059 072 001 turizem@az-sp.si

Južna Afrika

0
Cena
od2,499€
Cena
od2,499€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

24
12 dni, let
Datumi: 26.10.
JAR
Šifra: AŽ10
Program

1. dan:Ljubljana - Johannesburg

Zbor v Ljubljani in polet s prestopom v Johannesburg. V primeru odhoda z okoliškega letališča bo organiziran prevoz. Nočitev na letalu.

2. dan:Johannesburg - White River

Pristanek v Johannesburgu. Po opravljenih formalnostih se vkrcamo na terenski avtobus, ki nas popelje proti vzhodu dežele. Preprosto kosilo na poti. Naš današnji cilj je White River, manjše mestece, ki se večinsko ukvarja s kmetijstvom. Tu okrog pridelujejo tropsko sadje, zelenjavo in tobak. Za nas je odlično tudi zato, ker nam predstavlja odskočno desko za vstop v Kruger Park. Nastanitev v hotelčku. Zaslužena večerja in počitek.

3. dan:White River - celodnevni safari v NP Kruger

Zajtrk. Zjutraj se napotimo proti vhodu v narodni park Kruger (46 km), ki velja za enega najbolj znamenitih safarijev na svetu. Razprostira se na območju, velikem kot Slovenija. Park raziskujemo v džipih 4×4. Prej ali slej naletimo na črede zeber in impal. Tudi slon in žirafa se nam ne bi smela izmuzniti. Pričakovanje ne smejo biti previsoka, a naš skriti cilj bo vendarle »odkljukati« Velikih 5 (Big 5): bivol, nosorog, slon, lev in leopard. Z nekaj sreče bomo zasledili še tiste najbolj skrite – hijeno, geparda … V parku preživimo večino dneva, uživamo, vmes si pripravimo piknik kosilo … Zadovoljni se vrnemo v White River. Večerja in nočitev.

4. dan:White River - Eswatini/ex-Svazi

Zajtrk. Odpeljemo se proti jugu in opoldan vstopimo v novo državo – Eswatini, bivši Svazi! Ponos Eswatinija je narava, njene širne zelene planjave, bogate s pticami in rastlinjem. Nastanimo se v hotelčku, lodgu ali penzionu znotraj ali v bližini enega od znanih svazijskih rezervatov. Popoldan se sprehodimo in posnamemo kakšno dobro fotografijo, morda obiščemo tipično vas.

5. dan:Eswatini - Sv. Lucija

Zgodnji zajtrk. Zjutraj se pod vodstvom prijaznih in ponosnih Svazijcev sprehodimo po enem od narodnih parkov. Nadihani in osveženi se vkrcamo na tovornjak in jo mahnemo na daljšo vožnjo čez Svazi naprej/nazaj v Južno Afriko. Vmes se ustavimo na lokalni svazi tržnici. Današnji cilj je prijetno in posebno mestece Sveta Lucija ob obali Indijskega oceana. Nastanimo se v prijetnem lodgu, nekje med reko in oceanom. Različne možnosti za večerjo. Kopanje v toplem oceanu?

6. dan:Sv. Lucija

Ponovno vstanemo zgodaj in se z džipi napotimo na safari po parku Hluhluwe, dobro uro vožnje iz Sv. Lucije. Park nam ponuja nove dogodivščine v drugačnem okolju. Kot zanimivost – v bližini so obsežni nasadi ananasov, tudi sami se bomo dokopali do kakšnega. Vrnemo se nazaj, kosilo. Popoldan že novo enkratno doživetje – izlet z ladjico po reki in močvirju naravnega parku Greater St. Lucia Wetlands. Seznanimo se s povsem drugačnim okoljem, kot smo ga bili vajeni v Krugerju ali Svaziju. Prepletajo se habitati gozda, travnikov, sladkovodnih rek, jezer in močvirij, Indijskega oceana, peščenih sipin in koralnega grebena. Tako je nastal edinstven in pisan živalski ter rastlinski svet. Tu živijo nilski konji, tudi krokodili, opice, neštete vrste ptic in rib, mnogo vrst je endemičnih in ogroženih. Ponovno prespimo v prijetni Sveti Luciji.

7. dan:Sv. Lucija - Durban

Zajtrk. Pot na pelje vzdolž obale Indijskega oceana proti metropolitanskemu Durbanu. Ob poti opravimo postanek za kosilo in kopanje. Temperatura morja je na tem delu in tem času čez 24 stopinj. Popoldanski prihod v Durban, tretje največje južnoafriško mesto in priljubljeno letovišče z znamenito Zlato Miljo – dolgo promenado in plažo ob obali ter visokimi hoteli za njo. Še zjutraj smo bili v “divjini”, danes pa smo del moderne Južne Afrike. Etnična sestava mesta je zelo raznolika, prav tako slišimo različne jezike, poleg splošne angleščine največkrat zulu. Sprehod in čas za večerjo. Prespimo v hotelu v okolici Durbana.

8. dan:Durban - let v Cape Town - Stellenbosch - Cape Town

Zajtrk. Vožnja na letališče in direktni dopoldanski let v Cape Town. Od tam se odpeljemo na območje Stellenboscha, v središče južnoafriške vinske kulture. JAR je namreč ena glavnih pridelovalk in izvoznic svetovnega vina. Popoldan si tako ogledujemo vinograde, med tem pa izvemo več o njihovem načinu pridelave in sortah. Morda najbolj značilna sorta je pinotage, ki ga tudi preizkusimo v eni od številnih vinskih kleti na poti. Proti večeru se odpeljemo v središče Cape Towna, kjer se nastanimo v hotelčku. Tu ostanemo do konca našega bivanja na jugu Afrike.

9. dan:Cape Town - izlet na Rt Dobrega Upanja

Zajtrk. Krasen dan na vidiku. Južno od Cape Towna se širi podolgovat rt, ki ponuja ogromno. Po njem opravimo krožno pot do skrajne točke – mističnega in vetrovnega Rta dobrega upanja, ki je povzročal preglavice nekdanjim pomorščakom. Na poti do tja se odpirajo krasni pogledi na obalo in ocean. Ustavimo se na plaži, kjer prebiva kolonija pingvinov. Ogledamo si jih povsem od blizu. Na poti nazaj se lahko po dogovoru ustavimo v botaničnem vrtu (vstopnina kot doplačilo na kraju samem). Vrnemo se v Cape Town. Možnost počitka ali pa se že danes odpravimo v eno od restavracij, kjer imamo priložnost poskusiti noja ali krokodila.

10. dan:Cape Town

Zajtrk. Današnji dan je namenjen spoznavanju Cape Towna in koriščenju mnogih aktivnosti in izletov, ki jih mesto ponuja (vsi izleti z doplačilom). Možnosti je več: izlet na Robben Island, zloglasni otok, kjer je bil 18 let zaprt Nelson Mandela. Na poti tja obiščemo nekaj mestnih četrti Cape Towna in tako zaokrožimo spoznavanje obdobja apartheida. Za tiste, ki ste adrenalinske narave, vam hladen atlantski ocean omogoča unikaten potop v kletki, okrog katere plavajo morski psi. Po želji torej … Pozno popoldan se lahko z gondolo odpravimo še na Mizasto goro (Table Mountain) in občudujemo sončni zahod nad metropolo pod nami … Zvečer se lahko po želji odpravimo do Waterfronta, predela mesta ob morju z restavracijami.

Opcijski izleti:

– Izlet Robben Island: ogled mestnih četrti Cape Towna ladjica do otoka Robben z ogledom zapora, kjer je bil zaprt Nelson Mandela (doplačilo cca. 80 EUR, celodnevni izlet, 8-10 ur)

– Potop z morskimi psi: vožnja po cesti do Hermanusa ali Gansbaaija (2 uri v vsako smer), vožnja z ladjo ter potop v kletki, okrog katere plavajo morski psi (doplačilo cca. 185 EUR, celodnevni izlet, 8-10 ur, vključeno kosilo)

11. dan:Cape Town - Istanbul

Zajtrk. Prosti čas do odhoda na letališče lahko izkoristimo za zadnje nakupe v središču mesta. Vožnja na letališče. Nočni polet do vmesnega letališča.

12. dan:Istanbul - Ljubljana

Preko vmesnega letališča polet do okoliškega letališča. Sledi še vožnja do Ljubljane.

Cena:

 • od 2499 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz po programu,
 • letališke pristojbine,
 • notranji let Durban-Cape Town,
 • prevoz do okoliškega letališča in nazaj (če odhod ni iz Ljubljane),
 • nočitve v lodgih in hotelih 3* z obroki kot navedeno pri posameznem dnevu,
 • najem vozila s šoferjem in lokalnim vodnikom,
 • gorivo, cestnine, vstopnina v Krugerjev park,
 • izlet z ladjico po jezeru sv. Lucije,
 • safari v Hluhluwe,
 • degustacija vina,
 • izlet na rt Dobrega upanja,
 • slovensko vodenje,
 • strošek priprave in organizacije potovanja.

Doplačila:

 • Obvezna doplačila
  • Vizum za JAR 90 EUR,
  • Doplačilo za skupino v velikosti 10 – 14 oseb 180 EUR,
 • Doplačila po želji
  • Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine) 60 EUR,
  • Doplačilo za enoposteljno sobo 297 EUR,
  • Cape Town – Robben Island (celodnevni izlet) 80 EUR,
  • Cape Town – potop z morskimi psi (celodnevni izlet) 185 EUR.

Opombe:

 • VIZE: Slovenci potrebujemo vizum, ki ga pridobimo na Veleposlaništvu Republike Južne Afrike na Dunaju. Obrazce in točna navodila za pridobitev boste prejeli 4 tedne pred pričetkom potovanja.
  Vizum za Svazi dobimo ob vstopu v državo (brezplačno).

  Mladoletna oseba do 18 let mora ob vstopu v Republiko Južno Afriko dodatno predložiti tudi rojstni list v angleškem jeziku.

  ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni.
  Več informacij najdete na http://www.zdravinapot.si/destinacije/afrika/juznoafriska-republika.

Slike