059 072 001 turizem@az-sp.si

Kanada in ZDA

0
Cena
od2,699€
Cena
od2,699€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

60
10 dni, let
Datumi: 24.9.
ZDA, Kanada
Šifra: AŽ5
Program

1. dan:Ljubljana - Trst - New York

Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika ali izbranem bližnjem letališču, od koder bomo z enim vmesnim postankom poleteli proti New Yorku. Po pristanku se bomo odpravili do hotela. Nastanitev in prenočevanje.

2. dan:New York

Dan bo namenjen raziskovanju svetovljanske prestolnice New York. V dopoldanskih urah se bomo odpravili ogled mesta deloma z metrojem deloma peš: zgornji in spodnji Manhattan, Lincolnov in Rockefellerjev center in razkošna 5. Avenija, centralni park, Grand central station, Times Square, Kitajska četrt, Little Italy, poslovni center okrog Wall Streeta… Popoldan bomo obiskali »ground zero«, kjer sta stala dvojčka, zdaj pa se ponosno dviguje nebotičnik One World Trade Center, ki je s 541 m postal najvišja stavba v ZDA. V poznih popoldanskih urah predlagamo vzpon na nebotičnik Empire State Building (doplačilo), kjer pričakamo sončni zahod. Vožnja z dvigalom do razgledne ploščadi je nepozabno doživetje, razgled na mesto pa veličasten. Zvečer predlagamo ogled enega izmed znanih muzikalov, ki igrajo na znamenitem Broadwayu. Prenočevanje.

3. dan:New York – Philadelphia – Lancaster County (dežela amišev)

Iz New Yorka se bomo odpeljali do zgodovinskega mesta Philadelphia, kjer je bila leta 1776 podpisana ameriška deklaracija o neodvisnosti, kasneje pa tudi ameriška ustava. Ogledali si bomo glavne mestne znamenitosti, večinoma simbolično povezane z ameriško neodvisnostjo, vključno z Liberty Hall in znamenitim zvonom. Med pomembnimi stavbami bomo videli mestno hišo, Rodinovo galerijo, mestno knjižnico in muzej umetnosti. Krajši postanek bomo naredili ob znamenitih stopnicah, kjer bomo imeli možnost fotografiranja ob kipu filmske legende, boksarja Rockyja Balboe. V športnem duhu bomo zapustili mesto in se odpravili proti podeželju, v okrožje Lancaster, ki velja za »deželo Amišev«. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

4. dan:Lancaster County (dežela amišev) – Washington

Zjutraj se bomo odpravili spoznavat deželo Amišev. Med vožnjo po okrožju bomo že na prvi pogled zaznali drugačnost, ves čas bomo namreč lahko opazovali njihove posebne hiše in kmetije, »vozni park« v obliki konjskih vpreg, značilna oblačila prebivalcev… Obiskali bomo vasico Amišev, kjer bomo med vodenim ogledom spoznali glavne značilnosti krščanske skupnosti, ki jo v svetu poznamo predvsem po značilnem tradicionalnem načinu življenja, ki temelji predvsem na kmetijstvu in zavrača uporabo moderne tehnologije. Po ogledu bo sledila vožnja proti Washingtonu, kamor bomo prispeli v popoldanskih urah. Z avtobusom bomo opravili panoramski ogled mesta: najstarejši predel mesta Georgetown, Bela hiša, spomeniki Washingtonu, Lincolnu in Jeffersonu, kapitol, reka Potomac… Po ogledu nastanitev v hotelu in prenočevanje.

5. dan:Washington – Pokrajina Pensilvanije – Altoona

Preden bomo zapustili Washington, se bomo odpeljali še do vojaškega pokopališča Arlington, kjer je med drugim pokopan tudi J. F. Kennedy ter si ogledali letalski in vesoljski muzej Smithsonian, kjer se nahaja največja zbirka letal in vesoljskih plovil na svetu. Med drugim si je mogoče ogledati tudi originalno letalo bratov Wright iz leta 1903 – The Spirit of St. Louis in komandni modul Apolla 11. Vožnja proti pokrajini Pensilvanije in Altooni. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

6. dan:Altoona – Niagarski Slapovi – Niagara

Nadaljevanje poti z vmesnimi postanki (možnost ogleda vžigalnikov ZIPPO) po razgibani pokrajini Pensilvanije proti severu do Niagarskih slapov. Ogled slapov z ameriške strani. Predlagamo vožnjo z ladjico »Maid of the Mist« pod slapove (doplačilo). Kadar ladjica ne pluje (spomladi in jeseni), je odlična izbira obisk »IMAX« dvorane z osupljivim 3D filmom o slapovih. Prečkanje ameriško-kanadske meje in nastanitev v hotelu. Prenočevanje.

7. dan:Niagara – Toronto – Niagara

Zjutraj se bomo odpravili ob Ontarijskem jezeru do največjega kanadskega mesta Toronto, ki je eden najbolj multikulturnih mest na svetu. Sledil bo panoramski ogled mesta, ki ga zaznamuje moderna arhitektura in stekleni nebotičniki, in njegovih številnih znamenitosti: parlament, univerza, mestna hiša, športna dvorana Rogers Center, dvorec Casa Loma, glavna ulica Queen Street… Ogled bomo zaključili na mestnem trgu Younge Dundas, kjer bomo imeli nekaj prostega časa za uživanje na kanadskemu »Times Square-u«. Možnost vzpona na CN Tower s stekleno kupolo (doplačilo), od koder je lep razgled na mesto Toronto in jezero Ontario. Povratek ob Ontarijskem jezeru, proti Niagarskim slapovom, ki jih bomo lepo osvetljene občudovali še v večernih urah nazaj v hotel. Prenočevanje.

8. dan:Niagara – West Point – New York

V jutranjih urah bomo zapustili hotel in se po slikovitem podeželju odpeljali proti New Yorku. Področje Finger Lakes, ki ga bomo prečkali in kjer bomo opazovali vasice z značilno leseno arhitekturo ter prostrane vinograde in travnike, velja za enega še neodkritih biserov vzhoda ZDA. Med potjo naredimo postanek v kraju Bethel, prizorišče slavnega festivala Woodstock, in imeli možnost fotografiranja ob spominski plošči na ta razvpit glasbeni in družabni dogodek iz leta 1969. Naslednji postanek bo prva ameriška akademija West Point. V večernih urah bomo prispeli v New York, mesto, ki nikoli ne spi. Nastanitev v hotelu. V kolikor bo čas dopuščal, sledi večerni sprehod do znamenitega trga Times Square, zbirališča Newyorčanov in obiskovalcev z vsega sveta. Prenočevanje.

9. dan:New York

Prost dan za raziskovanje veličastne prestolnice, nakupovanje, obisk kakšnega muzeja ali katere od številnih trgovin, ki ponujajo najrazličnejše izdelke vseh cenovnih razredov (Bloomingdale’s, Macy’s, Century 21, Apple Store…). Lahko pa se bomo z metrojem odpravili do Brooklyna, nekoliko bolj umirjenega dela New Yorka. V popoldanskih urah prevoz do letališča in zvečer polet proti Evropi.

10. dan:Trst – Ljubljana

Pristanek letala na enem od bližnjih letališč, od koder bo organiziran prevoz do Ljubljane.

Cena:

 • 2699 EUR – 24.9.2024

Cena vključuje:

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu in letališke pristojbine,
 • prevoz do letališča in nazaj,
 • prenočevanje v dvoposteljnih sobah z zajtrkom,
 • prevoz po programu,
 • slovensko vodenje,
 • organizacija potovanja,
 • slovensko vodenje,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje Coris.

Cena ne vključuje:

 • postavke, ki so navedene kot doplačila,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco,
 • storitve po posebnih naročilih,
 • napitnine v hotelih, lokalnim vodnikom in voznikom, ki so obvezne (približno 45 EUR na osebo).

Doplačila:

Možna doplačila: 

 • Urejanje ESTA obrazca 36 EUR,
 • Enoposteljna soba: 630 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Možna doplačila na poti: 

 • za vstopnine v razne muzeje in znamenitosti ter
 • za enodnevni javni prevoz v New Yorku (cca 2,90USD/vožnjo),
 • ZIPPO Muzej (brezplačen ogled).

Opombe:

 • Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih standardov.
 • Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo.
 • Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od 1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi. V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega zneska potovanja (storitve vplačane pri agenciji), kar izključuje dodatne storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup letalske karte pri drugem ponudniku, vize…).
 • Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

VIZUM

ZDA: ZDA Visa Waiver Program (VWP) omogoča državljanom RS (imetnikom navadnih biometričnih potnih listov), da za turistična in poslovna potovanja do 90 dni vizuma ne potrebujejo (enostranska odločitev ZDA, ki velja od 20.10.1997). Od 2010 je za vstop v ZDA brez vizuma v turistične in poslovne namene za potnike vseh držav, vključenih v Visa Waiver Program (VWP) obvezen elektronski sistem za avtorizacijo potovanja (Electronic System for travel Authorization – ESTA). Registracijo lahko opravite na uradni spletni strani https://esta. cbp.dhs.gov.
Osebe, ki so po 1.3.2011 potovale v Irak, Iran, Sirijo, Sudan, Libijo, Somalijo, Jemen ali Demokratično ljudsko republiko Korejo, ali imajo poleg slovenskega tudi državljanstvo katere od teh držav, v ZDA ne morejo več potovati na podlagi programa Visa Waiver, pač pa morajo za vstop v ZDA pridobiti ustrezen vizum. Spremembe so se začele izvajati 21.1.2016, zato vsem, ki nameravajo potovati v ZDA svetujemo, da se za podrobnejše informacije pravočasno obrnejo na Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in preverijo, ali morda potrebujejo vizum ter po potrebi zanj zaprosijo.
Več informacij na: https://www.gov.si/drzave/zdruzene-drzave-amerike/

KANADA: Vizum ni potreben za turistična, poslovna in službena potovanja ter obiske do 6 mesecev (enostranska odločitev z dne 28.7.1995, velja od 1.8.1995). Obvezna predhodna elektronska avtorizacija potovanja (»eTA«) Kanada je uvedla sistem obvezne predhodne elektronske avtorizacije potovanja (electronic Travel Authorisation oziroma eTA) za državljane držav, ki sicer za Kanado ne potrebujejo vizumov in v Kanado prihajajo z letali. Elektronsko avtorizacijo potovanja v Kanado je potrebno pridobiti z izpolnitvijo obrazca po elektronski poti pred potovanjem – aplikacija je dosegljiva na spletni strani kanadske vlade (ministrstva za imigracijo), kjer je na voljo tudi več informacij o sistemu eTA:http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp
Več informacij na: https://www.gov.si/drzave/kanada/

Slike

Proceed Booking