059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

K Božičku v goste

0
Cena
od1,069€
Cena
od1,069€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

9
3 dni, let
Datumi: 1.12., 8.12., 15.12.
Finska
Šifra: AŽ5
Program

1. dan:Ljubljana - Rovaniemi

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, predvidoma v zgodnjih jutranjih urah in let posebnega letala proti Rovaniemiju. Po pristanku vožnja do mesta, ki leži na robu Arktičnega kroga in zaradi svojega geografskega položaja pozna kar osem različnih letnih časov–vsak od njih ima svojo specifično svetlobo, temperature in naravne pojave. Mesto je v obliki rogovja severnega jelena začrtal slavni finski arhitekt Alvar Aalto. Ob prihodu priporočamo obisk severnega živalskega vrta v Ranui (doplačilo), kjer boste v naravnem okolju gozda lahko opazili sivega volka, losa, snežno sovo, polarnega medveda, jelene in številne druge živalske vrste. Nastanitev v hotelu ob pribl. 16.00 in nekaj prostega časa za počitek ali sprehod po mestu. Za doplačilo večerja v hotelu. Večer bo namenjen oprezanju za enim izmed najlepših nebesnih pojavov, imenovanem severni sij ali Aurora Borealis. Večjo možnost boste imeli, če se odpravite na večerni izlet (doplačilo) v neokrnjeno naravo. Odhod iz hotela in vožnja do gozda, stran od mestnih luči. Tam se boste na kratko poskusili v hoji s krpljami, pogreli ob ognju in toplem napitku. Če boste imeli srečo, boste priča svetlobnemu fenomenu, ki mu Finci pravijo tudi »lisičji ogenj«. Okoli polnoči vrnitev v hotel in prenočevanje.

2. dan:Rovaniemi - (Arktična avantura) - Rovaniemi

Po zajtrku se boste lahko odpravili na poldnevno arktično avanturo (doplačilo), ki se bo pričela z obiskom farme haskijev in vožnjo (1 km, pribl. 5-7 minut) s haskiji. Sani vleče od 4 do 5 haskijev, ki vam bodo ponudili resnično vznemirljivi zorni kot za odkrivanje idilične pokrajine. Arktična avantura se bo nadaljevala z obiskom farme jelenov, kjer vam bodo predstavili njihov način življenja in vas poučili o vzreji severnih jelenov. Za konec se boste zapeljali še z jelenjo vprego (600 m) in slavnostno prečkali polarni krog. Popoldan se boste lahko tisti z bolj avanturistično žilico na motornih saneh odpeljali v osrčje laponske narave (doplačilo). Ta prav posebna vožnja vas bo peljala po poteh zamrznjenih rek, zasneženih gozdov, dolin in hribov, od koder se vam bodo odpirali čudoviti razgledi. Drugi se boste lahko pogreli v hotelski savni ali pa se boste odločili za obisk muzeja in centra znanosti Arktikum (doplačilo), ki prikazuje življenje v arktičnem območju ter zgodovino in kulturo Laponcev. Večerja po želji (doplačilo) in prenočevanje.

3. dan:Rovaniemi - Božičkova vas - Ljubljana

Zajtrk. Dopoldan možnost za preizkušnjo v ribarjenju na zamrznjenem jezeru (doplačilo). Najprej se boste s snežnimi sanmi zapeljali proti severu, vzdolž zaledenele reke Ounasjoki, skozi zasnežene gozdove do malega jezera v divjini. Poskusili se boste v tradicionalnem ribolovu in si ulov spekli nad odprtim ognjem. Tistim z mlajšimi otroki pa priporočamo obisk Božičkovega parka (doplačilo), ki se nahaja v bližini Božičkove vasice in ponuja tematske igralnice in delavnice za otroke. Popoldan se boste peljali na linijo severnega tečajnika, kjer je urejena Božičkova vasica. Lahko boste obiskali Božička v njegovi pisarni, z njim pokramljali in mu zaupali svoje želje. Ustavili se boste na pošti, kjer so shranjeni kupi pisem z željami z vsega sveta. Čas za pisanje božičnih voščilnic, nakupe v božično okrašenih trgovinah ter zadnje zimske radosti in vročo čokolado. Popoldan prevoz do letališča, let proti Ljubljani in pristanek na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana predvidoma v poznih večernih urah.

Cena:

 • že od 1069 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz s posebnim letom Ljubljana-Rovaniemi-Ljubljana z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami,
 • prevoz od letališča do hotela v Rovaniemiju,
 • 2 nočitvi z zajtrkoma v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah,
 • izlet v Božičkovo vas,
 • prevoz do letališča,
 • organizacija in slovensko vodenje potovanja,
 • DDV.

Doplačila:

 • Ob prijavi:
  • polpenzion (2 x večerja v izbranem hotelu): odrasli 98 EUR/osebo; otroci do 11,99 let 65 EUR/osebo,
  • Aurora Borealis BOREALIS: odrasli 90 EUR/osebo, otroci 4-12 let 70 EUR/osebo; izlet se izvaja v večerno nočnih urah in ni primeren za mlajše otroke (min 20 potnikov),
  •  Arktična avantura: odrasli 195 EUR/osebo, otroci 4 – 11,99 let 165 EUR/osebo (min 35 potnikov),
  • Ranua ZOO: odrasli 65 EUR/osebo, otroci do 11.99 let 49 EUR/osebo (min 20 potnikov),
  • Snowmobile safari: odrasli 125 EUR/osebo; otroci 4-14 let 90 EUR/osebo (v kolikor je na motornih saneh 1 oseba je potrebno doplačilo: 80 EUR/osebo),
  • Santa Park: odrasli 45 EUR/osebo, otroci do 11,99 let 35 EUR/osebo (min 20 potnikov),
  • Husky safari: odrasli 190 EUR/osebo, do 11,99 let 140 EUR/osebo (min 15 potnikov),
  • enoposteljna soba270 EUR/osebo,
  • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.
 • Na kraju samem:
  • vstopnina Arktikum pribl. 18 EUR odrasli, pribl. 6 EUR otroci 7-15 let (otroci do 7. leta BREZPLAČNO)

Popust:

 • 170 EUR za prvega otroka do 11,99 let na dodatnem ležišču v spremstvu 2 odraslih,
 • 100 EUR za drugega otroka do 11,99 let na dodatnem ležišču v spremstvu 2 odraslih,
 • 100 EUR za otroka do 11,99 let na osnovnem ležišču v spremstvu ene odrasle osebe.

Opombe:

V sobah z možnostjo nastanitev dveh otrok je lahko raztegljiva zofa, ki sprejme dva manjša otroka ali dve dodatni ležišči v dvoposteljni sobi. Otroci mlajši od dveh let spijo v skupni postelji s starši. Otroška posteljica je na vprašanje in le ob predhodni potrditvi.

 • Minimalno število za realizacijo dodatnih izletov je 25 prijavljenih potnikov.
 • Cena je informativna in je znana ob potrditvi rezervacije.

Proceed Booking