059 072 001 turizem@az-sp.si

Kanada Atlantik

0
Cena
od3,980€
Cena
od3,980€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

137
14 dni, let
Datumi: 07.09.
Kanada
Šifra: AŽ37
Program

1. dan:Ljubljana - Toronto - Halifax

Zbor potnikov v Ljubljani in organiziran prevoz na beneško letališče. Polet letala Air Canada v Toronto in nadaljevalni let v Halifax na polotoku Nova Škotska, kjer bomo pristali v poznih večernih urah. Obroki hrane med poletom. Transfer v hotel in nočitev.

2. dan:Halifax - Peggy's Cove - Lunenburg - Mahone Bay - Wolfville

Po zajtrku si bomo ogledali Halifax, kjer je bilo do prihoda britanskih in francoskih osvajalcev, glavno naselitveno jedro indijanskega plemena Mi’kmaq. To najstarejše kanadsko kolonialno pristanišče je nato zaslovelo kot vhodna vrata milijonov evropskih imigrantov. Zgodovinski dogodek mesta je bila katastrofalna eksplozija TNT tovora, na francoski vojni ladji SS Mont Blanc 1917. leta, ki je močno poškodovala takratno mesto Halifax. Po ogledu stare citadele in sprehodu po pristaniški promenadi z lokali in trgovinicami, se bomo podali na spektakularno Lighthouse Route vzdolž razgibane obale, ki jo je oblikovalo močno plimovanje. Ustavili se bomo v idilični vasi Peggy’s Cove, ki je skupaj z ikoničnim svetilnikom največkrat fotografiran motiv te dežele. Sledil bo obisk Unescovega mesteca Lunenburg, ki nas bo med sprehodom po ozkih ulicah z barvitimi lesenimi hišami navdušil s prvobitno arhitekturo prvih kolonialnih mest Kanade. Po naselitvi je mesto zaslovelo kot ladjedelnica odličnih jadrnic, med katerimi je odlično ohranjena lesena lepotica Bluenose II, ki jo občasno še odpeljejo na panoramsko plovbo. Sledila bo vožnja vzdolž zaliva Mahone Bay, kjer k slikovitosti prispevajo svoje številne male obalne cerkvice. Dan bomo zaključili v notranjosti polotoka, kjer je edina kanadska vinorodna regija, zato je mesece Wolfville vedno razposajeno in polno obiskovalcev. Hotelska namestitev in večerja.

3. dan:Wolfville - Fundy Bay - Saint John - St. Martin Village - Hopewell Rocks - Moncton

Po zajtrku se bomo zapeljali na severno obalo v pristanišče Digby in se vkrcali na trajekt Fundy Rose ter zapustili Novo Škotsko. Pluli bomo preko zaliva Fundy Bay, ki je znan po najvišjem plimovanju na svetu. Zaliv je poln kitov, zato bomo z budnim očesom in z malo sreče lahko uzrli veličastne prizore dviganja kitov ali skoke delfinov iz morskih valov. Izkrcali se bomo v Novem Brunšviku v pristanišču Saint John, ki ima odlično naravno lego v zalivu, zato je Saint John bil in je še vedno najbolj pomembno kanadsko uvozno pristanišče. Zanimivo si bo ogledati živahen luški promet in doživeti mediteranski živ žav na stari tržnici v mestnem jedru, kjer ne bo manjkalo trgovinic in lokalov za krajši odmor v prostem času. Ogledali si bomo tudi Reversing Falls, kakor imenujemo prelivanje reke v morje ali obratno, glede na vodostaj plime in oseke. Nadaljevali bomo po obalni cesti v St. Martin Village, kjer se ob plimi vsi ribiški čolni pozibavajo na morskih valovih, ob globoki oseki pa se prizemljijo na morsko dno. Vas je res slikovita z motivi skalnate obale, s svetilnikom in s pokritima lesenima mostovoma. Naslednje doživetje bo izjemno, če bomo na Hopewell Rocks prispeli v času oseke in se bomo lahko sprehajali po zbiti peščini morskega dna med gigantskimi in fantazijskimi kamnitimi skulpturami, ki jih je ustvarila morska abrazija. Proti večeru bomo prispeli v Moncton, najbolj priljubljen kraj Novega Brunšvika za preživljanje prostega časa, s pestro ponudbo kulinarike in zabavnim nočnim življenjem. Hotelska namestitev in večerja.

4. dan:Moncton - Magnetic Hill - Bouctouche - Pays de la Sagouine - Moncton

To jutro bomo po zajtrku deležni izjemnega doživetja, saj bomo odšli na Magnetic Hill, ki je ena od redkih točk sveta, kjer bo na nas delovalo magnetno polje, da bomo videli in doživeli svoje lastno nenavadno gibanje na pobočju te gore, čeprav nam bodo možgani razlagali, da to kar doživljamo ni mogoče, pa vendar je mogoče. Nadaljevali bomo z obiskom Pays de la Sagouine na otočku Bouctouche, kjer se bomo seznanili s kulturno dediščino Acadian kulture, najstarejše naselitvene kolonije prvih frankofonskih naseljencev vzhodne Kanade. Spoznali bomo njihovo glasbo, ples, zabavne šege, folklorna oblačila in za malico poizkusili okusne lokalne prigrizke. Pozno popoldne bomo med panoramsko plovbo izvedeli veliko zanimivosti o jastogu, ki je tukajšnja lokalna specialiteta, zato si ga bomo za zgodnjo večerjo privoščili tudi mi. Po končani plovbi bo sledila vožnja vzdolž slikovite vzhodne obale Novega Brunšvika nazaj v naš hotel v Monctonu.

5. dan:Moncton - Cavendish - Green Gables - Charlottetown

Po zajtrku nas bo vabil na ogled Otok Princa Edvarda, zato se bomo zapeljali na rt Cape Jourimain, ter se zapeljali čez 1997. leta zgrajeni Most Konfederacije, ki je bil z 12,9 km dolžine takrat najdaljši most na svetu. Prečkali bomo morsko ožino Northumberland in se nato podali v Narodni park otoka Princa Edvarda, ki ga prepletajo številne pohodniške poti in kolesarske steze. Park velja za raj zelenih poljan in opojnega cvetja, obale pa nas navdušujejo z razbitimi klifi in s plažami rdečega peska, kakršna je v Cavendishu. Na obali so številne ribiške vasi, v notranjosti pa farme, med katerimi si bomo ogledali zgodovinsko domačijo Green Gables. Tu je živela literarna junakinja, 11 letna deklica Ana z Zelene domačije, ki je s svojo življenjsko potjo navdihnila pisateljico Lucy Maud Montgomery. Po ogledu hiše si bomo privoščili kosilo v eni od tamkajšnjih restavracij. Sledila bo vožnja v prelepo mesto Charlottetown, ki so mu temelje položili francoski priseljenci ter ga nato prevzeli zlasti Škotski imigranti. Mesto slovi kot rojstno mesto Kanade, saj je bila tukaj podpisana pogodba ustanovitve kanadske federacije. Mala prestolnica otoka Princa Edvarda je sedaj očarljivo in vedno živahno mesto številnih lepih trgovinic, kavarn ter restavracij z ohranjenim šarmom stare Viktorijanske dobe. Tu bomo imeli nekaj prostega časa za samostojno večerjo, nato odhod v hotel in nočitev.

6. dan:Charlottetown - Cardigan - Caribou - Bras d'Or - Cape Breton - Sydney

Po zajtrku se bomo odpeljali v pristanišče v Cardigan, ter se vkrcali na trajekt ter po 22 km plovbe ponovno pristali na Novi Škotski v pristanišču Caribou in nadaljevali proti mestu New Glasgow. Večji del dneva se bomo vozili po lepi panoramski cesti v vzhodne province Nove Škotske ter si vmes privoščili kosilo. Precejšnji del poti vozili ob jezeru Bras d’Or, ki je dolgo 100 km in široko 50 km ter skoraj 300 m globoko. Posebnost jezera je njegova slana voda, saj je s kanali povezano z Atlantikom, Unesco pa ga je zaščitil kot rezervat biosfere. Včasih so po njemu pluli parniki, sedaj je priljubljeno kot raj jadralnih regat. Na vzhodni strani jezera bomo zaključili dan na otoku Cape Breton, hotelska namestitev v glavnem mestu Sydney in večerja.

7. dan:Sydney - Cabbot Trail - Sydney

Zjutraj se bomo po zajtrku odpravili na ogled Sydneya največjega mesta otoka Cap Breton in med drugim vstopili v tehnični muzej Alexandra Grahama Bella, ki ne predstavi le slavnega izumitelja mikrofona, sprejemnika in prenosa človeškega glasu po telefonu, ampak tudi pionirske čase kanadskega pomorstva in letalstva s prvim zrakoplovom Silver Dart. Nato se bomo podali na celodnevni izlet ene najbolj spektakularnih voženj v obalnem pasu otoka Cap Breton ter si nekje med potjo privoščili kosilo. Tu bomo deležni navdihujočih naravnih lepot rdeče skalnate obale, idiličnih morskih zalivov ter zelenih gozdov, kjer domujejo losi. Videli bomo tudi rečne kaskade in stoletne svetilnike, ki že od nekdaj kažejo mornarjem varno pot. Obalno cesto Cabot Trail, ki se začenja in se konča v mestu Baddeck ter je dolga 300 km, so poimenovali po italijanskem pomorščaku Giovanniju Cabotu, ki je 1497. leta v imenu angleškega kralja Henrika VII. osvojil ta otok in si podredil domorodno ljudstvo Mi’kmaq. Sedaj na celotnem, skoraj nenaseljenem področju, domuje le osem skupnosti, največji pripadata potomcem irskih in škotskih priseljencev. Po zaključku velikega kroga Cabotove poti se bomo vrnili v hotel v Sydney. Prosto za samostojno večerjo.

8. dan:Sydney - Marine Atlantic - Zaliv Sv. Lovrenca - Port aux Basque

Po zajtrku se bomo odpeljali iz Sydneya in si ogledali mogočno trdnjavo Louisburg, poimenovano z vzdevkom “Gibraltar severne Amerike”. Zgradili so jo francoski kolonialisti, ki so v 18. stoletju zavzeli otok Île Royal, kasneje pa so vojaški nadzor nad trdnjavo prevzeli britanski osvajalci. Trdnjava Louisbourg je tako odločala o usodi priseljencev, ko so trumoma trkali na vrata nove obljubljene dežele. Nato se bomo odpeljali v pristanišče in se vkrcali na trajekt Marine Atlantic. Naša plovba čez Cabotov preliv velikega zaliva Sv. Lovrenca bo dolga 160 km in bo trajala 7 ur, zato bomo imeli na trajektu kosilo. Med plovbo bomo skoraj verjetno v valovih uzrli jate delfinov in mogoče celo kite grbavce. Proti večeru bomo zagledali jugozahodno obalo Nove Fundlandije in se izkrcali v mestu Port aux Basque. To malo mesto se ponaša z zgodovinskim naslovom prvega mesta ameriškega kontinenta, saj so ga zasnovali Baski leta 1500 kot trgovsko kolonijo med novim in starim svetom. Namestitev v hotelu in večerja.

9. dan:Port aux Basque - NP Gros Morne - Rocky Harbour

Po zajtrku nas bo čakalo doživetje Nove Fundlandije s svojimi naravnimi čudesi, ki za marsikoga predstavljajo višek tega potovanja. Otok je 16. največji na svetu in je s samo 480.000 prebivalci skoraj nenaseljen. Labrador je odkril John Cabot v času iskanja severozahodnega morskega prehoda med Grenlandijo in Labradorjem. Današnji prebivalci so potomci irskih, škotskih, angleških in francoskih priseljencev, ter domorodnih indijanskih in inuitskih skupin. Tekom tega lepega potovalnega dne si bomo privoščili kosilo. Potovali bomo ob zahodni obali zaliva St. George mimo Stephenvilla, Corner Brooka ter ob jezeru Deer Lake v osrčje NP Gros Morne, ki visoko kotira na Unescovem seznamu svetovne naravne dediščine. Neokrnjena narava, preko 1.800 km² obsežnega narodnega parka je res čudovita. Tu je neskončna tundra, ki se v različnih letnih časih barvito preoblači. Krasijo jo različni lišaji in močvirni mahovi, ledeniško preoblikovan relief, reke in jezera, globoki fjordi in zlasti svoboden živalski svet severnega jelena, losa, črnega medveda, polarne in rdeče lisice, kojotov in nenazadnje tudi prijaznega udomačenega psa labradorca. Pika na i celotnemu doživetju lepot narodnega parka bo vožnja z ladjo po slikovitem fjordu. Dan bomo zaključili v kraju Rocky Harbour, hotelska namestitev in večerja.

10. dan:Rocky Harbour - Twillingate - Gander

Po zajtrku nas bo pot vodila v notranjost otoka in dalje na severno obalo Nove Fundlandije, kjer bomo na izjemno slikoviti obali naleteli na celo vrsto ribiških naselbin, saj so ribja lovišča v tem delu Atlantika med najbogatejšimi na svetu. Glavni cilj nam bo mestece Twillingate, ki je ravno takšno, kot si predstavljamo kraje na severnih obzorjih sveta. Twillingate je v pomladnem času kraj opazovanja lednih plošč in gora, ki se odlomijo na Grenlandiji in mirno plavajo v Atlantiku po tako imenovani “aleji lednih gora”, v jesenskem obdobju pa je to najbočjši kraj za opazovanje kitov, delfinov, tjulnjev in ptičjih jat. Tekom dneva bomo imeli organizirano kosilo. Pot bomo nadaljevali v Gander, sedaj pomembno mesto v notranjem letalskem prometu in nekoč letališče ekonomskih imigrantov iz Evrope, ki so tukaj morali skozi “filter” kanadske priseljenske politike. Hotelska namestitev in večerja.

11. dan:Gander - Terra Nova - Bonavista - Trinity - Clarenville

Po zajtrku bo naš cilj vzhodna atlantska obala Nove Fundlandije. Prva postaja bo NP Terra Nova, ki je izredno priljubljen zlasti med domačini, ki tukaj pogosto preživijo ves vikend v kampiranju, pohodništvu, kajakaštvu in v raziskovanju bogatega živalskega sveta ter botaničnih zanimivosti ekološko zaščitenega teritorija. Naslednja točka ogledov bo Bonavista Cape, ki ga je tako imenoval slavni pomorščak Cabot, ko se je tukaj izkrcal 1497. leta in osupnil nad krasnim razgledom z rta, ki ga je zavzel v imenu svojega angleškega kralja. Na rtu je eden najstarejših svetilnikov od koder je lep razgled na Atlantik, s plavajočimi ledenimi gorami ter možnostjo opazovanja živalskega sveta v okolici, zlasti gnezdišč pisanih njork. Malo naprej se bomo ustavili v mestecu Trinity in kdor bo želel, se nam bo pridružil na lahkotnem enournem pohodu po eni izmed najbolj priljubljenih poti tega obalnega kraja. Vožnja v Clarenville, hotelska namestitev in večerja.

12. dan:Clarenville - St. John's - Signal Hill - Cape Spear - St. John's

Po zajtrku se bomo odpeljali v glavno mesto kanadske province Nove Fundlandije, v St .John’s, ki je edino veliko mesto te province, s preko 110.000 prebivalcev. Kljub značilnostim velikih mest, je ta prestolnica zadržala precej tradicionalnega šarma malega mesta. St. John’s se je razvil iz prvotne ribiške naselbine baskovskih priseljencev, vendar je hitro pridobival vlogo glavnega mesta na otoku. Razgibana lega od morja čez vzpetine gor in dol je res slikovita, staro mestno jedro z barvitimi hišami britanske kolonialne dobe pa ustvarja nostalgijo preteklih let. Spoznali bomo vedno živahne ulice z množico trgovinic, kavarn in barov, ki kar vabijo k potepanju po mestu v prostem času. Po ogledu mesta, bomo naredili izlet v okolico in se najprej zapeljali na Signal Hill, zgodovinsko prizorišče zadnje bitke med francoskimi in angleškimi enotami leta 1762, v tako imenovani sedemletni severnoameriški vojni. Na tem hribu so kasneje zgradili Cabot Tower kot nekakšen grad in ga posvetili diamantnemu jubileju angleške kraljice Viktorije. Istočasno je stolp postal spominski muzej, ki so ga slavnostno odprli ob 400. obletnici Cabotovega odkritja Nove Fundlandije, ki je posledično sprožilo množično priseljevanje. Leta 1901 je bil ta hrib spektakularno tehnično prizorišče prve prekooceanske brezžične telegrafije z Morsejevo abecedo. Naše zaključno dejanje potovanja po atlantski Kanadi bo vzpon do svetilnika na rtu Cape Spear, ki je enkratno razgledišče na geografsko najbolj vzhodni točki severne Amerike. Vrnili se bomo v St. John’s, kjer bomo imeli nekaj prostega časa za samostojne oglede, kosilo in nakupe zadnjih spominkov. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

13. dan:St. John's - Toronto - Benetke - Ljubljana

Po zajtrku bomo imeli še prosto dopoldne, nato se bomo odpeljali na letališče in poleteli v Toronto. Prestopili bomo na nočni povezovalni let proti Evropi. Obroki hrane na medcelinskim poletom.

14. dan:Toronto - Benetke - Ljubljana

Po poletu iz Toronta bomo pristali v Benetkah v jutranjih urah. Organiziran prevoz v Ljubljano.

Cena:

 • 3980 EUR na osebo (najmanj 25 oseb),
 • 4390 EUR na osebo (najmanj 20 oseb),
 • 4790 EUR na osebo (najmanj 15 oseb),
 • 5290 EUR na osebo (najmanj 10 oseb).

Cena vključuje:

 • letalske vozovnice Benetke –Toronto – Halifax, St.John’s – Toronto – Benetke,
 • letališke takse in varnostne pristojbine , ki znašajo 215 Eur, točen izračun letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa.
 • 12x namestitev z zajtrkom, hoteli 3/4*, moteli-lodge lokal. kategorije,
 • 9x večerja,
 • 7x kosilo ali malica,
 • vstopnine za oglede in narodne parke po programu,
 • turne vožnje po programu potovanja in transferji v Kanadi,
 • trajektne vožnje po programu,
 • kanadski turni vodnik,
 • 3x lokalni vodnik,
 • slovensko vodenje z licenco GZS,
 • nezgodno zavarovanje potnikov,
 • agencijski stroški.

Doplačila:

 • strošek prijave: 18 EUR,
 • elektronska  avtorizacija potovanja (eTA): 7 CAD,
 • enoposteljna soba: 648 EUR,
 • napitnina vodnikom in voznikom: 65 EUR,
 • fakultativno opazovanje kitov,
 • transfer na letališče Benetke.

Opombe:

 • Cena je računana na dan 07.11.2018, pri menjavi 1 EUR = 1,49 CAD. V primeru večje spremembe v valuti, se cena temu primerno prilagodi.
 • POTOVALNI DOKUMENT:
  • – potni list, veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja
  • – državljani RS ne potrebuj vize za Kanado
  • – obvezna je predhodna elektronska avtorizacija potovanja (eTA)
Slike