059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Potepanje po vzhodu – Kanada in ZDA

0
Cena
od3,799€
Cena
od3,799€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

56
14 dni, let
Datumi: 23.7., 6.8., 22.10.
Kanada in ZDA
Šifra: AŽ46
Program

1. dan:Ljubljana - Toronto

Zbirališče potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet z prestopom v Kanado. Popoldan se bomo zapeljali na panoramski ogled mesta in se povzpeli na CN Tower, kjer bomo uživali ob razkošnem razgledu na nočni Toronto. Vrnitev v hotel. Nočitev.

2. dan:Toronto - Niagarski slapovi

Po zajtrku si bomo ogledali Toronto: staro in novo mestno hišo, parlament, univerzo, poslovni in finančni del mesta ter obalo jezera Ontario. Po ogledih se bomo odpeljali do znamenitih Niagarskih slapov, kjer vodovje reke grmi preko previsov v kristalno čistem slapu in se izgublja v večni pršec spodaj. Čeprav ne največji, so pa gotovo eni od najlepših in najlažje dostopnih. Čudovito urejen park z mnogo cvetočimi rastlinami še dopolnjuje izjemno okolje slapov. Po ogledu nastanitev v hotelu. Nočitev.

3. dan:Niagarski slapovi - Corning

Zajtrk. Nadaljevali bomo vožnjo v notranjost ZDA proti Corningu. Na poti se bomo ustavili za obisk Watkins Glena v Ulfer des Seneca Lakes, kjer pridelujejo dobra vina. Seveda se ne bomo mogli upreti in bomo kakovost vin preverili tudi sami. Nadaljevanje vožnje in namestitev v hotelu v Corningu. Nočitev

4. dan:Corning - Gettysburg - Washington

Zajtrku bo sledil zgodnji pričetek poti do prestolnice ZDA. Vozili se bomo po zvezni državi Pennsylvaniji in skozi pokrajino Lancaster County. V kraju Lancaster se bomo ustavili tudi za obisk Amišev na njihovi kmetiji in spoznali vsakdan in običaje teh preprostih ljudi. Nadaljevanje vožnje do Gettysburga, kjer bomo priče časom državljanske vojne med Severom in Jugom. Kraj je bil prizorišče pomembne bitke, kjer je Sever zmagal, danes pa se tu množično zbirajo možje, ki ohranjajo in podoživljajo dogodke iz vojnih časov. Po obisku mesta in bojišča se bomo odpeljali še do Washingtona. Namestitev v hotelu. Nočitev.

5. dan:Washington D.C.

Zajtrk. Washington D.C., ki ga je pred več kot 200 leti oblikoval francoski Pierre L. Enfant, je postalo kultivirano mesto čigar arhitektura in prostorska ureditev je ukrojena po meri človeka. Ogledali si bomo: Kapitol, Belo hišo (od daleč), Lincolnov spomenik, poslopje vrhovnega sodišča, Kongresno knjižnico, vojaško pokopališče Arlington. Vrnitev v hotel. Nočitev.

6. dan:Washington - Philadelphia - New York

Zajtrk. Odhod za New York. Na poti se bomo ustavili v Philadelphiji in si med drugim ogledali Hall of Independece, Liberty Bell … Po prihodu v New York se bomo namestili v hotelu v New Jerseyju. Nočitev.

7. dan:New York

Po zajtrku se bomo odpeljali v središče Big Appla, kot se tudi imenuje 7 milijonski New York. Pod strokovnim vodstvom si bomo ogledali: Wall street, Battery park, kitajsko četrt. Peljali se bomo po Broadwayu do Central parka in po 5. aveniji do stolnice Sv. Patrika, obiskali Rockefeller center in se s trajektom odpeljali na ogled Kipa Svobode. Po vrnitvi na obalo še obisk enega najznamenitejših poslopij v mestu – z dvigalom se bomo povzpeli na Empire State Building, da bomo lahko spoznali New York v vsej njegovi razsežnosti. Vrnitev v hotel. Nočitev

8. dan:New York - Boston, Andover

Zajtrk. Po približno štiriurni vožnji bomo prispeli v Boston. Ogled Bostona vključuje: Staro državno hišo, Staro Severno cerkev, znamenito tržnico Quinsy in še druge znamenitosti mesta, ki mu pravijo tudi “Zibelka ameriške revolucije”. Zvečer vožnja do Andoverja, namestitev v hotelu. Nočitev.

9. dan:Andover - Quebec

Po zajtrku nas pot vodi na sever skozi slikoviti Vermont. V vožnji po avtocesti do Quebeca bomo lahko uživali v panorami enkratne pokrajine. Vožnja skozi park White Mountain, obisk Lincolna in vožnja z gondolo, prečenje meje. Po prihodu v Quebec namestitev v hotelu. Nočitev.

10. dan:Quebec - Montreal

Po zajtrku si bomo ogledali najstarejše utrjeno mesto v Kanadi – Quebec. Neosvojljiva trdnjava z ohranjenim obzidjem priča o legendarnih bitkah in dogodkih v bojih med Francozi in Angleži za prevlado nad severno Ameriko. Ogled deželnega parlamenta, katedrale, dvorca Fontenac in sprehod po slikovitih ulicah starega mestnega jedra, polnih francoskega šarma in temperamenta. Po ogledu se bomo odpeljali v Montreal. Namestitev v hotelu. Nočitev.

11. dan:Montreal

Zajtrk. Ogled drugega največjega frankofonskega mesta na svetu s 350 – letno tradicijo, zanimivo zemljepisno lego in moderno arhitekturo. Spoznali bomo finančno – gospodarsko središče francoske Kanade, njegove znamenitosti vključno z baziliko Notre Dame. Vrnitev v hotel. Nočitev.

12. dan:Montreal - Ottawa - Montreal

Po zajtrku se bomo odpeljali na celodnevni izlet v Ottawo – kanadsko prestolnico in si ogledali parlament, guvernerjevo rezidenco, Rideau kanal, ki že od 19. stoletja dalje povezuje Ottawo in Kingston ter obiskali Kanadski muzej civilizacije. Poslopje muzeja je slavospev arhitekturnem modernizmu, kjer je na ogled 1000 let človeške zgodovine. Po obisku muzeja sledi povratek v hotel v Montreal. Nočitev.

13. dan:Montreal - Evropa

Po zajtrku prosto dopoldne. Prevoz na letališče in prijava na let. Polet z prestopom proti Ljubljani.

14. dan:Ljubljana

Pristanek v Ljubljani oziroma na okoliškem letališču in prevoz do Ljubljane.

Cena:

 • 3799 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • dvoposteljni sobi,
 • letališke pristojbnine,
 • letalski prevoz,
 • nočitev v hotelih 3*,
 • organizacija in slovenski vodja poti,
 • spremstvo angleško govorečega vodnika,
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco.

Doplačila:

Možna doplačila:

 • napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti,
 • osebni stroški,
 • enoposteljna soba 699 EUR,
 • izvedba registracije za vstop v ZDA s posredovanjem 35 EUR,
 • storitve, ki niso posebej navedene.

Obvezna doplačila:

 • skupina 10-15 potnikov: 190 EUR.

Opombe:

 • POMEMBNO: Potniki, ki so po 1. marcu 2011 potovali v Iran, Irak, Sirijo ali Sudan zaradi spremenjene politike ZDA do Irana potrebujejo vstopni vizum. Enako velja za potnike, ki so po 1.1.2021 potovali na Kubo.Vizum si potniki uredijo sami na Veleposlaništvu ZDA v Ljubljani.
 • VIZUM: Kanada – slovenskim državljanom za bivanje do 6 mesecev ni potreben, obvezna predhodna elektronska avtorizacija potovanja (“eTA”); ZDA – slovenskim državljanom za bivanje do 90 dni ni potreben, potrebna je registracija po Via Waiver programu.
Slike

Proceed Booking