, eni izmed največjih nakupovalnih ulic na svetu ter kasneje še po impresivni pristaniški promenadi »Bund«. Promenada je sestavljena iz 52 hiš različnih arhitekturnih slogov in je ena od glavnih znamenitosti Šanghaja. Nato sledi transfer do železniške postaje, kjer se boste s sodobnim vlakom peljali do Yichanga. Na vlaku se lahko okrepčate s hrano in pijačo. Po prihodu v Yichang sledi transfer do reke Jangce. Nastanitev v kabinah luksuzne potniške ladje, nakar sledi 4- dnevno razvajanje. Uživajte v opazovanju čudovite pokrajine in neponovljivih naravnih lepotah. Poleg vključenih izletov, opisanih v nadaljevanju, imate možnost rezervirati še dodatne izlete (za plačilo – ni vključeno v ceno).

6. dan:Jangce – križarjenje

Zajtrk na ladji. Ladja zapusti Yichang in zapluje v sotesko Xiling. Po kosilu bomo obiskali jez Treh sotesk. Jez je dolg okoli 2 km in visok okoli 185m. Je največja elektrarna na svetu z 32 turbinami. Nato se vrnemo na ladjo, kjer vas zvečer čaka presenečenje. Večerja dobrodošlice s kapitanom ladje.

7. dan:Jangce – križarjenje

Zajtrk. Po zajtrku boste uživali med vožnjo po 45 km dolgi soteski Wu. Levo in desno boste lahko opazovali gore visoke približno 1200 metrov. Pot bomo nadaljevali z manjšimi čolni v manjši pritok, kjer Vas bo prevzela prelepa narava. Prečkali bomo sotesko Qutang, ki je najkrajša, najožja in najbolj dramatična. Kosilo in večerja na ladji.

8. dan:Jangce – križarjenje

Zajtrk. Vožnja po Jangce in postanek ob budističnem templju Shibaozhai. Shibaozhai pagoda, iz časa dinastije Qing, je mojstrsko delo, narejeno iz lesa, in se nahaja na veliki, izbočeni skali, obkroženi s čudovito pokrajino. Kosilo in večerja na ladji.

9. dan:Chongqing – Xi‘an

Zajtrk. Zapustimo ladjo in se odpravimo do železniške postaje v Chongqingu. Vožnja s hitrim vlakom do Xi’ana. Po prihodu v Xi’an sledi transfer do hotela s 4*.

10. dan:Xi‘an – nočni vlak za Peking

Zajtrk. Dan lahko preživite po svojih željah ali se udeležite fakultativnega izleta (za plačilo oz. vključen v paketu izletov) do svetovno znanih glinenih vojščakov. Vojščaki veljajo za eno izmed najpomembnejših arheoloških odkritij 20. stoletja. Vojska je sestavljena iz tisoče različnih oboroženih vojščakov, ki stojijo v vrstah. Vrnitev v hotel. Zvečer sledi transfer do železniške postaje v Xi’anu. Nato se bomo z nočnim vlakom (hitri vlak) peljali do Pekinga v tako imenovanih »mehkih« spalnikih (4-posteljne kabine).

11. dan:Peking – Poletna palača

Prihod na železniško postajo v Pekingu. Transfer do vašega hotela s 4*. Nato sledi ogled Poletne palače v severozahodnem delu mesta. Palača je s svojimi lepo urejenimi vrtovi ena izmed največjih turističnih atrakcij v Pekingu.

12. dan:Peking – Veliki kitajski zid

Zajtrk. Dan lahko preživite po svojih željah ali se udeležite fakultativnega izleta (za plačilo oz. vključen v paketu izletov) – ogled Kitajskega zidu. Zid je dolg 21,196 km in je največja gradnja na svetu – vidna celo iz vesolja, kot dolga črta, ki poteka skozi večji del Kitajske. Zgrajen za časa dinastije Ming od 770 do 475 pred našim štetjem. Na povratku sledi vožnja do olimpijskega parka Beijing National Stadium (ptičje gnezdo).

13. dan:Peking

Zajtrk in za tem prosti dan. Lahko se udeležite fakultativnega izleta (za plačilo oz. vključen v paketu izletov), ki vas bo popeljal do največjih znamenitosti Pekinga. Najprej bomo obiskali Trg nebeškega miru (Tiananmen). S svojo površino 39,6 ha ga mnogi imenujejo največji trg na svetu. Videli boste kitajski parlament, mavzolej Mao Zedong, Narodni muzej Kitajske in Vrata nebeškega miru, za katerimi je Prepovedano mesto, kjer so do revolucije leta 1911 živeli in vladali cesarji dinastije Ming in Qing in katerega si prav tako ogledamo. Nato sledi še ogled nebeškega templja, ki je od leta 1998 na UNESCO-vem seznamu kulturne dediščine. Vrnitev v hotel. V večernih urah transfer do letališča in povratni let preko Istanbula do Ljubljane.

14. dan:Ljubljana

Okoli poldneva z nepozabnimi vtisi prispete na letališče v Ljubljano.

Cena:

TERMIN

REDNA CENA

FIRST MINUTE CENA

ODHOD IZ

21.11.-04.12.2019

1.499 EUR

1.449 EUR

LJUBLJANE

Cena na osebo v dvoposteljni sobi.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz Ljubljana – Istanbul – Šanghaj in Peking – Istanbul – Ljubljana (Turkish Airlines) z letališkimi pristojbinami, ekonomski razred,
 • 6x nočitev z zajtrkom v hotelih s 4* v dvoposteljni sobi,
 • 4x nočitev na ladji (dvoposteljna kabina) na križarjenju po reki Jangce s polnim penzionom (3 x večerja, 3 x kosilo in 4 x zajtrk),
 • 1x nočitev na vlaku (4 posteljna kabina) na relaciji Xi’an – Peking,
 • hitri vlak Šanghaj – Yichang,
 • hitri vlak Chongqing – Xi’an,
 • prevozi po programu s klimatiziranim in udobnim turističnim avtobusom,
 • vodnika, ki govori slovenski ali hrvaški jezik ter lokalne vodnike,
 • organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje:

 • fakultativnih izletov in storitev,
 • dodatnih stroškov in storitev, ki niso predvideni v programu,
 • stroškov osebne porabe in napitnin,
 • pijače ob obrokih,
 • zdravstvenega zavarovanja.

Doplačila:

Obvezna doplačila v agenciji:

 • doplačilo za uporabo enoposteljne sobe 399,-EUR.

Obvezno doplačilo na poti:

 • napitnina na ladji 150 CNY (pribl. 22,-EUR) na osebo,
 • napitnine (za lokalne vodnike, voznike avtobusov..) 40,-EUR na osebo.

Možna doplačila ob prijavi:

 • paket večerij 169,-EUR na osebo,
 • 5 x samopostrežna večerja (2-4, 11 in 13 dan),
 • pekinška račka (12 dan),
 • paket izletov 219,-EUR na osebo,
 • Šanghaj: park Yu in Budin tempelj iz žada,
 • Šanghaj: vodno mesto Zhujiajiao,
 • Xi’an – glinena vojska,
 • Peking: Kitajski zid in olimpijski park,
 • Peking: Prepovedano mesto in nebeški tempelj,
 • viza za Kitajsko 99,-EUR na osebo.

Opombe:

 • Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.
 • Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic.
 • Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev.
 • Za potovanje na Kitajsko je potreben veljaven potni list in viza.
 • Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo.
 • Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.
Slike