059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Južna Koreja potovanje

0
Cena
od2,565€
Cena
od2,565€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

24
13 dni, letalo
Datumi: 3.11.2023, 1.5.2024
Južna Koreja
Šifra: AZ19
Program

1. dan:Ljubljana - Istanbul - Seol

Ob 07.30 uri se zberemo na letališču v Ljubljani, od koder ob 09.35 uri poletimo v Istanbul, kjer pristanemo ob 13.55 uri. Ob 17.10 uri nadaljujemo polet v Seoul. Prevoz z letalsko družbo Turkis airlines.

2. dan:Seoul

Ob 08.55 uri po krajevnem času pristanemo v korejski prestolnici. Po opravljenih carinskih formalnostih se bomo z vlakom odpeljali do uro in pol oddaljenega hotela v centru mesta. Namestitev. Po krajšem počitku se bomo lahko odpravili do bližnje ulice, kjer bomo lahko že prvi dan poizkusili korejske dobrote in se do sitega najedli. Povratek v hotel, nočitev.

3. dan:Seoul

Po zajtrku bomo pričeli z ogledom prestolnici. Živahno, moderno mesto, ki se ponaša s privlačno mešanico bogate zgodovine, sodobne arhitekture, vrhunske tehnologije ter dinamičnega kulturnega življenja. V njem živi več kot 10 milijonov prebivalcev, kar ga uvršča na seznam največjih mest sveta, ki nenehno vibrira s svojo energijo ter življenjem. Tradicionalni pridih mesta bomo občutili z obiskom palače Gyeongbokgung, ki je ena najpomembnejših zgodovinskih znamenitosti Seoula, saj je bila sedež dinastije Joseon – zaslužne za razvoj vseh vidikov korejskega načina življenja, od izobraževanja, do umetnosti, etike, jezika, tradicije in družbene strukture.

Nato nas bo pot zanesla do ulice Insa-dong, ki je znana po svojem edinstvenem vzdušju, saj združuje tradicionalno korejsko kulturo, umetnost in obrt. Tam nas čakajo številne čajnice, kjer bomo lahko v mirnem vzdušju poskusili korejski zeleni čaj in spoznali delček njihove čajne kulture, nato pa nas bo korak zanesel še do trgovin s tradicionalnimi izdelki in oblačili, kot je »hanbok«. Na sprehodu skozi mesto bomo lahko videli tudi »potok Cheonggyecheon«, ki je bil v zgodovini večkrat pokrit z asfaltom in uporabljen kot cesta. Za pravo kulturno razvajanje se bomo sprehodili še skozi vas Bukchon Hanok, ki je znana po svojih tradicionalnih hišah »hanok«, ter ohranja podobo tradicionalnega korejskega naselja. Preostanek dneva bomo preživeli na ulici Myeongdong, ki je znana po odličnih nakupih. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan:Seoul - Paju - Seoul

Po zajtrku se bomo odpravili v mesto Paju, ki se nahaja nekoliko severneje od Seoula. Paju je privlačno mesto, ki ponuja kombinacijo umetnosti, narave, nakupovanja in zgodovine. Obiskali bomo umetniško naselje Heyri Art Village, ki privablja številne umetnike, pisatelje, oblikovalce in ustvarjalce. Tu bomo občudovali različne umetniške galerije, muzeje, knjigarne in kavarne. Nato se bomo povzpeli na Odusan Unification stolp, od koder se nam po odprl čudovit razgled na mesto in njegovo okolico. Stolp je simbol prizadevanja za mir in spravo med obema državama Povratek v Seoul, prosto in nočitev.

5. dan:Seoul - DMZ - Seoul

Zajtrk. Ta dan se bomo odpeljali do demilitarizirane cone, ki ločuje Južno in Severno Korejo. Ustanovljena je bila leta 1953, po koncu korejske vojne. Velja za nevtralno cono, kjer so prepovedane vojaške dejavnosti ter prisotnost oboroženih sil, nadzorujejo pa jo vojaške sile obeh Korej. Lokalni vodnik nas bo peljal po poteh glavnih znamenitosti te cone. Povratku v Seoul, prosto popoldne in nočitev.

6. dan:Seoul

Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledom še nekaterih privlačnih kotičkov Seoula; The War Memorial of Korea, muzej ter hkrati spomenik, v katerem so Korejci razstavili vse pomembnejše artefakte, ki spominjajo na zgodovino ter žrtvovanja njihovih vojakov. Preostanek dneva bo pravo kulinarično doživetje, saj bomo obiskali Majang Meat Market, kjer bomo lahko poskusili najboljše korejsko goveje meso, imenovano »Hanwoo«. Hanwoo je meso znano po svojem nežnem okusu, visoki kakovosti ter mehki teksturi. Sama priprava in uživanje Hanwoo mesa je v Južni Koreji poseben ritual, ki ga preprosto moramo doživeti. Nato bomo  obisk Gwangjang market, znan po svojih dobrotah iz testenin in Noryangjin fish market za ljubitelje morske hrane. Povratek v hotel, nočitev.

7. dan:Seoul - narodni park Seoraksan - Seoul

Po zajtrku se bomo odpelji proti Narodnemu parku Seoraksan na vzhodni obali južne Koreje, ki je ime dobil po vrhu Mt. Seorak. Park ponuja neokrnjeno naravo s svojimi bujni gozdovi, skalnatimi formacijami ter pohodniškimi potmi. Z gondolo se bomo povzpeli do utrdbe Gwongeumseong ter kasneje obiskali zanimivo jamo. Ta dan bomo uživali v neokrnjeni naravi, naredili krajši pohod ter za konec dneva obiskali ribjo tržnico ali se sprehodili po zanimivi ulici ob obali. Povratek v Seoul, nočitev.

8. dan:Seoul - Busan

Po zajtrku bomo zapustili Seoul ter se s hitrim vlakom odpeljali proti jugu države do drugega največjega mesta v Južni Koreji. Mesto Busan je poznano po lepih plažah, živahni kulturi, moderni arhitekturi in bogati zgodovinski dediščini. Namestitev v hotelu v centru mesta. Po krajšem počitku bomo obiskali eno največji znamenitosti mesta, Busan Tower, ki je visok približno 120 metrov ter ponuja panoramski razgled na mesto. Kasneje se bomo odpravili do lokalne tržnice, kjer se bomo lahko okrepčali ob tradicionalnih korejskih okusih. Povratek v hotel, nočitev.

9. dan:Busan

Po zajtrku bomo pričeli z raziskovanjem Busana. Najprej si bomo ogledali Jagalchi Market, največjo ribjo tržnico v Busanu, kjer bomo opazovali prodajalce pri delu, te ribje dobrote pa bomo lahko poskusili v kateri od bližnjih restavracij. Nato se bomo odpravili do bližnje ulice Biff Street, ki je znana po Busan International Film Festivalu. Kasneje se bomo odpeljali do polotoka Dongbaek, ki nas bo razvajal s svojimi naravnimi lepotami. Obiskali bomo eno najbolj priljubljenih plaž v Busanu, Haeundae Beach ter se sprehodili po promenadi ob morju. Preden se poslovimo od morja si bomo ogledali še slikovit budistični tempelj Haedong Yonggungsa. Tempelj je poznan po svojem spektakularnem pogledu na ocean. Dan bomo zaključili z obiskom steklene ploščadi Oryokdo Skywalk, ki je dolga približno 15 metrov ter bo v nas prebudila občutek avanture ob čudovitih pogledih na obalo ter skalne formacije. Povratek v hotel, prosto in nočitev.

10. dan:Busan - Gyengju - Busan

Po zajtrku se bomo z vlakom odpeljali do mesta Gyengju, ki je poznano kot eno najpomembnejših zgodovinskih in kulturnih mest v državi. Gyengju je bil nekoč glavno mesto starodavne korejske dinastije Silla, danes pa je poln zgodovinskih znamenitosti, ki pričajo o bogati preteklosti te kraljeve družine. Obiskali bomo enega najpomembnejših budističnih templjev v Južni Koreji, Bulguksa Temple. Tempelj je bil zgrajen v času dinastije Silla ter še vedno ohranja izjemno arhitekturno lepoto. Nato si bomo ogledali grobnice Daereungwon, ki so jih zgradili za kralje ter kraljice.

Pot na bo vodila do observatorija Cheomseongdae, visoke okrogle kamnite strukture, ki predstavlja eno izmed najbolj ohranjenih primerov astronomske arhitekture njihovega časa. Kasneje se bomo odpravili še do palače Donggung, ki jo imenujejo tudi »Palača čarobnih luči«. Zgrajena je bila z namenom, da so v njej organizirali zabave ter plese za kraljevo družino in visoke uradnike. En izmed najlepših kotičkov palače je ribnik Wolji, ki ustvarja slikovito kuliso in odsev palače na vodi. Nazadnje se bomo sprehodili še po priljubljeni ulici Hwanglidan-gil, ki se nahaja v bližini glavnega trga ter je poznana po svojem edinstvenem umetniškem vzdušju. Povratek v Busan, prosto in nočitev.

11. dan:Busan

Po zajtrku se bomo odpeljali do slikovite vasice Gamcheon Culture Village, poznane po svojih pisanih hišah, umetniških instalacijah ter edinstveni arhitekturi. Sprehodili se bomo po ozkih ulicah ter si ogledali edinstvene značilnosti tega zgodovinskega ter kulturnega območja. Dan bomo nadaljevali z ogledom naravnega parka Taejongdae, kjer nas čaka čudovit stik oceana ter skale pokrajine. Povratek v hotel, nočitev.

12. dan:Busan - Seoul

Zajtrk. Ta dan se bomo poslovili od živahnega Busana ter se z vlakom odpeljali v Seoul ter nato na letališče.

13. dan:Seoul - Istanbul - Ljubljana

Po opravljenih carinskih formalnostih ob 00.15 uri poletimo v Istanbul, kjer pristanemo ob 06.15 uri. Ob 08.25 uri nadaljujemo polet v Ljubljano. S pristankom na domačem letališču ob 08.45 uri se naše potovanje konča.

Cena:

 • 2565 EUR – 14 potnikov,
 • 2835 EUR – 10 potnikov.

Cena vklučuje:

 • letalski prevozi, letališke takse (takse se izračunajo ob izpisu kart in se lahko spremenijo),
 • vsi prevozi po programu vključno s hitrimi vlaki, celotno potovanje po Južni Koreji se bo izvedlo z vlaki in metroji, zato bo nekoliko več mestne hoje.
 • Spanje v dobrih hotelih 3* v dvoposteljnih sobah (sobe so manjše kot smo jih vajeni v Evropi, okoli 20 m2),
 • vstopnine po programu,
 • lokalni, angleško govoreči vodniki,
 • slovenski vodnik in organizacija potovanja.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 475 EUR (3.11.2023), 357 EUR (1.5.2024),
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja,
 • vse kar ni navedeno v programu: K-ETA, dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, napitnine, storitve po vaših naročilih.
Slike

Proceed Booking