059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Kapadokija, Pamukkale in Efez

0
Cena
od1,150€
Cena
od1,150€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

68
6 dni, let
Datumi: 21.10., 11.11.
Turčija
Šifra: AZ49
Program

1. dan:Zagreb - Istanbul - Kapadokija

Sestanek potnikov na letališču Franjo Tuđman v Zagrebu z vodjo potovanja ob 07:00 uri in prijava na let. Odhod letala proti Istanbulu in po pristanku nadaljevanje leta v Kayseri, kamor bomo prispeli pozno popoldan. Organiziran prevoz v hotel v Kapadokiji, namestitev, večerja in nočitev.

2. dan:Fakultativni izlet z balonom - dolina Kapadokije Redovnika - Dolina Devrent - Avanos - Goreme - Dolina Ljubezni - Uchisar

V zgodnjih jutranjih urah ponujamo doživetje, ki si ga boste zapomnili! Možnost fakultativnega izleta s spektakularnim poletom z balonom nad čudovito pokrajino Kapadokije (odhod iz hotela ob 04.30 uri – z doplačilom/odvisno od vremenskih razmer). Po zajtrku odhod na celodnevni ogled znamenitosti regije Kapadokije, kjer so močni izbruhi treh vulkanov (Erciyes, Hasan in Güllü) pred približno 30 milijoni let oblikovali eno najbolj spektakularnih pokrajin na svetu. Oba dneva našega bivanja bomo uživali v pogledu na pravljične dimnike in nenavadne kamnine, ki jih je najprej oblikovala narava, nato pa jih je prilagodil človek, zaradi česar je vsa ta pokrajina res posebna in pravljična. Ogled lokacije Göreme, fantastičnega muzeja na prostem, ki se nahaja med skalami. Tu je na enem mestu veliko število manjših in večjih cerkva ter samostanov, ki so nastali v bizantinskem obdobju. Sledi obisk najvišje točke v Kapadokiji in mesta Avanos, znanega po lončarstvu. Možnost odhoda na turški večer z bogatim programom (z doplačilom). Nočitev.

3. dan:Pigeon Valley - Derinkuyu ali Kaymakli - Uchisar - Konya

Po zajtrku odhod čez dolino golobov v bližnjo Derinkuya ali Kaymakli, podzemno mesto v nadstropjih pod zemljo, kjer so kristjani našli zatočišče. Odhod v Uçhisar, kraj blizu Göremeja, ki je znan predvsem po trdnjavi, vklesani v skalo, s katere se ponuja čudovit razgled na okolico. Trdnjava Uçhisar je bila skozi zgodovino zatočišče zaradi svoje naravne arhitekture, sama notranjost trdnjave pa je labirint prehodov. Nadaljujemo do planote s katere je lep razgled na Dolino. Sledi vožnja do Konye. Nastanitev v hotelu in večerja. Zvečer predlagamo (proti doplačilu) obisk znamenitega “Derviškega plesa” v pristnem okolju. Povratek v hotel. Nočitev.

4. dan:Konya - Pamukkale

Zajtrk. Sledi ogled mesta Konya, glavnega mesta istoimenske province Konya, po površini največje province v Turčiji. Panoramski ogled in ogled muzeja Mevlana. Po prostem času vožnja v Pamukkale, čudovite bele apnenčaste »planote bombaža«, ki so jo ustvarile s kalcijem bogate vodne usedline. Sledi ogled enega najbolj znanih antičnih najdišč v Turčiji – Hierapolisa, kjer so ostanki cerkve in groba apostola sv. Filipa, amfiteater, pokopališče s sarkofagi in ogled samih Pamukkal, kjer izvira topla, zdravilna voda. Glede na vremenske razmere je predvideno tudi kopanje v termalnih bazenih. Namestitev v hotel, večerja in nočitev.

5. dan:Pamukkale - Efez - Kusasasi

Po zajtrku in odjavi iz hotela nadaljevanje ture proti Efezu s postankom v hiši Device Marije. Ta hiša, blizu Efeza v Turčiji, je po mnenju mnogih muslimanov in kristjanov kraj, kjer je živela Devica Marija po Kristusovem križanju; kraj, kjer je sv. Janez, pobegnil iz Jeruzalema, da bi se izognil jezi Judov. Mnogi verjamejo, da je Efez kraj vnebohoda; nekateri pa menijo, da se je to zgodilo v Jeruzalemu, kamor se je po izročilu Marija vrnila malo pred smrtjo. V dolgih letih bivanja v Efezu jo je obiskalo več apostolov, poleg sv. Janeza, ki naj bi skupaj z njo pobegnil v Efez. Po prihodu v Efez ogled antične metropole z ostanki Odeona, velikim gledališčem, knjižnico, rimsko kopeljo, fontanami, agoro in doslej raziskanimi hišami premožnih prebivalcev Efeza. Nadaljevanje poti proti Kuşadasıju. Večerja in nočitev v Kuşadasıju.

6. dan:Izmir - Istanbul - Zagreb

Zajtrk, vožnja v Izmir. Izmir je znana turistična destinacija, sodobna metropola z bogato zgodovinsko in kulturno dediščino. Grški »oče zgodovine« Herodot ga je nekoč opisal kot »mesto pod najlepšim nebom in z najboljšim podnebjem na Zemlji«, Victor Hugo pa »Izmir je kot princesa z najlepšim klobukom«. Prevoz na letališče. Kratek sprehod skozi mesto. Odhod na letališče. Prijava na let ob 15:50 za Istanbul, od koder sledi nadaljevanje leta proti Zagrebu, kamor bomo prispeli po 18:00 uri. . Zaključek programa.

Cena:

 • 1150 EUR.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz na relaciji Zagreb-Istanbul-Kayseri, Izmir-Istanbul, Istanbul-Zagreb,
 • letališke davke in pristojbine,
 • namestitev v hotelih 4* na osnovi 5 polpenzionov na potovanju; 2 nočitvi v hotelu v osrčju Kapadokije, 1 nočitev v Konyi, 1 nočitev v Pamukkaleju, 1 nočitev v Kuşadasıju,
 • avtobusni prevoz med celotno turo (avtobusi so turističnega razreda s klimo),
 • vodnika in organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje:

 • vstopnice za vse lokalitete, ki se obiščejo po programu – Podzemno mesto Kaymakli, Muzej na prostem Goreme, Hierapolis, starodavno mesto Efez: 80 EUR (OBVEZNO plačilo ob rezervaciji),
 • napitnine za voznika in lokalnega vodnika: 30 EUR na osebo – plačilo na licu mesta,
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 170 EUR,
 • vstopnice za kulturnozgodovinske spomenike in muzeje,
 • vozovnice za javni prevoz, doplačila za izlete in prehrano, ki ni po programu,
 • osebni stroški, pijača in napitnine ter ostalo, kar ni omenjeno v ceni vključuje,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje: priporočamo,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10 % od vrednosti aranžmaja.

Doplačila:

 • otrok na pomožnem ležišču: 60 EUR,

 • odrasla oseba na dodatnem ležišču: NI POPUSTA – NA ŽELJO.

 • Fakultativni izleti/vstopnice:

 • vstopnice za vse lokalitete, ki se obiščejo po programu – Podzemno mesto Kaymakli, Muzej na prostem Goreme, Hierapolis, starodavno mesto Efez): 80 EUR (OBVEZNO plačilo ob rezervaciji),

 • Turška noč v Kapadokiji: 50 EUR (povratni prevoz, predstava, pijača (1 vino ali pivo),

 • Derviški ples: 40 EUR,

 • Polet z balonom nad Kapadokijo: cca 200 EUR (povratni transfer do/iz mesta odhoda, trajanje leta cca 1h) – točne informacije cca 2 tedna pred odhodom – cene določajo lokalni dobavitelji glede na ponudbo in povpraševanje. Let z balonom je odvisen od vremenskih razmer!

Opombe:

 • Datumi odhoda: 21.10.2023 in 11.11.2023.
Slike

Proceed Booking