059 072 001 turizem@az-sp.si

Kalifornija in najlepši narodni parki ZDA

0
Cena
od3,200€
Cena
od3,200€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

57
14 dni, letalo
Datumi: 2.11.
ZDA
Šifra: AZ5
Program

1. dan:Maribor - Ljubljana - Los Angeles

Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika ali izbranem bližnjem letališču (organiziran prevoz za doplačilo), od koder bomo z enim vmesnim postankom poleteli proti Los Angelesu. Po pristanku prevoz do hotela, nastanitev in nočitev.

2. dan:San Louis Obispo - San Simeon - Carmel - Monterey - San Francisco

Po zajtrku se bomo odpravili na pot po pacifiški cesti. Po čudoviti cesti z lepim pogledom na Pacifik, gore in mesteca ob morju bomo prispeli do misijona Carmel, ki se ga drži pridevnik »romantični«. Izjemnost mu dajejo: peščeno zidovje, mavrski stolp, okna ter lega med morjem in hribi. Sledil bo še postanek v Montereyu in drugih mestecih na poti. Nastanitev v hotelu pred San Franciscom. Nočitev.

3. dan:San Francisco

Po zajtrku ogled San Francisca. Zapeljali se bomo skozi mestno središče z mestno hišo ter si ogledali vrste viktorijanskih hišk, imenovanih »Pobarvane dame«. Spoznali bomo zanimivosti, kot so: Union Square, Civic Center, Lombard Street, Twin Peaks, Alamo Square… Ustavili se bomo na pomolu 39, kjer si bomo lahko privoščili kakšno morsko jed, se sprehodili skozi vrvež obiskovalcev in opazovali morske leve, ki lenarijo v marini. Poslovili se bomo od čudovitega mesta ob zalivu in jo ubrali proti severu, čez sloviti most Golden Gate. Nočitev v hotelu.

4. dan:Yosemite

Po zajtrku se bomo odpravili proti gorovju Sierra. Priobalni ravninski del bo začel prehajati v valovito gričevje, to pa se bo umaknilo pravim goram. Prečkali bomo nekaj velikanskih rek, ki tečejo iz Sierre proti Pacifiku in prinašajo s seboj rodovitno prst. Tako je ta predel Kalifornije pravi vrt za preskrbo cele dežele. Seveda pa so tam kmetije povsem drugačne kot pri nas, saj se raztezajo na ogromnih področjih in polja so tako dolga, da si traktoristi pri oranju pomagajo tudi s satelitsko navigacijo. Kmalu nas bo pozdravil eden izmed najbolj popularnih nacionalnih parkov v ZDA, čudoviti Yosemite. »Poezija v granitu« je zapisal pesnik John Muir, ki je prvi raziskoval te kraje. El capitan je s svojo 900 m visoko steno verjetno največji izziv za plezalce, saj velja za eno najtežjih sten na svetu. Slapovi, čudoviti pogledi na reko in okoliške gore z navpičnimi strmimi stenami nas bo napolnile z navdušenjem in razumeli bomo, zakaj je ta park tako zelo slaven. Nočitev v hotelu.

5. dan:NP Sekvoja - Bakersfield

Po zajtrku nas bo pot vodila do naslednjega čudovitega parka. Ta nosi ime po sekvojah, drevesih velikankah, ki rastejo na tem območju. Njihova debla so tako obsežna, da je potrebnih tudi do deset ljudi, da jih objamejo. Nato bo sledila vožnja do mesteca Bakersfield. Nočitev v hotelu.

6. dan:Bakersfield - Dolina smrti - Las Vegas

Po zajtrku vožnja skozi najbolj suho in vročo pokrajino v ZDA. V tej puščavi je nekoč divjala zlata mrzlica. Dan bomo zaključili v mestu luči, Las Vegasu. Zvečer se bomo sprehodili po slovitem bulevarju, imenovanem »The Strip«, kjer se nahajajo najznamenitejši hoteli. Nočitev v hotelu.

7. dan:Las Vegas, jez Hoover

Po zajtrku se bomo zapeljali do nekoč največjega jezu na svetu, ki je ukrotil divjo reko Kolorado. Jez Hoover stoji na meji med zveznima državama Arizono in Nevado, za njim pa leži veliko akumulacijsko jezero Mead. Povratek v Las Vegas in prosto popoldne. Nočitev v hotelu.

8. dan:Las Vegas - NP Zion - NP Bryce Canyon

Zjutraj bomo zapustili Las Vegas in se najprej odpeljali do NP Zion. Ta je bil razglašen za prvi narodni park v državi Utah in je med najbolj obiskanimi tudi med domačini. Tu prevladuje granit, ki lahko spreminja barve od sive do rožnate. Nato bomo obiskali še NP Bryce, ki so ga odkrili mormoni v 19. stoletju in je za mnoge eden od najlepših ameriških parkov. Čar mu dajejo čudovito obarvane skalne formacije, ki so jih v milijonih let narava in njene sile izdolble iz rdeče gline. Nočitev v hotelu.

9. dan:Bryce Canyon - Antelope Canyon - Monument Valley

Pa zajtrku nas čaka še en čudovit dan, namenjen obisku dveh izjemnih parkov. Antelope Canyon s svojimi tisočerimi odtenki rdeče in rožnate barve očara vsakega fotografa, v rezervatu Monument Valley pa se bomo počutili skoraj kot v kakšnem vesternu. Nočitev v hotelu.

10. dan:Grand Canyon - Flagstaff

Po zajtrku se bomo odpravili proti Grand Canyon-u, ki upravičeno velja za eno od največjih naravnih čudes na našem planetu. Veliki kanjon je res vreden svojega imena. Ne le njegova globina, temveč tudi slikovitost narave nas bosta pustili brez besed. Ustavili se bomo na različnih razglednih točkah ob severnem robu in nekaj poti tudi prehodili. Mogočnost, barve in odročnost so res osupljive. Po želji helikopterski ogled kanjona (doplačilo približno 300 USD). Dan bomo zaključili na sloviti cesti 66 v Flagstaffu. Nočitev v hotelu.

11. dan:Flagstaff - Montezuma - Phoenix - San Diego

Po zajtrku se bomo na poti proti pacifiški obali še zadnjič srečali z osupljivo naravo Arizone. Ustavili se bomo pri gradu Montezuma, ki je pravzaprav v skalo vklesano bivališče nekdanjih Indijancev, ki so živeli na teh prostorih. Nato nadaljevanje poti mimo Phoenixa proti San Diegu, enemu najbolj živahnih mest kalifornijske riviere. Nočitev v hotelu.

12. dan:San Diego - Los Angeles

Po zajtrku ogled starega dela San Diega in polotoka Coronado, kamor še danes rade zahajajo filmske zvezde. Spoznali bomo park Balboa in po želji znameniti Sea World, ki velja za enega najboljših morskih tematskih parkov na svetu. Tu bomo lahko opazovali pingvine v naravnem okolju, velike orke, morske leve, različne vrste ptic. Proti večeru bomo prispeli v Los Angeles, videli znameniti znak »Hollywood« in se odpeljali do letoviškega predmestja Los Angelesa, Sante Monice, kjer imajo vile mnogi znani hollywoodski igralci. Nočitev v hotelu.

13. dan:Los Angeles

Po zajtrku bo sledil ogled samega mesta angelov. Sprehodili se bomo po pločniku slavnih mimo gledališča, kjer vsako leto podeljujejo oskarje za filmske dosežke. Videli bomo Kitajsko gledališče, se sprehodili po Sunset Strip Bulevarju, fotografirali odtise rok in nog slavnih osebnosti, ki jih puščajo v svežem betonu na ulici slavnih. Zapeljali se bomo po znamenitem Rodeo Driveu in na Beverly Hillsu spoznali okolje, kjer prebivajo slavni igralci. Nato bo sledil odhod na letališče in polet proti Evropi.

14. dan:Ljubljana - Maribor

Pristanek letala na enem od bližnjih letališč, od koder bo organiziran prevoz do Ljubljane in Maribora.

Cena:

 • 3200 EUR – 2.11.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu in letališke pristojbine,
 • prevoz do letališča in nazaj,
 • prenočevanje v dvoposteljnih sobah z zajtrkom,
 • prevoz po programu (v primeru prijave manj kot 15 potnikov, ustrezen kombi),
 • vstopnine v narodne parke,
 • slovensko vodenje,
 • organizacija potovanja,
 • slovensko vodenje, dodatno zdravstveno zavarovanje Coris.

Cena ne vključuje:

 • postavke, ki so navedene kot doplačila,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco,
 • storitve po posebnih naročilih,
 • napitnine v hotelih, lokalnim vodnikom in voznikom, ki so obvezne (približno 50 EUR na osebo).

Doplačila:

 • napitnine v hotelih, lokalnim vodnikom in voznikom, ki so obvezne (približno 50 EUR na osebo).

Možna doplačila:

 • Urejanje ESTA obrazca 36 EUR,
 • Enoposteljna soba: 720 EUR,
 • riziko odpovedi: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Doplačila vodniku  na poti:

 • Monument valley
 • Antelope Canyon
 • vstopnine v narodne parke

Opombe:

Osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo ob slovenskem tudi državljanstvo katere od teh držav, morajo zaprositi za vizum na veleposlaništvu ZDA. Enako velja za osebe, ki so potovali ali bivali na Kubi po 12. januarja 2021.

Slike

Proceed Booking