059 072 001 turizem@az-sp.si

Kamčatka | Divja Rusija

0
Cena
od3,298€
Cena
od3,298€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

216
14 dni, let
Datumi: 30.07.
Rusija
Šifra: AŽ43
Program

1. dan:Ljubljana - Kamčatka

Kamčatko povezujemo z izjemnimi z izjemno naravo, vulkani, rjavimi medvedi, drstečimi lososi, ribolovom, toplimi vrelci, prvotnimi prebivalci… Vse to nas čaka na polotoku Kamčatka. V kolikor let ni iz Ljubljane imamo transfer na bližnje letališče. Let proti Kamčatki je s prestopanjem v Moskvi. Do naše ciljne destinacije zamenjamo kar precej časovnih pasov.

2. dan:Moskva - Kamčatka (Petropavlovsk Kamčatski

Predviden je vmestni pristanek v prestolnici Ruske federacije – Moskvi. Po postanku nadaljujemo let proti Kamčatki. Na naši poti bomo preleteli Sibirijo, ki je s svojimi 13.000.000 kvadratnimi km večja od Evrope in skriva v sebi številna naravna bogastva, pa ne samo to, je polna tudi neverjetnih naravnih biserov. Po pristanku sledi transfer do hotela in počitek ter večerja. Mesto Petropavlovsk Kamčatski obdajajo vulkani, zato bodo že prvi pogledi veličastni. Kamčatka je od Ljubljane oddaljena več kot 8500 km, časovne razlike pa je kar 10 ur!

3. dan:Petropavlovsk Kamčatski - Kamp Kainiran - Milkovo

Ta dan obiščemo Korjake, ki nas pričakajo s toplim zeliščnim čajem. Spoznamo se z načinom življenja domorodcev, avtohtonih prebivalcev Kamčatke, njihovo kulturo in plesi. Morda se ponudi tudi krajša ježa s konji. Imajo tudi vlečne pse. Zapeljemo se do bazenov, ki so bogati z radonom. Kopanje v radonovih kopelih lajša delovanje srca in zdravi kožne poškodbe. Popoldne se zapeljemo 280 km proti severu Kamčatke do Milkovega. Nočitev v hotelu.

4. dan:Milkovo - Vulkan Šiveluč

Pred nami je še 350 km vožnje (5 ur) do čudovitega vulkana Šiveluč, ki je najsevernejši aktivni vulkan Kamčatke. Visok je 3307 metrov, skupaj z vulkanom Karimskaja sopka pa sta najaktivnejša vulkana Kamčatke. Vznožje vulkana ima premer 50 km. Pri silovitem izbruhu leta 1964 je vulkan bruhnil zmes pepela, prahu in plina 15 km v nebo! Tokovi lave so se razlivali več kot 20 km v okolico. Na poti se še ustavimo v naselju Ključi. Prespimo v šotorih. Hoje bo za okoli 2 uri.

5. in 6. dan:Vulkanska dogodivščina

Današnji dan bo aktiven, če bo vreme lepo bomo hodili 6 do 7 ur, in spoznali aktiven krater vulkana, se razume iz varne razdalje. Navdušila nas bo vulkanska pokrajina. Vulkan Šiveluč bruha konstantno od leta 1999! V času objave programa (april 2020) je vulkan aktiven. Tudi 6. dan bo aktiven, nadaljujemo s spoznavanjem vulkanskih fenomenov. Hodili bomo okoli 2 uri. Popoldne se vrnemo v vas lovcev, ribičev in gozdarjev, Kozirevsk, do kamor se bomo vozili okoli 3 ure (170 km). Prenočimo v lesenih hišicah, zvečer si privoščimo rusko banjo.

7. dan:Vulkana Tolbačik

Čaka nas vožnja do Ključevske skupine vulkanov (90 km, okoli 3 ure vožnje), natančneje pod vznožje vulkanov Ploski in Ostri Tolbačik, v Tolbačinski dol. Če bo vidljivost dobra bomo občudovali vulkane Uškovskij, Kamen, Ploski in Ostri Tolbačik in Ključevskaja Sopka. Sprehodimo po poljih lave, ki so nastali pri izbruhu Tolbačika v letih 2012 in 2013. Tok lave je segel skoraj 20 km daleč. Obiščemo kakšno jamo in občudujemo bizarne formacije, ki so nastale pri tem izbruhu. Našli bomo še mesta, kjer je pod površjem še vedno zelo vroče. Hoje bo za okoli 4 ure. Prespimo v šotorih.

8. dan:Tolbačik - Mrtvi gozd, kraterji

Dopoldne se sprehodimo po »mrtvem gozdu«, ki ga je za sabo pustil pepel. Leta 1975 se je začel največji izbruh bazaltne lave na Kamčatki v holocenu, izbruh je trajal leto in pol. Vroč pepel je prekril bližnji gozd in uničil vso vegetacijo. Povzpnemo se še na kakšen krater, pri katerem bomo naredili 100 do 200 višinskih metrov. Na vroči lavi oz. razpokah bomo lahko pekli hrenovke ali sladko pecivo. Hoje bo za 4 – 5 ur. Prespimo v šotorih.

9. dan:Tolbačik - Petropavlovsk

Danes nas čaka dolga vožnja (580 km, 9 ur) do Petropavlovska, zato bomo vstali malo bolj zgodaj V Milkovem imamo čas za kosilo, zvečer prispemo v prestolnico Kamčatke.

10. dan:Petropavlovsk - Rafting

Kamčatka se pokaže v vsem svojem sijaju z ogledom z rek, ki tečejo skozi neokrnjeno naravo. Kamčatske reke so v tem času polne lososov. Opazovali bomo galebe in divje race, morda pa opazimo tudi medvede in beloplečega orla. Zjutraj se zapeljemo do vasice Malka, kjer boste pod vodstvom izkušenih inštruktorjev pripravili opremo za rafting. Bistraja Rečka ima manjši padec, zato je rafting še posebej varen, predvsem pa lahko brezskrbno uživate v pogledih, ki vam jih ponuja Kamčatka.

11. dan:Petropavlovsk - Avačinski zaliv

Izlet na Kamčatki se bliža koncu, ena zadnjih pustolovščin je izlet z ladjico po Avačinskem zalivu. Če bo le mogoče, se bomo zelo približali šamanski skali. Naprej plujemo ob čereh »Treh bratov«. Potem začutimo moč Tihega oceana. Zaplujemo okoli otoka, kjer gnezdi veliko število ptic, med njimi tudi pacifiške njorke. Z nekaj sreče uzremo tudi kakšnega delfina, tjulnja in kita. Na izletu nam postrežejo odlično ribjo juho in nas poučijo o ribarjenju in se tudi sami preskusimo v lovljenju rib.

12. in 13. dan:Podaljšek programa - fakultativni izleti

Podaljšek programa potovanja ali odhod domov. 12. dan lahko zapustite Kamčatko ali pa se odločite za podaljšek z opcijskimi izleti. Prosta dneva sta namenjena ogledu dveh naravnih biserov Kamčatke s helikopterjem, pod pogojem, da bo možno leteti. Prva opcija je Kurilsko jezero, saj se največ medvedov na Kamčatki zbere prav ob Kurilskem jezeru, ki je veliko drstišče lososov in to seveda privlači rjave kamčatske medvede. Na poti se boste ustavili še v kalderi vulkana Ksudač, za popoln dan pa se boste lahko namakali še v Hodutkinskih toplih vrelcih. Druga izbira je izlet s helikopterjem v Dolino gejzirjev, ki je eno največjih območij gejzirjev na svetu. Preleteli boste vulkan Mali Semjačik s turkiznim jezerom v kraterju, preden se boste podali za dobro uro po Dolini gejzirjev. Nadaljevali boste po kalderi Uzon, za zaključek izleta, pa se lahko kopate v termalnih vrelcih v naravnem parku Naličevo. Ostale opcije so izleti v » Malo dolino gejzirjev«, ponuja se vzpon na vulkan Goreli in/ali Mutnovski. Sporočite nam, kaj bi želeli doživeti, da bomo lažje planirali te dneve.

14. dan:Kamčatka - Ljubljana

Po zajtrku bomo obiskali ribjo tržnico in se odpravili na letališče od koder bomo poleteli proti Moskvi in naprej proti našim krajem. Prihod domov je lahko tudi 15. dan.

Cena:

 • 3298 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil,
 • Letalske karte bližnje letališče – Moskva – Petropavlovsk Kamčatski,
 • vse letalske takse,
 • transfer na letališče iz Ljubljane in nazaj,
 • prenočišča po programu; hoteli, šotori, lesene hišice,
 • 3 obroki na dan na Kamčatki z izjemo kosil 4. in 9. dan,
 • vse transferje po Kamčatki,
 • vsa oprema za kampiranje,
 • vsa dovoljenja za oglede vulkanov,
 • stroške lokalne ekipe: vodnik, prevajalec in kuhar na poti,
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti,
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje,
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov,
 • DDV.

Cena ne vključuje:

 • hrane, ko ta ni navedana pod vključeno,
 • pijače,
 • stroški osebne narave,
 • stroškov osebne opreme,
 • turističnega zavarovanja za tujino – kritje do 50.000 EUR (pogoj za pridobitev ruske vize),
 • ničesar kar ni navedeno pod vključeno,
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja).

Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 200 EUR,
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 350 EUR,
 • paket fleksibilnost: 395 EUR,
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 200 EUR,
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika),
 • podaljšek bivanja na Kamčatki 12. in 13. dan na osnovi prenočišča z zajtrkom 100 EUR,
 • fakultativni izlet: dolina gejzirjev s helikopterjem 600 EUR,
 • fakultativni izlet: Kurilsko jezero s helikopterjem 600 EUR.

Opombe:

 • Za vstop na Kamčatko je potrebna t.i. elektronska viza. Vse potrebno za vstop na Kamčatko vam bomo uredili pri agenciji.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.
Slike