059 072 001 turizem@az-sp.si

Kanada in ZDA

0
Cena
od2,499€
Cena
od2,499€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

61
15 dni, let
Datumi: 16.10.
ZDA, Kanada
Šifra: AŽ25
Program

1. dan:polet proti Torontu

Zbor potnikov na letališču Zagreb 3 ure pred poletom. Polet letala v popoldanskih urah proti Torontu. Po pristanku v Torontu v pozno popoldanskih urah in po opravljenih mejnih formalnostih, sledi prevoz do hotela na širšem območju Toronta in namestitev ter nočitev

2. dan:Toronto - Niagarski slapovi

Po zajtrku vožnja do znamenitih Niagarskih slapov. Med vožnjo lahko uživate v lepotah kanadske vinske pokrajine. Nato vas čaka zagotovo eden od vrhuncev tega potovanja: veličastni Niagarski slapovi med jezeroma Erie in Ontario z ameriške in kanadske strani. Po želji vožnja z ladjico v neposredno bližino slapov (za plačilo oz. vključena v peketu izletov). V večernih urah lahko uživate v čudovitem pogledu na slapove in v večerji na Skylon Towerju (za plačilo oz. vključeno v peketu izletov). Nočitev v hotelu v mestu Niagara Falls.

3. dan:Amish Country & Lancaster

Po zajtrku prečkamo mejo in vstopimo v ZDA. Sledi idilična vožnja skozi neskončno hribovje zvezne države New York do dežele Lancaster v Philadelphiji, znane kot dežele Amišev. Gre za skupino privržencev skrajne krščanske vere, ki pri svojem življenju ne uporablja nobenih tehničnih pripomočkov (radia, TV, elektrike, avtomobilov), ampak se večinoma ukvarjajo s kmetijstvom. V večernih urah vas vabimo na tradicionalno družinsko večerjo pri Amiših. Poskusite jedi iz njihove tradicionalne kuhinje. Nočitev v Lancasterju.

4. dan:Washington D.C.

Po zajtrku se odpravimo proti Gettysburgu, prizorišču najbolj znanega ameriškega bojišča med državljansko vojno leta 1863, z več kot 43.000 žrtvami. Nato sledi vožnja do Washingtona D.C., glavnega mesta Združenih držav. Po prihodu se zapeljemo na panoramski ogled mesta. Videli boste impresivne zgradbe in spomenike, kot so: Washington Monument in Lincoln Memorial ter veličasten Capitol. Nočitev na širšem območju Washingtona.

5. dan:Washington D.C.

Zajtrk. Dopoldan sledi 4-urni avtobusni ogled mesta s številnimi znamenitostmi, kot sta Bela hiša in Capitol. Nato bo v popoldanskem času nekaj prostega časa, ki ga lahko izkoristite za obisk katerega izmed 9 najbolj znanih Smithsonian muzejev (npr. muzej Air and Space), ki se nahajajo na National Mall. Nočitev na širšem območju Washingtona.

6. dan:New York City

Po zajtrku nadaljujemo potovanje proti Philadelphiji, ki velja za zgodovinsko najpomembnejše mesto ZDA, saj so tu leta 1776 podpisali Deklaracijo neodvisnosti in kasneje napisali ameriško ustavo. Po krajšem panoramskem ogledu mesta nadaljujemo vožnjo proti New York City-u, kjer imate na voljo preostanek večera. Nočitev na širšem območju New Yorka.

7. dan:New York City

Zajtrk. Dopoldan je namenjen 4 urni vožni po mestu, od Downtowna do Uptowna: iz Battery parka je čudovit pogled na Kip svobode ”Lady Liberty”, prečkamo Grand Zero, kjer se nahaja novi Freedom Towers, sledi Wall Street, China Town, od koder se odpravimo proti Midtownu, kjer so Times Square, Rockefeller Center in znamenita Peta avenija (Fifth Avenue), ki New York spremenijo v mesto, ki nikoli ne spi. V popoldanskih urah boste imeli priložnost obiskati znameniti Empire State Building (fakultativno oz. vključeno v paketu izletov). Če želite doživeti New York še iz zraka, je helikopterski polet priložnost za ogled glavnih znamenitosti tudi iz ptičje perspektive (fakultativno – za plačilo). To bo zagotovo posebno doživetje med obiskom New Yorka! Nočitev na širšem območju New Yorka.

8. dan:Newport (Rhode Island) - Boston

Po zajtrku se naša pot nadaljuje proti Bostonu. Kratek postanek v mestu Newport (Rhode Island). V 19. stoletju je bilo mesto zelo priljubljeno, kot poletna rezidenca ameriških bogatašev. Pot nadaljujemo, skozi tako imenovano Novo Anglijo (New England), do Bostona, enega najstarejših in najbogatejših ameriških mest. Znamenitosti, katere morate obiskati so Boston Commons, botanični vrt, Newbury Street in Copley Square. Nočitev na širšem območju Bostona

9. dan:White Mountain National Forest

Okrepčani z zajtrkom se bomo danes vrnili v Kanado. Vožnja skozi čudovite države Nove Anglije (New England): Massachusetts, New Hampshire in Vermont. Na poti naredimo še postanek v White Mountain National Forest, ki je priljubljen med planinci, ljubitelji taborjenja in smučarji. Nadaljevanje poti proti Kanadi, mimo navidezno neskončnih gozdov in skozi nenaseljene doline. Nočitev na območju Montreala.

10. dan:Montreal-Quebec

Zajtrk. Danes vas čaka krožna vožnja po mestu Montreal. Je drugo največje mesto v Kanadi in največje mesto kanadske province Québec. Montreal se nahaja na otoku, ob sotočju rek Sankt Lorenz ter Ottawe in Riviere des Prairies. Vožnjo nadaljujemo do mesta Quebec, francosko govorečega dela Kanade. Sledi krožna vožnja po mestu. Nočitev v Quebecu.

11. dan:Quebec

Zajtrk. Danes imate v mestu Quebec prost dan za pohajkovanje in raziskovanje v lastni režiji. Če želite, se lahko udeležite izleta z ladjo na organizirano opazovanje kitov (fakultativno oz. vključeno v paketu izletov). Z ladje lahko opazujete kite in druge morske živali čisto od blizu. Nočitev v Quebecu.

12. dan:Quebec - Gannanoque

Po zajtrku vožnja iz Quebeca do Ottawe, glavnega mesta Kanade – s kratkim ogledom mesta. Nato vožnja do Gananoque, območja z več kot 1000 zelenimi otoki, kjer bomo tudi prenočili.

13. dan:Gananoque

Zajtrk. V jutranjih urah imate prosti čas za odkrivanje lepot mesta Gananoque, ki se nahaja ob reki Sankt Lorenz. Če želite, se lahko udeležite izleta z ladjico na enega najlepših delov Kanade, imenovanega Tisoč otokov. (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov). Nato nadaljujemo vožnjo v Toronto, kjer sledi krožna vožnja. Poleg številnih znamenitosti imate možnost obiska 550 m visokega CN Tower-ja s steklenim dnom za opazovanje na 342 m (za plačilo oz. vključeno v paketu izletov). Nočitev na širšem območju Toronta.

14. dan:Toronto

Zajtrk. V dopoldanskih urah še prosti čas za lastno raziskovanje. V popoldanskih urah vožnja na letališče ter večerni let iz Toronta proti Zagrebu.

15. dan:povratek

Z nepozabnimi vtisi opoldan pristanete na letališču Zagreb.

Cena:

First minute cena na osebo v dvoposteljni sobi:

 • 2499 EUR.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz na relaciji Zagreb-Toronto-Zagreb s pristojbinami, prevoznik Air Transat,
 • 13 x nočitev v izbranih hotelih srednje kategorije (2* in 3*) v dvoposteljni sobi,
 • 13 x kontinentalen zajtrk,
 • 1 x tradicionalno večerjo pri Amiših,
 • oglede in prevoze po programu z udobnimi, klimatiziranimi avtobusi,
 • vodnika, ki govori slovenski ali hrvaški jezik,
 • organizacijo potovanja

Cena ne vključuje:

 • celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo),
 • ETA, ESTA, vizo,
 • teste in potrdila testiranj, ki so pogoj za vstop v ZDA / Kanado in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.),
 • doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama),
 • turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu,
 • dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete,
 • napitnine za lokalne vodnike in šoferje,
 • stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….).

Doplačila:

Doplačila v agenciji:

 • Paket izletov: 290,-EUR na osebo
  • z ladjo pod Niagarske slapove (2 dan),
  • večerja na Skylon Towerju (2 dan),
  • vstopnina za Empire State Building (7 dan),
  • opazovanje kitov z ladje (11 dan),
  • vožnja z ladjo med tisoč otokov (13 dan),
  •  vstopnina za CN Tower v Torontu (13 dan).
 • ESTA – vstopno dovoljenje za ZDA: 27 EUR na osebo.
 • ETA – vstopno dovoljenje za Kanado: 20 EUR na osebo.
 • Celosten paket zavarovanja potovanja: od 128 EUR na osebo
  • Zavarovanje za primer odpovedi potovanja.
  • Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.
  • Zavarovanje prtljage.
 • Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
  • Doplačilo za enoposteljno sobo: 650 EUR.

Doplačilo na poti (obvezno):

 • napitnine 50 USD na osebo.

Opombe:

 • First minute popust velja do 31.07.2022.
 • Pomembno: Za potovanje je potreben veljavni potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od datuma povratka ter vstopni dovoljenji za ZDA (ESTA) in Kanado (ETA).
 • Minimalno število potnikov na termin: 25.
 • Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.
 • Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo.
 • Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi. V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri agenciji), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…).
 • Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

VIZUM

ZDA: ZDA Visa Waiver Program (VWP) omogoča državljanom RS (imetnikom navadnih biometričnih potnih listov), da za turistična in poslovna potovanja do 90 dni vizuma ne potrebujejo (enostranska odločitev ZDA, ki velja od 20.10.1997). Od 2010 je za vstop v ZDA brez vizuma v turistične in poslovne namene za potnike vseh držav, vključenih v Visa Waiver Program (VWP) obvezen elektronski sistem za avtorizacijo potovanja (Electronic System for travel Authorization – ESTA). Registracijo lahko opravite na uradni spletni strani https://esta. cbp.dhs.gov.
Osebe, ki so po 1.3.2011 potovale v Irak, Iran, Sirijo, Sudan, Libijo, Somalijo, Jemen ali Demokratično ljudsko republiko Korejo, ali imajo poleg slovenskega tudi državljanstvo katere od teh držav, v ZDA ne morejo več potovati na podlagi programa Visa Waiver, pač pa morajo za vstop v ZDA pridobiti ustrezen vizum. Spremembe so se začele izvajati 21.1.2016, zato vsem, ki nameravajo potovati v ZDA svetujemo, da se za podrobnejše informacije pravočasno obrnejo na Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in preverijo, ali morda potrebujejo vizum ter po potrebi zanj zaprosijo.
Več informacij na: https://www.gov.si/drzave/zdruzene-drzave-amerike/

KANADA: Vizum ni potreben za turistična, poslovna in službena potovanja ter obiske do 6 mesecev (enostranska odločitev z dne 28.7.1995, velja od 1.8.1995). Obvezna predhodna elektronska avtorizacija potovanja (»eTA«) Kanada je uvedla sistem obvezne predhodne elektronske avtorizacije potovanja (electronic Travel Authorisation oziroma eTA) za državljane držav, ki sicer za Kanado ne potrebujejo vizumov in v Kanado prihajajo z letali. Elektronsko avtorizacijo potovanja v Kanado je potrebno pridobiti z izpolnitvijo obrazca po elektronski poti pred potovanjem – aplikacija je dosegljiva na spletni strani kanadske vlade (ministrstva za imigracijo), kjer je na voljo tudi več informacij o sistemu eTA:http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp
Več informacij na: https://www.gov.si/drzave/kanada/

 

 

Slike